Oferte Paste 2013 Romania

Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Razboi Mondial. Monumentul se afla într-un rondou de pe strada Mihai Eminescu si a fost dezvelit la data de 9 mai 1973. Cunoscut si sub numele de “Monumentul Eliberatorul”, acesta este opera sculptorului Theodor Ionescu. Pe un piedestal masiv, de forma unei prisme patrate, este asezata statuia unui infanterist care tine în mâna stânga o pusca, iar în mâna dreapta o ramura de stejar. Pe fatada principala a piedestalului este fixata o placa de marmura alba pe care este scris urmatorul text omagial: "Glorie eterna eroilor armatei române".

În perioada dintre cele doua razboaie mondiale, Oradea s-a mentinut ca un puternic centru industrial si comercial. La fel ca si în cazul altor orase mari din Vestul Transilvaniei, eforturile s-au îndreptat spre transformarea Oradiei întru-un puternic centru cultural românesc. În contextul celui de-al doilea razboi mondial în vara anului 1940 actiunile militare si revizioniste ale Ungariei horthyste, sprijinita de statele fasciste - Germania nazista si Italia - au fost completate de activitati de tip terorist pe teritoriul românesc, activitati menite a pregati o eventuala interventie armata. În perioada desfasurarii tratativelor dintre guvernul român si cel maghiar, pe teritoriul României au fost organizate numeroase grupuri teroriste. Centrul lor coordonator se afla la Oradea, dar întrucât organele românesti de resort au procedat, la mijlocul lunii august, la arestarea principalilor organizatori si participanti, misiunea lor n-a putut fi dusa la îndeplinire. În anul 1944 populatia evreiasca a fost supusa unor legiuiri rasiste înjositoare. În cursul lunii mai, a avut loc operatiunea întreprinsa de Gestapo, de deportare a populatiei evreiesti în lagarele de exterminare hitleriste. Circa 90% din evreii din Oradea au pierit în aceste lagare, în special în cele de la Auschwitz si Dachau. La 12 octombrie 1944 a avut loc atacul decisiv asupra Oradiei; trupele ungare si germane s-au retras din oras, lasând în urma doar grupuri mici, cu misiunea de a distruge cladirile mai importante. Eliberarea orasului s-a facut de catre trupele sovietice si române. O data cu reinstaurarea administratiei civile românesti, la 9 martie 1945, conducerea administrativa si politica a Oradiei a fost preluata de elemente comuniste locale, a caror ascensiune la putere a fost facilitata de administratia militara sovietica. Regimul comunist a determinat schimbari esentiale în ansamblul vietii publice oradene, pervertind si încetinind functiile organismului social. Istoria Oradiei în anii dictaturii comuniste poarta amprenta specifica fiecareia dintre etapele evolutiei acestui regim la scara nationala. Anii 1944-1947 au corespuns etapei cuceririi puterii politice de catre fortele comuniste.

Paste La Munte :Aceste câteva documente arata ca suntem în fata unei localitati stravechi care este atestata documentar înca din vremea lui Mircea cel Batrân. În traditia locala exista unele legende legate de acest domnitor despre care se spune ca ar fi avut aici grajdurile pentru caii folositi în razboaie. Documentul de atestare a localitatii dateaza din 10 iunie 1415 si are urmatorul continut: „1415 (6923) iunie 10, Arges.

Oferte Paste 2013

Lacul Siutghiol are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km. Pe cele 1900 hectare ale sale se practica sporturi de apa precum schi nautic sau yachting. Lacul Siutghiol are o insula calcaroasa, Ovidiu, cu o suprafata de 2 ha, pe care este amplasat un restaurant.

„Satul de Vacanta” este un loc pitoresc care gazduieste 31 de restaurante traditionale românesti, decorate în stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare. Una dintre atractiile satului de vacanta sunt suvenirurile din scoici. Acestea sunt lucrate manual din scoici adunate iarna de pe malul marii.

