Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

UPDATE 2003


BOEKEN VERVOLG

FILM

 

 

Home

Oproep

Petitie

Vereniging

Nieuws

Levensverhaal

Contact

  

 

Ik ben niet in het bezit van deze films. Iedereen die op zoek is raad ik aan om contact op te nemen met de hoofdbibliotheek bij 'm in de buurt. Een e-mail sturen naar mij om te vragen of je een kopie mag krijgen heeft dus geen zin. Ik zal daarom niet reageren om verzoeken.

Je kunt dan beter contact opnemen met http://www.bibliotheek.nl of met je videotheek.

 


Daders

NL 1996 0:55

Genre: Documentaire

Documentaire van: Hans Otten

Het verhaal:

Drie gewone huisvaders hebben jarenlang hun dochters misbruikt zondat dat iemand in de omgeving er iets van merkte. Alle drie de daders zijn inmiddels veroordeeld en hebben een gevangenisstraf ondergaan. De daders worden aan het woord gelaten in interviews.

http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/film-6a27b1.html  


Do you know the muffin man?

US 1989 1:40

Van: Gilbert Cates

Met: Pam Dawber, John Shea


Forgotten sins

US 1996 1:35

Genre: Drama

Van: Dick Lowry

Met: William Devane, John Shea

Het verhaal:

 

1988. Hij is een goed Christen en een verdienstelijk politieman maar op een dag wordt hij door zijn collega's van de zedenpolitie gearresteerd omdat zijn dochter beweert dat ze door hem seksueel misbruikt werd. Tegen de politie beweert hij dat hij het zich niet kan herinneren en legt hij een vage bekentenis af. Terwijl hij in hechtenis is beweren beide dochters dat ook andere agenten zich tijdens pokeravonden schuldig maakten aan verkrachtingen. De politie heeft echter twijfels aan wat er werkelijk gebeurd is en zijn vrouw snapt niet waarom hij bekent, omdat de gebeurtenissen nooit plaatsgehad kunnen hebben.

http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/film-6a861a.html  

 


 

 Illicit behaviour

US 1991 1:39

Genre: Misdaad

Van: Worth Keeter

Met: Robert Davi, Joan Severance

 

Mike zit bij de zedenpolitie en moet uit zelfverdediging een verdachte neerschieten. Interne Zaken gelooft het best maar moet het wel volgens het boekje afhandelen terwijl de partner van de Interne Zaken agent in het ziekenhuis ligt door een andere schietpartij. Maar als Mike's vrouw vertelt dat ze als kind door haar broer misbruikt is, gaat hij naar de broer en zet deze onder druk. De broer wordt door zijn schuld dodelijk verwond en hij wordt geschorst.

http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/film-6a20f3.html  


 News at eleven

US 1986 1:35

Genre: Drama

Van: Mike Robe

Met: Martin Sheen, Peter RiegertHet verhaal:

 

Als een toneelleraar gearresteerd wordt vraagt een leerlinge aan haar vader, die als journalist voor de TV werkt, waarom. De leraar blijkt verdacht te worden van seksueel misbruik van een leerlinge. Hij belooft het niet te gebruiken tot na het politieonderzoek. Zijn baas haalt hem echter over het onderwerp voor het 11-uur nieuws te gebruiken. Zijn dochter denkt dat het om wraak gaat, daar het vermeende slachtoffer afgewezen was voor een toneelrol. Hij gaat op eigen houtje op onderzoek uit om de waarheid van sensatie te onderscheiden.

 

http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/film-6a7087.html  

 


L'Ombre du doute

FR 1993 1:47

Genre: Drama

Van: Aline Issermann

Met: Mireille Perrier, Alain Bashung

Keuring: 16 (Nederlandse Filmkeuring)Het verhaal:

 

Alexandrine heeft een opstel geschreven met een zeer droevig einde, en haar lerares concludeert hieruit dat ze bang is voor haar vader en stuurt een sociaal werkster om uit te zoeken of er incest of mishandeling in het gezin voorkomt.

http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/film-6a6a9a.html  


Oude Tongen

NL 1994 1:30 REV: 2:30 (TV)

Genre: Drama

Van: Gerardjan Rijnders

Met: Catherine ten Bruggencate

Keuring: 16 (Nederlandse Filmkeuring)Het verhaal:

 

Een kamerlid vermoedt dat in Oude Tongen kinderpornobanden worden vervaardigd. Het zou in ieder geval de nachtelijke angsten van één van de kinderen verklaren, maar het verklaart niet de dode kippen waar de straten op een ochtend mee bezaaid liggen. Omdat het een klein dorp is komen er snel geruchten, waarvan er vele gestoeld zijn op vooroordelen.

