Ö.P.P.K

(Örnsköldsviks PlockePinn Klubb)

Alltsedan tidernas begynnelse har människan haft behov av att tävla mot varandra. Ett behov att få vinna och vara den som står högst på prispallen. Än idag har segrar inom idrotten hög status och kan innebära din väg till lycka och framgång. En väg till en ekonomiskt oberoende framtid

Eliten inom dagens plockepinnvärld kämpar alla stenhårt för att nå samma mål. Att bli bäst i världen. Att inta platsen som nummer ett och få bli förebild för tusen och åter tusen unga plockepinn-utövare. Men framgången kostar.
I blod, svett, tårar och t.o.m liv.

När sporten slog igenom på allvar under slutet av 70-talet och de stora massorna drogs mot spänningen insåg nog de flesta av kvartersklubbarna att det fanns stora pengar att hämta. En massiv jakt på blivande stjärnor påbörjades, ty de flesta var på den tiden enbart motions-plockare. Guldkalvarna som söktes skulle vara starka, stadiga, envisa och mentalt stabila. Dessutom krävdes en satsning på 100%. Dåtidens spelare ägde oftast inte alla dessa egenskaper. Spelarna lockades i synnerhet över från karateklubbar och polishögskolan. Det finns dock andra exempel. Tidigare världsettan Mats Olén hittades vid utlåningsdisken på ett bibliotek i Vadstena och är idag en av världens rikaste mikado-proffs. Mycket tack vare pr-jobben under 80-talet.

Mikado regler

Näringslära

Klubbens bakgrund

Spelare

Bilder

Nyheter

LänkarSkriv i gästboken Guestbook by GuestWorld Läs den!!Email: plock81@hotmail.com