Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
‍[بازگشت به صفحه اول]
ايران امروز





انتخابات هيأت رئيسه مجلس برگزار شد
• گزارشگران بدون مرز: به بهانه‌ی تهديدات امريکا، آزادی مطبوعات محدودتر می شود
• انجمن دفاع از آزادی مطبوعات توقيف يك‌روزه روزنامه كيهان را محكوم كرد
• «بخشنامه سراسری» برای برخورد با امضاكنندگان نامه 135 نفر
• سرحدی زاده: گروههای فشار مربيانی دارند كه هدفشان برهم زدن نظام است
• احمد جنتی در ديدار خاتمی و كروبی با وی قول تصويب لوايح را داد
• حكم محكوميت نرگس محمدی تاييد شد
• بابك پيامی كارگردان فيلم «رای مخفی» بازداشت شد
• جلسه مهم راست‌ها در مورد مذاكره با آمريكا
• سخنگوی وزارت خارجه: زبان زور، باعث تقويت تندرو‌ها می شود
• بشار اسد: سوريه به اصلاحات نياز دارد
• دكتر عبدالله: بن لادن ، ملاعمر و حكمتيار در پاكستان هستند
 
 
چهارشنبه ٢١ خرداد ١٣٨٢

 
انتخابات هيأت رئيسه مجلس برگزار شد
انتخابات هيئت رئيسه مجلس شورای اسلامی امروز برگزار شد و بدين ترتيب نمايندگان مجلس آخرين هيئت رئيسه مجلس را انتخاب كردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری كار ايران، ايلنا، مهدی كروبی بدون رقيب با 210 رأی از مجموع 221 رأی به عنوان آخرين رئيس مجلس ششم ابقا شد.
محمدرضا خاتمی با 132 رأی و بهزاد نبوی با 131 رأی نيز به عنوان نواب رييس مجلس انتخاب شدند.
ديگر كانديداهای نائب رئيس مجلس يعنی سيد جعفر سبحانی و الياس حضرتی هر كدام به ترتيب 71 و 70 رأی بدست آورند.
از مجموع 229 رأی برای انتخاب منشيان نيز محمد قمی با 173 رأی، سهيلا جلودارزاده با 155 رأی، اسماعيل جبارزاده 75 رأی به دست آوردند.
در رأی گيری برای كار پردازان مجلس از مجموع 231 رأی محمدرضا تابش با 183 رای، بورقانی با 134 رای و گرزين با 125 رأی به عنوان كارپردازان مجلس انتخاب شدند.
پس از برگزاری انتخابات، هيئت رئيسه جديد مراسم تحليف را به جا آوردند.
در پايان رأی‌‏گيری رئيس مجلس از نمايندگان مجلس به خاطر انتخاب مجدد و اعتماد به وی تقدير كرد.
كروبی همچنين از زحمات سيد حسين‌هاشمی عضو هيئت رئيسه سابق نيز تقدير و تشكر كرد.
 
