Elderthrones on Lappeenrantalainen black/darkmetal orkesteri. Tartuin bändin kitaristilaulajaa Timo Honkasta sarvista ja esitin muutaman kysymyksen.

Kertokaapa viimeisimmät kuulumiset Elderthrones- yhtyeen osalta.

No eipä tässä paskempaa. Juuri oli tuossa lauantaina tuo keikka (marraskuu 2000...) (Lappeenranta: Warmonger, Sähköapina, Drunk Junkies, Rebublic of Desire, Cabal Horna), ja ihan suht hyvinhän se sujui. Treenailtu ollaan kovasti.

Miten Elderthrones sai alkunsa?

Hmm, no en nyt oikein tiedä miten tähän vastaisi. Kun bändimme on käynyt todella monta kehitysvaihetta läpi, eli eri kokoonpanoja ja hieman erilaisia metalli musiikin tyylejä. Aloitimme jollain ihmeellisellä deathmetallin primitiivisellä muodolla ja siitä olemme kehittyneet sitten tähän (mitä sitten lie, hahaha). Ja hyvinhän on tuota kokemusta sitten ehtiny kasaantumaan, mutta soitto taidosta sitten en taas tiedä, hahahah!!!

Teiltä on ilmestynyt tänä vuonna demo 2000, miten kyseinen tuotos on otettu vastaan metallipiireissä? Aiemmat tuotokset?

No eipä ole vielä tullut mitään negatiivista, mikä sinänsä on erittäin suuri yllätys. Tai sitten olemme jo päässet sen alotus vaiheen yli jolloin, kaikki sanoo että "vittu ihan paskaa", "ihan kuin se ja se", "vittu te ootte pellejä" jne. Lista on loputon! Vaikkakin minua nyt ei todellakaan haittaa jos saamme negatiivista mielipidettä, kunhan vain henkilö ei valehtele itselleen, sillä se on naurettavaa. Mutta tuo uusin demo on mielestäni hieman tosi paska! En tykkää siitä yhtään itse. Olen tässä lupaillut ainakin itselleni, että seuraava demo tulee olemaan huomattavasti parempi niin biiseiltään kuin saundeiltaankin!

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Pakanallista dark (sieni) metallia nopeasti soitettuna ja välillä vähän hitaampia kohtia, hahhahah!!! Eli en sanoisi Black Metalliksi jos katsotaan ideologiselta puolelta.Mutta taas sitten musiikillisesti se on toinen asia.

Heijastuvatko persoonanne musiikkinne kautta?

Kyllä vain.

Lempiruoka ja lempiväri? Hehheh... No ei.Mistä sanoituksenne kertovat? Mikä inspiroi?

No tähänhän laitetaan se aika tavallinen vastaus, eli luonto, vanhat suomalaiset tarinat/ uskomukset. Ja myös Svafner (kuka? -toim.huom.) on tehnyt meille muutamat sanoitukset.

Vaikutteet? Löytyykö soittajaidoleita?

Eipä löydy oikein, vaikka ainahan niitä on hyviä bändejä,jotka saattavat hieman inspiroida, mutta enpä tiedä jaksaisiko niitä käydä tässä luettelemaan.

Kuinka kauan olette soittaneet instrumenttejanne?

Monia vuosia. eli ihan pienestä lähtien on tullut rämpyteltyä/pimputeltua/hakattua.

Imago. Kuinka olennainen osa sillä on musiikkianne ajatellen? Onko sillä ylipäätänsä merkitystä?

Onhan sillä merkitystä. Minusta tuntuu nyt siltä, että Elderthrones on vielä hieman etsimässä itseään, hieman musiikillisesti ja hieman imagollisesti. Tosin, emme tule koskaan maskeja käyttämään.

Mielipiteet scenestä? Onko sellaista edes olemassa?

Eeh, no sanoisin tähän että on suhteita! Mutta scene ei...en edes jaksa nyt tämmöistä.

Entäs keikkapuoli? Käsittääkseni pyritte soittamaan niitä mahdollisuuksien mukaan, minkälainen vastaanotto keikoillanne on ollut?

No sanotaan että on ihan mukavaa vetää "keikkatreenit". Eli semmostahan se on, että porukat kattoo vähän hölmönä, ei se minusta tai tuskin heistä itsestäkään ole oikea meininki keikalla. Mutta minkäs niille voi, ehkä niitä jännittää niin kovasti, heh! Mutta kyllä keikkojen jälkeen on tullut positiivista palautetta, eli ei ole kukaan tullut sanomaan että "te ootte paskoja".

Tulevat keikat?

Tulee.

Löytyykö teiltä sivuprojekteja/muita bändejä? Necrovomit? Mitä mieltä olette tyypeistä, jotka (lähinnä egoilun nimissä) pyörittävät tuhatta ja yhtä toinen toistaan paskempaa sivuprojektia?

Minusta pitää keskittyä siihen yhteenn bändiin! Ei ole hyvä jos jollain perämetsänpertillä on 23 black metal bändiä. Hukkaanhan siinä menee kaikki.Mutta sitten jos harjoittaa jotain hieman erilaista, niin se vain avartaa sitä musiikillista olemusta, ja voi tuoda siihen pääbändiin jotain omaperäistä!

Ok, kiitos ajastanne. Onnea, menestystä ja kärpässieniä. Näin lopuksi sana on vapaa, joten loppusanat..?

Ostakaa demo! Sitä saa jostain Ranskasta. Julkaisija on Satanic Victory Records, voi myös kysellä meidän e-mail osoitteesta elderthrones@hotmail.com ja tsekatkaa nettisivu Elderthrones