 

Te koop bij

http://www.hetnederlandsscenario.com/17.htm


 Titel: THE MEN WHO MOLEST CHILDREN

2-DELIG programma van de Britse televisie over incest en het sexueel misbruiken van kinderen. Centraal staat de stad Leeds, waar tot verbijstering van publiek en politie plotseling een onrustbarend groot aantal gevallen van incest aan het licht kwam. Bij nader onderzoek bleek dit nog maar het topje van de ijsberg te zijn. Het eerste deel geeft een beeld van het probleem en laat de kijker kennismaken met een aantal mannen die incest gepleegd hebben of zich anderszins sexueel vergrepen hebben aan kleine kinderen. In het tweede deel geven experts, (politiemensen, psychiaters, reclasseringsambtenaren) hun mening over deze problematiek en over het nut van gevangenisstraf. Definitieve oplossingen geeft de film niet. De grote vragen die THE MEN WHO MOLEST CHILDREN beheersen zijn vooral: waarom doen mannen hun kinderen, of de kinderen van anderen, dit geweld aan? En wat valt er tegen te doen?

(1985) GB- / kleur / 2 x 26 = 54 minuten / Thames Television

* Prijs: € 82.78 (= € 98.51 incl.btw) Bestelnummer : NFI-420

http://www.mediaal.nl/koopvideo/8_91.htm

 


Titel: SOMEONE TO TALK TO: KRISTINA'S STORY

Kristina was vijf jaar toen haar oom een sexuele relatie met haar begon en veertien toen haar familie deze relatie ontdekte. In deze film vertelt zij over de emotionele crisis, die op 24-jarige leeftijd bij haar losbarstte toen zij plotseling weer geconfronteerd werd met alle verschrikkingen uit die tijd. Schuldgevoelens hadden de volle realiteit van de gebeurtenissen tot nu toe bij haar verdrongen. Hulp kreeg zij vooral van de Incest Crisis Line. Deze telefoonhulplijn werd opgezet door mensen, die zelf ook in hun jeugd slachtoffer werden van incest. In de film wordt Kristina niet zelf in beeld gebracht. Een actrice vertelt in haar plaats Kristina's verhaal.

(1986) kleur / 26 minuten / Richard Mervyn / GB

* Prijs: € 82.78 (= € 98.51 incl.btw) Bestelnummer : NFI-426

 http://www.mediaal.nl/koopvideo/8_91.htm

 


"FESTEN"

De beste film over seksueel misbruik op dit moment, moet je gezien hebben!

 

 

De vader van de familie, Helge Klingenfeldt, (Moritzen) wordt 60 jaar en er wordt een groot feest gehouden. Er zijn nog wat spanningen binnen de familie vanwege de zelfmoord van één van Helge's dochters enkele weken terug. Dit wordt natuurlijk voor de gasten zoveel mogelijk verborgen, totdat zoon Christian (Thomsen) na het diner een speech geeft, waarbij de waarheid over de geliefde Helge naar boven komt.


"SLEEPERS" jaar: 1998

Film over 4 jongens die door cipiers worden misbruikt. Hoop aandacht voor tijd van het misbruik, maar ook voor de gevolgen voor de 4 in hun volwassen leven. Veel ontkenning, schaamte en isolement. Uiteindelijk ook wraak. Top cast met Kevin Bacon, Brad Pitt, Robert de Niro en Dustin Hoffman. Dit kan een film zijn die bij mij het kwartje bij je doet vallen.

 


"PRIEST" jaar: 1994

Engelse film over seksueel misbruik (dochter door vader), terwijl het plaats vindt. De priester is degene die het aan de kaak stelt. Eindelijk een goede priester.

 

Als de jonge priester Greg Pilkington (Linus Roache) zijn nieuwe aanstelling in Liverpool aanvaardt, heeft hij nog geen roeping. Zijn traditionele, herderlijke instelling ligt niet geheel in de lijn van de maatschappelijke realiteit in deze industriestad en de kerkelijke politiek. Greg ontdekt de ware praktijk. De liberale Father Matthew (Tom Wilkinson) neemt het niet zo nauw met het celibaat en heeft een verhouding met de huishoudster. Het biechtgeheim maakt het Greg onmogelijk een jong meisje te helpen dat misbruikt wordt door haar vader. Greg wordt danig op de proef gesteld. Als hij aan zijn homoseksuele gevoelens toegeeft en ten schande wordt gezet in de krant is de ontgoocheling totaal. Greg lijkt aan het eind van zijn religieuze loopbaan en is emotioneel uitgeput. De bisschop wil van hem af en hij wordt weggestuurd. Maar Father Matthew is er ook nog en laat het er niet bij zitten. Gesterkt en gelouterd hervindt Greg zichzelf en zijn roeping.


"CARE"

Engelse televisiefilm over misbruik in tehuizen en internaten. Erg confronterend. Uitstekende film. Indringend. No escape. Mogelijk niet te huur in videotheek.


"PRIMAL FEAR"

een goede video over misbruik: gaat over een jongen

die in de kerk wordt misbruikt.

Een arrogante advocaat neemt de zaak aan van een jongen die door de politie opgepakt werd terwijl hij wegrende van een moord op een bisschop. De zaak wordt complex als duidelijk wordt dat er, naast de jongen, misschien nog een derde persoon aanwezig was ten tijde van de moord.

