Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

                                Stop Pesten 

 

messagebord   Links naar andere sites   FAQ's Ouders   FAQ's scholieren

Welkom op de "Stop pesten" pagina. Ik hoop dat je hier kan vinden wat je zoekt. Je kan hier onder andere ervaringen uitwisselen, verhalen lezen ,je eigen verhaal er neer zetten vragen stellen en beantwoorden. En het mooiste is alles kan anoniem. als jij niet wil dat we je naam bij je vraag of bij de door jou toegezonden verhaal plaatsen kan je een andere naam neer zetten anders komt er onder annoniempje dus No Worries any more!

Deze pagina is tot stand gekomen door alle aandacht dat er aan pesten wordt geweid op dit moment en het heeft me aan het denken gezet. Zelf ben ik 13 jaar lang ernstig gepest maar ben er nu boven op gekomen en wil graag met jullie ervaringen uit wisselen en met jullie deze site tot een succes maken.

Dank je wel 

Ik werd vanmorgen wakker en ik schok me een hoedje , ik las wat ernstig in de telegraaf. iets wat er bij mij in het dorp gebeurd.Lees het zelf maar: telegraaf 27-02-2001

Voor reacties mail naar Redactie@biancaklarenbeek.tmfweb.nl

   Hier kan jou verhaal te komen te staan of jou vragen. stuur deze op naar pesten@biancaklarenbeek.tmfweb.nl en jou vraag/verhaal staan hier binnen kort onder.

                                                                 

                                                        

Mijn verhaal

Pesten waarom gebeurd het en waarom doen kinderen en mensen dat? Nou ja dat antwoord is heel eenvoudig. Men is jaloers op het geen wat jij  kan of op het geen wat jij hebt. en aangezien zij dat ook willen en niet hebben hoor je er voor hun niet bij . Of jij hebt iets niet wat iedereen anders al wel heeft dan ben je maar een raar mens omdat je het niet hebt. Maar soms is het nog erger. Omdat je dingen niet kan lichamelijk val je buiten de boot en gaan ze je lopen pesten. Dit is mijn verhaal over mijn school tijd van het pesten tot een zalige tijd. Tuurlijk die pest periode vergeet ik nooit meer. Ik hoop dat dit verhaal er al een beetje toe leid dat het je helpt.

 

Ik woonde in Culemborg een stad tussen tiel en Utrecht in. ik woon daar al vanaf me 4 de jaar. Ik ging vanaf me 5de jaar naar school. In de buurt had ik al niet veel vrienden maar dat maakte mij niet zo veel uit want de geen die ik had waren mij dierbaar en speelde ik graag en veel mee.

De eerste 2 kleuterklas jaren waren wel redelijk leuk had in die klas niet zo veel problemen aangezien ik niets had waar ik beter in was of dingen waar mensen jaloers om moesten zijn, maar dat heb je op een leeftijd van 4 en5 toch nog niet eens door . maar toen ging ik over van groep 2 naar groep 3 waar halve wege het jaar het gezeur begon. In groep drie moest je met de tafels gaan beginnen en ook met schrijven.Nu bleek dat rekenen geen probleem was en dat ik sneller dan de rest ( samen met nog een jongen) de tafels kende. Mijn klasgenoten waren daar jaloers op en begonnen me beetje in de zeik te zetten zover als dat kon en lieten me links liggen en speelde nooit met me ook niet als ik moest overblijven dan zat ik ook altijd alleen.

Toen de laatste periode van groep 3 aanbrak kon je een vulpen verdienen als je netjes kon schrijven.Nou dat was me wat hoe ik ook me best deed het lukte me niet om netjes te schrijven. en ook daar mee pesten ze me okť je bent allemaal 6  dus in hoeverre het pesten was.

Om mijn verhaal niet 50 mb groot te maken ga ik het nu in het kort verder aangezien het nog heel veel is.maar dit wilde ik wat uitgebreider doen aangezien  dat de tijd was dat het begon.

vanaf groep 4 t/m 8 werd het veel erger vrienden en vriendinnen had ik niet ging dan wel eens bij iemand spelen of zij bij mij maar het stelde niet een echte vriendschap voor.Maar om een of andere reden mocht niemand mij , waarom dat is me nog steeds niet duidelijk. Wat wel duidelijk was is dat ze me niet moesten  en dat lieten ze zien door:

En zo kan ik nog wel doorgaan er is niet waar ik niet voor werd uitgemaakt en uitgescholden je kan het zo gek niet bedenken.

