Cum sa gasesc cazare Targu Neamt

Manastirea Neamt este o manastire ortodoxa de calugari din Romania, situata in comuna Vanatori Neamt, satul Manastirea Neamt, judetul Neamt. Este cel mai mare si mai vechi asezamant monarhal din Moldova. Manastirea Neamţ a fost pentru prima data atestata documentar la 1210. Sfintirea locasului a ordonat-o Stefan cel Mare si Sfant dupa stralucita victorie pe care o obtinuse in Codrii Cosminului asupra hulpavului rege polon Ian Olbracht. Se stie insa ca stefan multumea lui Dumnezeu nu numai urmare unor victorii ci si a infrangerii suferite spre smerenia sa. Manastirea Neamt se afla la doar 12 km de Cetatea Neamtului, intr-o poiana inconjurata din toate directiile de dealuri impadurite. Numita adesea Ierusalimul Romanesc, Manastirea Neamt este un loc de poveste, legenda si mare incarcatura spirituala ce atrage anual turisti de toate religiile si din toate colturile lumii si va puteti caza la o pensiune Manastirea Neamtului.

Tarife pensiuni Targu Neamt

Anii celui de al doilea razboi mondial provocat mari distrugeri si in aceasta parte a tarii. Rechizitiile facute au inrautatit si mai mult situatia locuitorilor. O parte din fabricile orasului au fost mutate in alte zone ale tarii iar tinerii obligati sa participe la construirea liniei de fortificatie Tg. Neamt-Pascani. Si totusi, la 22 iulie 2009, prin Hotararea de Guvern 848/2009, orasul de sub Cetatea Neamt a fost declarat statiune turistica de interes national, prima din judetul Neamt si una dintre primele astfel de statiuni atestate in Romania. Targu Neamt este al treilea oras ca marime din judetul Neamt, Moldova. Localitatea este renumita pentru Cetatea Neamtului, ridicata de Petru I Musat, pentru casa unde a crescut poeta Veronica Micle si de asemenea, prin satul Humulesti (astazi cartierul), leaganul copilariei povestitorului Ion Creanga si veti gasi si pensiuni Targu Neamt unde sa va cazati.

Cetatea, aflata deasupra targului, va avea cea mai infloritoare perioada in timpul lui stefan cel Mare care o include in sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei. Unul din cele mai cunoscute momente de glorie ale Cetatii Neamtului este in anul 1691 cand a rezistat in fata atacurilor armatei poloneze conduse de Ioan III Sobieski. Aceasta cetate a fost reconditionata si deschisa circuitului turistic.Prin asezarea sa, orasul se afla, de asemenea, la intrarea in Depresiunea Neamtului, la poalele Culmii Plesu, Varful Vanatori (624 m). Principale forme de relief sunt Depresiunea Neamtului (Ozana - Topolita) si dealurile si culmile ce tin de Subcarpatii Moldovei: Culmea Plesu (culme submontana) la nord, dealurile Movilelor, Humulesti si Ocea la sud, si dealul Boistea care inchide valea Ozanei la est. inspre sud dealurile au aspect de coline datorita inaltimilor lor nu foarte mari: Dealul Movilelor (440 m), dealul Humulesti (410 m), dealul Ocea (400 m). Dealul Boistea este situat pe latura estica a orasului Tirgu Neamt, pe cealalta parte a raului Ozana, la iesirea din depresiunea subcarpatica. Are altitudinea maxima de 582 m si strajuieste intreaga vale, mai ales ca versantul nordic este mai abrupt. La baza sa se gaseste satul Blebea, o mica suburbie a orasului.

pensiune Targu Neamt, pensiune Manastirea Neamtului , pensiuni Targu Neamt

Informatii pensiune Manastirea Neamtului

Targu Neamt este al treilea oras ca marime din judetul Neamt, Moldova, Romania. Localitatea este renumita pentru Cetatea Neamtului, ridicata de Petru I Musat, pentru casa unde a crescut poeta Veronica Micle si de asemenea, prin satul (astazi cartierul) Humulesti, leaganul copilariei povestitorului Ion Creanga. Asupra originii toponimului Neamt au existat diferite discutii si ipoteze, care nu au solutionat multumitor aceasta problema. Bogdan Petriceicu Hasdeu 1870 considera ca Neamt e tot Neamt, adica numele de Neamt se refera la grupul de nemti (germani), poate chiar cavaleri teutoni ori sasi, care au zidit Cetatea Neamt. Aceasta ipoteza a fost sustinuta si de alti istorici: Dimitrie Onciul, A. D. Xenopol, Nicolae Boierescu, Grigore Ionescu si multi altii. Cert este ca in evul mediu a trait aici o importanta populatie de negustori germani. De la orasul Neamt si-a luat numele cetatea din apropiere, Cetatea Neamt, respectiv Manastirea Neamt. Toponimul Neamt s-a extins asupra oculului si tinutului care si-a avut centrul in oras sau la cetate. in cele din urma a intrat si in componenta numelui Piatra, care din Piatra lui Craciun, cum se numea la inceput, a devenit Piatra Neamt.

Cazare la pensiune Neamt

in momentul de fata rezervatia reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judetul Neamt fiind totodata una dintre cele mai mari si mai reprezentative din Europa. Dealtfel, aici au fost filmate cateva secvente incluse in marile ecranizari Fratii Jderi (1974) si Stefan cel Mare Vaslui 1475 (1975), ambele filme realizate in regia lui Mircea Dragan Rezervatia de Zimbri Dragos Voda se intinde pe aproximativ 11.500 ha este una dintre cele patru arii protejate incluse in Parcul Natural Vanatori-Neamt. In Romania exista patru rezervatii de zimbri, la Dragos Voda Vanatori Neamt, in judetul Neamt, la Neaga Bucsani, in judetul Dambovita, la Hateg Slivut, in judetul Hunedoara si la Vama Buzaului din judetul Brasov.

Unde gasesc cazare Neamt?

Codrii de Arama se gasesc, la randul lor, tot in comuna Agapia, avand o suprafata de aproximativ 10,2 hectare, si reprezinta o arie protejata alcatuita in majoritate din gorun, alaturi de care mai sunt prezente alte aproximativ 300 de specii de plante. Cei mai in varsta arbori au in jur de 135 de ani. Amintim ca, pe langa Parcul Natural Vanatori Neamt, in judetul Neamt mai exista altele doua parcuri nationale, si anume Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, aflat in administratia Directei Silvice Harghita, cu o suprafata de 3.309 hectare pe teritoriul judetului Neamt, si Parcul National Ceahlau, aflat in administratia Consiliului Judetean Neamt, avand o suprafata in fond forestier de aproximativ 7.169 de hectare. Tirgu Neamt, un tinut cu o istorie fabuloasa, centru de inspiratie pentru scriitorii romani, cu Valea Ozanei strajuita de Cetatea Neamt si cu satul Humulesti in vecinatate, a format o comunitate puternica, omogena prin traditii pitoresti si obiceiuri vechi.

De la Varatic se ajunge la Manastirea Agapia fie pe scurtatura taiata prin padure catre nord, trecand prin Filioara (DC 168), fie revenind in soseaua nationala, pentru ca dupa 4 km sa ne indreptam spre vest pe DJ 155 D, fie pe un drum forestier de un pitoresc deosebit. Fata de Piatra Neamt, manastirea se afla la 43 km, iar fata de Targu Neamt la 9 km. Prima mentiune documentara s-a facut prin Hotarnica lui Ilies Voda din 1437, care delimiteaza mosia Manastirii Agapia de cea a Manastirii Neamt. Dar constructiile de la Agapia din Deal nu prea aveau viata lunga. Terenul imbibat de apele freatice care se aflau la o adancime mica era nestatornic si aluneca adesea naruind biserici si chilii, creand o permanenta stare de incertitudine si neliniste in sanul obstei monahale.

Dupa mijlocul veacului al XIV-lea, vechile asezari din Depresiunea Neamt cunosc o revigorare economica, activitatile productive si schimburile comerciale permitand transformari esentiale in statutul localitatilor. in acest context, aparitia orasului Targu Neamt si a Cetatii Neamt nu este decat o consecinta a dezvoltarii societatii locale, care pe parcursul intregului ev mediu va fi racordata la toate evenimentele istorice majore care s-au petrecut in Moldova. Cladirea (ridicata in 1937) este construita in timpul si la initiativa Mitropolitului Visarion Puiu al Bucovinei (1899 si 1964) cu destinatia de palat arhieresc. Dealtfel mitropolitul a locuit in ea doar cativa ani, dupa plecarea sa in exil (1944), casa ramanand in administrarea Manastirii Neamt, devenind ulterior casa de oaspeti.

Tag: pensiune Targu Neamt pensiune Manastirea Neamtului pensiuni Targu Neamt