گزارشگران بدون مرز : در ايران به بهانه‌ی تهديدات امريکا، آزادی مطبوعات محدودتر می شود 
ممنوع خروج کردن يک روزنامه نگار، ممنوعيت انتشار نامه‌ی نمايندگان مجلس در انتقاد به سياست‌های آيت اله خامنه‌ای در روزنامه‌ها ، احضار روزنامه نگاران و روشنفکران و توقيف يک روزه‌ی يک روزنامه‌ی محافظه کار .و...تدابير تاره‌ی رژيم ايران در طی هفته‌های اخير، برای بيشتر محدود کردن مطبوعات است.
روبرت مئنار دبير اول گزارشگران بدون مرز در اين باره اعلام نمود که "متاسفانه رژيم ايران در برابر تهديدات آمريکا به جای گسترش و تشويق آزادی و دمکراتيزه کردن فضای جامعه، ظاهرا روشی ديگر، ايجاد محدوديت بيشتر و سرکوب در داخل کشور را برگزيده است. پر مسلم که اين بدترين انتخاب ممکن است."
سه شنبه ٢٠ خرداد، روزنامه‌ی کيهان ارگان اصلی محافطه کاران افراطی انتشار نيافت. دستور اين توقيف يک روزه توسط دادستان جديد سعيد مرتضوی و ظاهرا به دليل انتشار مطلبی توهين آميز نسبت به نمايندگان مجلس(با اکثزيت اصلاح طلب)، صادر گرديده است. موسسه کيهان که ده‌ها نشريه با ديدگاه‌های محافظه کاران منتشر می کند، تحت اداره‌ی دفتر آيت اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد. روزنامه‌ی کيهان نزديک به محافل اطلاعاتی حکومت اسلامی ست.
١٣ خرداد محسن سازگارا مدير روزنامه‌ی تعطيل شده‌ی جامعه، که قصد خروج از کشور را داشت در فرودگاه مطلع شد که ممنوع خروج است. وی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه اعلام نمود " پس از مراجعه به فرودگاه، پليس پس از ضبط گذرنامه من گفت كه شما ممنوع‌الخروج هستيد". يک روز پيش ازآن، اين روزنامه نگار به وزارت اطلاعات احضار شده و به وی ابلاغ شده بود که بنا بر مصوبه شورای عالی امنيت ملي" هرگونه مصاحبه‌ای با راديوهای فارسی زبان خارج از کشوربرای برخی از مسئولان و شخصيت‌های بانفوذ در ميان دانشجويان و مردم، ممنوع شده است ".
عمادالدين باقی روزنامه نگار روزنامه‌های اصلاح طلب نيز به وزارت اطلاعات احضار و "مصوبه " به ايشان هم ابلاغ گرديد. عمادالدين باقی در در هفده بهمن با قيد کفالت از زندان آزاد شد، روزنامه نگار فتح، نشاط، در ٩ خرداد ١٣٧٩ در پی احضار به دادگاه به اصطلاح «مطبوعات» دستگير گرديد. در ٢٧ تير به اتهام « اقدام بر عليه امنيت ملی و نشر اکاذيب» به هفت سال و نيم زندان محکوم گرديد. در دوم آبان١٣٧٩ در دادگاه تجديد نظراين حکم به سه سال تقليل يافت.
مسئولان رژيم ايران همواره از مصاحبه‌ها وانتقاداتی که روزنامه نگاران با راديو‌های خارج از کشور می کنند،بيمناک هستند.
در اوائل خرداد ماه شورای عالی امنيت ملی به رياست محمد خاتمی ، انتشار نامه‌ی بيش از صد نماينده‌ی اصلاح طلب را در روزنامه‌ها ممنوع کرد. اين نامه که در بخشی از آن چنين آمده است"غالب ملت ناراضی و نا اميد ، اكثريت نخبگان ساكت يا مهاجر ، سرمايه‌های مادی گريزان و نيروهای خارجی از هر طرف كشور را احاطه كرده‌اند." خطاب به آيت اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نوشته شده بود ودر آن از وی خواسته شده بود برای بقای نظام به مقاومت در برابر اصلاحات پايان دهد.
اين نامه که امروز فقط بر روی سايت‌های اينترنتی مستقر در خارج کشور درج شده است، توسط هيج کدام از روزنامه‌های داخلی منتشر نگرديد. سايت اصلاح طلب رويداد و خبرگزاری ايسنا نيز چند ساعت بعد از انتشار آن، مجبور به برداشتن آن شدند.
در طی چند هفته اخير ده‌ها تن از روزنامه نگاران و روشنفکران ايرانی توسط قوه‌ی قضايی احضار شده‌اند. اميد روحانی، ايرج جمشيدی، فريدون جيرانی، نوشابه اميری ، غلامرضا موسوی ، علی معلم ، منصور ضابطيان ، سيد ابراهيم نبوی از جمله اين روزنامه نگاران هستند که توسط اداره اماکن نزديک به محافل اطلاعاتی محافظه کاران احضار و مورد بازجويی قرار گرفته‌اند.
گزارشگران بدون مرز يادآور می شود که :
ايران امروز رکوردار « بزرگترين زندان روزنامه نگاران » در خاورميانه است، هشت روزنامه نگار در پشت ميله‌های زندان بسر می برند.
علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ايران ازجمله چهل و دو رهبر و مقام دولتی در جهان است، که از سوی گزارشگران بدون مرز بعنوان دشمنان آزادی مطبوعات برگزيده شده است. 

انجمن دفاع از آزادی مطبوعات توقيف يك‌روزه روزنامه كيهان را محكوم كرد
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات پس از اطلاع از توقيف يك روزه روزنامه كيهان طی يك نشست فوق‌العاده با حضور رييس اين انجمن، به بررسی اين موضوع پرداخت و آن را محكوم كرد.
ماشاءالله شمس‌الواعظين، سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در گفت‌وگو با خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران، با اعلام خبر فوق افزود: انجمن متبوعش همچنانكه بارها و بارها گفته است، توقيف را روش مناسبی برای كنترل مطبوعات نمی‌داند و معتقد است كه برای تعيين كيفر جرائم مطبوعاتی می‌توان از روشهای ديگری استفاده كرد.
وی خاطرنشان كرد: انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، اعمال روش توقيف و ادامه آن در برخورد با مطبوعات را به صلاح كشور، قوه قضاييه و مطبوعات نمی‌داند. از اين رو انجمن دفاع از مطبوعات، توقيف يك روزه كيهان را محكوم كرده و خواهان رفع توقيف از آن می‌باشد.
شمس‌الواعظين با بيان اينكه توقيف يك روزه، يك ماهه يا يك ساله مطبوعات، تفاوتی ندارد، متذكر شد: اصل توقيف مطبوعات و سلب حق مخاطبان يك نشريه در خواندن آن نشريه، از خطوط قرمز انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است و به اعتقاد ما دولتها نبايد از آن عبور كنند.
سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات يادآور شد: اين انجمن از پيامدهای اين توقيف، برای ديگر مطبوعات نگران است و گمان می‌كند كه اين توقيف مقدمه‌ای است برای حركت‌های ديگر عليه مطبوعات.
وی در پايان افزود: انجمن دفاع از آزادی مطبوعات نسبت به ادامه حركتها و اقدامات قضايی عليه خانواده مطبوعات هشدار می‌دهد و خواهان پايبندی قوای رسمی كشور نسبت به قانون مطبوعات و حق آزادی انتشار نشريات از سوی مردم - كه در قانون اساسی بدان تصريح شده است - می‌باشد.

