Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
‍[بازگشت به صفحه اول]
ايران امروز





دومين شب ناآرامی‌ها در تهـران
• شب گذشته نيز ناآرامی‌ها در اطراف خوابگاه دانشجويان و خيابان‌های اطراف ادامه يافت
• گزارش لحظه به لحظه از نخستين شب ناآرامی‌ها در تهران
• وزير اطلاعات: شب گذشته (سه‌شنبه شب) هشتاد نفر بازداشت شدند
• دكتر معين: اعتقاد به خصوصی‌سازی در آموزش عالی وجود ندارد
• نماينده همدان: حادثه كوی دانشگاه نتيجه برآورده نشدن مطالبات قشر دانشجو است
• عرب سرخی : ريشه تشنج در دانشگاهها ، عدم برخورد با گروههای غيرقانونی و خشونت طلب است
• يوسفيان: مشخص نبودن مجاری اظهارنظر دانشجويان به تحقق مطالبات آن‌ها آسيب وارد می‌كند


پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۸۲
 
دومين شب ناآرامی‌ها در تهران
شب گذشته نيز ناآرامی‌ها در اطراف خوابگاه دانشجويان و خيابان‌های اطراف ادامه يافت. اين ناآرامی‌ها عمدتا در مقابل خوابگاه دانشجويان در خيابان اميرآباد شمالی بود و تا حوالی ساعت ٦ صبح ادامه داشت. گزارش‌های زير را «ايسنا» از ناآرامی‌ها شب گذشته گزارش كرده است.

اغتشاشات پراكنده در برابر كوی دانشگاه
حدود ساعت ٢٢:٣٠ ، چند نفر، كه بعضا شعار‌های تندی سر می‌دادند؛ موجب جمع شدن تعداد اندكی از دانشجويان در پشت نرده‌های كوی دانشگاه و سر دادن سرود "ای ايران" و شعارهای پراكنده‌ای مانند "آزادی، آزادی، آزادی سياسي" شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران اين امر موجب حضور تنی چند از مردم عادی، رهگذران، افراد حاضر در محل و كندی ترافيك خيابان كارگر شمالی، حد فاصل جلال آل احمد، تا كوی دانشگاه شد. برخی از افراد حاضر در محل خواستار پياده شدن سرنشينان خودروهای عبوری و ملحق شدن آن‌ها به افراد مذكور شدند.
در حدود ساعت ٢٣:٢٠ ترافيك ناشی از اين مسأله، تا حوالی پل گيشا ادامه يافته و موجب اين شد كه رانندگان خودروهای عبوری، بوق ماشين‌های خود را به صورت ممتد به صدا درآورند.
اين گزارش حاكيست كه حضور حدود ١٠ تا ١٥ موتورسوار موجب اين شد كه به صورت پراكنده شعار "مرگ بر ديكتاتور" سر داده شده و برخی از افراد حاضر در طرفين خيابان كارگر شمالی اقدام به سنگ‌پرانی به سوی يكديگر كنند كه شيشه‌ی تعدادی از مغازه‌های مقابل كوی دانشگاه در اين ميان شكست.
در حال حاضر، با حسن برخورد و تدبير نيروی انتظامی، آرامش نسبی برقرار شده و با دخالت مسؤولين كوی دانشگاه، تعدادی از دانشجويان كه بيرون محوطه‌ی كوی دانشگاه جمع شده بودند، به داخل كوی بازگشتند.
هم‌اكنون از عبور ومرور خودروها در مسيرهای بزرگراه جلال آل احمد از پل گيشا به سمت شرق و خيابان كارگر شمالی از چهارراه فاطمی به طرف شمال توسط نيروی انتظامی جلوگيری می‌شود و پليس در ابتدای بزرگراه كردستان و كوچه‌های منتی به خيابان اميرآباد، تقاطع جلال‌آل احمد اميرآباد و پل گيشا حضور دارد.

گزارش ايسنا از كوی دانشگاه تهران - ساعت ١٠ دقيقه‌ی بامداد
در حدود ٥٠٠ الی ٦٠٠ نفر از دانشجويان ساكن كوی دانشگاه تهران در پشت نرده‌های كوی دانشگاه، حد فاصل درب دانشكده‌ی فنی تا درب اصلی كوی حضور دارند.
گزارش خبرنگاران ايسنا در نخستين دقايق بامداد امروز از كوی دانشگاه تهران حاكيست تعداد اندكی از دانشجويان با عبور از روی نرده‌های كوی به خيابان رفته و ساير دانشجويان را به حضور در خيابان دعوت می‌كنند.
در حال حاضر، به صورت پراكنده، سنگ‌پرانی‌هايی از سوی برخی افراد حاضر در برابر كوی دانشگاه به درون كوی مشاهده می‌شود كه متقابلا با پاسخ بعضی افراد حاضر در سوی ديگر خيابان مواجه می‌شود.
در برخی كوچه‌های مقابل كوی، حدفاصل خيابان اميرآباد تا بزرگراه كردستان، تعدادی افراد با لباس شخصی و در برخی كوچه‌ها نيروهای ويژه‌ی پليس حضور دارند.

