Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
‍[بازگشت به صفحه اول]
ايران امروز





بيل كريستول يكی از نومحافظه‌كاران آمريكا:
هدف ما در ايران، تغيير نظام است
• سناتور براون بك: اعتراضات دانشجويی نشانه‌يی از امكان تغييرات سياسی در ايران است
• پل‌برمر: برخی از اعضای حكومت ايران در امور عراق دخالت می‌كنند
• رامسفلد: ايرانی‌ها احتمالا در زمان كوتاهی به تسليحات هسته‌يی دست خواهند يافت
• معاون وزير دفاع آمريكا: ما به مجاهدين خلق به عنوان يك سازمان تروريستی می‌نگريم
• آبستراكسيون «٢١ نفره» فراكسيون محافظه‌كار مجلس
• محل دكل‌‌ها و آنتن‌های پخش پارازيت‌های ماهواره‌ای معلوم شد
• شكنجه عباس عبدی در دو مرحله
• آزادی ٢٢ دانشجوی دختر و پسر دانشگاه بوعلی‌سينا پس از دو شب بازداشت
• طرح يك فوريتی «تضمين امنيت اجتماعی» در دستور كار مجلس قرار می‌گيرد
• انصار حزب‌الله: برای ١٨ تير آماده می‌شويم
 
پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۸۲

بيل كريستول يكی از نومحافظه‌كاران آمريكا: هدف ما در ايران، تغيير نظام است
«علت اينكه نتوانستيم در سال ١٩٥٦ رژيم لهستان را تغيير دهيم، اين بود كه اين كشور به سلاح هسته‌يی مسلح بود؛ بنابراين از مسلح شدن كشورهای مسلمان نيز بايد جلوگيری شود.»
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، «بيل كريستول»، از نومحافظه كاران آمريكا كه با نظرات خود دكترين بوش را تقويت می‌كند، در گفت‌وگو با روزنامه‌ی ليبراسيون - چاپ فرانسه - در پاسخ به اين سوال كه “آيا مقصد بعدی پس از بغداد، تهران است“ اظهار داشت: «بوش امروز به اين مساله فكر نمی‌كند؛ اما ما در حال جنگ عليه گسترش سلاح‌های هسته‌يی و ديكتاتورهای مرتبط با تروريسم هستيم.»
وی افزود:«ما اميدواريم كه بتوانيم اين جنگ را به راه‌های سياسی و ديپلماتيك هدايت كنيم؛ اما استفاده از فشار جنگ‌افزار و نظامی را به عنوان يگ گزينه حفظ می‌كنيم. بوش می‌گويد ما نمی‌توانيم زندگی كردن در دنيايی را قبول كنيم كه كره شمالی و ايران به سلاح اتمی تجهيز شده و آن را صادر و خاورميانه و آسيای شرقی را ناامن كنند و در اين راه جدی و استوار است.»
اين روزنامه در ادامه نوشت: «سوال من از آنهايی كه از آمريكا خيلی می‌ترسند، اين است كه به جای تئوری بوش چه پيشنهادی داريد؟ آيا بايد در برابر ايران كه برای به دست آوردن سلاح اتمی تلاش می‌كند سكوت كنيم؟ آيا بايد مصر، تركيه و عربستان سعودی هم به سلاح اتمی تجهيز شوند؟ بوش اين معضل را جدی گرفته و اين سياست (شترمرغی) را رد می‌كند.»
اين محافظه كار آمريكايی در خصوص لزوم تغيير رژيم در ايران همانند عراق، گفت: «هدف ما در ايران، تغيير نظام است؛ اما وضعيت دولت ايران و نارضايتی مردم برای اين كه بتوانيم تغيير نظام داخلی ايران را پيش بينی كنيم بسيار مهم است. ما بايد به نحوی عمل كنيم كه به تغيير نظام داخلی ايران كمك كند. اين كار از طريق رفتار ديپلماتيك و سياسی ممكن است؛ همان طور كه در اروپای شرقی در دهه‌ی ٨٠ نتيجه داد. چنان‌چه اروپاييان می‌خواهند بوش را متقاعد كنند كه به فشار متوسل نشود؛ اما آنها بايد جدی بوده و به جای اين كه با عناصر مضر نظام ايران ارتباط داشته و تكنولوژی مضاعفی را به آنها انتقال دهند، به بوش كمك نمايند.»
كريستول در ادامه‌ی اين گفت‌و‌گو افزود: «ما چه كاری بايد در ٩ ژوئيه (١٨ تير) كه يك تظاهرات دانشجويی عليه رژيم برای سالگرد سركوبی كه چهار سال پيش رخ، انجام دهيم؟ موقعيت آمريكا در صورتی كه نظام ايران متزلزل شود، چگونه خواهد بود؟ آيا بايستی اجازه دهيم كه دموكرات‌ها به اسم عدم مداخله عليه ما، در ايران نابود شوند؟ ما در سال ١٩٥٦ در لهستان به چنين نتيجه‌ای رسيديم؛ زيرا اتحاد جماهير شوروی سلاح هسته‌يی در اختيار داشت. اگر ايران هم بتواند سلاح هسته‌يی تهيه كند، بايد به فكر راه كار موثر برای بررسی وضعيت ايران باشيم، قبل از اين كه آنها ما را تسليم كنند.»
اين تحليل‌گر آمريكايی، در پاسخ به اين سوال كه «آيا با توجه افزايش مخالفت جهانی عليه آمريكا در خصوص دكترين بوش، اين دكترين برخلاف منافع ملی آمريكا نيست؟» اظهار داشت: «احمقانه است كه ما چنين ريسكی را نپذيريم؛ اما من به آن فكر نمی‌كنم كه آيا اسلام بنيادگرا، امروز نسبت به پنج سال پيش قوی‌تر نشده است. بن‌لادن و وهابيون نمی‌توانند خود را تقويت كنند به نحوی كه از ضعف غربيها بهره برداری كنند. بحران مسلمانان شديدتر شده است؛ چرا كه ما به حقوق بشر در جهان عرب بی‌توجه شده‌ايم. بنابراين از كوتاه يا طولانی بودن اين بحران نبايد متحير شد.»
كريستول تاكيد كرد: «مشكل ١٠ سال اخير اين نيست كه ما فشار زيادی برای دموكراتيك كردن جهان عرب به كار گرفتيم كه باعث يك شوك دوباره شود. آيا آمريكا، فرانسه و انگليس چنان عمل كردند؛ كه كشور مصر دموكراتيك شده و عربستان سعودی به صدور وهابيون بنيادگرا خاتمه دهند. نبايد خيلی تعجب كنيم كه خيابان‌های جهان عرب خيلی طرفدار ما نباشند.»

سناتور براون بك: اعتراضات دانشجويی نشانه‌يی از امكان تغييرات سياسی در ايران است
يك سناتور آمريكايی گفت اعتراضات دانشجويی روز گذشته در تهران نشانه‌يی از امكان تغييرات سياسی در ايران است.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از راديو آمريكا سناتور سان براون بك، از جمهوری كانزاس كه از طرفداران جدی سياست خصمانه‌ی آمريكا عليه ايران می‌باشد، اظهار داشت تظاهرات صورت گرفته به دولت بوش نشان داد كه بايد توجه‌ ويژه‌ای به نيروهايی كه برای تغييرات دموكراتيك در ايران تلاش می‌كنند، داشته باشد.
وی افزود:« سياست ما در قبال ايران كاملا آشكار است و آن حمايت از كسانی است كه حامی دموكراسی می‌باشند. ما از دموكراسی در ايران حمايت می‌كنيم و برای نائل شدن به آن در كنار مردم ايران ايستاده‌ايم.»
اين سناتور آمريكايی كه به داشتن فعاليت‌های ضدايرانی مشهور و شناخته شده است در پايان از دولت ايران خواست به آنچه كه آنرا ” ضرب و شتم و ايجاد مزاحمت برای مردمش“ می‌ناميد؛ پايان دهد.

