Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kjell Lundin, september 2002

Kjell Lundin

bostad 08-649 71 31, mobil 0739-24 58 99

lundin_kjell&lycos.com

https://www.angelfire.com/gundam/lundin01

Jag är nu ledig och hjälper dig att komma igång på ett enkelt sätt med din hemsida på din webbplats.

Burkens clipart

 

 

Tillbaka till hemsidan

Bra platser för mail

 

 

 

Här finns många saker att kolla:

 

 

 

 

 

Jag tycker att jag alltid är väldigt försiktig på webben. Jag har antivirusprogram och brandvägg, dessutom rensar jag ut spionprogram. Ändå fick jag in Sasser på burken. Det var troligen genom en länk i ett mail men med en falsk avsändare som jag litade på. Alla mina mail gick förlorade!

 

Om du vill spara ett mail eller en adress kommer här ett förslag: Markera det mail du vill spara och kopiera in det på programmet Anteckningar. Sedan är det bara att spara det i din mailmapp på hårddisken. En annan idé är att ha ett Wordpad dokument med dina adresser och telefonnummer i stället för att använda Adressprogrammet. Där finns Sök så att du snabbt kan finna det du vill ha tag i. Då slipper du också risken att någon orm eller trojan sänder mail från din dator via Outlooks adressprogram.

 

För att undvika ett upprepande väljer jag nu att anlita de gamla kända webbaserade mailföretagen. De har varit i hetluften under flera tiotals år och är väldigt duktiga att rensa ut virus från sina servrar. De kan allt om virus och andra faror på Internet.

 

Det betyder att jag slutar använda mailprogram som Outlook och OutlookExpress. Om jag hade haft webbaserad mail redan vid krachtillfället hade jag haft mina mail i behåll. Nu är jag blottställd vad det gäller mail, så nu använder jag riktiga proffs som Excite, Gmail, Hotmail, Lycos, Nescape, Spray och Yahoo! det är säkrare och fungerar mycket bra.

 

Excite och Gmail är de trevligaste och snabbaste, där finns enkel och effektiv spamhantering och POP-mail. Excite, Hotmail, Netscape och Yahoo är nog de mest kända och är mycket välrenommerade. Genom Lycos, Spray och Yahoo får du även utrymme för egen webbplats. Då måste du dock använda deras uppladdningsvertyg.

 

 

 

 

Excite

Gmail

Hotmail

Lycos.com

Lycos.de

Lycos.es

Netscape

Yahoo!

 

125 Mb

1000 Mb

2 Mb

5 Mb

300 Mb

300 Mb

5 Mb

1000 Mb

 

 

 

 

Sidan skapad med Word 2005-05-26