Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ TRENT


Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Ωστόσο , παρά τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης , ξέσπασε διαμάχη σχετικά με την αυθεντικότητα των φωτογραφιών. Για να δωθεί τελικά λύση , επιστρατεύτηκε ο υπολογιστής για να επανεξετάσει εξονυχιστικά τις φωτογραφίες και να δώσει οριστική απάντηση . Η επανεξέταση έγινε από τον οργανισμό έρευνας Παρατηρητές Δίσκων Εδάφους ( Ground Saucer Watch - GSW ) , με επικεφαλής τον πρόεδρο του οργανισμού William H. Spaulding .

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο GSW στην επανεξέταση των φωτογραφιών ήταν να αναπλάσει το χρώμα της εικόνας , μετατρέποντας κάθε απόχρωση γκρίζου που υπήρχε στην πρωτότυπη εικόνα σε ένα διαφορετικό έντονο χρώμα . Έτσι , η κατανομή του φωτός και της σκιάς πάνω στο αντικείμενο έγινε πολύ πιο ευανάγνωστη.Το αποτέλεσμα ήταν το εξής :










Το κάτω μέρος της επιφάνειας του δίσκου παρουσιάζει λίγες μόνο διαφορετικές σκιές , πράγμα που δείχνει ομοιόμορφα φωτιζόμενη επίπεδη επιφάνεια . Η δεύτερη φωτογραφία , στην οποία διακρίνονται οι άκρες του δίσκου , αποκαλύπτει μια σκουρότερη σκιά στο κέντρο του αντικειμένου από τις άκρες ( που φαίνεται με το ανοικτό πορτοκαλί στην επεξεργασία ) , που φανερώνει κυκλικό σχήμα και λοξό προφίλ στο αντικείμενο .

Οι πλαστές φωτογραφίες συνήθως παρουσιάζουν πράγματα όπως καπάκια ή πιάτα , το πραγματικό σχήμα των οποίων όμως αποκαλύπτεται από την χρωματική ανάπλαση της . Σε αυτήν την περίπτωση όμως το σχήμα του αντικειμένου δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα τέτοιο .

Οι τεχνικοί του υπολογιστή μέτρησαν την λαμπρότητα της εικόνας του ΑΤΙΑ και την σύγκριναν με τις σκιές που φαίνονται στο γειτονικό γκαράζ . Το ΑΤΙΑ αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ φωτεινότερο . Η πιο άμεση ερμηνεία για αυτό είναι πως το αντικείμενο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον φακό . Έτσι , η ατμοσφαιρική αχλύ από αυτήν την απόσταση θα σκέπαζε τον δίσκο , κάνοντάς τον πιο ανοιχτό χρωματικά από τα κοντινά αντικείμενα . Ακόμα , σε αυτήν την απόσταση ο δίσκος θα δεχόταν περισσότερο φως από την διάχυσή του στο περιβάλλον.
 
 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ της ανάλυσης ήταν να αναζητήσουν καλώδια ή σύρματα που τυχόν να συγκρατούσαν το αντικείμενο , πράγμα που θα σήμαινε πως πρόκειται για μικρό μοντέλο αναρτημένο μπροστά στον φακό , και άρα θα αποδείκνυε πως οι φωτογραφίες ήταν μια απάτη . Για να το πετύχει αυτό , η ομάδα έρευνας επωφελήθηκε της ικανότητας του υπολογιστή να εντείνει τις αντιθέσεις .

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν είχαν κάτι από την όψη ενός ανάγλυφου σκαλισμένου σε πέτρα και φωτιζόμενου από μικρή γωνία . Φωτεινές και σκούρες γραμμές σημαδεύουν τις άκρες των γνωρισμάτων του αντικειμένου , ακόμα και μικρά ελλατώματα στα αρνητικά . Με αυτήν την τεχνική μπορούν να αποκαλυφθούν , υπό φυσιολογικές συνθήκες , σύρματα με πάχος μικρότερο από 1 χιλιοστό σε απόσταση τριών μέτρων από το φακό . Ήταν φανερό στη συγκεκριμένη υπόθεση ότι δεν υπήρχε κανένα σύρμα ή σκοινί , που να συγκρατεί το αντικείμενο , γύρω από αυτό . Η τεχνική αυτή , εκτός του ότι απέκλισε τη θεωρία του αιωρούμενου αναρτημένου μοντέλου , διευκόλυνε τον GSW στο να μετρήσει και να βεβαιώσει το μέγεθος του αντικειμένου , αφού τη συνδίασε με την βεβαίωση των αναλυτών για την απόσταση του αντικειμένου .

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από αυτήν την εκτενέστερη μελέτη με υπολογιστή οδήγησαν τον οργανισμό GSW στο σοβαρό συμπέρασμα ότι η εικόνα όντως δείχνει ένα ιπτάμενο αντικείμενο , σε σχήμα δίσκου , με διάμετρο 20-30 μέτρα , φτιαγμένο ενδεχομένως από γυαλιστερό μέταλλο .



 
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ : ΟΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ
 
 ΑΡΧΙΚΗ