پل‌برمر: برخی از اعضای حكومت ايران در امور عراق دخالت می‌كنند
حاكم آمريكايی عراق اعلام كرد كه ايران در امور عراق دخالت می‌كند و روابط ميان نيروهای تحت رهبری آمريكا و احزاب سياسی عراقی مورد حمايت ايران، در حال خراب شدن است.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) روزنامه‌ی فايننشيال تايمز با مخابره‌ی اين خبر نوشت كه پل برمر، حاكم آمريكايی عراق مدعی شد اين امر مسلم است كه برخی از اعضای حكومت ايران در امور عراق دخالت می‌كنند و ايرانی‌ها می‌دانند كه اين عوامل در حال فعاليت‌ هستند و از ناخرسندی ما از فعاليت‌های آنها نيز آگاه هستند.
اين روزنامه‌ی انگليسی در ادامه نوشت:«گمان می‌رود كه اظهارات وی مستقيما متوجه‌ی مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق باشد؛ كه تا چندی پيش پايگاه آنها در تهران قرار داشت.
اين در حالی است كه عبدالعزيز حكيم، برادر رييس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق اظهار داشت كه اين مجلس درصدد ادامه‌ی مذاكرات خود با نيروهای تحت رهبری آمريكا است و اين گروه از سوی هيچ دولت خارجی كنترل نمی‌شود.» 

رامسفلد: ايرانی‌ها احتمالا در زمان كوتاهی به تسليحات هسته‌يی دست خواهند يافت
وزير دفاع آمريكا ادعا كرد كه ايران به سرعت به سمت نقطه‌ای پيش رفته است كه احتمال دارد به تسليحات هسته‌يی دست يافته باشد اما در حال حاضر نشان نداده است كه سلاح هسته‌يی دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاری رويتر، دونالد رامفلسد، وزير دفاع آمريكا امروز (چهارشنبه) در ديدار با دانشجويان شهر گارميش - پاتركينچن آلمان مدعی شد جوامع اطلاعاتی آمريكا و سراسر جهان اخيرا تخمين زده‌اند كه ايران سلاح هسته‌يی ندارد.
رامسفلد خاطرنشان كرد: « ارزيابی‌های حاكی از آن است كه ايرانی‌ها برنامه‌ی بسيار فعالی دارند و احتمالا در مدت زمان كوتاهی به اين تسليحات دست خواهند يافت.»
رامسفلد كه برای حضور در مراسم سالگرد تشكيل مركز سياست و امنيت آمريكا و آلمان به اين كشور سفر كرده بود؛ هم‌چنين ادعا كرد: « ايالات متحده تلاش‌های ايران را برای تشكيل يك دولت مذهبی در عراق تحمل نخواهد كرد.»
وی در ادامه‌ی ادعاهای خود تصريح كرد:« تلاش‌های ايران برای تشكيل حكومتی مانند حكومت اين كشور در عراق با گروه كوچكی از روحانيون كه كشور را كنترل و هدايت كنند؛ اجازه‌ی وقوع نخواهد يافت.»
وزير دفاع آمريكا در بخش ديگری از صحبت‌های خود گفت:« ما قويا مخالف هرگونه نفوذ ايران در عراق هستيم و آن را ابتدا با صحبت آغاز می‌كنيم و پس از آن با تمام قوا آن را انجام می‌دهيم.»


معاون وزير دفاع آمريكا: ما به مجاهدين خلق به عنوان يك سازمان تروريستی می‌نگريم
معاون وزير دفاع آمريكا در امور سياست‌گذاری گفت كه ايالات متحده به مجاهدين خلق ايران به عنوان يك سازمان تروريستی می‌نگرد و هيچ قصدی برای رفتاری خاص با اين گروه ندارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، سايت اينترنتی وزارت امورخارجه‌ی آمريكا، داگلاس فيت (Douglad Feith) معاون وزير دفاع در امور سياست‌گذاری، به روزنامه‌نگاران در يك جلسه مطبوعاتی مخصوص پنتاگون ادعا كرد كه آتش‌بس موقت با مجاهدين خلق در عراق قابل توجيه بود، اما دليلی بر رفتار خاصی نبود. وی اضافه كرد كه نيروهای مجاهدين در عراق در حال خلع سلاح شدن می‌باشند.
فيت گفت: « ما به مجاهدين خلق به عنوان يك سازمان تروريستی می‌نگريم و با آن به صورت چنين سازمانی عمل می‌كنيم.»
در جلسه مطبوعاتی فيت گزارشهای مبنی بر اين كه يك گروه ويژه كه در دفتر او عمل می‌كرده‌اند؛ از اكتبر (٢٠٠٠ تا اوت ٢٠٠٢ ) گزارشهای اطلاعات و امنيتی درباره عراق را دستكاری كرده‌اند؛ انكار كرد.
فيت با تكذيب اخبار منتشر شده در اين خصوص مدعی شد كه گروه تشكيل شده در دفتر او به طوری كه بعضی از گزارش‌های خبری ذكر كرده بودند؛ جهت تلاش در براندازی رژيم حاضر در ايران تشكيل نشده بود.
وی همچنين بدون اشاره با دخالتهای آمريكا در امور داخلی ايران گفت كه تصميم درباره‌ی آينده دولت ايران توسط مردم آن كشور گرفته خواهد شد.
 