Het werd allemaal erger toen ik 8 jaar oud was. en ik niet meer met me klas mee kon gymmen omdat ik in het gips zat omdat me benen te hard groeide en rust nodig hadden. Van af die dag heb ik nooit meer mee kunnen doen aan sportdagen en allerlei andere activiteiten omdat het niet mocht van mijn doktoren. En je kan wel raden hoe ze daar op reageerde in groep 6 ,7 en 8 had ik vrijstelling van allerlei dingen die wel weer belangrijk waren voor je rapport dus en ja de klas reageerde heel erg uitbundig tegen mij elke dag hele dagen op nieuw. De school leiding heeft nooit wat gedaan aan het gepest en ontkende het altijd.

Het pesten veranderen mij tot een bang en  angstig kind. Ik durfde werkelijk niets meer en was bang voor alles en iedereen die ik tegen kwam.Ik zat altijd het liefst in een klein hoekje weg gedrukt waar niemand mij kon vinden. ik stortte me vol op school en ging steeds betere cijfers halen en het gepest en  geweld werd daardoor alleen maar erger.En ik voelde me kleiner en banger worden elke dag elke keer weer op nieuw.Het maakt je leven tot een hel en zeker omdat je dan niemand meer vertrouwd en als men zegt dat je dom .lelijk en alles tegelijk ben ga je als je dat de hele dag alle dagen van het jaar verteld wordt nog geloven ook.Het maakte me banger ik begon me af te schermen van alles. lange kleding petjes, mutsen enz enz alleen het hielp niet men wist toch dat ik lelijk was. en het schermde me domheid niet af aangezien ik het  toch lied zien dat het niet zo was omdat ik alles makkelijker en sneller door had waardoor ik altijd me werk op tijd afhad en eigelijk altijd ook wel meer.

Dit is door gegaan tot groep 8 daarna ga je naar het V.b.o en aangezien je naar een nieuwe school gaat en een nieuw begin maakt . de eerste 2 maanden gingen goed alleen ja je bent een bange meid je voelt je vreemd en klein tussen al die mensen.Zeker als je bang bent voor die mensen (vreemden). En dat werd snel op gemerkt, als ik buiten met andere stond te roken of in de kantine zat of waar dan ook begonnen er weer een aantal mensen te pesten en zo  en dat is doorgegaan tot me 17 de terwijl ik 3 verschillende V.b.o scholen heb gehad. ik ben verhuist van Culemborg naar Arnhem  en had exact het zelfde omdat ik de verkeerde als vrienden koos. die later ook me gingen pesten.

 

                                                    

En dat is zo doorgegaan. Maar dan zie je wat pesten met je doet je gaat je gedragen er na en men merkt dat op dus dan wordt het alleen maar erger.Ik heb altijd 1 ding voor me gehouden. ze deden zoveel slaan schoppen enz. De gene die me gezicht aanraakt heeft een probleem. wand dat hadden ze nog nooit gedaan

Toen ik 3 jaar in Arnhem op school zat was het voor mij de druppel, op die school was het zo erg dat ik soms onder de schrammen en blauwe plekken zat. ik was er helemaal depressief van geworden . ik had nergens zin in en ik was steeds alleen want ook daar had ik geen vrienden. Er kwam een nieuwe meisje op school en die praatte tegen me ze zat wel 2 klassen lager maar ik vond haar wel aardig. We konden het goed vinden en we deden veel dingen samen.

Op een dag deed ze ineens heel raar tegen me en ik keerde me zelf van haar af. ze ging steeds meer met die andere om die mij altijd pijn deden en ik werd nog banger. Op een dag kwam ze naar me toe en trok me mee naar buiten en begon te schreeuwen en doen en opeens hoefde ze haar hand en sloeg me net te hard  op me oor zo hard dat ik op dat moment niets meer hoorde.

OP dat moment voelde ik  me ineens zoo sterk en steeds sterker worden en ineens een zwart beeld voor me ogen en had het gevoel dat het vuur uit me ogen spoot. en ik heb zo flink uitgehaald dat het bekkie van haar een flinke deuk had opgelopen en heb er daarna nog eens flink in de buik en rug gestompt en getrapt. ik was op dat moment helemaal niet meer me zelf en leek wel een robot met een missie.  die zelfde dag ben ik daar van school af gegaan . ik voelde me een heel ander mens. toen het gebeurde was ik 16 jaar .

