Kjell Lundin

bostad 08-649 71 31, mobil 0739-24 58 99

lundin_kjell&lycos.com

https://www.angelfire.com/gundam/lundin02

 

 

 

Hemsidan

 

 

 

 

 

Folkvin

 

 

 

 

Google

Numera finns det möjlighet att reducera alkoholhalten i ett vin till 2,8 eller 3,5 % alkohol. Söker du på Internet hittar du många referenser till uppsatser och artiklar i ämnet. Jag själv har bara gjort sökning på engelska. Om du kan andra språk att söka på finner du säkert ännu fler länkar. Pröva sökning med orden reduced alcohol wine som jag gjorde.

 

 

 

 

 

För att pröva hur ett folkvin skulle smaka och verka prövade jag att blanda vanligt 13% rödvin med så kallat alkoholfritt vin. De alkoholfria vinerna smakar pyton! För att få en mera acceptabel smak tar jag en 1/4 vanligt 13% rödvin, 1/4 alkoholfritt vin och 2/4 vatten. Alkoholhalten blir då cirka 3,25% och smaken påminner om lemonad. - Det skulle antagligen gå att framställa ett hyggligt folkvin som kan säljas i de vanliga livsmedelsaffärerna.

 

 

 

 

Glögg

Puerto Mar

Det finns glögg att köpa i Sverige vid jultid i affärerna, lättglögg med 2,2 % alkohol. Den levereras av systembolaget och är otrevligt söt. Både den ljusa och den mörka glöggen blir drickbar om du tar 1 del glögg och 3 delar av Puerto Mar, det godaste av de enklaste rödvinen på Systemet.

 

 

 

 

 

En notis från Peter Swan om viner

 

 

En webbplats från Australien svarar på många frågor om viner

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapad med Word 2005-03-11