آبستراكسيون «٢١ نفره» فراكسيون محافظه‌كار مجلس
جناح اقليت مجلس روز چهارشنبه در اعتراض به عملكرد «بهزاد نبوی» و اجازه ندادن به يكی از نمايندگان اين جناح برای دادن تذكر آئين‌نامه‌ای آبستراكسيون كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني«رويداد»، اين آبستراكسيون سازماندهی شده از قبل نبود و در حالی كه بعضی از نمايندگان جناح اقليت در جلسه نشسته بودند با زدن كارت‌های خود عدد تابلو را به كمتر از حد نصاب قانونی برای رأی‌گيری يعنی ١٧٩ رساندند، عدد رسمی ١٩٤ است.
معمولاً روزهای چهارشنبه به دليل مرخصی‌های بيشتری كه نمايندگان می‌گيرند، عدد جلسات در مرز قانونی قرار دارد.
بهزاد نبوی برای جلوگيری از تعطيلی جلسه علنی دستور جلسه را تغيير داد و سؤال «بيژن شهبازخانی» نماينده ملاير از وزير علوم مطرح شد. لازم به ذكراست كه وزير علوم در همان اثنا وارد جلسه شده بود.
علت اقدام جناح اقليت آن بود كه بهزاد نبوی، در ابتدای جلسه به «فاطمه راكعی» كه در جلسات گذشته نيز خواستار دادن تذكر شده بود و كروبی هم به او قول داده بود كه اجازه دهد او تذكر خود را مطرح كند اجازه داد تا حرف خود را بزند.
وقتی او سخن خود را كه در مورد نامه نمايندگان به مقام رهبری و تحت فشار قرار دادن آنها در شهرهای مختلف بود به پايان رساند. «موسی قربانی» نماينده قائنات و عضو فراكسيون اقليت نيز خواستار تذكر دادن شد كه بهزاد نبوی چون گفته بود: «تنها يك تذكر و آن هم به دليل قول كروبی به خانم راكعی را می‌پذيرد»، به قربانی گفت كه تذكرش را در آخر جلسه مطرح كند ولی قربانی كه قصد داشت جواب راكعی را بدهد، اصرار كرد، بهزاد نبوی به دليل وارد شدن مجلس به دستور جلسه گفت كه: «ديگر نمی‌تواند تذكر را قبول كند مگر اينكه تذكر در رابطه با دستور جلسه باشد.»
ولی قربانی كه تذكرش در رابطه با دستور جلسه نبود درخواست دادن تذكر كرد، نبوی باز هم اجازه نداد، «رضا عبداللهی» از اعضای فراكسيون اقليت خواستار دادن تذكر شده و خطاب به نبوی گفت كه: «شما وقتی نمی‌دانيد تذكر قربانی راجع به چيست بايد اجازه بدهيد او حرف خود را بزند، اگر تذكرش وارد نبود اعلام كنيد.»
بهزاد نبوی گفت: «پاسخ تذكر يك نماينده را رئيس جلسه بايد بدهد و نه يك نماينده ديگر. لذا اگر قربانی تذكرش راجع به دستور جلسه است، می‌تواند مطرح كند.» در اينجا موسی قربانی رو به جايگاه خبرنگاران كرد و گفت: «خانم راكعی كه از خودشان است به او اجازه تذكر می‌دهند ولی به ما اجازه نمی‌دهند، لذا من از جلسه بيرون می‌روم.»
به دنبال او «علاءالدين بروجردی» و «علی امامی‌راد» دو عضو ديگر اقليت نيز از جلسه خارج شدند ولی ديگر نمايندگان جناح اقليت، جلسه را ترك نكردند، پس از آن امامی‌راد نماينده كوهدشت كار توضيحی برای خارج كردن نمايندگان جناح راست را برعهده گرفت، در نهايت «محمود شاهرخی»(پلدختر)، «محمد شاهی عربلو»(هشترود)، «حسن شعبان‌پور»(مرودشت)، «سيدطاهر طاهری»(سمنان)، «محمود كاظمی دينان»(آمل)، «سيد امرالله موسوی»(خمين)، «احمد ناطق نوری»(نور)، «حسين نوش آبادی»(ورامين)، «سيد علی ميرخليلی»(ميناب)، «علی اصغر ابراهيمی»(علی‌آباد كتول)، «علی اكبر آقايی»(سلماس)، «بهمن اخوان»(تفرش)، «مروت الله ‌پرتو»(قيدار)، «حميدرضا حاجی‌بابايی»(همدان)، «غلامعلی حداد عادل»(تهران)، «سيدابوالقاسم حسينی»(بجنورد)، «رجب رحمانی»(تاكستان) و «حسن سيدآبادی»(سبزوار) جلسه را ترك كردند.
رضا عبداللهی كه در جلسه نشسته بود از سوی «علی اكبرآقايی» تشويق به خروج از جلسه شد ولی چون بحث اقتصادی مطرح بود، عبداللهی امتناع كرد، آقايی هم كارت او را از جيبش درآورد و با زدن كارت خروج عبداللهی عدد را كاهش داد.
پس از پايان سؤال و جواب نماينده به وزير علوم، جلسه مجلس در ساعت يازده وبيست دقيقه تعطيل شد و «محمد قمی» اسامی آبستراكسيون‌كنندگان را قرائت كرد.
بهزاد نبوی قبل از زدن زنگ پايان جلسه ضمن اعلام تشكر از تمام نمايندگانی كه در صحن جلسه حضور داشتند، گفت: «من قول داده بودم كه تذكرات نمايندگان را بعد از دستور جلسه بپذيرم ولی چون اين دوستان در جلسه نيستند، بنده هم ختم جلسه را اعلام می‌كنم.»
 
