Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Sarcina

Deoarece nou-nascutii sunt hraniti frecvent, somnul parintilor este adesea intrerupt si devine un deziderat pretios. Rar se intampla ca un nou-nascut sa doarma peste noapte. Acest lucru este valabil pentru ambele moduri de hranire a copilului, alaptare sau alimentatie artificiala. De accea odihna si puii de somn de-a lungul unei zile sunt cruciali pentru proaspetele mamici in primele saptamani de dupa nastere.

Parintii asteapta noua luni sa apara ghemotocul plin de voiosie, iar asteptarea nu-i usoara, e presarata cu ingrijorari de tot felul in orice stadiu al sarcinii. Totusi, ingrijorarile din perioada sarcinii sunt total diferite fata de cele pe care mamicile le experimenteaza odata cu aparitia bebelusului. Una dintre cele mai des intalnite preocupari ale noilor parinti este cresterea normala in greutate a copilului lor in fiecare luna.Parintii vor sa stie ca bebelusul lor se dezvolta corespunzator, in caz contrar, vor sa fie siguri ca observa fiecare deficienta si o aduc la cunostinta medicului pediatru. Informatiile urmatoare va vor ajuta sa intelegeti mai multe lucruri despre cresterea normala in greutate a unui bebelus.

Cresterea Copilului :Bebelusul este pus pe burta dumneavoastra, inca lipicios, cu respiratia de-abia stabilizata. Puneti bebelusul pe abdomenul dumneavoastra, cu capul langa sani, cu picioarele indoite. Puneti mainile pe spatele lui si masati-l usor, cu afectiune. Primul lui contact epiderma pe epiderma trebuie facut cu dumneavoastra si nu cu moasa. Daca nasterea s-a desfasurat bine si fara prea multe suferinte, atat pentru mama cat si pentru copil, bebelusul ramane in sala de travaliu, langa mama lui, aproximativ doua ore. Chiar daca bebelusul se afla in incubator, puteti cere ca el sa fie plasat in apropierea dumneavoastra, la indemana.

Etapele Sarcinii

Fii constient si stabil in ceea ce ii transmiti celui mic. Cand ii spui copilului tau de trei ani ca butonul de la cuptorul cu microunde nu este pentru joaca, deoarece se strica, nu ii accepta in alte zile sa se joace cu butonul, doar pentru ca tu esti obosita sau pentru ca ti se pare amuzant felul in care se furiseaza sa se apropie de el. Asa anulezi tot ce ai inceput sa-l inveti. Nu-l bate sau certa foarte tare, arata-i mai degraba alt buton unde poate sa apese si sa-si satisfaca curiozitatea.

Cand copilul adoarme la san mama trebuie sa il trezesca pentru a-si continua masa. Un nou nascut alimentat normal, nu trebuie hranit noaptea decat in cazul in care laptele mamei este insuficient. In aceasta situatie se poate da un supliment din lapte praf.

Sarcina : Primele zile de viata ale bebelusului vor insemna o serie de schimbari pentru fiecare dintre voi. Dvs. veti incepe sa va obisnuiti cu statutul de mama, iar bebelusul dvs. va trebui sa se adapteze vietii in afara uterului. E un moment de mare bucurie si, probabil, a unei imense frici! Desi v-ati pregatit luni intregi pentru nasterea copilului, acum el este aici si depinde totalmente de dvs., ceea ce vi se poate parea destul de coplesitor. Nu va asteptati la prea multe de la dvs in aceste prime zile! Daca cineva va ofera ajutorul, nu mai stati pe ganduri – acceptati-l!

Cresterea Copilului Copilul de doi ani a devenit o fiinta sociala complexa si aparte. Chiar daca jocurile lui se desfasoara inca mai mult in paralel cu ceilalti copii decat in conditionare reciproca, ii face placere sa fie cu prieteni de varsta lui. El leaga prietenii, dintre care unele se vor prelungi ani de zile. Frecvent, el ii imita pe ceilalti copii, imita jocurile lor si comunica cu ei intr-un mod mult mai apropiat.

Cresterea Si Dezvoltarea Copilului Fii constient si stabil in ceea ce ii transmiti celui mic. Cand ii spui copilului tau de trei ani ca butonul de la cuptorul cu microunde nu este pentru joaca, deoarece se strica, nu ii accepta in alte zile sa se joace cu butonul, doar pentru ca tu esti obosita sau pentru ca ti se pare amuzant felul in care se furiseaza sa se apropie de el. Asa anulezi tot ce ai inceput sa-l inveti. Nu-l bate sau certa foarte tare, arata-i mai degraba alt buton unde poate sa apese si sa-si satisfaca curiozitatea.

More results:
Bebelusi Bebelusi Mamici