«بخشنامه سراسری» برای برخورد با امضاكنندگان نامه 135 نفر
رويداد: نايب رئيس كميسيون امنيت ملی از ارسال بخشنامه‌هايی به برخی نهادهای رسمی و نظامی كشور برای برخورد با امضاكنندگان نامه به مقام رهبری خبر داد.
«محسن آرمين» روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: در اين بخشنامه‌ها كه به طور يكسان برای برخی نهادهای رسمی در شهرستان‌ها ارسال شده، جملاتی از نامه نمايندگان به مقام رهبری نيز به صورت تحريف شده و گزينشی آمده است.
وی اقدامات سازمان يافته گروه‌های فشار در شهرهای مختلف را نتيجه همين بخشنامه دانست و گفت: اين دستورالعمل به طور همزمان در بسياری از شهرها به اجرا درآمده و مشخص است كه يك تصميم‌گيری واحد و سازمان يافته پشت اقدامات اخير گروه‌های فشار وجود دارد.
اين نماينده تهران افزود كه اين مسأله به طور كامل در كميسيون امنيت ملی مجلس پيگيری خواهد شد.
آرمين تصريح كرد: سؤال ما از شورای عالی امنيت ملی اين است كه چطور با اين ميزان حساسيت غيرقابل توجيه مانع از انتشار نامه نمايندگان در مطبوعات شد اما مقداری از اين حساسيت را نسبت به خودسری گروه‌های فشار نشان نمی‌دهد؟
عضو شورای مركزی سازمان مجاهدين انقلاب با اشاره به برهم خوردن مراسم سخنرانی خود در اراك، مهاجمان را «وابستگان نهادهای رسمی كشور» معرفی كرد وی همچنين گفت كه راننده‌اش هم در مراسم اخير، توسط حفاظت اطلاعات يك نهاد نظامی بازجويی شده است.
در همين حال، نمايندگان امضاكننده نامه به رهبری روز سه‌شنبه به خبرنگاران پارلمانی گفتند كه تهديدهای گروه‌ فشار عليه آنها ادامه دارد و در برخی شهرها به آنها گفته‌ شده كه حق ورود به حوزه انتخابيه خود را ندارند، وگرنه با برخورد شديد مواجه می‌شوند.
 
سرحدی زاده: گروههای فشار مربيانی دارند كه هدفشان برهم زدن نظام است
نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مسووليت برخورد با گروههای فشار با علمای اصيل و واقعی اسلام وشاگردان امام است كه نبايد بگذارند آبروی اسلام و انقلاب از اين طريق ريخته شود.
ابوالقاسم سرحدی زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری كار ايران، ايلنا، افزود: سرنوشت گروههای فشار همانند سرنوشت شعبان بی مخ است و دير يا زود جامعه بايد از شر اين تفاله‌‏ها خلاص شود.
وی تصريح كرد: گروههای فشار از نظر فكری بسياری ضعيف هستند و آنان مربيانی دارند كه هدفشان ايجاد اغتشاش وبرهم زدن نظام است.
به گفته وی، گروههای فشار خود دارای قوت جسمی نيستند بلكه از طريق مراكزی هدايت می شوند و دستور
می‌‏گيرندكه اقدام به انجام اين گونه حركت‌های عظيم می‌‏كنند.
سرحدی زاده گفت: در كشور افرادی هستند كه دهانشان مثل دروازه‌های جهنم است وجز خشونت، نفرت و لعنت هيچ چيزی نياموخته‌اند.
وی خاطر نشان كرد: جای تعجب است كه چرا علمای ما جلوی اين دهان‌ها را نمی گيرند و اجازه نمی دهند اين دهان‌‏ها گشوده شوند و هر چيزی كه دوست دارند بر زبان آورند.
نماينده تهران تاكيد كرد: وظيفه علمای اصيل اسلام و شاگردان راستين امام است كه جلوی اين دهان‌ها را به خصوص درتريبون‌‏های عمومی بگيرد.
وی افزود: بايد علما متوجه باشند كه اسلام در خطر است و امروز هم بايد فرياد امام را تكرار كرد كه به فرياد اسلام برسند.
سرحدی زاده تصريح كرد: عده‌ای كه سخنگوی اسلام و انقلاب شده‌‏اند، نه در زمان امام جايی در كشور داشتند و نه قبل از امام.
وی گفت: اين عده جز آسوده طلبی و راحت طلبی چيز ديگری در زندگيشان نمی بينند و در حال حاضر فرصتی يافته‌‏اندتا خود نمايی كرده و اسلام را به اين صورت مطرح كنند و سبب ايجاد تشنج در جامعه شوند.
نماينده تهران خاطر نشان كرد: قطعا بايد جلوی اين‌‏گونه حركت‌‏ها گرفته شود اما به دليل عدم اراده كافی نمی‌‏توان جلوی آن را گر فت.
وی تاكيد كرد: وقتی گروه‌‏های فشار هيچ مقاومتی را در مقابل خود نمی بينند به كارشان ادامه می دهند و سعی در شدت بخشيدن به اعمالشان دارند.
وی گفت: اگر جلوی اين گروه‌‏ها توسط قوه قضاييه گرفته نشود كسانی در كشور هستند كه بتوانند با آنان برخورد كنند.
 
