elenafilatova.com

Dit is het laatste controlepunt. Beschermende pakken en speciale toestemming zijn vereist om voorbij dit punt te komen... Ik ben niet zo nieuwsgierig.

Onze piramides

De sarcofaag zal op z'n minst 100.000 jaar radioactief blijven. De piramides in Egypte zijn 5000 tot 6000 jaar oud. Ieder cultureel tijdperl heeft iets achtergelaten. Iets dat altijd blijft, zoals juda de bijbel heeft nagelaten, het Griekse rijk filosofie, de Romeinen het rechtssysteem en wij laten de sarcofaag achter. De constructie die waarschijnlijk ouder wordt dan alle andere tekenen van onze beschaving, en misschien wel langer meegaat dan de piramides.

Als we 4 kilometer verder reizen komen we bij de poorten van de spookstad. Opgericht in 1970 en 4 kilometer ten noorden van de reactor. Hier woonden 48.000 mensen die veel van hun stad hielden. In 1986 was dit een modern, groen en gezellige plaats om te worden

Spookstad – Pripyat

Stilte

Deze stad zou wel eens een interesante plaats voor toeristen kunnen zijn. Sommige reisbureaus hebben geprobeerd excursies naar dit gebied te verzorgen, maar de eerste groep toeristen werd nerveus van de stilte en vonden het griezelig. En dat is het ook. Ze vroegen 1200 hryynas (ongeveer 180 euro) voor een 2 uur durende excursie, en na 15 minuten wilden de toeristen letterlijk terug vluchtten naar de bewoonde wereld. De stilte hier is oorverdovend.

volgende pagina