اعتراضات صنفی گروهی از دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتی در آخرين ساعات شب گذشته
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران، اغتشاشات پراكنده‌ای در اطراف دانشگاه شهيد بهشتی مشاهده شده است.
اين ناآرامی‌ها در آخرين ساعات شب گذشته و در پی اعتراضات صنفی گروهی از دانشجويان به جابجايی خوابگاه‌ها، روی داده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) بعد از قول كتبی معاون دانشگاه شهيد بهشتی، دكتر مهدوی، كه توسط دانشجويان قرائت شد، فرماندار شميران در جمع دانشجويانی كه هنوز بازنگشته بودند حضور پيدا كرد و به آن‌ها قول داد ساعت ‌١٦ امروز (پنج‌شنبه) به همراه رييس دانشگاه و يا مقام بالاتر از وی در نمازخانه‌ی كوی برادران برای شنيدن خواسته‌های صنفی آن‌ها حضور پيدا كنند.
وی خطاب به دانشجويان يادآور شد: مطمئن هستيم، كسانی به دنبال سوء استفاده از ابراز خواسته‌های صنفی شما هستند. شما نظم جامعه را برهم نزنيد، همه كاری را می‌توان انجام داد.
اين گفته‌ی فرماندار با حمايت اين عده از دانشجويان باقی مانده مواجه شد؛ آن‌ها با فرستادن صلواتی در ساعت حدود ‌١ بامداد مقابل دانشگاه را ترك كرده و با سردادن شعارهايی درباره‌ی بازی روز جمعه‌ی تيم‌های استقلال و پرسپوليس كه جنبه‌ی شوخی داشت؛ به سوی خوابگاه بازگشتند.
نيروهای انتظامی نيز در زمان مخابره‌ی خبر ( ‌١٥/١ بامداد) در حال ترك محل هستند.

آرامش نسبی در مقابل كوی دانشگاه تهران
با استقرار پليس در مقابل درب پايينی كوی دانشگاه در كنار دانشكده‌ی فنی دانشگاه تهران، آرامش نسبی در اين قسمت از خيابان مقابل كوی دانشگاه تهران به چشم می‌خورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در پی شكسته شدن نرده‌های مجاور در پايينی كوی دانشگاه از سوی ٣٠ الی ٤٠ تن از كسانی كه در كوی حضور داشتند و خروج آنان از كوی در حدود ساعت ٢٠ دقيقه‌ی بامداد، سنگ‌پرانی در اين قسمت شدت گرفت كه منجر به شكسته شدن تعدادی از شيشه‌های ساختمان‌های مقابل كوی گرديد.
اين افراد با روشن كردن آتش در خيابان اميرآباد شمالی، قصد ادامه‌ی حضور در خيابان را داشتند كه با حركت نيروهای ويژه‌ی موتور سوار پليس، به محوطه‌ی داخل كوی بازگشتند.
در حدود ساعت ٥٠ دقيقه‌ی بامداد، مجددا چند تن از افراد داخل كوی با تحريك افرادی كه لباس شخصی بر تن داشتند و در كوچه‌های روبه‌روی كوی مستقر بودند، به خارج كوی رفتند.
اين افراد با هل دادن يك ماشين سواری پلاك شخصی كه كنار خيابان پارك شده بود و بر اثر سنگ‌پرانی شيشه‌های آن خرد شده بود، منجر به حركت آن در خيابان شدند كه اين خودرو پس از طی مسافتی به داخل جوی افتاد.
در حال حاضر مسؤولان كوی دانشگاه و گروهی از دانشجويان سعی در دور كردن دانشجويان حاضر در مجاورت نرده‌های كوی دانشگاه و جلوگيری از پرتاب سنگ از داخل به خارج كوی را دارند.
گزارش خبرنگار ايسنا حاكيست در حالی كه سروصداهايی در خيابان اميرآباد به گوش می‌رسد، از سوی هيچ يك از طرفين شعاری سر داده نمی‌شود.
برخی از افراد حاضر در محل از اختلال در ارتباط تلفن همراه در نقاط مجاور كوی دانشگاه خبر می‌دهند. با استقرار مجدد نيروی انتظامی در برابر درب پايينی كوی دانشگاه آرامش نسبی تا لحظه‌ی ارسال خبر در اين منطقه ايجاد شده است.