شرط كنترل گروههای فشار
امروز: انصار حزب‌الله و ديگر اعضای گروه‌های فشار زير نظر يك مركز معين فعاليت كرده و از آن دستور می‌گيرند. اين مركز برای اكثر مردم شناخته شده است. يك نماينده مجلس با اعلام مطالب فوق به سايت امروز گفت: داستان آقای خاتمی و قانون‌شكنان به اين شكل است كه رئيس جمهور با استفاده از قدرت خود مانع درج نامه سرگشاده نمايندگان به رهبری در روزنامه‌ها می‌شود، امام كمترين اقدامی نمی‌تواند عليه قانون‌شكنان بكند زيرا از مركز ديگری دستور می‌گيرند.
وی در پاسخ به اين سؤال كه درچه صورت گروه‌های فشار از اقدامات خلاف قانون دست برمی‌دارند، گفت: تنها زمانی كه رهبری به صورت آشكار اين اقدامات را محكوم كند و به قوه قضاييه دستور رسيدگی به جرائم آنان را بدهد با تشكيل دادگاه علنی، چهره‌های آنان مشخص شود. وی تأكيد كرد مادام كه رهبری در اين مورد سكوت كند، انصار حزب‌الله اين سكوت را نشانه تأييد اقدامات خود تلقی می‌كنند.

سكوت محافظه كاران در برابر اقدام خاتمي
امروز: محكوم كردن اقدامات خشونت‌آميز انصار حزب‌الله توسط رئيس جمهور، با سكوت و نارضايتی محافظه‌كاران روبرو شد. «جام جم» اين بخش از سخنان رئيس جمهور را سانسور كرد و رسالت در صفحه اول به صورت كمرنگ به موضوع سفر خاتمی به خراسان پرداخت. يك فرد مطلع به سايت امروز گفت: محافظه‌كاران كه تا ديروز از مواضع صحيح آقای خاتمی تعريف می‌كردند، نمی‌توانند يكباره موضع خود را عوض كنند و به انتقاد از وی بپردازند. بنابراين ترجيح می‌دهند سكوت كنند.
 
توضيح «بهزاد نبوی» در مورد نامه 135 نماينده مجلس
«بهزاد نبوی» نايب رئيس مجلس روز سه‌شنبه گفت كه نامه 135 نماينده به مقام رهبری سه روز بعد از تقديم آن به دفتر رهبری در اختيار برخی از رسانه‌های داخلی قرار گرفت.
وی در جمع خبرنگاران پارلمانی اظهار داشت: مطالبی در برخی نشريات خواندم كه در آن عنوان شده بود نامه نمايندگان پيش از تقديم به دفتر رهبری، به رسانه‌های خارجی داده شده است.
نبوی تأكيد كرد: اولاً اين نامه به هيچ وجه برای رسانه‌های خارجی ارسال نشده و صرفاً در اختيار برخی رسانه‌های داخلی قرار گرفت و ثانياً نامه را 31 ارديبهشت به دفتر رهبری و سوم خرداد به رسانه‌های داخلی داديم.
 
