Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!Evenement Leopoldsbrug in België.
27 juli 2006, Den Haag - Op 8, 9 en 10 september zijn we aanwezig op het evenement te België in Leopoldsbrug. We zijn hiervoor uitgenodigd door onze kamaraden van de 4.kom te België. Het belooft een mooi evenement te worden. De bekende wapenverhuurder Jarg de Boer is aanwezig dus er kan gehuurd worden…!!!
Mis het niet……
Klik hier voor meer informatie.

Data bekend evenementen!!!
15 februari 2006, Den Haag - Eindelijk zijn de data bekend van de evenementen waar we uitgenodigd zijn! Het zijn er tot nu toe vier. Te weten Bon-Secours, Historia Mundi en Genk in Belgie en Hemmen in Nederland. Ook de grootste militaria beurs van Europa te chiney in Belgie komt er weer aan. Een must voor militaria verzamelaars en re-enactors. Vorig jaar hebben we hier aardig wat weggekocht! Kijk snel in onze agenda!

Historische BMW R-12 met zijspan in onze vereniging !!!
14 December 2005, Den Haag - Er is weer een lid dat een historisch voertuig heeft aangeschaft. Dit maal gaat het om een BMW R-12 mit seitenwagen. Werner is de gelukkige eigenaar van het apparaat. Het schwere beiwagengespan is in een zeer goede staat. De motor loopt als een trein!! Het is een wehrmacht versie met het keurnummer van de wehrmacht zichtbaar aangebracht. Werner gaat via BMW Duitsland de geschiedenis achterhalen!! Kijk binnenkort voor de foto’s bij voertuigen.

Nieuwe evenementen 2006!
14 December 2005, Den Haag - We hebben al weer een aantal nieuwe evenementen voor het nieuwe jaar. Het zijn er nog niet zoveel maar 2006 is dan ook nog niet begonnen! We werken nu nauw samen met onze zuster vereniging GD-België. We hebben voor het volgend jaar alweer vier evenementen. Een in Nederland, twee in België en uiteraard wederom in Tsjechië. Het eerste evenement is in Tsjechië in de plaats Jozefov. De andere zijn: “Mons tank in town” en “bon secours” (België) en in Nederland te Emmen. Er zullen net als vorig jaar enkele oefenweekenden zijn in Havelte. Kijk binnenkort in de Agenda!

NVLG goes “ZWART BOEK”
14 December 2005, Den Haag - JA, het is waar! We hebben meegedaan aan opnamen voor de film zwartboek van Paul Verhoeven. Met onze historische voertuigen werden we gevraagd voor figuratie!! Tijdens de opnamen bleek dat we wel hel vaak in beeld te zien waren daar de crew onze voertuigen wel heel erg mooi vond en dan spreken we nog niet eens over de authenticiteit van onze voertuigen. Uitlatingen zoals:” zo perfect heb ik ze nog niet gezien” kregen we vaak te horen. Ook werden we ingezet zonder voertuigen en ook daarbij kwamen we prominent in beeld!! Kijk binnenkort op onze fotopagina voor een impressie

FILM “In het vuur van de storm”
14 December 2005, Den Haag - Onze eigen regisseur Ray van Rijn is gestart met het filmen van zijn eigen geschreven film. Ook daar hebben onze leden volop aan meegewerkt. Soms duurden de film opnames wel tot 4 uur in de ochtend! Maar dat kon het enthousiasme niet breken!! Het belooft een zeer mooie film te worden. Ray heeft er zelf over gesproken met Paul verhoeven! Kijk binnenkort op de foto pagina.

Wederom een historisch voertuig binnen onze vereniging!!
23 Oktober 2005, Den Haag - Sinds kort hebben we weer een historisch voertuig binnen onze vereniging. Ray van Rijn heeft een DKW F5 Reichsklasse uit 1935 gekocht. Na flink wat speurwerk vonden we er een. Hij zag er goed uit en de prijs was een meevaller. De motor had echter al 20 jaar niet meer gelopen, dus dat zou een uitdaging worden. Momenteel word er aardig aan gesleuteld door Ray en onze technicus Ronald t’Lam en……..de eerste proefrit heeft reeds plaatsgevonden! Kijk snel naar de foto’s bij voertuigen. Meer foto’s volgen.