گزارش ايسنا از خيابان كارگر شمالی حدفاصل خيابان فاطمی تا جلال آل احمد ساعت ١:٥٠
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در ساعت ١:٥٠ بامداد، در حدود ٣٠ الی ٤٠ موتورسوار كه بعضا چوب در دست دارند، چهارراه اميرآباد ـ فاطمی بسته‌اند.
بنابر اين گزارش، اين عده، از عبور هر رهگذر و ماشينی كه قصد عزيمت به سمت شمال خيابان كارگر را دارند ممانعت و آنها را از محل دور می‌كنند.
ماشين‌هايی كه گه‌گاه به دليل اين اتفاقات در پشت ترافيك گير می‌كنند، اقدام به زدن بوق ممتد می‌كنند.
اين گزارش حاكی است، نيروهای انتظامی كه در محل حضور دارند، هيچ اقدامی نمی‌كنند و نيروهای گارد ويژه نيز كه سعی در به دست گرفتن كنترل چهارراه را داشتند، به خاطر پرهيز از وقوع درگيری، فعلا اقدامی نمی‌كنند.
هم‌چنين از پنجره‌های يك ساختمان خوابگاه دانشجويان كه در اين محل واقع است، كاغذ پاره‌هايی به بيرون ريخته می‌شود.
گزارش خبرنگار ايسنا از تقاطع جلال آل احمد - كارگر شمالی نيز حاكيست اين تقاطع با حضور نيروهای يگان ويژه‌ی پليس مسدود و از عبور و مرور افراد معمولی، لباس شخصی و خبرنگاران و عكاسان به سمت كوی دانشگاه جلوگيری می‌شود.
همچنين برخی از مشاهدات افراد حاضر در محل، از حضور تعدادی از افراد لباس شخصی از جمله سعيد عسگر در خيابان كارگر شمالی، حدفاصل تقاطع فاطمی تا جلال‌آل‌احمد و در مجاورت بيمارستان قلب شريعتی خبر می‌دهد.
گزارشات از مجروح شدن تعدادی از افراد حاضر در محل از جمله پرسنل نيروی انتظامی در اثر پرتاب سنگ حكايت دارد.

آخرين وضعيت خيابان‌ كارگر و حوالی كوی دانشگاه تهران تا ساعت ٤ بامداد
حضور لباس شخصی‌ها از حدود ساعت ١:٣٠ بامداد روز پنج‌شنبه تا حدود ساعت ٢:٤٥ صبح در خيابان‌های كارگر و حوالی آن تا چهارراه اميرآباد شلوغی اين خيابان‌ها و محدوديت تردد در آن‌ها را به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)،مأموران مختلف نيروی انتظامی در واحدهای گشت، موتورسواران، يگان ويژه تهران بزرگ و ناجا، اطراف كوی دانشگاه تهران تا چهارراه اميرآباد را تحت تسلط خود درآورده و از تردد افراد جلوگيری می‌شد.
در حالی كه حدود ساعت ٣ بامداد نيروهای حاضر در چهارراه اميرآباد تحت فرمان مسؤولان مربوطه به جابه‌جايی و تغيير محل خود اقدام كردند و بعضی از مسؤولان نيروی انتظامی از ترك تدريجی محل خبر می‌دادند، آمبولانس اين نيرو چند نفر از درجه‌داران زخمی شده در كوی دانشگاه را به اين مكان انتقال داد.
بنابر اين گزارش، مسؤولان نيروی انتظامی علی‌رغم حضور خبرنگاران و عكاسان رسانه‌های مختلف، اجازه‌ی حضور در محل كوی دانشگاه را ندادند كه به خاطر اصرار آن‌ها تنها برای چند لحظه عكس‌هايی از نيروهای مستقر در اين خيابان گرفته شد.
در حين تهيه‌ی گزارش و حركت خبرنگاران ايسنا در خيابان‌های اين منطقه، در چند مقطع مختلف لباس شخصی‌ها به تجسس از خبرنگاران پرداختند كه كارت خبرنگاری يكی از خبرنگاران ايسنا توسط يك نيروی لباس شخصی جلب شد. اين افراد از معرفی خود يا ارايه‌ی هر گونه كارت شناسايی يا توضيح درباره‌ی هويت خود خودداری كردند.
حدود ساعت ٣ بامداد يكی از اتوبوس‌های نيروی انتظامی كه حامل تعدادی از افراد دستگير شده بود، به محل ديگری خارج از محدوده‌ی تحت كنترل منتقل شد. به خاطر كشيده شدن پرده‌های اين اتوبوس و پوشيده بودن سر بازداشت شدگان، شناسايی اين افراد يا بررسی تعدادشان ميسر نشد.
طبق اين گزارش در حالی كه بعضی واحدهای نيروهای انتظامی به محل‌های ديگری منتقل و از حوالی اميرآباد دور می‌شدند، سر و صداهايی از محل كوی شنيده می‌شد.
بين حدود ساعت ٣ تا ٣:٢٠ بامداد نيروی انتظامی حضور خود را با حركت تدريجی بعضی واحدها در خيابان‌های اميرآباد و كارگر به سمت چهارراه فاطمی پررنگ‌تر كرد، چنان كه در اين لحظات تردد بسيار كمی در خيابان كارگر و حوالی فاطمی و خروج افراد با لباس شخصی از خيابان‌های اطراف به چشم می‌خورد.

