Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Het onderzoeksproject van OWSV De Grot

Waarom archeologisch onderzoek?

In overleg met de afdeling Archeologie Onder Water en de betrokken LWAOW-leden (Landelijke Werkgroep Archeologie Onder Water) is gekozen voor een projectmatige verkenning van het Oostvoornse Meer. Over de wrakken in dit gebied is reeds het nodige gepubliceerd, maar in recente jaren heeft eigenlijk nooit meer een goede inventarisatie van de locatie en de toestand van alle vindplaatsen in het meer plaatsgevonden.

Wat gebeurt er?

Het project is begonnen met het verzamelen van al het archief- en onderzoeksmateriaal dat over het gebied gevonden kan worden. Zodra dit archiefmateriaal was verzameld en bestudeerd, is in april 1997 een begin gemaakt met het verkennende onderzoek onder water. Vondstmateriaal zal op haar staat worden beoordeeld en, voorzover dat niet eerder is gebeurd, worden ingemeten en getekend.

Het doel

Het uiteindelijke doel van het project is een eindverslag, dat alle nuttige gegevens over het Oostvoornse Meer en haar wrakken bevat. Dit verslag zal in 1998 worden gepubliceerd. Het onderzoek heeft voor alle betrokken partijen veel voordelen. Op vakinhoudelijk gebied zal er een uitgebreidde publicatie komen, waarin de bevindingen van het onderzoek op overzichtelijke wijze zullen worden beschreven. Daarnaast geeft het onderzoek de deelnemers de gelegenheid veel te oefenen en te leren omgaan met meetapparatuur, onderwatervideo- en foto-apparatuur en dergelijke.

De enthousiastelingen

Bij het project Oostvoornse Meer zijn de volgende De Grot en LWAOW-leden betrokken: Juan Babtist, Ad Beerens, Marion Burger, Anjo Eijeriks, Wil Eijeriks, Bart Elshout, Jan Hekkema, Anna-Karina Hermkens, Ben van den Heuvel, Ron van de Meer, Jan Peeters, Jos Peters, Ron Strötbaum, Fred Talle, Dik Vuik, Corry Worseling, Maaike Wijnands en leden van OWSV Sea View.

schip op balk Terug naar de beginpagina
schip op balk
Bijgewerkt op 11/08/1997