محل دكل‌‌ها و آنتن‌های پخش پارازيت‌های ماهواره‌ای معلوم شد
يك عضو كميته مخابرات مجلس گفت: وزارت پست و تلگراف و تلفن از محل دكل‌‌ها و آنتن‌های پخش پارازيت‌های ماهواره‌ای عكسبرداری كرده و آنها را به رئيس جمهوری و مجلس داده است.
به گفته اين منبع، محل يكی از دكل‌‌ها ساختمان اداره تعاون سپاه در خيابان پاسداران، دكل ديگری در منطقه جماران و دكل سوم در حصارك تهران است.
دو نقطه جديد نصب آنتن‌‌ها منطقه دوقويه ازگل و ايستگاه رادار كرج است.
به گفته كارشناسان، نصب آنتن‌‌ها موجب زيان برای سلامتی مردم است.
وزارت پست در حال بررسی اين موضوع است در حالی كه وزارت بهداشت مسؤول آن می‌باشد.
در اين حال، ٥٧ نماينده مجلس روز سه‌شنبه در نامه‌ای به رئيس جمهوری نسبت به نصب دكل‌های فوق در نقاط مختلف شهر انتقاد كرده و خواستار پيگيری موضوع شدند.
 
نامه نمايندگان به خاتمی در باره پارازيت‌های ماهواره‌ای
پنجاه و هفت نفر از نمايندگان مجلس ديروز با امضای نامه‌ای خطاب به رئيس جمهور خواستار پيگيری معضل ارسال پارازيت‌های زيانبار ماهواره‌ای و رسيدگی عاجل رئيس جمهوری به اين مسأله شدند.
 