احمد جنتی در ديدار خاتمی و كروبی با وی قول تصويب لوايح را داد
خبرنگار پارلمانی «همشهری» به نقل از برخی نمايندگان گزارش داده كه «سيدمحمد خاتمی» و «مهدی كروبی» اخيراً با حضور در منزل «احمد جنتی» دبير شورای نگهبان از وی عيادت كرده‌اند. جنتی كه گويا به بيماری سرطان خون مبتلاست، دو هفته‌ای است در بستر بيماری به سر می برد و حتی جلسه اخير شورای نگهبان به همين دليل در منزلش تشكيل شد. ظاهراً جنتی از خاتمی به شدت استقبال كرده و با تشكر از نامه اخير وی به كروبی در مورد لوايح دوگانه، قول داده كه لوايح مورد تصويب قرار گيرد. 
 
حكم محكوميت نرگس محمدی تاييد شد
حكم محكوميت نرگس محمدی كه چندی پيش به يكسال حبس تعليقی محكوم شده بود، به وسيله‌ی دادگاه تجديدنظر تاييد شد.
محمد شريف وكيل مدافع نرگس محمدی به خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: حكم صادره به وسيله‌ی شعبه ‌٢٦ دادگاه انقلاب اسلامی در مورد محكوميت نرگس محمدی همسر تقی رحمانی توسط مرجع تجديدنظر تاييد شد.
وی در ادامه اظهار داشت: موكلم در تاريخ ‌٦/٦/٨٠ به عنوان مطلع به دادگاه احضار و در همان تاريخ اتهامات متعددی از قبيل اقدام عليه امنيت ملی از طريق مصاحبه با رسانه‌های خارجی و سايت‌های اينترنتی و هم چنين توهين به مسوولان و توهين به مقدسات به او تفهيم شد.
وی ادامه داد: پس از آن بلافاصله به صورت انفرادی نگهداری و پس از مدتی با قرار وثيقه آزاد می‌شود و در نهايت در اسفند سال ‌٨١ با محاكمه‌ی صورت گرفته در خصوص آن بخش از اتهامات كه در صلاحيت دادگاه انقلاب بود، به يكسال حبس تعليقی محكوم می‌شود.
شريف گفت: رای محكوميت محمدی توسط شعبه‌ی ‌٢١ دادگاه تجديدنظر استان تهران مستقر در دادگاه انقلاب اسلامی تهران، تاييد شد و نسبت به مابقی اتهامات پرونده به دادگاه عمومی ارجاع و تاكنون احضاريه‌ای از دادگاه عمومی ارسال نشده است.
 
بابك پيامی كارگردان فيلم «رای مخفی» بازداشت شد
روزنامه ايران: گفته می شود بابك پيامی كارگردان فيلم رای مخفی كه جايزه ونيز را به خاطر فيلم خوددريافت كرده ، بازداشت شده است. براساس اخبار رسيده گويا وی به همراه جعفر پناهی كارگردان مشهور سينمای ايران پس از خروج از سفارت روسيه در تهران با چند نفر كه خود را مامور معرفی می كردند روبرو شده‌اند كه پس از اعتراض پناهی به برخورد آنان ، افراد يادشده بابك پيامی را بازداشت و با خود برده‌اند.

درخواست مجدد مجلس برای رسيدگی سريع قضايی به پرونده صداوسيما
بيش از يكصد نماينده مجلس با امضای نامه‌ای خطاب به رئيس مجلس خواستار تسريع در رسيدگی به پرونده صداوسيما در دستگاه قضای شدند.
در اين نامه خطاب به «مهدی كروبی» آمده است: گزارش هيأت تحقيق و تفحص مجلس بر پايه مدارك و مستندات مضبوط است و حكايت از تخلفات عديده قانونی دارد. اين تخلفات، شامل ناديده گرفتن اصول 52 و 53 قانون اساسی، قوانين و مقررات مالی و محاسباتی كشور می‌شود. نمايندگان مزبور از رئيس مجلس خواسته‌اند از رئيس‌ قوه قضائيه بخواهد برای جلوگيری از ايجاد هرگونه شائبه در اذهان عمومی با ارجاع پرونده به قاضی عادل كه از مظان هرگونه گرايش سياسی به دور باشد، زمينه رسيدگی قانونی منصفانه و سريع را فراهم سازد. علنی بودن اين دادگاه برای پيشگيری از تشويش افكار عمومی يكی ديگر از خواسته‌های نمايندگان امضاكننده اين نامه است».
اين نمايندگان همچنين درخواست كرده‌اند كه گزارشات تكميلی هيأت تحقيق و تفحص و آن بخش از مداركی كه بنا به مصالحی در گزارش هيأت مزبور در صحن علنی قرائت نشده، در يك جلسه غيرعلنی ارائه شود.

