Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Lollypop's Asterix
| Kuvagalleria | Sukutaulu | Astutukset ja jälkeläiset | Kisakalenteri |
 
© Heini T.

  Tärkeimmät tiedot
 
  Virallinen nimi: Lollypop's Asterix
  Lempinimi: Atte
  Rotu: Welsh Cob
  Väri: Vaaleanrautias
  Merkit: Tähti, oej, vtj ja otj vuohissukat ja kirjokaviot
  Säkäkorkeus: 145 cm
  Sukupuoli: Ori
  Syntynyt: 3.12.2001
  Ikä: 8-vuotta
  Ex-omistaja: Hede
  Omistaja: Siittola Tarbes'n


  Koulutus: Ko He A, Re 100cm, Me 90cm
  Arvonimet:

 Luonne/Ratsastus

Atte on reipas ori jolta ei puutu tahtoa, eikä myöskään uskoa itseensä. Joskus Atte innostuu esiintymään oikein toden teolla, ja silloin ei voi kuin katsoa vierestä, tai siis yrittää pysyä siinä vieressä ja mielellään tiestysti vielä yrittää pitää kiinni siitä narun päästä. Atte on todella iloinen ja kaikki asiat reippaana poikana vastaan juuri sellaisian kuin ne tulevat, eikä rupea mököttämään ja kiukuttelemaan jos ei asiat suju juuri sillä lailla kuin Atte haluaisi niiden sujuvan.

Atte on todella kiltti hoidettaessa, mutta se ei, että Aten sanotaan olevan kiltti hoidettaessa ei missään nimessä tarkoita sitä, että Atte olisi rauhallinen hoitotilanteissa. Atella on tapana kuopia ja kopsottaa lähes jatkuvasti kun sitä yrittää hoitaa, mutta kun antaa Aten ihan rauhassa puuhailla niitä omia juttujaan ja keskittyy itse vain siihen hoitamiseen niin kaikki ovat tyytyväisiä. Sillä Atte ei ikipäivänä puraisisi tai mitenkään satuttaisin ketään sillä touhoilullaan, se ei vain jaksa ihan hievahtamatta seistä harjauksessa, ja siksi se kehittelee itselleen jos jonkin laista puuhaa.

Atte ei ole muita hevosia kohtaan mitenkään pomotteleva tapaus, vaan viihtyy parhaiten omissa oloissa ilman tappelua ja ainaista nahistelua. Aten näkeekin erittäin harvoin edes luomistavan korviaan muille hevosille, paljon useammin se kihnuttaa jonkun toisen hevosen selkää tai seisoskelee hiukan muista erillään uppoutuen täysin omiin juttuihinsa. Koiria Atte ei voi sietää, sen lisäksi, että ne haukkuvat rasittavasti ja tunkevat itseään joka paikkaan, ne vielä kehtaavat kerjätä samoja leivänpaloja joita Atte, näin siis Atte koirista.

Atte hyppää rataesteitä 100cm, ihan yksittäisenä on ylittynyt jopa 120cm, mutta ratana ei ole edes tarkoitus tähdätä tuota metriä korkeammalle. Esteradalla Atte on valpas ja sen korvat liikkuvat aivan herkeämättä edes takaisin kuunnellen kaikkein pienimmätkin rapsahdukset. Atte ei ikinä kiellä tai väistä estettä, vaan yrittää aina ylittää esteen jollakin lailla, vaikka lopputulos olisikin jo ennalta arvattavissa. Atte käy melko kuumana esteillä, joten on suositeltavaa, että ratsastajalla on pidätteet hyvässä hallinnassa:) Maastoesteet sujuvat Atelta myös, hiukan sitä pelottaa veteen hyppääminen, tai ei Attea varsinaisesti veteen hyppääminen pelota, vaan se, että vesi on niin märkää. Kovin ollaan Attea yritetty totuttaa veteen, mutta aina naama kääntyy tuskalliseen irvistykseen kun se joutuu kävelemään vaikka ihan pienenkin vesilätäkön läpi.

Kouluradalla Atte on myös hyvin virkeä ja valpas. Atella on mukavan suuret liikkeet ja päälle päätteeksi Atte vielä kantaa päätään korkealla hyvin ylpeän näköisenä itsestään. Atte on aina ollut taipuvainen kouluratsastuksen puolelle, jo aivan nuorena orina se hapuili jos minkälaisia askellajeja maastakäsin opetettaessa.

Maastoon ei Atella kannata yksin lähteä, sillä ihan pienetkin asiat vain pursuvat valtaisan suuriksi ja pelottaviksi kun Atte joutuu katselemaan niitä yksinään, seurassa Atte käyttäytyy paljon rauhallisemmin, ojan pohjatkin jäävät tutkimatta kun mukana on muita hevosia.

 
Kuvien © Heini T. / Tekstin © Henttu