زمين‌های مردم خرج بدهی‌های آقازاده
«رسول مهرپرور» نماينده درگز روز يكشنبه از «سيد رضا زواره‌ای» رئيس سابق سازمان ثبت اسناد و املاك كشور كه عضو حقوقدان شورای نگهبان و معاون قوه قضائيه نيز هست، به كميسيون اصل ٩٠ شكايت كرد.
مهرپرور در اين باره گفت: اين شكايت در رابطه با عدم اجرای قانون مصوب مجلس در مورد زمين‌هايی است كه آستان قدس رضوی در حال گرفتن آن از مردم است.
وی اضافه كرد كه از مديركل ثبت استان خراسان نيز به كميسيون اصل ٩٠ شكايت كرده است.
مهرپرور در مورد علت اجرا نشدن قانون توسط آستان قدس رضوی گفت: آنها برای پرداخت بدهی‌های ميلياردی شركت «المكاسب» كه متعلق به فرزند واعظ طبسی است، از اجرای اين قانون خودداری می‌كنند.
رسول مهرپرور كه حضور خود در جلسات علنی را منوط به اجرای قانون مزبور و توقف گرفتن زمين‌های كشاورزی مردم منطقه از سوی آستان قدس رضوی كرده و روز يكشنبه نيز در جلسه علنی حاضر نشد، گفت: در اكثر روستاهايی كه مردم با آستان قدس طرف هستند مدارس و خانه‌ها در حال ويرانی است لذا از آقای مصباح يزدی خواهش می‌كنم اگر از ٥٠٠ ميليون دلار خبری دارند مقداری از آن برای مدرسه‌سازی در استان خراسان استفاده شود.

شكنجه عباس عبدی در دو مرحله
با گذشت بيش از يك ماه از خاتمه دادگاه عباس عبدی و حسين قاضيان، قاضی مرتضوی هنوز احكام مربوطه را صادر نكرده و عباس عبدی همچنان در سلول انفرادی به سر می‌برد. يك منبع مطلع با اعلام اين مطلب به سايت امروز گفت: ظاهراً عبدی در دو مرحله شكنجه شده است. يكی در آبان و ديگری در اسفند سال گذشته. وی افزود: به همين دليل مادام كه عبدی قول ندهد كه در صورت انتقال به زندان عادی يا رفتن به مرخصی سكوت كند، او را در همين حالت نگه دارند. گفتنی است اكنون بيش از هفت ماه از دستگيری عبدی ميگذرد.

آزادی ٢٢ دانشجوی دختر و پسر دانشگاه بوعلی‌سينا پس از دو شب بازداشت
٢٢ دانشجوی دختر و پسر رشته باستانشناس دانشگاه بوعلی سينا كه ظهر دوشنبه در جريان يك اردوی فاقد مجوز در دامنه‌های كوهستانی ديوين همدان توسط ماموران انتظامی دستگير و بازداشت شده بودند، صبح امروز پس از صدور رای دادگاه شعبه ١٤ دادگستری استان همدان (به رياست قاضی رمضانی) از زندان آزاد شدند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، گروه اول شامل ١١ تن از اين دانشجويان كه دختر بودند روز گذشته به قيد ضمانت از بازداشت آزاد شده بودند.
يعقوب محمدی‌فر، سرپرست دانشكده‌ی هنر و معماری دانشگاه بوعلی سينای همدان در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی ايسنا پيرامون مسايل پيش آمده برای دانشجويان اين دانشكده گفت: اردوهای دانشگاه به طور كلی در دو گروه اردوهای فرهنگی و علمی منطبق با سر فصل دروس دانشگاه انجام می‌گيرد.
اردوی دانشجويان باستان‌شناسی نيز قرار بود در قالب اردوهای فرهنگی با مجوز اداره كل امور فرهنگی و اطلاع دانشكده انجام گيرد، اما دانشجويان بدون مجوز اداره كل امور فرهنگی و اطلاع دانشكده انجام گيرد، اما دانشجويان بدون مجوز اداره كل امور فرهنگی آن را انجام دادند.
وی افزود: دانشجويان ابتدا به ما جهت اطلاع مراجعه كردند كه ما آن‌ها را به اداره‌ی امور فرهنگی ارجاع داديم اما دانشجويان بقيه مراحل اداری آن را انجام نداده و سرخود اقدام به رفتن به اردو كردند .
اين در حالی است كه طبق روال معمول و پس از طی مراحل اداری، نامه‌ای از سوی اداره كل امور فرهنگی دانشگاه به عنوان نيروی انتظامی صادر می‌‌شود و تنها مرجع ذی‌صلاح صدور مجوز برای اردوها فقط اداره كل امور فرهنگی دانشگاه به عنوان نيروی انتظامی صادر می‌‌شود و تنها مرجع ذی‌صلاح صدور مجوز برای اردوها فقط اداره كل امور فرهنگی دانشگاه است و هيچ مقام يا دانشكده‌ای مجاز به صدور مجوز نيست و طبعا تا زمانی كه دانشگاه و دانشكده مجوزی صادر ننموده است مسووليتی نيز در قبال اردو ندارد و تمامی مسووليت بر عهده دانشجويان خاطی است.
دكتر مهدی شريفيان معاون دانشجويی و فرهنگی دانشگاه بوعلی سينا پيرامون اين موضوع و برخی موارد پيش آمده در هفته‌های گذشته ضمن تاييد صحت خبر تشريح جزييات بيشتر را در خصوص اين اردو، فردا موكول نمود.
خاطرنشان می‌شود از جمع دانشجويان دستگير شده ٢١ دانشجو رشته باستانشناسی و يك نفر دانشجوی رشته علوم اجتماعی بوده است.
اين گروه از دانشجويان پس از آن كه نسبت به صدور مجوز اداره كل امور فرهنگی دانشگاه در ساعت ١٠ صبح با مخالفت روبرو می‌شوند بدون مجوز اقدام به رفتن به منطقه كوهستانی ديوين (اين منطقه در حومه شهر همدان و در دامنه‌های الوند قرار دارد) می‌نمايند كه پس از رسيدن به منطقه در حوالی ظهر با حضور ماموران انتظامی دستگير و بازداشت می‌شوند.
گفتنی است هفته گذشته نيز مراسم جشن فارغ التحصيلی دانشجويان رشته شيمی دانشگاه بوعلی سينا در محل باغ اين دانشگاه واقع در دامنه الوند پس از حضور ماموران انتظامی و ضبط آلات موسيقی ناتمام ماند.
پيگيری خبرنگار ايسنا تا اين لحظه جهت دستيابی به متن حكم دادگاه به نتيجه‌ای منجر نشد.

