Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Pehmokoiran teko-ohjeetTässä ovat kahden Weed-koirahahmon tekemiseen tarkoitetut ohjeet. Voit kuitenkin käyttää kaavoja ja ohjeita luovasti ja kehitellä näin muitakin koira/susi-hahmoja. Lupaa tällaiseen ei tarvi kysyä erikseen. Olkaa siis hyvät. ^^

TÄÄLLÄ KAAVAT


Ensiksi:
- Jos teet pehmon pienehköksi (kuten nuo itsetekemäni Weed ja George), käytä varsin ohuita kankaita ja mieluiten hiukan joustavia sellaisia.

- Jos annat pehmon pienelle pirpanalle, ompele työ erityisen huolellisesti ja käytä painonappi silmiä - ja neniä. Tai ompele kankaiset silmät ja nenät hyvin kiinni pehmoon.

- Weedin ja Georgen lisäksi vaihtoehtona on tavallisen yksivärisen koiran kaavat (niin pystykorvaisen kuin luppakorvaisen), joita voi sitten käyttää oman pehmokoiran luomiseen. Kaavat ovat tulostettaessa sen verran piskuisia, että niitä kannattaa hiukan suurentaa vaikka kopiointikoneella.

Kaavojen jäljennys/leikkaaminen: Tulosta paperille oheiset kaavat (ja mahdollisesti sitten kopiointikoneella suurenna) ja leikkaa kaavat irti. Jäljennä pehmon osat kankaan nurjalle puolelle ja niin monena kappaleena kuin kaavan osassa kerrotaan (esim. vartalokappaleita 2 kpl). Piirrä kappaleisiin myös kaavoissa näkyvät merkinnät. Vatsan + jalat saat kun jäljennät erikseen vain vartalokappaleen alaosan jalkoineen kaavassa näkyvään katkoviivaan asti. Käännä sitten kaava toiste päin ja jäljennä se uudestaan peilikuvana. Leikkaa jäljennetyt osat irti kankaasta ja jätä jokaiseen palaan noin sentin saumanvara.

Millaisen pehmon vatsa + jalat-kappaleen tulisi näyttää ja miten häntä ommellaan (Nuo "alkaa" ja "loppuu" tekstit kertovat, mistä ommel alkaa ja mihin loppuu. Punainen pisteviiva kertoo mitä rataa pitkin ommellaan)

Weed:

1. Ensimmäiseksi sinun tulee yhdistää tietyt Weedin valkeat ja siniset osat keskenään. Ompele hännän yläosa alaosaan, jalkojen ulkosyrjät vartaloon, posket vartaloon, korvien etuosat pään keskikappaleeseen ja kuononkärki pään keskikappaleeseen.

Mitkä osat yhdistetään värirajoja tehdessä.

2. Aseta korvat + niska ja pään keskikappale oikeat puolet vastakkain, ompele korvat ja päälaki yhteen.


3. Ompele pään keskikappale oikeat puolet vastakkain vartalonkappaleiden väliin. Huolellisesti kuonon kärki, korvien tyvet ja se kohta jossa niska päättyy!


4. Ompele nyt selkä niskasta perän merkkiin asti kiinni, ynnä myös alaleuka rinnassa olevaan merkkiin asti.


5. Taita toinen vartalonkappale ylöspäin taiteviivaa pitkin ja neulaa vatsa + jalat-kappale vartalokappaleiden ulkoreunoihin oikeat puolet vastakkain. Ompele ulkoreunat ja jätä toinen ”kylki” ompelematta, sillä siitä tulee kääntämis- ja täyttöaukko. Leikkaa saumanvaroja joka suunnalta vähän lyhyemmiksi.


6. Laita häntäkappaleet oikeat puolet vastakkain, ompele yhteen ja jätä hännäntyvin auki. Leikkaa saumanvaroja lyhyemmiksi. Käännä ja täytä vanulla kevyesti.

7. Käännä koko pehmo kylkeen jätetyn aukon kautta oikeinpäin. Tässä kohtaa voit kiinnittää painonappi silmät - ja nenän. Jos haluat, voit ommella 4 pientä kangaspussia, täyttää ne pikkukivillä, ommella kokonaan kiinni ja kääriä ne ohueen ”vanuvaippaan” ja asettaa pehmon tassujen kärkiin. Tällaiset pikku painot luovat letkeyttä pehmoon.

Millaisia pikkupusseja olen itse tehnyt.

8. Täytä pehmo vanulla ja ompele täyttöaukko kiinni. Ompele myös häntä kiinni pehmon perään huolella ja jos et käyttänyt painonappi silmiä- ja nenää, voit kangaspaloista leikata sellaiset ja liimata tai ommella ne kiinni pehmon päähän. Käytä näihin kappaleisiin ohutta ja rispaantumatonta kangasta. Weedin otsapallukat kiinnitetään joko liimalla tai ompelemalla.

George:

1. Georgessa on paljon vähemmän työtä kuin Weedin teossa, sillä koira on yksivärinen. Siis Weedin teon ykkösosaa ei tarvita.

2. Aloita ompelutyö Weedin kolmososan kohdalta, sillä korvat ommellaan Georgelle erikseen. Jatka ompelua Weedin ohjeiden mukaan aina kahdenkanteen osaan asti.

3. Piirrä hyvällä kangastussilla Georgen kasvoihin tarvittavat arvet tai ompele ne. Jos et käyttänyt painonappi silmiä- ja nenää, liimaa tai ompele nyt Georgelle silmät/kuono. Lopuksi ompele korvat kiinni pään sivuille (HUOM! Korvien tekoon käytettävä kangas määrää korvien koon. Eli siis jos korvien kangas on erityisen pörröistä tai pitkäkarvaista, kannattaa korvat leikata oletettua pienemmiksi/ohuemmiksi. Siksi en ole tehnyt Georgen korville kaavoja, vaan saatte itse suunnitella ne.)


Lopuksi galleriaa työn tuloksista: