World Matial Arts League

Traditie din 1923 Scurt istoric al Organizatiei

Liga Mondiala de Arte Martiale (WMAL) a fost infintata de soldatii americani la reintoarcerea din stationare in Japonia, und au folosit prilejul de a invata Arte Martiale. Ei au dus acest sport in U.S.A si mai tirziu in Europa. Chiar din primele zile ale noii organizatii, intre 1927 si 1960, diversi mari maiestri din Japonia au beneficiat de invitatii de la fostii elevi si au venit in U.S.A. pentru a tine cursuri si demonstartii de Arte Martiale.

Cu trecerea timpului tot mai multi soldati se intorc din Asia si incep sa predea Artele Martiale in cazarmile in care au fost reincartruiti. Ca urmare in scurt timp apropae toate cazarmile americane au fost create grupe de invatat Arte Martiale. Intre 1953 si 1967 se incerca crearea unei Organizatii pentru diversele grupe de stiluri ale Artelor Martiale. Aceasta Organizatie a fost initial create numai intre soldatii americani. In acel timp a purtat numele de “Armed Forces Karate Association” fiind condusa de Thomas Myslinski.

In urmatorii 5 ani de la infintarea noii organizatii, activitatiile ei stagneaza datorita diverselor misiuni ale armatei USA si datorita mutarii in Europa a numerose trupe americane. Abia incepind cu 1973 datorita J.R. Reitenbach se refiinta organizatia “Armed Forces Karate Association” si Reitenbach este noul presedinte pina in anul 1983.

In acelasi an este infintata de Mike Moley si Wes Coizart liga American – European “The European-American Martial Arts Association” (T.E.A.M.A.A.). In Aprilie 1987, in cadrul unei restructurari a parti administrative a organizatiei T.E.A.M.A.A., va lua numele de “Armed Forces Martial Arts Association” (A.F.M.A.A.).

O importanta schimbare aduce prima adunare a comitetului de conducere in 16 Ianuarie 1988 in Worms (Germania). Cu aceasta ocazie se ofera pentru prima oara posibilitatea civilor de a participa la cursuri si chiar de a preda.

Urmatoarea conferinta a A.F.M.A.A. are loc, abia dupa misiumile armatei Americane in Irak, in 1992 in Richmond, V.A. U.S.A. Noua conducere este formata din Leonard Halifield – Presedinte, Mark Suggs – Senior Vicepresedinte, Rufus Carpenter – Manager General, Klaus Schumacher Vicepresedinte. Sub noua conducere numele organizatiei va fi schimbat in “Armed Forces Martial Arts League” (A.F.M.A.L.)

In Februarie 1993 datorita cresterii de membri in organizatie are loc o noua organizare. Sediul central este mutat din Europa in Richmond (U.S.A). In anul urmator organizatia „Armed Forces Martial Arts“ va fi impartita in 3 sectiuni :

1. “European Martial Arts League” (E.M.A.L) pentru Europa sub conducerea lui Klaus Schumacher (Germania).
2. “American Martial Arts League” (A.M.A.L) pentru U.S.A. sub conducerea lui Rufus Carpenter
3. “American Sport Karate League” (A.S.K.L) pentru U.S.A.

Dupa noua reorganizare in U.S.A organizatias A.S.K.L. se ocupa de forma usoara si semicontact iar A.M.A.L se ocupa de organizarea de cursuri si certificari. Deoarece trupele americane stationate in Germania sint tranferate in alte tari si cu ele multi dintre practicanti americani de karate organizarea pe structura militara nu mai este practicabila. Din acest motiv in Januarie 1995 organizatia isi schimba numele in “WORLD MARTIAL ARTS LEAGUE” (W.M.A.L) si devine o organizatie internationala sub care sint strinse multe organizatiile de Arte martiale din lume.

Astazi fac parte citiva din cei mai mari Mari Maestri, recunoscuti international, in W.M.A.L. Aceasta organizatie mondiala are sedii in: U.S.A., Canada, Bahamas, Venezuela, Puerto Rico, Costa Rica, Korea, India, Jugoslavia, Pakistan, Thailanda, Taiwan, Australia, Hongkong, Singapur, Kroatia, Franta, Irlanda, Italia, Elvetia, Grecia, Austria, Germania.

W.M.A.L este definita ca organizatie libera pentru orice afiliere a altor organizatii sau ligi si este libera pentru toate stilurile si sistemele existente. Afiliate sint printer altele si organizatiile pentru: Hap-Ki-Do, Tae-Kwon-Do, Karate, Kung-Fu, Jeet-Kun-Do si sistemul Filipinez de arte martiale. Deoarece W.M.A.L se distanzeaza de politca organizatiilor asiatice de promovare, sint recunoscute toate normele de examininare si cele existente de DAN si Mare Maestru fara probleme. In continuare trecerea si examinarea pentru urmatoarea treapta pentru DAN se face fara probleme si nu depinde decit de cunostintele accumulate si nu de timpul de asteptare.

Alte organizatii, persoane individuale sau grupe care au un system creat individual pot gasi in W.M.A.L recunoastera si se pot inregistra international.

Email: wmal@mail.com