Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Seriösa kontaktförmedlingar på Internet:

Computer-Dating
Detta är en mycket intressant gratis internationell kontaktförmedling, som bygger på att man svarar på 155 frågor om intressen m.m. och sedan matchas man mot de "mest kompatibla" personerna av det motsatta könet som finns i deras databas.

Om man vill så kan man välja att fylla i formuläret med de 155 frågorna medan man är uppkopplad på internet.
Men man kan också välja att istället ladda hem ett DOS-program för att svara på frågorna och sedan med mail till Compter-Dating skicka iväg den fil som skapas när man har svarat på frågorna.
Det finns en svensk beskrivning av hur man använder DOS-programmet.

D@GS Kontaktannonser
Här kan man gratis söka/läsa de kontaktannnonser som publiceras i Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. Man kan dock inte svara på annonserna via webben, utan det gör man genom att skicka sitt brev-svar (med vanlig post alltså, d.v.s. inte som email) till respektive tidning för vidarebefodran.

(Söktips för Göteborgs-Postens annonser: Skriv sök-orden kvinnor söker för att hitta alla kvinnornas annonser och slippa läsa männens, eller skriv män söker för att hitta alla männens annonser och slippa läsa kvinnornas annonser. De andra två tidningarna verkar tyvvärr inte ha kategoriserat sina annonser, så att man enkelt kan söka fram annonser från det ena könet på liknande sätt)

Kontakt-Sajten
Detta är den bästa svenska internet-baserade kontaktförmedlingen med seriösa kontaktannonser. Givetvis är den helt gratis att använda (annars skulle den definitivt inte förtjäna att bli kallad bäst). Här söker man efter kontaktannonser genom ömsesidig matchning på variablerna ålder, rökning, och antal barn. Dessutom kan man ange vilka län som partnern får bor i.

Man kan också ange fritext-ord, t.ex. kan man skriva in namn på städer, eller något speciellt intresse som man har. Man kan vid en sökning ange flera sökord, och då hittas alla annonser som innehåller något av orden. När man får fram resultatet från en sökning så får man också se hela annonserna på en gång. Annonser med sexuellt innehåll tillåts inte.

Du kan välja om du vill annonsera anonymt eller inte, d.v.s. om du vill att din email-adress ska vara synlig för alla som söker bland annonserna, eller om du hellre vill få eventuella svar vidareskickade automatiskt. För att undvika att folk utger sig för att vara någon annan, och sätta in en kontaktannons (eller svara på annonser) i någon annans namn, så måste man ha ett lösenord för att kunna annonsera/svara (såvida inte annonsören har valt att annonsera med email-adressen synlig). Detta lösenord är gratis och skickas till den email-adress som man uppger. På så vis är det bara ägaren till email-adressen som får tillgång till lösenordet som ska användas till den email-adressen.

Det finns två saker som utmärker Kontakt-Sajten jämfört med de andra sajterna nedan på den här sidan:

  • Man kan söka annonser med ömsesidig matchning, dvs man kan ange sin egen ålder, hur många barn man har, och om man röker, så att man slipper slösa tid på att läsa annonser där man man ändå inte uppfyller annonsörens krav angående dessa variabler.
  • Hela annonserna visas på en gång, vilket är tidsbesparande framförallt vid de tillfällen då internet går segt. (på övriga sajter nedan måste man klicka på annonsens rubrik för att få läsa hela annonsen, och sedan klickar man tillbaka till sökresultatet, och sedan klickar man på nästa annonsrubrik som man vill läsa ... o.s.v.)
Love.se
Det här är den näst bästa svenska kontaktförmedlingen med gratis kontaktannonser. Den har ganska bra sökfunktioner. Man kan söka på ålder, län, rökning, och fritext. Tyvärr kan man inte välja flera valfria län att söka i, utan antingen måste man välja ett enda län, eller hela landet. Annonser med sexuellt innehåll är inte tillåtna.
Everyday Kontakt
Det här kontaktförmedlingen har ungefär samma sökfunktioner som Love.se ovan (det som här saknas jämfört med den, är sök-variabeln för rökning), närmare bestämt så kan man söka på ålder, län, och fritext. Annonser med sexuellt innehåll tillåts inte.

För att använda Everyday Kontakt behöver man ingen egen email-adress, utan man läser svaren på sin annons via deras egen "brevlåde-service", och man blir inte ens påmind via email om man har fått ett svar. Detta är definitivt inte något som kan betraktas som positivt. Det finns ju risk att man missar något svar om man glömmer bort att kolla svaren. Tänk hur jobbigt det skulle bli om alla sajter skulle använda ett sådant system, d.v.s. om man skulle behöva surfa omkring till diverse olika sajter och mata in användarnamn och lösenord bara för att se om man eventuellt har fått något svar. Nej, givetvis borde det fungera som på de flesta andra sajter, d.v.s. så att man får svaren bekvämt levererade till sin vanliga mailbox om man så önskar.

Kopplingen
Ganska bra gratis-sajt med samma sökfunktioner som Everyday Kontakt ovan, dvs ålder och län och fritext.

Det finns två negativa saker med sajten:
1) Man måste logga in med ett användarnamn och lösenord för att ens få söka/läsa annonserna. (däremot blir man åtminstone informerad via email om att man har fått ett svar, till skillnad mot Everyday Kontakt)
2) När man har gjort en sökning och annonserna visas, så framgår det inte hur gammal annonsen är. På praktiskt taget alla andra sajter med Kontakt-Annonser så brukar annonserna presenteras tillsammans med datumet för när annonsen skapades, och de brukar också vara sorterade så att de nyaste annonserna kommer överst.

Nya vänner
Denna gratis-sajt har inte särskilt bra sökfunktioner. Man kan välja att söka i hela landet eller bara i ett specifikt län, men när det gäller ålders-sökningen så måste man välja på några fördefinierade intervall, t.ex. 18-25 eller 26-35 vilket innebär att man måste göra två sökningar om man t.ex. skulle vilja hitta någon i åldern 20-30.

När man blir medlem, så får man fylla i ett antal frågor om intressen och egenskaper, och blir automatiskt matchade mot övriga profiler i databasen. När det tillkommer nya annonsörer med profiler som matchar mot din egen så får du ett email med länkar till deras annonser, och när du får ett svar på din egen annons så får du ett email med en länk där du kan läsa svaret. Det hade förstås varit bekvämare att få hela svaret direkt till din mailbox, men den här lösningen är åtminstone bättre än Everyday Kontakt ovan , eftersom man här åtminstone blir meddelad om att man har fått ett svar.


Den uppmärksamme läsaren kanske tycker att det saknas en sajt här, nämligen InternetKontakten som en gång i tiden var den klart bästa sajten, men den är numera en betal-sajt, och förtjänar därmed inte en länk härifrån. Det finns ingen anledning att ge gratis-reklam till kommersiella sajter som försöker ta betalt för sådant som man kan få gratis på många andra ställen. De flesta av gratis-sajterna på den här sidan har minst lika bra sökfunktioner som InternetKontakten, och givetvis många fler annonser också, eftersom det är gratis. Det finns nog inte särskilt många som vill betala för något som man kan få gratis.

Sökning av nya sajter med kontaktannonser

peter.e@usa.net