Evenement Havelte geslaagd!
6 Oktober 2005, Den Haag - Op 30 september, 1 en 2 oktober 2005, hebben we weer een weekend op Havelte doorgebracht. Het is weer een geslaagd weekend geworden. Er waren veel re-enactors aanwezig uit Nederland, Duitsland, Engeland en België.

Wij als NVLG waren blij dat we voor het re-enactment WWII weer wat hebben kunnen organiseren. Want wat evenementen in Nederland betreft zijn dat er niet zoveel. Voor beide kampen geallieerd en Duits was het weer een evenement om naar uit te kijken.

We hebben gedurende het weekend 4 battles gehouden welke door scheidsrechters van het LPLG werden geleid. Op deze manier werd er bij gehouden wie de slag nou daadwerkelijk zou winnen. Bij iedere battle kregen de commandanten, zowel geallieerd als Duits, een opdracht welke ze moesten volbrengen. Aan de Commandanten was het vervolgens de keuze hoe ze die opdracht met hun eenheid zouden gaan volbrengen. Het waren dus voornamelijk tactische gevechten. En soms werd er een battle gewonnen zonder dat er een schot gelost werd!

Voor ons was het de eerste keer dat we gere-enact hebben op deze manier. Het was wel even wennen maar het is uitstekend bevallen. We zullen in de toekomst op Havelte zeker vaker evenementen gaan organiseren. We hopen dat we daarbij net als afgelopen weekend kunnen rekenen op de steun van de aanwezige verenigingen zoals MARS, Großdeutschland België, Windhund (Nederland en Duitsland) en uiteraard het LPLG. Natuurlijk zijn er meer verenigingen welkom. Houd onze agenda goed in de gaten. Kijk voor de foto’s van dit evenement op de fotopagina.


Evenement Kraliky
29 Augustus 2005, Den Haag - Op 18,19,20 en 21 augustus was het weer zo ver. We waren uitgenodigd voor een evenement in Kraliky (Tsjechische Republiek). Het gebied ligt in het Sudetenland en was dus voorzien van complete intacte bunkerstellingen! Het was weer een gigantisch evenement wat we hebben meegemaakt. Het was een evenement waarbij gelukkig alleen wehrmacht eenheden toegelaten werden en uiteraard onze Russische tegenstanders. Het was het grootste tot nu toe! Er deden zeker 350 tot 400 re-enactors mee! En dan het aantal voertuigen: Een PANZER IV!!!!!!, drie T-34’s, en zelfs een vliegende originele Fiesler Storch, meerdere BMW zijspannen, twee originele Horch wagens en natuurlijk de reeds bekende Halbkettes, Opel blitz enzovoort, waar we eerlijkheid halve al niet meer van opkijken. Er deden zelfs twee Russische jachtvliegtuigen mee die daadwerkelijk, op nog geen 100 meter in duikvlucht aanvielen.......krijg dat maar eens voor elkaar in Nederland!!!! Het Tsjechische leger verzorgde de ontploffingen en die waren zeer realistisch! Ook iets wat in Nederland ondenkbaar is. Het was dus voor ons weer een ervaring waar we nog lang over zullen praten.
Kijk binnenkort snel op de fotopagina.


