Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Merrywood's Roquefort
| Kuvagalleria | Sukutaulu | Astutukset ja jälkeläiset | Kisakalenteri |
 
© Heini T.

  Tärkeimmät tiedot
 
  Virallinen nimi: Merrywood's Roquefort
  Lempinimi: Ressu
  Rotu: Welshponi (sec.B)
  Väri: Tummaruunikko
  Merkit: Tähti
  Säkäkorkeus: 133 cm
  Sukupuoli: Ori
  Syntynyt: 20.3.2002
  Ikä: 6-vuotta
  Kasvattaja: -
  Omistaja: Siittola Tarbes'n


  Koulutus: Ko He B, Re 100-110cm
  Arvonimet:

 Luonne/Ratsastus

Ressu on melko villi, tai ehkä paremminkin melko vilkas ja persoonallinen oripoika. Ressu hyppelehtii sinne sun tänne lähes aina talutettaessa, ja jos Ressu ei tee talutettaessa yhtään mitään merkillistä niin saa siitä olla jo hiukkasen huolissaan, että mikäs sitä oripoikaa tänään oikein vaivaa. Ressu talutettaessa onkin syytä pitää kettinkiä turvan päällä, tai vaihtoehtoisesti sitten suitsia päässä. Ressulle ei kuitenkaan parane suuttua vaikka se säheltäisikin aivan mahdottomasti, sillä suuttuminen vain tekee tilanteesta kahta kauheamman.

Hoidettaessa Ressu on myös melkoinen tänttäri, se huojuu ja heiluu puolelta toisella, eikä millään malttaisi pitää kavioitaan ylhäällä muutamaa sekuntti kauempaa, saati sitten että se jaksaisi seistä paikoillaan koko ajan kun esim. harjaa letitetään kisoihin. Mitenkään ilkeyttää Ressu ei tuommoinen tänttäri ole, se vain on iältään vielä kohtuullisen nuori, ja siitä syystä energiaa ja tarmoa riittää jos jonkinmoiseen puuhasteluun. Ehkäpä Ressu siitä hiukan rauhoittuu kunhan kasvaa ulos noista "lapsenkengistään".

Kuljetuskoppi on ehkä ainut paikka jossa Ressu seisoo edes hetken hievahtamatta paikoillaan, ehkäpä se kerää tarmoa jota se tarvitsee sitten kisapaikalla kun on kopista päässyt ulos, tiedä häntä:) Kengittäjällä on aina melkoinen urakka kun tulee Ressun kenkien vaihdon aika, Ressu kun on koko ajan nostamassa jalkaa ylös, ja kohta taas laskemassa sitä alas, ja taas ylös... Elänlääkärin tarkastuksessa Ressu saattaa seistä rauhallisesti paikoillaan, tai yleensä Ressu seisoo sen takia paikoillaan, että se on liian kauhuissaan liikkuakseen yhtään minnekkään, Ressua vain hirvittää aivan suunnattomasti piikin sun muut joita eläinlääkäri joutuu joskus antamaan.

Ressu on ratsastettaessa myöskin aika vilkas tapaus, mutta kuitenkin aivan erilailla vilkas kuin esim.hoidettaessa. Se ei touhota koko aikaa, vaan on pirteä ja samalla myös hyvin kuuliainen. Ressu on tavattoman herkkä ratsu, sen kanssa ei voi missään tapauksessa käyttää esimerkiksi kannuksia tai raippaa, sillä niistä jos mistä Ressu suuttuu todella kovasti, ja samalla myös loukkaantuu aivan suunnattomasti kun ratsastaja kehtasi ottaa sellaiset hökötykset edes mukaan.

Ressu on melkoinen estelupaus, Re ollaan hypätty 110cm, tosin kisattu ollaan vasta vähemmän niin suurissa luokissa. Ressu hyppää todella mielellään ja aina yhtä innokkaasti, se osaa katsoa itse hyvin oikean ponnistuspaikan, joten ratsastajan tehtäväksi ei jää kuin ohjata Ressua ja olla matkustajana suurissa ja tarkoissa hypyissä. Maastoesteitä Ressun kanssa ollaan myös hypätty, hyvällä menestyksellä. Ressu ei pelkää maastossa juuri mitään, joten myöskään "pelottavat" maastoesteet eivät tuota Ressulle mitään ylimääräsitä päänvaivaa.

Kouluratsastus sujuu Ressulta myös mainiosti, hiukan se silloin tällöin osoittee tylsistymisen merkkejä koulutreeneissä, mutta innostuu taas kunhan ratsastaja keksii jonkin uuden ja piristävän harjoituksen, varsinkin kaikki mahdolliset laukkaharjoitukset ovat Ressun mielestä paljonkin enemmän kuin vain hauskoja:) Vaikka Ressulla ei olekkaan mitenkään kamalan suuret ja näyttävät liikkeet on se silti varsin herttaisen näköinen vääntäessään koulua kaula kaarella ja silmissään sillainen päättäväinen ilme:)

 
Kuvien © Heini T. / Tekstin © Henttu