Dokumentarcenter, Dortheavej 61

Her er de politikere og som har gennemført og helhjertet støtter beslutningen om at placere et ungdomshus i Københavns Nordvestkvarter, Dortheavej 61...her er hvad de udtaler i den anledning...Alle vil blive holdt ansvarlige for deres tilkendegivelser. Du er mere end velkommen til, at citere deres udsagn i læserbreve o.lign.



Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

A - Socialdemokraterne

Bjerregaard, Ritt , Daværende Overborgmester, Jens Juels Gade 4, 2100 Kbh. Ø.,Tlf-arb 3366 2200. Fax-arb 3366 7008. Tlf-pri 3543 0897Email: ritt@kk.dk Post til: Rådhuset, 1599 Kbh. V
1. april blev der indgået aftale om en mulig løsning og placering til et nyt ungdomshus. Det er første gang, at der tegner sig et politisk flertal for en løsning, som formentlig bliver i Københavns nordvestkvarter.Også repræsentanter for ungdomshusbevægelsen er glade for løsningen på Dotheavej 61.
Det har været en lang, men nødvendig proces som i dag har båret frugt. Men der skal ikke herske tvivl om, at der er tale om en ny og anerledes aftale end tilfældet var med Jagtvej 69. Der er nu tale om et lovlgt kulturtilbud til byens unge.
Det tegner godt, flere foreninger i området omkring Dortheavej har tilkendegivet deres støtte. Det betyder meget for Socialdemokraterne, at der bliver taget hensyn til naborerne, og vi arbejder med et dicideret dialogforum omkring et nyt ungdomshus, hvor lokalområdetinddrages permanentomkring ungdomshuset.
I den forbindelse er det også positivt, at den selvejende fondder skal stå for ungdomshuset erklærer sig villig til at gå aktivt ind i eksempelvis grafittibekæpelse.
Det er en Socialdemokratisk priortet for nordvest, at den kommende løsning indeholder en forbedring og udvidelse af kulturtilbuddene i Nordvest.Der skal være plads til alternativ ungdomskultur i byen. Socialdemokraterne kæmper for en by med plads til alle, men det har været en forudsætning for en dialog med ungdomsbevægelsen, at de unge tager aktivt afstand fra vold og hærværk. og det har taget tid, at finde en løsning , som alle kan leve med - men det ser ud til at være tilfældet med Dotheavej 61. Hvis det lykkes at få etableret et Ungdomshus på Dotheavej samtidig med en udvikling af kulturtilbuddende i Nordsvest, vil det være en sejr for København.


Rasmussen, lars, Medlem af Borgerrepræsentationen
Ungdomshuset på Dortheavej giver ganske rigtigt - som SF påpeger i uge 22 - stadig overskrifter på grund af særligt Konservertives indsats, men godt støttet af Venstre og Dansk Folkeparti. Det er en indsats, der skal ødelægge Ungdomshusets brugere initiativer og mulighed for at være en del af København.
Det mener vi ikke, er fair. Vi vil gerne styrke mangfoldigheden i Danmarks hovedstad og rumme alle københavnere, der respekterer vores samfundss normer. Og netop dette kriterium er vigtigt.Først da de unge henimod slutningen af 2007 og begyndelsen af 2008 stoppede de voldsomme optøjer i byen, gik vi som politiske partier i dialog om løsninger med de unge om deres behov ogf ønsker til et værested.
En anden årsag til de borgerliges ihærdige indsats til at stikke til Ungdomshuset konstant kan også ses som politisk taktik. Det ville jo være ærgeligt, hvis der viser sig, at de partier, der påtog sig ansvaret for at finde en løsning, har fået stabiliseret en gruppe unge ved at give dem rammerne til et opholdsted, hvor de geeerne vil være.
Ungdomshuset, håber vi, er kommet for at blive med brugere, der overholder præmisser for samarbejde med Københavns kommue. Det er ærgeligt, at VKO prøver at ødelægge dette ved at skabe splid - vi håber ikke det lykkes.

LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 3. JUNI 2009

....samme Lars Rasmussen

DET ER NEMT AT VÆRE MOD UNGDOMSHUSET
Der kan naturligvis altid være grunde til at være imod Ungdomshust. Når man bor i København, mener Socialdemokraterne, dog, at vi bliver nødt tilat fastholde, at der skal findes løsningerfor de, der er i byen og indgår i ikke-voldelige dialog.
Det er derforpå ingen måde korrekt, når Rasmus Jarlov (K) den 17. juni skriver, at der findes særlige regler for autonome, eller Pia Christensen skriver i sit indlæg den 10. juni, at at politikken er blevet "nok i sig selv" eller Michael Hansen i samme uge mener, at Nordvest er ødelagt.

At nogle føler sig trådt på, kan vi kun beklage. Men Socialdemokraterne finder, at Nordvest med vore politiske og økonomiske initiativer har fået et godt skub i en positiv retning, som bydelen ikke havde før. Det nye samlingspunkt for Dans i Nordvest i kapellet giver nye udfoldelsesmuligheder for bydelens beboere, det nye bibliotek giver muligheder for at mødes eller blot opholde sig i lækre moderne faciliteter, og transporten bliver forbedret med buslinier.

Der håber vi, at der er rigtig mange i Nordvest, der faktisk kan se de nye muligheder som noget positivt, frem forkun at fokusere på en enkelt adresse i Nordvest.
LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 8. JULI 2009
---------

Sarwar, Ikram Læge, C.F. Møllers Allé 38, 5. th., 2300 Kbh. S Mobil 6010 1007. Tlf-arb 3581 2152 Email: Ikram_Sarwar@br.kk.dk
BYEN FOR ALLE - ELLER HVAD?
Der er mange meninger, bekymringer og indlæg. Lige så mange som der er københavnere i København. Som politiker lytter jeg til københavnerne, men jeg og socialdemokraterne er også nødt til at tage beslutninger.
Vi er valgt til at tage ansvaret for vores by. Vi vil skabe holdbare løsninger, hvor der er tilbud til alle og hvor der er dialog med alle.
Vi lytter til bydelen og vi lytter til de unge fra ungdomsbevægelsen, når de bruger dialog og ikke vold. Med placeringen af Ungdomshuset på Dotheavej følger endnu et løft af kvarteret. Der følger alternative tilbud (ikke bare Ungdomshuset) for de unge, der følger nyt bibliotek og en ny sal til kulturhuset
Det er ikke at købe københavnerne, men at give Nord-Vest et massivt skub i en retning, der kan give bydelen nyt liv og nye muligheder.
Vi tager afstand fra vold. Det har vi hele tiden gjort. Det vil vi altid gøre. Aftalen om Ungdomshuset er baseret på dialog og ikke voldelig forhandling. Vores ønske og mål er, at der skal være plsds til alle i København som storby og hovedstad.
Det er snæversynet af de borgerlige ikke at ville give plads til de unge og Ungdomshuset. Det er ansvarsløst, når de borgerlige nægter og hele vejen igennem drøftelserne har nægtet at tage ansvar for at finde en holdbar løsning. Skal al blot være mainstream og ikke give plads til mangfoldighed? Det synes socialdemokraterne ikke.

LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 23. APRIL 2008
---------

F - Socialistisk Folkeparti

Hedegaard, Frank Lektor, Skt. Annæ Gade 39, 1. th., 1416 Kbh. K Mobil 2344 1416. Fax-pri 3295 8674. Email: Frank_Hedegaard@br.kk.dk
Efter halvandet år med tovtrækkeri, forhandlinger, ballade, furstrerede unge, bekymrede borgere og rådvilde politikere får vi nu et ungdomshus.
Det har været et forløb, som ikke hele tiden har været lige kønt, men for SF har der ikke på noget tidspunkt været tvivl om endemålet.
Selvfølgelig skal vi have et ungdomshus.
Vi er derfor glade for, at de unge nu får et sted at være, og vi er overbeviste om, at det nye ungdomshus vil bidrage posivtivt til lokalområdets kulturliv.
Med de unge kommer nemlig en masse kræfter til Dotheavej.
Det er meget vigtigt for os, at ungdomshuset på Dotheavej ikke skal være skyld i, at Kulturhusets faciliteter for borgerne i Bispebjergs Nordvestkvarter forringes. Lokalerne skal selvfølgelig være helt på højde med de lokaler som Kulturhuset hidtil har været i bisiddelse af. (fork. af red.) Medunderskriver Ninna Thomsen - længere ned på listen
LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 16 APRIL 2008

STOP KLAPJAGTEN
De borgerlige partiers klapjagt på Ungdomshuset vil ingen ende tage. Lige siden det nye Ungdomshus på Dortheavej åbnede har politikere fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ivrigt forsøgt at mistænkeliggøre og genere huset og dets brugere ved enhver given lejlighed. Vi vil gerne opfordre de borgerlige til at stoppe hetzen nu, hvis de vil være med til at genetablere freden og trygheden i København.
Ungdomshuset har været genstand for uanede mængder af bekymringer og beskyldningeer, men faktum er, at vi med Ungdomshuset på Dortheavej har fået et værdifuldt sted til en gruppe unge mennesker, som ellers ikke har noget sted at være. Ungdomshusets brugere gør et stort stykke arbejde med at skabe et levende og godt hus.
SF bakker op om Ungdomshusets mange fine aktiviteter og initiativer og vi oplever, at huset udfylder et hul i samfundet ved at skabe et alternativt rum og udfoldelsesmuligheder for mange unge mennesker.
LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 27 MAJ 2009....sammen med partifælle Trine Schalz

UNGDOMSHUSET LEVER
Vi forsøger igen i al stilfærdighed at punktere nogle myter, som nogle ihærdigt prøver at fastholde.
Kulturhuset på Dortheavej trives, mange flere har fået øjene op for husets eksistens og huset har mange brugere. Ungdomshuset har masser af aktiviteter, men naturligvis ikke om dagen, hvor de unge er i skole eller på arbejde.
Vi glæder os over det gode naboskab mellem de to kulturhuse og sser mange gode muligheder de kommende år.
En del beboere var inden åbningen af Ungdomshuset meget bekymrede, mange af disse beboere har nu set, at alt går roligt for sig og bekymringerne er blevet meget mindre og for nogle er de helt væk.
Andre har fra starten været principielt imod et Ungdomshus i København, og denne principielle modstand har de bevaret, og de taler til stadighed ivrigt imod.
Vi vil endnu engang slå fast, at vi helt klart går ind for, at vi skal have ungdomshuse i København og vi er glade fordet, der ligger i Nordvest. LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 17 JUNI 2009....sammen med partifælle Trine Schalz
---------

EL - Enhedslisten

Kabell, Morten Dannebrogsgade 57, 4. th., 1660 Kbh. V Mobil 2710 0292 Email: Morten_Kabell@br.kk.dk Post til: Enhedslisten, Studiestræde 24, 1. sal, 1455 Kbh. K.

Det er en stor sejr for bevægelsen og en glædelig nyhed for Københavns unge. Vi har brug for steder, hvor unge kan udfolde sig på egne præmisser og lære at tage ansvar for sig selv og hinanden
CITAT FRA LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 9 APRIL 2008
---------

Endelig kommer der et nyt ungdomshus i København! enhedslisten lykønsker de unge, der efter mere end et års forløb og 58 torsdagsdemostrationer har vundet et nyt hus.
Enhedslisten ønsker også Nordvest og resten af Købehavn tillykke. For byen har brug for den alternative kultur. Og det får den nu i form af et brugerstyret og ikke-kommercielt spille- og fristed.
Et ungdomshus, hvor der spilles musik, diskuteres politik, arrangeres koncerter og laves billige folkekøkkener. Alt sammen uden stoffer, vold, racesme, sexisme og homofobi. Uanset hvor et nyt hus placeres vil det naturligvis møde protester. Særligt fra de konservertives svar på Dupont & Dupont; Jarlov & Næsager, der bor hhv. i Vanløse og på Amager.
D´herrer har besluttet for, at ungdomsmodstanden, som Jarlov så rammende udtrykte det, skal gøres til mærkesagen, som skaffer dem selv i Borgerrepræsentationen efter næste valg.Anderledes forholder det sig med den kritik, der er rejst fra Lokaludvalget og Kulturhuset på Dortheavej og nogle af dets brugere. Det siger sig selv, at flertallet på Rådhuset ikke skulle have lov til at løse ungdomshusproblemet ved at sætte andre kulturaktiviteter på gaden.
Der er nu indgået en aftale, hvor der bygges yderligere en bygning på Dortheavej, der skal rumme en ny sal og samtidig realisere den gamle drøm om et bibliotek i tilknytning til kulturhuset. Det betyder, at Dortheavej udvikler sig til et kulturcenter, der både rummer ungdomshus, kulturhus og bibliotek. Det er en aftale, som Enhedslisten har tilsluttet sig og er meget glade for. Og Enhedslisten vil holde øje med, at løfterne indfries (fork. af red.)Medunderskriver Nina Marie Ericsson
LÆSERBREV I LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 16 APRIL 2008
---------


UNGDOMSHUSET ER EN SUSSES
Modstanderne af Ungdomshuset fylder fortsatgodt op i debatspalterne i nærværende avis.
Desværre bygger argumenterne mod de ungei højere grad mod myter end på facts.
I Kultur- og Fritidsudvalget har vi netop evalueret husets første år. Og konklutionen er, at det går over al forventning.

