MIME-Version: 1.0 Content-Location: file:///C:/C515DE0C/Terapiasta.html.htm Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Content-Type: text/html; charset="us-ascii" Terapiasta eli terapeuttisesta asenteesta

Terapiasta eli terapeuttisesta asenteesta

 

Terapeuttinen asenne poikkeaa huomattavasti ihmisten yleisestä keskustelutyylistä. Sitä voi kuvata niin, että kun potilas kertoo ongelmastaan, niin terapeutti ei suinkaan sano, mitä hän itse on kokenut asiasta vaan sanoo, että vai sellainen ongelm= a, mitä muuta voit kertoa asiasta jne.

 

Esimerkiksi kun potilas kertoo että hänen äitinsä pakotti hänet aina kerran kuukaudessa pesemä&au= ml;n ikkunat, niin terapeutti ei suinkaan sano, että minun äiti pakotti kerran viikossa, vaan sanoo että se varmaan tuntui orjuuttavalta tms.<= /p>

 

Jos joku tuttava selvästi tarvitsisi sairaalahoit= oa, ei hänelle pidä mennä sanomaan että menisit nyt, sinä tarvitset sitä, vaan pitää kysyä, mitä hänellä on sairaalahoitoon menemistä vastaan.

 

Avioriidoissa vastaava ymmärtäminen tyrmää riidan alkamisen välittömästi.

 

Poliitikko pääsee kuuntelemalla ja ymmärtämällä nopeasti kaikkien suosioon. Hänen kannattaa unohtaa vastaväitteet keskustelun alussa.