طرح يك فوريتی «تضمين امنيت اجتماعی» در دستور كار مجلس قرار می‌گيرد
تعدادی از نمايندگان اصلاح‌طلب درصدد ارائه طرح يك فوربتی «تضمين امنيت اجتماعی» به مجلس هستند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی «رويداد»، «ميثم سعيدی» عضو كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی كه يكی از امضا‌كنندگان طرح است، در مورد علت ارائه آن گفت:‌«اخيراً در كشور شاهد برخوردهای غيرقانونی و نسنجيده با افراد حقيقی و حقوقی و مراكز فرهنگی بوده و شاهد برخی اقدامات عليه اتباع خارجی هم هستيم كه اين امر موجب آسيب رسيدن به امنيت روانی و تشويش اذهان شهروندان می‌شود».
سعيدی برخوردهای خشونت‌آميز را موجب «كاهش زمينه‌های سرمايه‌گذاری خارجی و حضور اتباع آنها در كشور» دانست و گفت: طرح تضمين امنيت اجتماعی دارای يك ماده واحده و چهارده تبصره است كه بر اساس ماده واحده آن هر فرد يا گروه يا دسته‌ای كه با انجام اقدامات نامتعارف با استفاده از سلاح گرم يا سرد و يا رفتارهای خشونت‌آميز به شخص حقيقی يا حقوقی متعرض شود و يا تجمعات قانونی و اماكن فرهنگی نظير سالن‌های سينما، تئاتر، مساجد، تكايا، دانشگا‌ه‌ها و ... را بر هم بزند و مرتكب اعمالی شود كه منجر به تضييع و تهديد حقوق شهروندی می‌گردد از شش ماه تا ٢ سال حبس محكوم می‌شود.
عضو كميسيون امنيت ملی با اشاره به تبصره‌های اين ماده واحده گفت: بر اساس اين تبصره‌ها، اقدام عليه هرگونه وسيله نقليه كه حامل اتباع ايرانی و يا خارجی باشد ممنوع است.
وی تأكيد كرد:« اگر مجرمان عضو گروه يا دسته‌ای باشند كه بر اساس اهداف آن، چنين اقداماتی را مرتكب می‌شوند علاوه بر برخورد با متخلفان، گروه موردنظر نيز منحل می‌شود».
اين نماينده تهران با اشاره به ديگر تبصره‌های اين طرح گفت: هرگاه فرد يا گروهی مرتكب اقدام مشمول اين طرح شود حتی اگر با تمسك به انقلاب اسلامی و ارزش‌های انقلابی باشد، مجازات او سلب نمی‌شود.
وی اضافه كرد: چنانچه خلافكار مأمور دولت بوده و يا در هر نهاد لشكری يا كشوری به صورت رسمی و يا پيمانی فعاليت داشته باشد به انفصال دائم از خدمات دولتی محكوم می‌شود
سعيدی افزود: دادگستری هر استان و شهرستان نيز موظف هستند مشخصات كامل فردی، شغل و ... را به منظور روشن شدن افكار عمومی در اختيار اخبار صداوسيما و يا يكی از روزنامه‌های كثيرالانتشار قرار دهند و صداوسيما نيز موظف است كه چهره اين افراد را پخش كند، عضو كميسيون امنيت ملی گفت: قصور فرمانده انتظامی نيز در آرام‌سازی اغتشاشات موجب انفصال آنها از خدمت به مدت يك سال و يا دائمی می‌باشد.
نماينده تهران تأكيد كرد: «اگر قانون‌شكنان عضو بسيج و يا يكی از نيروهای لشكری باشد فرمانداری و وزارت اطلاعات موظف هستند اطلاعات لازم را در اختيارفرمانده اين افراد قرار دهند و او موظف است كه تمهيدات لازم را برای اعمال قانون انجام دهد».
سعيدی گفت: «در اين طرح صداوسيما ملزم شده است مصوبات شورای تأمين استان و شهرستان را اجرا كرده و رفتار غيرمسؤولانه اين سازمان در گسترش اغتشاشات موجب پيگرد قانونی و انفصال مسؤولان استان و شهرستان صداوسيما از يك سال تا دائم خواهد شد».