Ik ben toen van een school in Arnhem naar een school in Elst (gld) gegaan en daar was ik heel bang om heen te gaan maar aan de andere kant ook heel erg enthousiast om naar een nieuwe school te gaan.Sinds ik dat meisje pijn heb gedaan nadat ze de belofte die ik met me zelf had geschonden, voelde ik me heel erg agressief en onrustig het ging wel goed met me maar ook heel slecht. Kreeg verkeerde vrienden en ging daar door verkeerde dingen doen. maar ik voelde me sterk en gelukkig deed nu al die dingen die andere altijd deden en ik niet. Maar nu waren alle rollen omgedraaid.

Ook daar ben ik uitgekomen en heb een hele leuke tijd gehad in Elst en die leuke tijd zette zich alleen maar door toen ik M.B.O ging doen te Velp (gld). en het ging steeds beter en beter. ik ben met vlag en winpel geslaagd ook als was het moeilijk en was ik nog niet uit de depressiviteit. Onder tussen was ik in het eerste jaar M.b.o wel al verhuis naar Nieuwerkerk ad ijssel vlak bij Rotterdam en reisde dus elke dag op en neer wat ik met plezier deed voelde me op die school veilig ondanks ik zo bang was .Ik had er  vrienden en alles. en het gaat nu ook steeds beter.

                         Hoe is het nu met mij.

Nu ik ben nu 20 het is dus nog allemaal niet zo lang geleden en staat nog vers in me geheugen. Alleen ben er nu al best ver overheen ik begin het te vergeten laat ik het zo zeggen al zal ik dat nooit helemaal doen. ik weet zelf en dat merk ik ook heel goed voor het onbekende ben ik bang en zal ik nooit snel heen gaan. Ik bedoel laatst vroeg de neef van me vriend mee te gaan naar een waanzinnige discotheek en ik zei ja want dat leek mij nu echt leuk. alleen na 10 minuten zei ik dat ik liever niet ging aangezien ik eens heel erg in paniek raakte en heel erg bang werd en me vriend en ik zijn toen naar de Skihut te Rotterdam gegaan waar ik al heel vaak kom dus voor mij gevoel veilig is.

Ook mijn vriend is een geweldige steun hij luistert naar me als me het dwars zit en heb ik nog een aantal vrienden die op een hand te tellen zijn die hier in een enorme steun zijn. wan dat is belangrijk om hier over heen te komen vrienden. Zij kunnen jou laten zien dat er ook andere dingen op een leuke manier  gedaan kunnen worden met elkaar.

Okay ik heb ook zo nog problemen er mee ik wordt snel bang en ga niet met vreemde weg. athans niet alleen.maar ook dat valt op te lossen

met andere woorden het gaat goed met mij ook al heb ik nooit echt  kunnen verwerken en omdat het toch te lang geleden is zal ik het nooit 100% kunnen achterlaten.

 

Ik hoop dat ik met deze site kan bewijzen wat ik met dit verhaal van mij zelf me eigen leven van ruim 13 jaar lang te vertellen  jullie leer het er niet er bij te laten zitten maar zelf actie te ondernemen.Mijn school directeuren deden niets toen ik er om vroeg.Ik heb me eigen weg moeten vrijmaken.zo erg was het dat ik geŽindigd ben in een Psychiatrische ziekenhuis waar ik ook gelukkig uitgekomen ben . ik wil jullie helpen het allemaal te verwerken en jullie verhalen te lezen en jullie er bij te steunen. Dus mocht je aan de hand van deze pagina en mijn verhaal vragen of opmerkingen hebben  mail ze dan naar het onderstaande adres en jou vraag en verhaal staan hier !

Deel je ervaring met andere het helpt en zij kunnen jou verder helpen, en je leert hier vrienden kennen waar je leuke dingen  mee kan doen.

