Bosse

Bosse är en blandras mellan Storpudel/Wachtel och Dvärgpudel. Mycket märklig mix men han blev en toppenhund, Han är lite "vassare" än en ordinär pudel i temperamentet men klokare hund har jag inte träffat.  

Vad sägs om att kunna klättra rakt upp på stege, apportera bredbar leverpastej, och balansera på pakethållaren när matte cyklar, ställa sig på toastolen med tassarna på handfatet och få tänderna borstade! En underbar hund att träna med mycket motor. 

Med mycket motor finns också en svårighet att få balans i på och av-läget.  De problem som jag har upplevt är att lite träning ger en starkt motiverad hund med mycket glädje och lite stress. Vid mycket träning går han upp i stress och blir svår att "knäppa" av.  Han är väldigt spännig mot andra hanar men osäker innerst inne tror jag, på grund av en bitskada som valp.

Barn är ett intressant kapitel och han har visat sig vara fullkomligt ljuvlig tillsammans med småbarn och lite äldre barn. Han verkar förstå att han ska ta det  lugnt och inte hoppa utan tålmodigt stå stilla och bli klappad. 

 

Naket är bäst tycker Bosse...

 

Bosse gjorde något tokigt en dag under en lugna vilosam eftermiddagsfika hos en bekant där Bosse lekte glatt med pekingneser och ett par nakenhundar. Det resulterade i två små valpar... Tillsammans med kinesiska nakenhunden Mahonky som hade ett sk tyst löp, lyckades Bosse med en bedrift han alltid drömt om. Man har ju hört talas om hängningar men 45 minuter är väl att ta i tycker jag. Något pinsamt när folk gick förbi, och där stod det skrupellösa paret sammanfogade vid vägkanten...  Min bror sade när han fick höra om ståhejet: 

"Va!? Ville han med en sån där (läs kinesisk nakenhund) tycker inte han dom är äckliga?" 

 Vad svarar man? Tror inte Bosse brydde sig om det han var väl lycklig över att äntligen få till det. Numera är han kemiskt kastrerad och väntar på att få kulorna klippta.

 Den svarta valpen heter Rambo och den nakna flickan heter Yakima.

Ja, vad kan man säga, trots att jag inte gillar blandrasavel kan jag inte låta bli att tycka att tiken här nedan är alldeles ljuvlig. Idag är hon 6 månader och så gosig. Hanen vet jag inte så mycket mer om att ägarna tycker att det är sååå mycket hund i honom och det kan jag tro med Bosse som pappa!