Unde pot gasi un avocat mosteniri?

In fiecare judet si in municipiul Bucuresti exista si functioneaza un barou care este persoana juridica de interes public. Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia. in primul rand, exista o regula ca oamenii trebuiau sa-si pledeze singuri cauza, regula care a inceput sa fie eludata datorita tendintei de crestere a cazurilor in care oamenii cereau asistenta unui prieten. Din fericire, pe la jumatatea secolului 5 i.Hr., atenienii puteau sa solicite formal unui prieten sa-l asiste. in al doilea rand, un obstacol mult mai serios, pe care oratorii atenieni nu au reusit niciodata sa-l depaseasca complet, a fost regula ca nimeni nu putea percepe un onorariu pentru a pleda in cauza altuia. Aceasta lege a fost ignorata serios in practica, dar nu a fost niciodata abrogata, drept urmare oratorii nu au putut niciodata sa se prezinte ca juristi sau experti.

Serviciile oferite de un avocat drept civil

O lege din anul 204 i.Hr. interzicea avocatilor romani sa perceapa onorarii, dar aceasta lege a fost serios ignorata in practica. Legea referitoare la restrictia asupra onorariilor a fost abolita de imparatul Claudius, care a legalizat avocatura ca profesie si a permis avocatilor romani sa devina primii avocati care puteau practica public dar a impus un onorariu maximal de 10.000 sesterti. Devenise o rutina ca judecatorii romani si guvernatorii sa ceara sfatul unui consiliu de jurisconsulti inainte de a lua o decizie, iar avocatii si oamenii obisnuiti, de asemenea, obisnuiau sa mearga la jurisconsulti pentru opinii juridice. in timpul Republicii si, mai tarziu, in timpul imperiului roman, jurisconsultii si avocatii nu aveau o reglementare legala, primii fiind amatori, iar ultimii fiind, tehnic, in ilegalitate. Orice persoana se putea autointitula avocat sau expert in drept, astfel ca numai pe baza reputatia personale a acestuia, oamenii puteau sa-l creada sau nu. Acest lucru s-a schimbat odata cu legalizarea profesiei de avocat facuta de Claudius.

Cabinetele individuale se pot asocia in scopul exercitarii in comun a profesiei; drepturile si obligatiile avocatilor titulari ai unor cabinete asociate isi pastreaza caracterul personal si nu pot fi cedate. in mod corespunzator cabinetele individuale se pot asocia si cu societatile civile profesionale. Profesia de avocat este o profesie liberala care poate fi exercita de catre avocatii inscrisi in Tabloul avocatilor intocmit de baroul din care fac parte. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu-si poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei. De asemenea, legea interzice exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat inscris intr-un barou si pe Tabloul avocatilor sau de catre o alta persoana juridica cu exceptia societatii civile profesionale de avocati cu raspundere limitata.

avocat recuperare creante, avocat drept civil , avocat drept comercial

Stiti unde gasesc un avocat drept civil?

Pretentii, actiuni posesorii, revendicari, obligatii de a face, succesiuni si partaje, iesire din indiviziune, evacuari, granituiri, cadastru, intabulare, radiere ipoteci, contracte vanzare-cumpare, donatii, schimb, inchiriere, comodat, gaj, imprumut,etc., pretentii impotriva companiilor de asigurare/reasigurare. in cadrul procedurii de executare silita: investiri cu formula executorie, asistenta si reprezentare juridica in cadrul procedurilor de executare silita in fata executorilor judecatoresti si a instantei de judecata, contestatii si opozitii la executare. Profesia de avocat este libera si independenta, cu organizare, functionare si conducere autonome, stabilite in conditiile prevazute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat drept comercial, republicata, astfel cum a fost modificata si completata pana la data adoptarii prezentului statut, denumita in continuare Lege si ale prezentului statut.

Caut avocat mosteniri

Datorita climatului economic din Romania, in prezent, procesul de recuperare de creante reprezinta un capitol important al activitati noastre zilnice. La baza oricarei interactiuni intre un avocat sector 1 si posibililul client este cultivat principiul pastrarii secretului profesional care este inteles ca factor decisiv in elaborarea unor strategii de succes, respectarea unor valori esentiale de etica si probitate.Exista totodata o serie de prevederi mai putin cunoscute clientilor dar care isi au aplicabilte in mod expres in exercitarea profesiei. Astfel avocatul nu poate fi convocat ca martor si nu are permisiunea sa ofere informatii legate de cauzele pe care le apara decat daca toti clientii implicati in cazul nominalizat ofera acceptul scris pentru declararea acestor informatii.

Activitate avocat recuperare creante

Cariera de avocat drept civil are o mare traditie si o evolutie in mare masura diferita de cea din alte tari europene. in Franta, profesia de avocat reprezinta o parte din marea mostenire lasata de imperiul roman. in evul mediu, a avut loc o dispersare a functiilor avocatului ca urmare a unei specializari progresive a avocatilor. in Romania, Legea nr. 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat consolideaza statutul autonom si liberal al avocaturii, subliniind ca avocatul este supus numai legii, statului si regulilor eticii profesionale. La aceasta se adauga si Statutul profesiei de avocat. intrucat dreptul roman este unul de inspiratie franceza, avocatul este reglementat in mod asemanator, in sensul ca pentru a intra in profesia de avocat, candidatii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii si sa sustina un examen organizat anual de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.).

Scopul exercitarii profesiei de avocat il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. in exercitarea profesiei avocatul este independent si se supune numai legii, prezentului statut si codului deontologic. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu isi poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.Este interzisa, sub sanctiunile prevazute de Lege, exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat sector 1 inscris intr-un barou si in tabloul avocatilor sau, dupa caz, de catre orice persoana juridica, cu exceptia societatii profesionale de avocati cu raspundere limitata.

Relatiile dintre avocat si clientii sai se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, sinceritate, loialitate si confidentialitate. Drepturile si obligatiile avocatului sunt prevazute de Lege, prezentul statut, codul deontologic si de contractul de asistenta juridica legal incheiat. Avocatul are indatorirea de a-si indeplini cu constiinciozitate, onoare si probitate profesionala obligatiile fata de client, in raporturile cu persoanele fizice, cu autoritatile si institutiile publice sau private, cu alte persoane juridice, cu ceilalti avocati, precum si in relatia sa cu publicul in general. In exercitarea profesiei, avocatul nu poate fi supus niciunei restrictii, presiuni, constrangeri sau intimidari din partea autoritatilor sau institutiilor publice ori a altor persoane fizice sau persoane juridice. Libertatea si independenta avocatului sunt garantate de lege .

Tag: avocat recuperare creante avocat drept civil avocat drept comercial