Københavns Ejendomme, som ejer huset, fortæller, at der kun har været ganske få klager og at de unge overholder alle de indgåede aftaler. Bispebjerg Lokalråd samarbejder med de unge gennem dialogforummet.

De fortæller, at samarbejdet går fint og at de unge er meget enggagerede i lokale arrangementer og gør en stor indsats for at skabe liv i området.
Kulturhuset samarbejder ligeledes godt med med de nye brugere og afholdt senest en grillfest.
Tilbage står det Konservertive Folkeparti, der forsøger at skabe problemer omkring husetog komme i medierne op til kommunalvalget CITAT FRA LOKALAVISEN FOR NØRREBRO OG NORDVEST 1 JULI 2009, Jens Kjær Christensen, mb, Kultur og Fritidsudvalget, Enhedslisten
---------

De ansvarlige i kommunen

Administrende direktør Carsten Haurum & Kulturchef Merete Evers Dewilde, begge fra Kultur- og Fritidsforvaltningen. Følgende er fremkommet ved at kopiere en pressemeddelelse via link fra Politiken og indsætte samme i word-dokument - derfor - stemmer den ikke overens med linkets tekst - og må derfor være et arbejdsnotat?

Dialogforum
Ifølge Bispebjerg Lokaludvalg, hvorunder Dialogforum hører, holdes der møder med 1-2 måneders mellemrum.
Samarbejdet fungerer fint, og der er skabt kontakter, som betyder, at man kan håndtere nogle af de problemstillinger, der har været i og omkring huset. De unge er meget engagerede i lokale arrangementer og gør en stor indsats for at skabe liv i området. Dialogforum arbejder desuden med at skabe graffitiforebyggende projekter som beplantning og belysning, som samtidig forskønner området.
Dialogforum har i løbet af året fået 10-12 klager fra beboere i området, hvoraf de fleste har omhandlet graffiti. Dialogforum har søgt at løse problemerne ved at fjerne og forebygge graffiti samt gennem dialog med de unge og ved særskilte løsninger, hvor det har været nødvendigt.

Klager over manglende adgang til Ungdomshuset
Der har været 2 klager over manglende adgang til Ungdomshuset. Kultur- og Fritidsforvaltningen har i den forbindelse anmodet Fonden om redegørelser for den manglende adgang og modtaget de ønskede redegørelser.
Forvaltningen har truffet afgørelser i de 2 klagesager, som omhandlede i alt 3 episoder.
Ved 2 episoder fandtes afvisningen af adgang til ungdomshuset (mandagsmødet) ikke at skyldes klagernes politiske opfattelse eller andre usaglige kriterier. Ved en episode måtte forvaltningen dog indskærpe,at unge ikke må udelukkes på baggrund af usaglige kriterier.
Den seneste klage gav i øvrigt forvaltningen anledning til at bede om en redegørelse for, hvordan nye brugere kan starte aktiviteter efter deres eget ønske.
Forvaltningen fandt ikke Fondens første redegørelse fyldestgørende og afventer p.t. en ny redegørelse.
Samlet set har der i Ungdomshusets første år kun været et mindre antal klager, som er forsøgt løst gennem dialog.

Økonomi
Indstillingen har ikke økonomiske konsekvenser. Videre proces
Dialogforum fortsættes som hidtil. Årsregnskabet for 2008 vil blive lagt på KFU-portalen, når det modtages. De årlige regnskaber og beretninger gennemgås af Kultur- og Fritidsforvaltningen, som også indhenter de nødvendige redegørelser fra Fonden.Bilag 1 - Årsberetning fra Fonden Jagtvej 69 (ikke tilgængeligt)
Carsten Haurum /Merete Evers Dewilde - kopi fra Politiken 22.6.2009
---------