Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

De Lanzboys is de naam van een tractorteam dat bestaat uit 10 jongens, een assistente en een evenementenco÷rdinator. De Lanzboys is spontaan ontstaan door de bovengenoemde mensen in 1991 en is gevestigd in de regio Uden.

De naam "De Lanzboys" is ontleend aan de tractors waar we mee rijden namelijk de de lanz bulldog. Op een enkele uitzondering na heeft de lanz bulldog een 1 cylinder tweetakt motor met twee vliegwielen aan de zijkant. De motor geeft een voor dit merk kenmerkend knallend geluid.

De lanz is een duits tractormerk waarvan de fabriek in 1958 is overgenomen door de amerikaanse fabrikant van tractoren John Deere. De lanz bulldog wordt nu niet meer geproduceerd. Er zijn veel verschillende typen van de Lanz Bulldog gebouwd.

De Lanzboys is een team dat regelmatig aan historische evenementen en braderieŰn deelneemt. De lanz tractoren worden dan tentoongesteld of er wordt mee gewerkt zodat het publiek kan zien hoe vroeger het land met een lanz tractor werd bewerkt. Het restaureren gebeurd door de leden zelf en voor de specialistische reparaties en afstellingen zitten er bij de lanzboys enkele zeer ervaren lanz monteurs waar de leden van de Lanzboys een beroep op kunnen doen.

De Lanzboys zijn lid van de Klassieke Landbouw Werktuigen vereniging (K.L.W.). De K.L.W. heeft als doelstelling, het bewaren van oude landbouwmachines, stationaire motoren en tractoren voor het nageslacht, en het verzamelen en restaureren van deze, door eigenaren en belanghebbenden.

Voor vragen, informatie of opmerkingen kunt U ons E-mailen!