گزارش ايسنا از كوی دانشگاه تهران - ساعت ٣ بامداد
گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران حاكيست كه تعدادی از دانشجويان در حدود ساعت ٢ بامداد هنوز در داخل و در مجاورت نرده‌های كوی دانشگاه حضور داشتند.
نيروی انتظامی در انتهای كوی دانشگاه و روبه‌روی دانشكده‌ی فنی خيابان اميرآباد، مستقر شده و از هر گونه ترددی در داخل خيابان جلوگيری می‌كند.
همچنين بزرگراه جلال آل احمد را از پل نصر (گيشا) و خيابان كارگر شمالی از سه‌راه شريعتی مسدود و اتومبيل‌ها به بزرگراه شهيد چمران هدايت می‌شوند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، حوالی ساعت ٣ بامداد با آرامش نسبی به وجود آمده؛ دانشجويان نيز در حال پراكنده شدن هستند ولی بعضی از دانشجويان، به تحريكات افرادی با لباس شخصی كه در كوچه‌های روبه‌روی كوی دانشگاه حضور دارند، پاسخ می‌دهند. اين حركات به قسمت شمالی كوی دانشگاه در برابر خوابگاه دختران كوی دانشگاه نيز سرايت پيدا كرده است و سنگ پراكنی به طور پراكنده ادامه دارد.

درگيری در مجاورت كوی دانشگاه تهران
حوالی ساعت ٥:٤٠ بامداد گروهی در حدود ٥٠ نفر مركب از افراد لباس شخصی و نيروهای ملبس به لباس يگان ويژه، سوار بر موتور و يا به صورت پياده، از تقاطع جلال‌ آل احمد ـ كارگر شمالی، به صورت ناگهانی به سوی درب پايينی كوی دانشگاه در مجاورت دانشكده‌ی فنی حركت كرده و چند نفر از افراد با لباس شخصی در پی پراكنده ساختن اشخاصی كه در اين مكان تجمع و اقدام به فرار به داخل كوی دانشگاه كرده بودند از محلی كه شب گذشته نرده‌های آن برداشته شده، برای لحظاتی وارد كوی دانشگاه شده و تعدادی از حاضران را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
گزارش خبرنگاران ايسنا از كوی دانشگاه حاكی است، در اين ميان نيروهای ويژه سعی در جلوگيری از تسری درگيری‌ها به درون كوی دانشگاه دارند.
در اين لحظات، بر شدت درگيری و سنگ‌پراكنی و تندی شعارها افزوده شده و با بيدار شدن جمعی از دانشجويانی كه تاكنون در اتاق‌های خود خوابيده بودند، بر احتمال بيشتر شدن تجمع‌كنندگان افزوده شده است.

