Site Meter ">
Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
wortelkes en erwtjes
Sunday, 22 July 2007
Dag Wautie

Morgen is de laatste dag van de Gentse Feesten Wautje. 'De dag van de lege portemonnees'.  Al bij al is 2007 een goed jaar geweest voor het Gentse feestcomité. De enkele regen- en onweersbuien buiten beschouwing gelaten, viel het Belgische zomerweer best wel mee.

Ik denk dat vooral Bertje dolblij was dat hij eindelijk eens ten volle van de Gentse Feesten kon genieten. Lekker lang uitgaan en dan tot de middag mogen slapen om dan 's avonds weer als een fris man de feesten in te duiken. 

Je vader en ik moeten nog wat wennen aan elkaar Wautje. De komende vier weken zijn we alletwee samen thuis en je vader probeert weer zijn plaatsje in het gezin te heroveren. Ik daarentegen moet weer gewoon worden dat ik nu niet over alles en nog wat te beslissen heb en dat je vader daar ook een woordje in te zeggen moet hebben. Je merkt het al hé Wautje, we zijn al in de clinch gegaan. Het is een constant aftasten van ons territorium. En anders dan in de dierenwereld, is het de bedoeling dat ons beider territoria even groot zijn. Maar zoals Bredero het al zei, zoiets houdt het leven in de brouwerij.

Je vader heeft ook hier en daar al wat familie uitgenodigd om te komen logeren. Dat heeft hij niet echt met mij overlegd, want hij vreest mijn antwoord. Nuja, vreest.... hij weet best wel dat ik nog steeds geen behoefte heb aan dit soort familievisites. Die mensen doen veel te veel hun best om vrolijk en ontspannen te zijn, of ze willen over het leven van vroeger praten of over jou Wautje. Of nog erger, over hun eigen leuke leventje met alle kleine onnozele dingen waar zij zich nog druk om maken. Ik word gek als ik moet luisteren naar het oeverloze gezeur van pietluttigheden, terwijl ik weet dat een kamer verder jouw leven herleid is tot een hoopje as in een urn. Op die momenten wil ik gillen en schreeuwen dat ze moeten opsodemieteren met hun problemen die in mijn ogen geen problemen zijn.

Maar dat kan ik je vader niet aandoen hé? Ik besef ook wel Wautje, dat ik op die manier iedereen van me wegjaag. Liefst van al mijn ventje, omring ik me met mensen die me eigenlijk amper kennen. Op die manier voel ik hun blikken niet, op die manier voel ik hun gedachten niet. Ik ben anoniem dan. Ik ben gewoon Anne, moeder van twee eigen kinderen en één stiefkind. Vrouw en echtgenote. 


Posted by blog/wortelkes_en_erwtjes at 1:29 PM MEST
Post Comment | View Comments (2) | Permalink | Share This Post

Monday, 23 July 2007 - 11:31 AM MEST

Name: "Jefland"
Home Page: http://www.jefwesterveld.nl

Hoi Anne,

Een moeilijk logje voor mij op te reageren. Vooral omdat dit zo verschrikkelijk prive is. Je diepste gevoelens en jouw gevecht om weer je plaats in de trivale maatschappij in te nemen. Sterkte ermee in ieder geval.

Monday, 23 July 2007 - 12:09 PM MEST

Name: "Anne"
Home Page: https://www.angelfire.com/blog/wortelkes_en_erwtjes

Dag Jef

 Ik besef wel dat dit erg moeilijk is om op te reageren. Toch lief dat u zich de moeite getroost om iets te zeggen. Ik weet dat mijn briefjes naar Wauter soms wel intens en erg privé zijn, maar als ik niet eerlijk ben naar hem toe, wat voor nut heeft het dan dat ik schrijf? :-) Beschouw het als mijn vorm van therapie.

View Latest Entries

« July 2007 »
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Entries by Topic
All topics  «