Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Αγρογλυφικά στην Ελλάδα(;)


Και όμως ! Αγρογλυφικά έχουν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα . Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian το Σάββατο , 10 Αυγούστου 2002 . Αφορά την εμφάνιση και προσγείωση(!) ενός ιπτάμενου δίσκου , σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό Πρίνη , στον νομό Τρικάλων .Η αναφορά αυτή , που επαληθεύεται εν μέρει και από άλλες ξένες δημοσιεύσεις , που επιβεβαιώνουν αρκετές από τις πληροφορίες , έχει ως εξής :Helena Smith, Athens
Saturday August 10, 2002
The Guardian

ATIA καταστρέφουν τα εύφορα χωράφια της κεντρικής Ελλάδας, σύμφωνα με αγρότες που ισχυρίζονται πως έχουν εντοπίσει εξωγήινα αεροσκάφη να προσγειώνονται στα χωράφια τους .
Μετά από μια επίσκεψη από έναν "παράξενο ιπτάμενο δίσκο" αυτή η εβδομάδα, ένας αγρότης στην περιοχή του Κοζιακα είπε ότι καταστράφηκαν αρκετά στρέμματα από τα σιτηρά του .

"Αυτό το τεράστιο κυκλικό ιπτάμενο αντικείμενο αιωρήθηκε προς τα κάτω από τον ουρανό προς το χωράφι μου ," είπε ο Αθανάσιος Τσιούκας από το χωριό Πρίνη . "Η επιφάνειά του ήταν γεμάτη από μικρές τρύπες."

Ο αγρότης ανησύχησε τόσο πολύ από την στενή επαφή που όρμηξε στο τοπικό καφενείο για να προειδοποιήσει τους φίλους του.
"Όταν επιστρέψαμε στο χωράφι οι εξωγήινοι είχαν φύγει " , δήλωσε . "Αλλά η μηχανή τους είχε αφήσει όλες αυτές τις τρύπες στο χώμα, μερικες τόσο βαθιά μέχρι τα 20cm, οι οποίες είχαν καταστρέψει τα φυτά μου ."

Ο κ. Τσιούκας δεν είναι ο μόνος. Πολυάριθμοι αγρότες στην περιοχή έχουν παραπονεθεί για Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που αφήνουν παράξενα σημάδια στα χωράφια τους, αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αυτά τα ανεξήγητα σχέδια είναι αγρογλυφικά όπως αυτά που εμφανίζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Μερικοί αγρότες έχουν απαιτήσει ακόμη και αποζημίωση. Μέχρι τώρα, οι αιτήσεις αυτές έχουν πέσει στο κενό καθώς οι ενάγοντες δεν μπορούν να ονομάσουν ή να επισημάνουν τους μυστήριους καταστροφείς της σοδειάς .

Ένας άλλος αγρότης, ο Απόστολος Πατραμάνης, ο οποίος ήταν στο διπλανό χωράφι κατά την διάρκεια του τελευταίου περιστατικού , είπε ότι κοίταξε ψηλά και είδε "φωτεινές λάμψεις ψηλά στον ουρανό - και έπειτα αυτό το τεράστιο αντικείμενο εμφανίστηκε και προσγειώθηκε στο χωράφι του Τσιούκα".


Άλλα δημοσιεύματα που αφορούν στο ίδιο περιστατικό αναφέρουν πως το συμβάν έλαβε χώρα την Τετάρτη , 7 Αυγούστου . Το αντικείμενο αναφέρεται πως είχε διάμετρο γύρω στα 10 μέτρα .Ακόμα αναφέρεται πως κάποια παιδιά από τα γειτονικά χωριά είδαν επίσης φωτεινές λάμψεις στον ουρανό λίγο πριν προσγειωθεί το αντικείμενο αυτό . Τέλος , πολλοί άλλοι κάτοικοι ισχυρίζονται πως έχουν γίνει μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών στην περιοχή .

Αξίζει εδώ να παρατηρήσουμε ότι ο ξένος τύπος ταυτίζει , και στα υπόλοιπα δημοσιεύματα , αυτά τα σημάδια με τα αγρογλυφικά της Μ.Βρετανίας . Η αλήθεια είναι πως οι αγρότες στη Μ.Βρετανία έχουν αρκετές φορές αναφέρει περίεργα φώτα και λάμψεις στον ουρανό , λίγο πριν την εμφάνιση των αγρογλυφικών , αλλά οι διαφορές με αυτήν την ...Ελληνική υπόθεση είναι πολλές . Πρώτα απ'όλα , ενώ μια αρκετά διαδεδομένη εξήγηση για τα αγρογλυφικά είναι η επέμβαση κάποιου ΑΤΙΑ , ωστόσο σπάνια έχουν αναφερθεί θεάσεις ιπτάμενων δίσκων ( δηλ. μια τόσο εμφανής παρουσία που να είαι δυνατόν να καθοριστεί το σχήμα , πέρα από την ύπαρξη φωτός ) σε περιοχές που ξαφνικά εμφανίστηκαν αγρογλυφικά . Ακόμα , τα αγρογλυφικά αυτά είναι σχέδια , συνήθως πολύπλοκα , αποτυπωμένα επάνω στα χωράφια , που δημιουργούνται από φυτά που έχουν συνθλιβεί επάνω στο έδαφος ενώ τα γειτονικά παραμένουν άθικτα . Στην προηγούμενη περίπτωση όμως δεν έχουμε ένα ευδιάκριτο σχέδιο , παρά μόνο το κυκλικό αποτύπωμα του αντικειμένου επάνω στο χωράφι και κάποιες τρύπες σε βάθος μέχρι 20 εκατοστά , που φαίνεται να έχουν καταστρέψει γενικά τα φυτά , και όχι σε κάποιο ξεχωριστό σχέδιο . Στην ουσία πρόκειται για μια προσγείωση ενός ιπτάμενου αντικειμένου, με τις τρύπες στο έδαφος να έχουν πιθανότατα δημιουργηθεί από κάποιον μηχανισμό στήριξης , και όχι για μια δημιουργία ενός σχεδίου με διακριτές περιοχές συνθλιμμένων και άθικτων φυτών .

Ουσιαστικά θυμίζει το γνωστό περιστατικό της Αταλάντης , με τα ίδια μάλιστα σημάδια στο έδαφος . Συνεπώς είναι αποτυχημένη η προσπάθεια του ξένου τύπου να συνδέσει αυτό το περιστατικό με τις εμφανίσεις αγρογλυφικών , και μάλιστα σε ένα δημοσίευμα αναφέρεται πως δεν αποκλείεται , όπως και στην περίπτωση της Μ.Βρετανίας , που κάποια από τα αγρογλυφικά αποδίδονται σε φαρσές , και εδώ να έχουμε τη δράση κάποιου φαρσές , ή ακόμα και μια προσπάθεια των τοπικών αρχών να διαφημίσουν την περιοχή τους για τουριστικούς σκοπούς !

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