Operation Bargermond afgelast
25 Mei 2005, Den Haag - Tot onze grote spijt is operation Bargermond afgelast. We hadden conform de richtlijnen toestemming gevraagd aan Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Emmen om een bevrijdings evenement te organiseren. Hierbij zouden historische uniformen, voertuigen en wapens gebruikt worden. Van de Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen hebben we deze toestemming gekregen. We hadden de alom bekende wapen verhuurder Anta Boer in de arm genomen voor het verhuren van wapens aan de re-enactors welke nog geen wapenverlof bezaten. Anta Boer bezit namelijk vergunningen om wapens te mogen verhuren. Tot we op 24 mei 2005, van bijzondere wetten van de gemeente Emmen, te horen kregen dat we geen toestemming krijgen voor het organiseren van een evenement. BZW had van Justitie namelijk te horen gekregen dat wij geen LPLG lid zijn en dat we daardoor geen evenementen mogen organiseren??? (Over het waarheidsgehalte van deze stelling zullen wij het niet hebben.)

Wij willen uiteraard niemand in de problemen werken/brengen door tegen een overheids besluit in te gaan. Vandaar dat Operation Bargermond afgelast is.

Bestuur NVLG


Ons eerste eigen grote evenement: "Operation Bargermond"
27 Maart 2005, Den Haag - Wij organiseren dit jaar ons eerste eigen grote evenement. Dit zal gaan plaatsvinden op het "Veenpark" vlakbij Emmen. Dit is een attractiepark met een uitstraling van de jaren 30 en 40!!! Uitstekend voor onze evenementen!!
Op 28 + 29 Mei 2005 organiseren we ons eerste evenement. Het thema is de bevrijding van Nederland door de geallieerden. We zijn momenteel hard bezig met het uitnodigen van verenigingen zowel geallieerd als Duits.
Mocht u interesse hebben om met uw vereniging aan dit evenement deel te nemen contact met ons op. Klik op het plaatje hieronder voor meer informatie over het evenement.
Mis het niet!!!.Evenement Josefov: 1 groot succes!!!!
24 januari 2005, Den Haag - Ons eerste evenement dit jaar was een grandioos succes. Het was een groots opgezette battle waaraan zeker een 350 tot 400 re-enactors deelnamen. We hebben veel contacten gelegd met andere wehrmacht verenigingen in het bijzonder de andere GD eenheden waarmee we in de toekomst uiteraard nauw gaan samenwerken! Ook hebben we in talloze voertuigen, zoals Halbkettes, kubelwagens, enz, inclusief een originele en zeer mooie panzer spa wagen rondgereden. Al deze voertuigen behoren toe aan één van de GD eenheden!!! Kijk binnenkort op onze foto pagina.


Nieuwe evenementen 2005!!
14 januari 2005, Den Haag - We hebben al weer een aantal nieuwe evenementen. Het jaar is pas begonnen dus het zijn er nog niet zoveel. We hebben contact gelegd met nieuwe verenigingen welke net als wij Wehrmacht uitbeelden. Het eerste evenement met deze verenigingen is in Tjechië in de plaats Jozefov. We verwachten met deze verenigingen zeker 5 á 6 nieuwe evenementen te bezoeken. Verder zullen er net als vorig jaar enkele oefenweekenden zijn in Havelte. Kijk gauw in de Agenda!

Restauratie authentiek voertuig
24 augustus 2004, Den Haag - Een van onze leden, Ronald ’t Lam, is bezig met het restaureren van een Kubel wagen. Op de pagina voertuigen staan binnenkort een aantal foto’s van de wagen en een aantal kevers welke ook door Ronald in elkaar gezet zijn. Als alles goed gaat dan is de wagen in december klaar. Meer foto’s en nieuws volgen.


Evenement in Nederland, NVLG uitgenodigd!
16 augustus 2004, Den Haag - Op 16 tot en met 19 september 2004 zijn wij uitgenodigd voor eerste echte grote evenement in Nederland. Deze zal plaatsvinden in Eindhoven. We zullen daar strijden tegen de geallieerden welke in verband met operatie “Market Garden” Eindhoven zullen trachtte in te nemen. We gaan daar een authentiek kampement neerzetten en er zullen twee battles gehouden worden! Het is uniek want het is de eerste keer dat er Duitse re-enactors verenigingen worden uitgenodigd op een evenement in Nederland. We zullen er samen met onze kamaraden van Windhund acte de precance geven. Meer nieuws volgt.