Oferta Paste : Asezata la poalele dealului numit Cuca, înconjurata de cimitir, biserica actuala este o constructie de zid începuta în anul 1884 si terminata în anul 1890.
Ea a fost ridicata pe locul unei constructii mai vechi si a suferit mai multe reparatii. Una dintre acestea a avut loc în anul 1912, prin contributia epitropului Meila Geana care era si primarul satului. Între anii 1977-1980 biserica a fost reparata prin staruinta parintelui Ion C. Semenescu cu contributia locuitorilor satului si staruinta deosebita a lui Mihai Iovescu- Sotea, Constantin Serban, Ion Nimara. Pictura bisericii a fost refacuta de zugravul V. Baleanu din Miculesti, care a rescris deasupra usii de la intrare pisania: Acest sfânt si dumnezeiesc locas, cu patronul Sf Ierarh Nicolae s-au reînceput edificarea lui în anul 1884 septembrie 16, în locul temeliei celei vechi cu binecuvântarea fostului nostru Episcop D. D. Iosif Bubulescu si s-au terminat în zilele noului nostru episcop Ghenadie Enceanu Craioveanu al Eparhiei Râmnicului si Noului Severin si în zilele regelui nostru Carol I, regele României si s-a terminat în anul 1890 cu staruinta parintelui nostru protoereu Stefan Calarasanu si cu staruinta si cheltuiala robilor lui Dumnezeu Nicu Mandres, Nita Geana, V. Sotea, Constantin Cosmulescu, Constantin Petculescu si toti ceilalti locuitori baleni enoriasi ai acestei biserici zugravita de mine Ghe. Gh. Ionescu, zugrav din Baia de Arama. S-a sfintit în zilele IPS Mitropolit Nestor Vornicescu, protoereu Ion Toba, preot iconom Ion C. Semenescu, sfintita azi, 8 noiembrie 1980. Zugrav V. Baleanu, judetul Gorj.

Oferte Cazare Dealurile sunt potrivite ca înaltime, acoperite cu paduri de fag si stejar, salcâm ori plop, asa cum sunt cele doua culmi amintite: Beresti (382 m) si Bala (369 m). Pornind de la aceste culmi împadurite, dealurile coboara lin catre firul apei, acoperite cu fânete, vii si pomi. Printre fânete, pe care oamenii le numesc impropriu livezi, se dezvolta în voie o serie de arbusti: macesul, rugul, alunul, porumbarul, paducelul, curpenul, sângerul, etc. Pe culmea Berestilor care desparte satul de Rudina se gasesc cele mai multe plantatii de vii, data fiind expunerea solara. Asemenea plantatii se mai gasesc si pe dealul care face legatura între valea lui Ban si valea Alunului, în Valea lui Dancu sau în Dealul de Sus. Pe aceste dealuri se dezvolta bine prunul si se afla numeroase plantatii. Ciresii, nucii, perii sau merii cresc izolat sau sunt plantati de catre localnici în gradini si locuri închise. Culturile de baza sunt porumbul, grâul, cartoful si ovazul, care adesea este însamântat prin lucerna, atunci când oamenii vor sa lase locul sa se mai refaca. Lunca, aflata pe lânga apa Râienilor este folosita pentru cultura porumbului si a legumelor ca si locurile mai joase de la Polom, Valea Stancului, Valea lui Ban. Înainte vreme o ocupatie de baza a locuitorilor o constituia cresterea vitelor, dar acum numarul acestora a scazut vizibil pentru ca tineretul, în genere, pleaca din sat îndreptându-se spre orase.

Cazare Paste Lacul Siutghiol are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km. Pe cele 1900 hectare ale sale se practica sporturi de apa precum schi nautic sau yachting. Lacul Siutghiol are o insula calcaroasa, Ovidiu, cu o suprafata de 2 ha, pe care este amplasat un restaurant.

More results:
Oferte Paste 2013 Romania Cazare Paste Oferte Cazare