 


"CHILD'S CRY"

over jongetje dat wordt misbruikt door baskett-ball trainer. Mogelijk niet te huur in videotheek.


"PRINCE OF TIDES"

Nick Nolte speelt de hoofdrol in een film, die laat zien hoe iemand 30 jaar lang herinneringen aan seksueel misbruik weet te verdringen. Seksueel misbruik door niet verwanten. Verder Babara Streisand en een (gemeen) bijrolletje voor onze Jeroen Krabbe.

 

recensie: Het is een film over een man, die in zijn jeugd na ernstige gebeurtenissen leert te doen alsof er niks gebeurd is. Als volwassen man is hij iemand, die zijn gevoelens als zij opkomen weggrapt. Ook vrouw en kinderen om wie hij heel veel geeft, houdt hij zo op een afstand. Om het verlies van zijn oudere broer, die hij bewonderde, huilt hij niet. Tegen de psychiater van zijn zus, zegt hij "Waarom zou ik huilen, dat brengt mijn broer niet terug". Deze antwoordt: "nee, maar jou brengt het misschien terug". Langzaam durft hij het aan zijn gevoelens te beleven. Een prachtfilm in mijn ogen. (Erik)


"BOYS FROM ST.VINCENT"

Erg goede televisiefilm over misbruik in een Katholiek jongens internaat in Canada. Tijdens misbruik en in volwassen leven. Geruineerde levens. Kerk, politie en hoogwaardigheidsbekleders zweren samen om het onder de pet te houden. Mogelijk niet te huur in videotheek.


"SUDDEN FURY (A family torn apart)"

Hij werd jarenlang misbruikt door zijn adoptie ouders....Als de lichamen van een ouder echtpaar worden aangetroffen, valt deverdenking meteen op hun geadopteerde zoon Michael, een aggressieve jongen die zich altijd heeft verzet tegen zijjn goedwillende ouders. Het politieonderzoek brengt echter verbijsterende feiten boven water en alles wijst erop dat Michael en zijn twee broers jarenlang zijn mishandeld door het echtpaar. Bovendien komt er plotseling een andere verdachte naar voren...

(Mogelijk niet te huur in videotheek)


"CHILD OF RAGE"

Achter haar lieve uiterlijk huist een gruwelijk verleden.....Een gelukkig echtpaar heeft een mooi huis en een goed huwelijk. Het kan niet beter totdat hun 7-jarig geadopteerde dochtertje zich vreemd gaat gedragen. Ze terroriseert haar broertje, manipuleert alles en iedereen in haar omgeving en krijgt gewelddadige woedeaanvallen die een onbekende, meedogenloze kant van het meisje laten zien. Wanneer het echtpaar de waarheid over het tragische verleden van hun dochter ontdekken, ondergaan ze de beproeving van hun leven.

(Mogelijk niet te huur in videotheek)


"ABUSED"

Kindermisbruik. Het waar gebeurde verhaal dat Amerika schokte....Een buitenwijk van een grote stad in Amerika. Ogenschijnlijk is er niets aande hand. Toch broeit er onderhuids iets. Kinderen komen thuis met vreemde verhalen over "spelletje" met de kindercreche juf en haar vriend. Deze vriend blijkt ook foto's te maken en te filmen. Een aantal verontruste ouders schakelt een onderzoeksteam in. Stukje bij beetje weten zij de afschuwelijke feiten uit de kinderen te krijgen. Een meesterlijke en aangrijpende film.

(Mogelijk niet te huur in videotheek)


"FINAL ANALYSIS" jaar 1992

Met Richard Gere. Deze film gaat eveneens over hoe iemand door vroeger seksueel misbruik ontzettend gewiekst en geslepen andere mensen manipuleert. Mind boggling. Echt een topfilm. Hier wordt ook alles pas helemaal aan het einde duidelijk.

 


Mystic River jaar (2003)

 

Drie jeugdvrienden, Jimmy Marcus (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), komen na jaren weer samen omdat de oudste dochter van Jimmy is overleden. Jimmy zit bij de politie en is met een zaak bezig waarbij de opgekropte woede die hij bij zich draagt in verband met het overlijden van zijn dochter naar boven komt.


Girl, Interrupted jaar 1999

 

Susanna wordt, na een mislukte zelfmoordpoging, opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd of ze zich niet teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze inzit.


   LET OP MIJN PAGINA KUN JE OOK BEREIKEN VIA

http://www.steunpunt-geweld.tk

Of neem eens een kijkje op mijn ander site die over seksualiteit gaat en seksueel misbruik.

 

 


 

 

 Naar Vorige Pagina|Naar Volgende Pagina

 

THEMA'S

ADRESSEN

BOEKEN

CHRISTELIJKE

HULP

ERVARINGEN

GEDICHTEN

HULP IN

BELGIË

HULP VERLENING

MISBRUIK door

HULPVERLENER

VERWERKING-

TIPS

VROUWEN

GEWELD

ZELF-VERDEDIGING