جلسه مهم راست‌ها در مورد مذاكره با آمريكا
بحث مذاكره با آمريكا در يكی از جلسات مهم سران جناح راست مطرح شده است. خبرنگار «رويداد» در اين باره از منابع آگاه كسب اطلاع كرد كه در اين جلسه افرادی نظير «علی فلاحيان» و «اسدالله بادامچيان» نيز حضور داشته‌اند. جمع‌بندی افراد شاخص جناح محافظه‌كار اين بوده كه آمريكا در نهايت با اين جناح به مذاكره خواهد نشست. اخيراً نيز هفته‌نامه «شما» ارگان مؤتلفه در مقاله‌ای به قلم بادامچيان، اعلام كرد كه اصلاح‌طلبان نمی‌توانند طرف مذاكره با آمريكا باشند و در عين حال، آمريكا راهی جز مذاكره نيز ندارد.

تشنج در مجلس در هنگام نطق مزروعی
روز سه‌شنبه به هنگام ايراد نطق 5 دقيقه‌ای «علی مزروعی» سخنگوی فراكسيون مشاركت، جلسه مجلس متشنج شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی «رويداد»، وی در سخنرانی خود به موضوع نوشيدن جام زهر پذيرش قطعنامه 598، توسط امام اشاره كرد و آنگاه درباره واژه «جام زهر» در نامه 135 نماينده مجلس به مقام رهبری، توضيح داد، كه كروبی از وی خواست در مورد اين نامه حرفی نزند. در اين هنگام «محمد محمدی» نماينده سلسله و دلفان و عضو تندرو فراكسيون اقليت خود را به تريبون رساند و ميكروفون را برداشت تا مزروعی نتواند حرف خود را از پشت ميكروفون ادامه دهد. «علی امامی راد» ديگر عضو اين فراكسيون قصد كمك به محمدی را داشت كه «بهزاد نبوی» و «اميدوار رضايی» آنها را آرام كردند. «قهرمان بهرامی» نماينده مباركه هم محمدی را سر جای خود نشاند.
كروبی كار محمدی را در برداشتن ميكروفون نكوهش كرد و گفت: «كار بسيار بدی كردی.» كولايی نيز از كروبی خواست به محمدی اخطار بدهد زيرا او حق ندارد نظم جلسه را برهم زند.
علی اصغر‌هاديزاده نماينده محلات نيز گفت: «دفعه اولش نيست. هميشه اين كار را می‌كند.» پس از‌هاديزاده، «محمدرضا علی حسينی» نماينده نهاوند نيز فرياد زد: «جامعه گردن كلفت‌هاست. ظاهراً هر كس گردنش كلفت‌تر باشد، زورش بيشتر است.»
نمايندگان قصد دادن تذكر نسبت به تشنج پيش آمده را داشتند كه كروبی اجازه دادن تذكر را نداد.

موافقت با مرخصی برادران محمدی از زندان
با تمديد مرخصی منوچهر محمدی و مرخصی اكبر محمدی از زندان موافقت شد.
يكی از اعضای خانواده‌ی محمدی در تماس تلفنی به خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: با پی‌گيری منوچهر محمدی از دادگاه انقلاب، قاضی مربوطه مرخصی او را 2 روز ديگر تمديد كرد.
وی افزود: با مرخصی 3 روزه‌ی اكبر محمدی هم موافقت شده كه به زودی اين اقدام صورت خواهد گرفت.
  
درگذشت آخرين فرزند دكتر مصدق
«خديجه مصدق» آخرين فرزند شادروان دكتر "محمد مصدق" نخست وزير دولت ملی دهه 30، اواخر ارديبهشت ماه درگذشت.
خانواده دكتر مصدق روز سه‌شنبه با درج اطلاعيه‌ای در روزنامه «اطلاعات» اين خبر را اعلام كرده‌اند. در اين اطلاعيه آمده كه خديجه مصدق در پی بيماری طولانی در تاريخ 29 ارديبهشت ماه سال جاری در شهر «نوشاتل»(سوئيس) درگذشت.
بنابراين اطلاعيه، بازماندگان وی قصد دارند هزينه برگزاری مراسم سوگواری وی را صرف امور خيريه كنند.

