Cazare Paste

Brasov (în dialectul sasesc Kruhnen, Krunen, Krînen, în germana: Kronstadt, maghiara: Brassó, în latina: Brassovia/Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron?tadt sau Braßov) este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, România. Potrivit recensamântului din 2002, are o populatie de 284.596 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi în scadere în ultimele doua decenii datorita exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale). Conform ultimelor estimari oficiale ale Institutului National de Statistica, populatia municipiului Brasov era, în anul 2009, de 278.003 locuitori. Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunând de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna. Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Brasovului sculptata dedesubt în relief.

În fiecare an, în Scheii Brasovului, în prima duminica de dupa Pasti - a Tomii - atât brasovenii cât si turistii asista la un spectacol cu elemente de mit, rit, ceremonial si magie. Este vorba despre defilarea junilor si manifestarea obiceiurilor pe care acestia le-au mostenit din timpuri stravechi. „Junii trebuie priviti ca un rest de epoca pagâna, o straveche serbare de primavara, care serbeaza reînvierea naturii, învingerea soarelui asupra asprimii si gerului iernii, începutul vietii noi... iar serbarea trebuie considerata ca un cult religios precrestin, confirmata si de împrejurarea ca ea se petrece tot timpul pe dealuri, fiind un obicei cunoscut înca de la daci” (Julius Teutsch, cronicar sas). Junii din Schei si cei din Brasovul Vechi împart traditii comune si au fost uniti spatial, înainte de venirea sasilor, care treptat i-au despartit cu Cetatea. Abia dupa 1918 li s-a permis revenirea în Schei a brasovechenilor. Exista sapte grupuri de juni, dupa cum urmeaza: Junii Tineri, Junii Curcani, Junii Batrâni, Junii Dorobanti, Junii Albiori, Junii Rosiori si Junii Brasovecheni.

Oferte Paste 2013 Romania :Localitatea se afla situata la o distanta de 2 km. de Brasov pe DN 1 la iesiea spre Bucuresti.Zona este considerata ca fiind o atractie turistica pentru pitorescul ei,dar si pentru ca de aici se pleaca spre mai multe destinatii interesante. Cazarea este asigurata in vile ,cabane si pensiuni agroturistice.

Oferte Paste

Aceste ape nu sunt radioactive. Rezultatele testarilor chimice au fost consemnate la 24 octombrie 1979 de catre M. Gavrilescu subliniind compozitia bicarbonica si a hidrogenului sulfurat. Aspectul depresionar al zonei, ca si prezenta apei sulfuroase hipotermale sunt factori care determina o flora si o fauna specifica acestei turbarii. În margina baltilor se gasesc anumite plante cu radacinile înfipte în mâl care favorizeaza formarea namolului. Cercetarile întreprinse au dovedit ca sub stratul de vegetatie existent se formeaza un namol fluid negru-cafeniu. În cazul turbariei din Bala pe traseul canalelor prin care se scurge apa sulfuroasa se pot evidentia acumulari de namol negru sapropelic rezultat din descompunerea materialului organic de natura animala si vegetala. Compozitia chimica a stratului de namol mineral cenusiu-vinetiu cu impregnatii de culoare neagra care se gaseste sub patura superioara de namol curgator, negru-cafeniu cu resturi vegetale, reflecta în mod fidel factorii care au luat parte la formarea lui: apa, substante volatile, substante minerale, celuloza, acizi.

În satul Dâlma, care apartine comunei, în locul numit Dealul Vâlculestilor , a fost localizat un cimitir roman, dupa cum mentiona acelasi arheolog. Locul este mentionat si de catre revizorul scolar N. D. Spineanu în timpul caruia s-a facut descoperirea unei pietre inscriptionate cu litere latine. Aceasta piatra se afla la bisericuta din satul Dâlma si locuitorii n-au vrut s-o doneze sub nicio forma pâna când nu li s-a promis de catre autoritati ca li se va ridica în sat o scoala, dupa cum sublinia revizorul scolar: „Asa ca numai dupa ce li s-a promis scoala ce s-a si deschis în toamna anului 1892 si dupa ce li s-a oferit o suma de bani pentru repararea bisericii a putut fi ridicata aceasta piatra. Credinta locuitorilor este ca în interiorul acestei pietre au fost ascunse comori, mai ales ca se banuieste ca piciorul prestolului este facut tot dintr-o piatra cu inscriptiune veche luata tot din acel loc. ”

Oferte Cazare : Principalele atractii ale Mamaiei sunt Satul de Vacanta, parcul de distractii Aqua Magic si telegondola. Radio Vacanta este postul de radio al statiunii, care emite în fiecare an din mai pâna în octombrie, începând cu anul 1966 în cinci limbi (româna, engleza, franceza, germana si rusa) în toate statiunile de pe coasta româneasca a Marii Negre. În fiecare an, în timpul verii, în aceasta statiune se desfasoara Festivalul muzicii usoare de la Mamaia.

Oferte Paste 2013 În pronaos, în partea dreapta a intrarii, sunt zugraviti ctitorii: Nicu Mandres, Nita Geana si Vasile Sotea, îmbracati în costume populare. Ei poarta camasi albe, cioareci si haine albe de dimie cu modele stilizate la brâu, la mâneci si la piept. Ceilalti ctitori sunt zugraviti în partea stânga a intrarii, în aceeasi tinuta impunatoare. C. Sotea poarta costum de dorobant, cu sabia în mâna stânga, iar C. Piciu, C. Cosmulescu si Nita Brebu au câte o carte în mâna dreapta.Pe acelasi perete, pe o bucata de tabla sunt zugraviti membrii familiilor N. Brebu si Nicolae N. Mandres. N. Brebu poarta costum popular, haina de dimie de culoare închisa si cioareci albi, iar lânga el sotia Minodora are ciupag si opreg rosu, purtând la gât o salba de bani. Pe deasupra tinutei are o haina lunga, lucrata din dimie neagra.

Oferte Paste Aceste ape nu sunt radioactive. Rezultatele testarilor chimice au fost consemnate la 24 octombrie 1979 de catre M. Gavrilescu subliniind compozitia bicarbonica si a hidrogenului sulfurat. Aspectul depresionar al zonei, ca si prezenta apei sulfuroase hipotermale sunt factori care determina o flora si o fauna specifica acestei turbarii. În margina baltilor se gasesc anumite plante cu radacinile înfipte în mâl care favorizeaza formarea namolului. Cercetarile întreprinse au dovedit ca sub stratul de vegetatie existent se formeaza un namol fluid negru-cafeniu. În cazul turbariei din Bala pe traseul canalelor prin care se scurge apa sulfuroasa se pot evidentia acumulari de namol negru sapropelic rezultat din descompunerea materialului organic de natura animala si vegetala. Compozitia chimica a stratului de namol mineral cenusiu-vinetiu cu impregnatii de culoare neagra care se gaseste sub patura superioara de namol curgator, negru-cafeniu cu resturi vegetale, reflecta în mod fidel factorii care au luat parte la formarea lui: apa, substante volatile, substante minerale, celuloza, acizi.

More results:
Oferte Paste Maramures Oferte Paste Oferte Cazare