Veel succes!

groetjes  bianca klarenbeek                    

 

hier onder staan jullie reacties en verhalen!
hallo ik schrijf hier mijn verhaal over pesten  Het begon op de bassischool niemand wou naast mijn zitten of mijn vriendin zijn.
Ik werd met alles altijd het laatste gekozen.Nadeze school ging ik na de mavo ik dacht daar zou het wel anders gaan maar nee ik werd uitgescholden voor puistenkop,lelijkerd Dat deed mijn geen goed ik dacht ben ik dan echt zo lelijk en ik keek/kijk niet meer met een gevoel van geluk in de spiegel.Ook pesten ze mijn als ik verlieft was dan zeiden ze Dat er niemand op  een lelijk pertsoon als ik verlieft zou worden .Maar daarna ging het even goed met mijn want ik had een jeugdgroep waar men mijn accepteer\de zoals ik was en die keken niet na uiterlijk.Maar goed toen ging ik mijn mbo opleiding volgen en daarging het weer mis omdat ik door mijn pestervaring van een open persoon in een gesloten persoon ben veranderd en men ging mijn daar zo mee pesten dat ik zo was vast gelopen en veel te weinig sociale vaardigen had dat ik moest stoppen en nu zit ik dan thuis en lijd aan depressie.
 
Ik zit gewoon met vragen Ben ik lelijk?Ben ik wel belangrijk?Lok ik het uit?Kan ik mijn zelf ooit weer accepteren en waardevol vinden?Kan ik ooit nog een opleiding doen waar men mijn niet pest of negeer?
 
                                                                 Gedicht
Pesten wie heeft het verzonnen?Waar is het begonnen?
Anders zijn ,dat doet pijn.pukkelkop,lelijkerd,buitenbeentje,Nou mijn hart is nu net een steentje.
Het zit gewoon vast met een brok,maar soms den ik gewoon dat ik het zelf uitlok.Nieuwe school nieuwe start,maar nee elke keer veranderd dat.
Pesters nergeerders beseffen ze wel wat ze doen?Nee maar elke gepeste heeft last van dat gevoel van toen.
Een heel leven na de knoppen ,maar misschien is het negatieve zelfbeeld nog te stoppen.    
      

Groetjes elvira

elvirafredriks@dolfijn.nl

 


Hallo,


ik ben erg veel en lang in mijn jeugd gepest en ben
altijd ( uiterlijke schijn ) blijven lachen.
heel jong ben ik moeder geworden 19 en leer mijn
kinderen voor zichzelf op te komen (alles wat ik
niet wou doen !!). het is niet dat ik niet kan
opkomen voor mezelf maar meer dat ik niet hetzelfde
wil zijn als de mensen die akelig doen !! Ik wil nog
steeds aardig gevonden worden door iedereen, heb geen
vertrouwen in goedheid van andere mensen en ben nog niet
bereid om voor mezelf te vechten. Wordt wel tijd !!!
Zelfs wanneer ik me kwetsbaar opstel in het heden ten
opzichte vooral van andere vrouwen misbruiken ze dat tegen
me en testen me ( ben erg onzeker in mijn relatie met huidige
man ).Ik ben ook erg bang dat mijn man me ooit zal kwetsen en
heb niet altijd vertrouwen in hem......
Vrouwen lijken wel te voelen dat ik wat onzeker ben want proberen
mij dikwijls ook een naar gevoel te geven (pappen aan met mijn vriend,
vertellen me dat ze verliefd zijn geweest op hem etc....)
Ik ben nu 28 en heb 3 kids en voel me zwak en wil veranderen !!!
Nog steeds aardig gevonden willen worden, nog steeds bang dat wanneer ik
iets voor mezelf opkom dat mensen niks meer van me moeten hebben...
ik ga veranderen want ik ben het zat om de deurmat te spelen.....
mijn eigenbeeld van lelijk zijn moet goed worden en ik moet laten
merken aan vrouwen die maf staat de doen dat het mijn vent is !!!
ik weet hoe alles moet maar nu nog toepassen in de praktijk..
en dat is voor mij het moeilijkste stukje !!
maar als ik het mijn kinderen kan leren moet ik dat toch bij mezelf
ook kunnen doe??!!!
Ik hoop eigenlijk iemand te vinden die met me wil mailen over de
hedendaagse dingen waar je tegen aanloopt en die je gewoon even kwijt wil
dus bij deze, wie wil er met me mailen ???

crapp@nl.packardbell.org


Groetjes van Carola

 

mail reacties naar Pesten@biancaklarenbeek.tmfweb.nl

                              Dit nummer is van de Kindertelefoon daar kun je je verhaal kwijt tussen

                                                1400-2000 zijn ze geopend.

                                                                                               

    Hier kan jou verhaal te komen te staan of jou vragen. stuur deze op naar pesten@biancaklarenbeek.tmfweb.nl en jou vraag/verhaal staan hier binnen kort onder.


 

    .