انصار حزب‌الله: برای ١٨ تير آماده می‌شويم
با نزديك شدن به زمان سالگرد حوادث ١٨ تيرماه، يك مسئول انصارحزب‌الله اعلام كرد كه اين گروه نيز خود را برای برخورد با كسانی كه احتمالا در مراسم سالگرد به نظام توهين كنند، آماده كرده است.
اين در حالی است كه مقامات انتظامی و امنيتی در روزهای اخير، تلاش می‌كنند تا با مجوز ندادن به دفتر تحكيم وحدت و توجيه دانشجويان، آنان را از برگزاری مراسم سالگرد ١٨ تير منصرف سازند. جزئيات اين موضوع در شماره روز سه‌شنبه "رويداد" و در خبر «پافشاری دفتر تحكيم وحدت بر برگزاری مراسم سالگرد ١٨ تير» آمده بود. از سوی ديگر، ‌وزير كشور روز چهارشنبه در حاشيه جلسه هيات دولت گفت كه «هيچگونه تقاضايی برای اخذ مجوز تجمع در خارج دانشگاهها در سالگرد ١٨ تير به وزارت كشور نرسيده است». هرچند دفتر تحكيم اعلام كرده كه درخواست مجوز تجمعی در ورزشگاه شيرودی را داشته است.

ديدار يونسی و علی ربيعی با هيات رئيسه مجلس
وزير اطلاعات مسئول دبيرخانه شورای عالی امنيت ملی روز چهارشنبه با حضور در پارلمان، در جلسه مشتركی با هيأت رئيسه مجلس ديدار و گفت‌وگو كردند.
بنا به اطلاع خبرنگار «رويداد»، در اين جلسه «علی يونسی» و «علی ربيعی» اطلاعات و اخبار مربوط به فعاليت‌های اخير گروه فشار و به ويژه حوادث سه‌شنبه شب كوی دانشگاه را به اعضای هيأت رئيسه ارائه كردند. گفته می‌شود حضور ربيعی كه مسؤوليت دبيرخانه شورای عالی امنيت ملی را نيز عهده‌دار است، با دستورالعمل اخير اين شورا مبنی بر ممنوعيت انتشار نامه ١٣٥ نماينده در مطبوعات و نيز درخواست نمايندگان برای حضور در جلسات شورا نيز مرتبط بوده است. محافل پارلمانی اين ديدار را «بااهميت» ارزيابی كرده‌اند.

 





[iran emrooz © 1998 - 2002]         editor@iran-emrooz.de