Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Mina 5 favorit filmer
skriv här
1. Brave Heart

2. Gladiator

3. Matrix

4. Forest Gump

5. Thruman show
skriv här
Film analys!


skriv här
1. Brave heart:
skriv här
Det är den underbaraste filmen jag sett!! ett mstervärk!! Jag har sett edn 1000-tals gånger men blir lika....Man kan inte beskriva känslan!! man blir helt varm innombords...nästan förälskad!!
Den handlar om en snubbe som heter William Wallace som blev av med sin far och sin bror när han var en liten. Han är skotte och hans far och bror dog när det skulle bekämpa engelsmännen. Han träffar en liten flicka på faderns och broderns begravning som kommer att spela en stor roll i resten av hans liv!! Efter som hans pappa dog så fick hans farbror ta över uppfostran!!
när han växt upp och blivit en man så går han med i kriget!! Han blir en förgrunds figur för hela Skottland och leder sedan armeen mot engelsmännen!! Han blir den viktigaste mannen i hela landet!! skottlands öde vilar i hans händer!!
Hur filmen slutar får du se själv!!
skriv här

skriv här

2. Gladiator
skriv här
Den här filmen är på sätt och vis liknande Brave heart!! Den e nästan lika magisk...den handlar om en rommersk general som skulle ta över hela det rommerska riket men i stället fick Kejsarens son ta över!!vilket han inte redigt var kapabel till!!
Den nya kejsaren var välldigt svartsjuk på generalen som heter: Maximus Deffnus Marinsius (lite felstavat)så Maximus blev slav!! Senare blev han också Gladiator!!
Ingen visste vem han var så de visste inte att han var en mycket bra krigare!! var till sist känd så det räckte och blev över!!
Kolla filmen det e ett hett tips!!
skriv här

skriv här

3. Matrix
skriv här
Det här är en film som till skillnad från de andra här över utspelar sig i nu tid. I en värld som inte vi vanliga mäniskor märker att den finns!! Filmens huvudperson heter Neo. Neo är en data hacker som sysslar med en massa data brott när han inte jobbar på ett före tag som levererar mjuk data varor!! Han kommer i kontakt med en person som kallar sig Morphius och som ser till att Neo lär sig allt han behöver. morphius vet att Neo är den utvalde som ska se till att mänskligheten åter igen ska härska över världen!!
Hans fiender är Agenterna med agent Smith i spättsen! ingen kan bli lika snabb och stark som dom kan. de har en speciel kraft som gör att de kan i princip få tiden att stå stilla. ingen kan ha samma kraft utom Neo. Hans kamp mot agenterna är hård och utan sina medhjälpare blir det svårt att klara det!!
Ett klart film tips!!
skriv här

skriv här

4. Forest Gump
skriv här
Forest Gump handlar om en kille som man kan räkna ut heter Forest Gump. Hans mamma döpte honom till det efter skaparen till KKK för att resten av världen skulle veta att mäniskan kan hitta på en massa dumma saker! Det är ju lite halv komiskt i sig. Det är en mycket bra komedi. inga dumma "fjoll skämt" utan det är lite mer för oss som har sett en del filmer.
Forest är inte redigt som alla andra barn.han har 5 poäng för lite på iq skalan för att vara "normal" vilket gör att han inte får komma in på en vanlig skola. Forests mamma vägrar att han ska skickas till någon special skola. hon tar tag i den saken på sitt eget lilla vis. Bara för att Forest är lite efterbliven så har han andra saker som han är mycket bättre på en vad andra är. När han kom till armeen i voetnam kriget så blev han en krigs hjälte. han blev en enormt bra pingis spelare efter lite träning. han var född med lite andra speciella talanger en vad de andra hade. Hans kära Jenny lämnar honom gång på gång men kommer alltid tillbaka. Tom Hanks gör huvudrollen mycket bra. Hade någon annan en han spelat Forest hade nog inte filmen blivit lika bra. Även denna film tycker jag att du ska ta dig en kik på!
skriv här

skriv här

5. Thruman show
skriv här
Den här filmen är en....ja vad ska man säga att den är. den är rolig men sammtidigt allvarlig och lite sorglig. det är svårt att stoppa in den i något speciellt fack. Men den handlar iallafall om en kille som föds, vilket är ganska normalt. Men det som inte är helt normalt är att han föds live i tv. Hela han liv ska bli en enda stor såpa. Den staden han lever i är ingen redig stad. Det är en jätte studio som an hel liten stad får platts i. Hela "Staden" är full av kameror och vart han en rör sig så sänds det live i tv. Till och med när han sover. Serien slår alla tittar rekord i hela usa. När man kommer in i filmen så börjar han få lite nys om hela projektet. När han får tag i en förädare. som han blir kär i. Hon vill honom bara väl och avslöjjar allt. Men han förstår först inte vad hon menar. när hon precis ska avslöjja det så kommer det en bil och kör henne där ifårn bara för att hon kan skada serien och sabba allt. Thruman har lärt sig att vattnet är farligt och efter som vatten vägen är den enda vägen ut ur studion så kan han inte smita. Ni lite ovana film tittare måste nog se filmen både 1 och 2 gånger innan ni redigt förstår. Efteråt så får man sig en funderare. och utan att man tänker på det så kan man inte undvika att ibland tro att det är precis som det är i filmen för sig själv. Jim Cary spelar enormt bra som han brukar göra. om du inte sett den så spring och hyr den illa kvickt! för den får dig att tänka.
skriv här