Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ


Εκείνο το βράδυ ( Πάσχα του 1996 ), προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο χωριό , που φαίνονταν σαν να προκλήθηκαν από ισχυρότατη θύελλα . Πολλά κλαδιά σπάσαν , δέντρα ξεριζώθηκαν , στέγες σπιτιών διαλύθηκαν . Τέτοιοι «ρούφουλες» , όπως ονομάζονται αυτές οι ξαφνικές καταιγίδες , είναι συνηθισμένοι στην περιοχή της Κέρκυρας . Όχι όμως με τέτοια ένταση , και οπωσδήποτε όχι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν το περιστατικό αυτό αρκετά παράξενο , τόσο που να μπορούμε να μιλάμε για ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας .Και να γιατί:

Ήταν 23:55 όταν το ζεύγος Περούλη , ο Κώστας και η Μαρία , επέστρεφαν στο σπίτι τους στις παρυφές του χωριού . Επικρατούσε άπνοια και έπεφτε ψιλή βροχή . Καθώς πλησίαζαν στο σπίτι τους άκουσαν ένα υπόκοφο βουητό , σαν τουρμπίνα αεροπλάνου . Θεωρώντας ότι αυτό ήταν σημάδι επερχόμενης κακοκαιρίας , επιτάχυναν την πορεία τους και σύντομα ήταν σπίτι τους . Την περιέργειά τους προκάλεσε η έντονη και παράξενη ανησυχία που είχε κυριέψει τη γάτα τους , η οποία έφυγε τρέμοντας από την αυλή , αν και είχε μόλις γεννήσει .

Καθώς προσπαθούσαν ανήσυχοι να ανοίξουν την πόρτα , παρατήρησαν τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή . Τα αντικείμενα σταδιακά χαμήλωσαν από τα 200 στα 150 μέτρα ύψος , για να επανέλθουν όμως στο αρχικό τους ύψος και τελικά να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα . Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν ακριβώς στην περιοχή όπου , σύμφωνα με τους μάρτυρες , χαμήλωσαν τα αντικείμενα .

Με το περιστατικό ασχολήθηκαν ιδιαίτερα και τα τοπικά ΜΜΕ , γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα . Ο τοπικός ερευνητής Ι. Δημητράτος , ο οποίος ερεύνησε το συμβάν και τράβηξε αρκετές φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν , δημοσίευσε σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα "Κερκυραϊκό Βήμα" . Επίσης , ο τοπικός "Corfu TV" έκανε μια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή , όπου ακούστηκαν μαρτυρίες κατοίκων του Ποταμού . Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της οικογένειας Διαβάτη , το σπίτι της οποίας επλήγει από το "κακό" , όπως το απεκάλεσαν :
"Τη στιγμή που ένας δαιμονιώδης θόρυβος 'προσπαθούσε' να 'καταπιεί' τα πάντα , ένα εκτυφλωτικό φως κατέκλυσε το εσωτερικό του σπιτιού μας , το οποίο έβλεπε προς τον δοκιμαζόμενο χώρο . Όταν , φοβούμενοι μήπως το σπίτι πέσει και μας πλακώσει , προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την πόρτα και να βγούμε έξω , ένα ωστικό κύμα μας ώθησε πίσω στο δωμάτιο."

Μαρτυρίες όπως αυτή , καθώς και το γεγονός ότι οι καταστροφές είχαν προκληθεί σε ένα περιορισμένο επίπεδο από το έδαφος ( κορυφές δέντρων , στέγες σπιτιών , στύλοι της ΔΕΗ , αλλά όχι σπαρτά και αντικείμενα σε χαμηλότερο ύψος ) προκάλεσαν αμφιβολία για το άν επρόκειτο όντως για "ρούφουλα" . Επιπλέον , ανεξήγητες ήταν και οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε μετρητές της ΔΕΗ και στο τοπικό δίκτυο διανομής ρεύματος , ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις που συνήθως συνοδεύουν την εμφάνιση αγνώστων αντικειμένων , και που σίγουρα δεν προκαλούνται από καταιγίδες .Η εξήγηση που δώθηκε για τα τέσσερα κόκκινα φώτα , ότι δηλαδή ήταν τα φώτα ισάριθμων αεροπλάνων που, σε συνδυασμό με την ξαφνική θύελλα , προκάλεσαν σύγχηση στους μάρτυρες , απορίφθηκε από έρευνα του ερευνητή Θ. Πουρναρόπουλου , στην οποία προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε καμία επιβεβαίωση της ύπαρξης στον αέρα κανενός αεροσκάφους εκείνη την ώρα . Επιβεβαίωση δεν υπήρξε και για την ύπαρξη αγνώστων αντικείμένων , αφού το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ .

Τί ήταν τελικά αυτό που έφερε την καταστροφή στο χωριό του Ποταμού εκείνο το βράδυ ; Πόσο στέκει η εξήγηση της θύελλας ; Όπως και να 'χει , το περιστατικό της Κέρκυρας για πολλούς παραμένει άλλη μια από τις πολλές εμφανίσεις ΑΤΙΑ στο νησί ...

ΑΡΧΙΚΗ