سخنگوی وزارت خارجه: زبان زور، باعث تقويت تندرو‌ها می شود
راديو فردا: وزارت خارجه جمهوری اسلامی از آمريكا خواسته است، در استفاده از آنچه آنرا زبان زور مينامد دست بردارد، زيرا چنين كاری تنها باعث تقويت تندروها خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، درخواست خود را از واشنگتن برای متوقف ساختن استفاده از زور، درحالی عنوان می كند كه به نظر ميرسد آمريكا بر فشار بر تهران می افزايد و تنش ميان دو كشور شدت ميگيرد و اين درحالی است كه آنها در چهارچوبی كه نخستين بار برای بررسی بحران افغانستان تهيه شد و بعد در محتوای بحران عراق، با توجه به منافع و نقطه نظرهای دوجانبه، چند ماهی پنهانی گفتگو كردند.
اما اين روند دير نپاييد و در پی حملات انتحاری در رياض كه 35 كشته برجای گذاشت، ناگهان متوقف شد. مقامات آمريكايی بر اين عقيده‌اند كه حمله احتمالا بوسيله فعالان شبكه تروريستی القاعده در ايران انجام گرفت. از آن زمان فشار بر ايران افزايش يافته و موجب شده است بسياری چنين تصور كنند كه ايران ممكن است هدف بعدی آمريكا باشد. مقامات ارشد آمريكايی چنين پنداری را رد كردند و رهبران برخی از كشورها از جمله روسيه به آمريكا عليه تكرار سناريوی عراق هشدار دادند. با وجود اين برخی از مقامات آمريكايی از جمهوری اسلامی خواسته‌اند به حمايت از تروريسم پايان دهد و از دنبال كردن دستيابی به توانايی جنگ افزار هسته‌ای دست بردارد. از سوی ديگر شماری ديگر از كارشناسان در داخل آمريكا هشدار دادند كه افزايش فشار در ايران تنها موجب تقويت تندروها خواهد شد و امكان ايجاد اصلاحات ساختاری را كاهش خواهد داد.
به گزارش خبرگزری فرانسه، حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نيز روز دو شنبه اين نظر را تكرار كرد و گفت چنين می نمايد كه در داخل رهبری آمريكا نوعی سردرگمی نسبت به ايران وجود دارد. او در گفتگو با خبرنگاران در تهران ابراز اميدواری كرد رهبران آمريكا در استفاده از زبان زور دست بردارند، زيرا چنين كاری نتيجه معكوس خواهد داشت. پيش از حميدرضا آصفی، كمال خرازی وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، نظر مشابهی ابراز داشت و از آمريكا خواست به آنچه در تهران يك مبارزه هماهنگ ارعاب عليه جمهوری اسلامی تلقی ميشود پايان دهد.
آقای خرازی، به نمايندگان مجلس گفت آمريكايی‌ها نمی توانند به چنين شيوه‌ای با ايران رفتار كنند. او يادآور شد فشار راه به جايی نخواهد برد و تنها موجب رونق افراط گرايی خواهد شد. رويدادی كه به سود هيچ كس نخواهد بود. آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی اما از زاويه ديگری به موضوع نگاه ميكند. او روز يكشنبه بر مخالفت خود با هرگونه گفت و شنود و تنش زدايی با آمريكا بار ديگر تاكيد گذاشت و آمريكا را متهم كرد كه برای تضعيف جمهوری اسلامی، يك طرح شيطانی را دنبال ميكند. 
 
رامسفلد: بازماندگان بعثی‌ها دلگرم شده‌اند
روزنامه ايران: دونالد رامسفلد وزيردفاع آمريكا اذعان كرد: ناتوانی نيروهای كشورش در اثبات مرگ صدام ، به خشونت مستمر و مقاومت در عراق دامن می زند. به گزارش آسوشيتدپرس ، وی كه برای سفری ٤روزه به اروپا رفته است ، در ليسبون گفت: افرادی هستند كه شايد می ترسند اوبازگردد. اگر آنها از بازگشت وی هراس داشته باشند، دربازجويی‌ها در اعتراف آنچه می دانند، ديرتر لب به بيان حقيقت خواهندگشود.
وزيردفاع آمريكا افزود كه اين عدم اطمينان همچنين به بازماندگان حزب بعث دلگرمی می دهد كه شايد بتوانند عراق را پس بگيرند.
رامسفلد گفت كه ٤١ كشور در فكر كمك به عراق هستند و حدود شش كشور نيروهای خود را دراختيار ائتلاف گذاشته‌اند. وی نام آنها را ذكر نكرد، ولی گفت: اولين نيروها در سپتامبر اعزام خواهندشد.
رامسفلد اعلام كرد: ما برنامه‌ای بسيار فعالانه‌ای برای آوردن نيروهای سايركشورها به ميزان قابل ملاحظه به عراق داريم. رئيس پنتاگون باز اعلام كرد ترديد ندارد كه صحت اطلاعات مربوط به تسليحات كشتارجمعی عراق اثبات خواهدشد، هرچند پس از دوماه جست وجو، هنوز اثری يافت نشده است. وی علت خشونتهای مستمر در منطقه شمالی بغداد توسط وفاداران صدام را درگيريهای نسبتا اندك درآنجا دانست.
رامسفلد قول داد نيروهای آمريكايی به سركوب وفاداران صدام ادامه دهند. وی امروز به مونی می رود تا درمراسم دهمين سالگرد ايجاد مركز مشترك مطالعات امنيتی آلمان و آمريكا شركت كند. مركز اروپايی مارشال در ١٩٩٣ به منظور ثبات بخشی و تحكيم اروپای پس از جنگسرد ازطريق تربيت و آموزش نظاميان و مقامات غيرنظامی تاسيس شد.

