Site Meter ">
Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
wortelkes en erwtjes
Friday, 27 July 2007
Mijn ventje

"Pfff" zucht Bertje terwijl hij neerploft op de stoel. "Ik ben toch wel wat zenuwachtig voor het examen"

"Dat lukt je wel" zeg ik bemoedigend "Je bent toch altijd al voor alles meteen geslaagd geweest? Waarom zou het nu ook niet zo zijn?"

"Een vrachtwagenrijbewijs halen is wel wat moeilijker dan een autorijbewijs hoor" zegt hij belerend.

"Om

Om tien uur" zegt hij als ik vraag wanneer het examen doorgaat. "En ik heb al niet te best geslapen" zucht hij "Papa en opa maakten gisterenavond zoveel lawaai dat ik niet in slaap kon komen."

Na nog wat bemoedigende woorden van vriendje, opa en papa vertrekt hij gezwind naar de autorijschool. 

Het is half twaalf als hij terug de hof komt oprijden. Zijn gezicht is bedrukt en hij kijkt ernstig. "Oei Oei!" zeg ik tegen papa "Dat is blijkbaar niet goed gegaan. Maar als hij binnenstapt zie ik plots de twinkeling in zijn ogen. "'k Ben er niet door" zegt hij treurig en blikt om zich heen. Maar hij kan zich niet ernstig houden en een grote grijns verschijnt op zijn gezicht.

"Gij smeerlapke!!" zeg ik gemaakt boos. "Ons zo doen verschieten! Kom hier dat ik u aan mijne gilet trek" en ik pak hem vast en doe een vreugdedansje met hem. "Ik ben erdoor" zegt hij blij "'k Had wel één opmerking gekregen, toen de achterkant van de vrachtwagen een zebrapad hinderde. Ik moet dat altijd voorzien dat mijn wagen het zebrapad volledig vrijhoudt."

"We gaan dat vanavond gaan vieren hé?" zegt hij en tovert drie tickets uit zijn zak. "We gaan naar de musical Kuifje en de Zonnetempel" zegt hij blij.

En zodus zaten we gisterenavond in het Oostende Kursaal naar een prachtige musical te kijken Wautje. Ik had al enkele fragmenten op televisie gezien, van toen de musical in Rotterdam speelde en ik moet zeggen dat de show volledig en zelfs meer nog mijn verwachtingen heeft ingelost. Ontzettend mooi en indrukwekkend vooral door de schitterende decors en het beeldscherm in de achtergrond, waardoor sommige scenes net echt waren. Ik ben niet zo snel onder de indruk, maar gisterenavond wel! 

Ook Bertje, die eigenlijk helemaal niet zo'n musical liefhebber is, was overdonderd. Maar dat had misschien ook te maken met die paar mooie jongens die in onze buurt zaten.  


Posted by blog/wortelkes_en_erwtjes at 3:29 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post

View Latest Entries

« July 2007 »
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Entries by Topic
All topics  «