بشار اسد: سوريه به اصلاحات نياز دارد
روزنامه ايران: بشاراسد رئيس جمهوری سوريه اعلام كرد كه انجام اصلاحات در سوريه يك ضرورت است. به گزارش رسانه‌های سوريه ، وی در مصاحبه با شبكه خبری العربيه گفت: اصلاحات داخلی يك نياز مستمر است و براساس آن ، سيستم اداره كشور بايد ارتقا يابد. اسد در عين حال گفت: ما در حال جنگ با اسرائيل هستيم و نمی توانيم از هيچ سلاحی برای دفاع از خود صرفنظر كنيم.
از سوی ديگر بشاراسد رئيس جمهوری سوريه در يك گفت وگوی اختصاصی با شبكه تلويزيونی العربيه گفت كه نسبت به عدم دعوت كشورش به اجلاس اخير شرم الشی نگران نيست. به گزارش ايرنا، وی در عين حال ، دعوت نشدن سوريه برای شركت در اين اجلاس به دليل بی توجهی كشورش به خواستهای كالين پاول وزير امورخارجه آمريكا را تكذيب كرد. اسد، مناسبات كشورش با كشورهای عربی شركت كننده در اين اجلاس راخوب توصيف كرد وگفت: دمشق از نتايج اين اجلاس آگاهی يافت.
رئيس جمهوری سوريه در اين گفت وگو، ورود برخی از مسوولان سابق عراقی به سوريه و خروج از اين كشور از راههای غيرقانونی را بعيد ندانست وگفت: دمشق در قبال اين مساله با بستن مرزهای خود با عراق از پذيرش مسوولان عراقی خودداری كرد. اسد تاكيد كرد كه كشورش هيچ كنترلی بر حزب الله لبنان ندارد و مناسبات موجود ميان دوطرف بر اساس ديدگاههای مشترك آنها نسبت به مقاومت عليه اشغالگران اسرائيلی مبتنی است.

كودتاچيان موريتانی شكست خوردند
روزنامه ايران: اخبار انتشار يافته در موريتانی حاكی از كشته شدن فرمانده كودتاچيان اين كشور است. به گزارش ايرنا، شبكه تلويزيونی الجزيره قطر ديروز ضمن اعلام اين خبر افزود: رهبر كودتاچيان ، يك افسر سابق ارتش بوده است.
تعداد وسرنوشت شركت كنندگان در عمليات كودتا هنوز روشن نشده است و مشخص نيست آنان چه وابستگی‌های سياسی داشته‌اند. براساس اين گزارش ، پس از سركوب كودتا، واحدهايی از ارتش در اطراف برخی از مراكز مهم در شهر نوآكشوت پايتخت موريتانی مستقر شده‌اند.
رئيس جمهوری موريتانی در يك نطق كوتاه تلويزيونی ، از نيروهای نظامی اين كشور برای سركوب اين كودتا تشكر كرد. الجزيره گفت: هزاران نفر از مردم موريتانی در يك راهپيمايی ، به خيابانهای اصلی اين شهر سرازير شدند ومراتب اندوه خود را از قربانی شدن عده‌ای در جريان نبردهای سنگين اين كودتا ابراز داشتند. الجزيره افزود: زندگی در شهر نوآكشوت به وضعيت عادی بازگشته ، ولی هنوز آثار باقی مانده گلوله‌های توپ وتخريب مراكز براثر تيراندازی تانكها كاملا مشهود است.

دكتر عبدالله: بن لادن ، ملاعمر و حكمتيار در پاكستان هستند
روزنامه ايران: دكتر عبدالله عبدالله وزيرامورخارجه افغانستان گفت كه گمان‌های زيادی در مورد اسامه بن لادن ، ملا محمدعمر و گلبدين حكمتيار وجود دارد، ولی فكر می كنم كه اين ٣نفر در پاكستان حضور دارند. خبرگزاری باختر افغانستان در بولتنی به نقل از دكتر عبدالله در پاس به اين سوال كه آيا دراين باره مذاكراتی با رئيس دولت پاكستان انجام گرفته است ، افزود: دولت پاكستان در زمينه جنگ و مبارزه با تروريسم از خود همكاری نشان داده و شماری از افراد سازمان القاعده را بازداشت كرده است و بدون ترديد، اگر بن لادن در اين كشور باشد، برای پيداكردن آن تلاش می كند.
به گزارش ايرنا، وزيرامورخارجه افغانستان همچنين نسبت به ادامه دخالت برخی از گروههای مذهبی پاكستان در امور داخلی افغانستان و حمايت آنان از گروه طالبان و القاعده ابراز نگرانی كرد. وی اظهار داشت: دولت انتقالی اين كشور انتظار دارد كه دولت پاكستان جلوی فعاليت‌های اين گروه‌ها را بگيرد. 





[بازگشت به صفحه اول]
[iran emrooz © 1998 - 2002]         editor@iran-emrooz.de