آخرين خبر از وضعيت كوی دانشگاه - ساعت ٦:٤٥
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ساعت ٦:٤٥ صبح تعداد عبور و مرور عابران در اكثر نقاط مقابل كوی دانشگاه تقريبا عادی است، اما همچنان، هيچ ماشينی در محدوده‌ی حدفاصل بزرگراه جلال آل احمد تا در كوی دانشگاه، تردد نمی‌كند. اين در حالی است‌كه عبور و مرور خودروها در بزرگراه‌های چمران، جلال‌آل احمد و كردستان و در خيابان گارگر تا تقاطع جلال آل احمد به طور طبيعی برقرار است.
تعدادی حدود ٤٠ نفر در خيابان جمع شده و مجددا آتش روشن كرده‌اند و با ايجاد سر و صدا شعارهايی عليه مقامات عالی سر می‌دهند.
همچنين شعارهايی مانند “مرگ بر استبداد” نيز به گوش می‌رسد. تعدادی حدود ١٥ الی ٢٠ نفر از اين جمع، در خيابان حلقه زده و سرود “يار دبستاني” را می‌خوانند. يكی از مسؤولان خوابگاه از دانشجويان خواست از محوطه‌ی خوابگاه خارج نشوند به داخل كوی بروند زيرا مسؤولان نيروی انتظامی گفته‌اند، اگر تحركات آن‌ها مزاحم عبور و مرور شود، عكس‌العمل نشان خواهند داد. هرچند به غير از دو ماشين كه در فاصله‌ای دور توقف كرده‌اند، نيروی انتظامی در اين محل ديده نمی‌شود.
معاون دانشجويی دانشگاه تهران:
بيشترين تلاش‌مان را برای جلوگيری از تداخل مطالبات دانشجويان با اغتشاش فرصت‌طلبان به كار می‌گيريم
مهندس خداياری ورود نيروی انتظامی به قسمتی از كوی دانشكاه را تاييد نكرد.
معاون دانشجويی، فرهنگی دانشگاه تهران كه در پی ناآرامی‌های پراكنده‌ای كه از آخرين ساعات شب گذشته در برابر كوی دانشگاه شروع شد؛ در اين محل حضور داشت، به خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: با توجه به اين كه در حدود ساعت ٥ بامداد امروز، تنها عده‌ی معدودی كه دانشجو نبودند، همچنان در برابر كوی دانشگاه تجمع كرده بودند، اين انتظار وجود داشت كه با تدبير بيشتری از سوی نيروهای انتظامی حاضر در محل اين مسأله به شكل مناسبی همچون سه‌شنبه شب، خاتمه پيدا كند.
وی با تأكيد بر اين كه حداكثر تلاش مسؤولان دانشگاه و آموزش عالی برای عدم تداخل مطالبات صنفی و يا سياسی دانشجويان با اغتشاشات عده‌ای فرصت‌طلب صورت گرفته و اين تلاش ادامه دارد، افزود: در حال حاضر كه ساعت از ٦ بامداد گذشته است، دانشجويانی كه اغلب آنان در پی حوادث شب گذشته نخوابيده‌اند، با هوشياری بيشتری مراتب را پی‌گيری می‌كنند.
خداياری در عين حال با تأييد مجروح شدن چند تن از دانشجويان در حوادث شب گذشته، از نامشخص بودن وضعيت يكی از اين افراد كه به همراه دو تن ديگر از دوستان خود جهت مداوا عازم يكی از مراكز درمانی شده بود، خبر داد و گفت: اخباری مبنی بر جلب اين دانشجويان توسط افراد ناشناس وجود دارد.
وی در پايان گفت: گروهی از افراد غير دانشجو در پی هجوم نيروهای موسوم به انصار اقدام به فرار و ورود به كوی دانشگاه - از محلی كه حفاظ آن در دست تعمير است - كردند كه متعاقبا در گيری‌هايی در اين قسمت پديد آمد.

گروه اندكی به سنگ‌پرانی در برابر كوی دانشگاه ادامه می‌دهند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) در حدود ساعت ٧:٠٠ صبح نيروهای موسوم به انصار كه حدود ٥ تا ٦ نفر بودند به سوی تجمع كنندگان مقابل درب پايين كوی - كه آنان نيز گروه اندكی بودند؛ هجوم مجدد بردند كه يكی از آن‌ها، توسط تجمع كنندگان گرفته شد. تجمع كنندگان همچنان به سنگ‌پرانی می‌پردازند، اما نيروهای موسوم به انصار سر يكی از كوچه‌های مقابل كوی ايستاده‌اند و دو نفرشان نيز بازگشتند.
گفته می‌شود، شخص گرفته شده دارای گاز اشك‌آور و بی‌سيم بوده است.
همچنين تجمع كنندگان خارج از كوی دانشگاه، نسبت به بعضی از عابرين، اقدام به سنگ‌پراكنی می‌كنند.

وضعيت عبور و مرور در مقابل كوی دانشگاه عادی شد
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)‌ در ساعت ‌١٥/٨ دقيقه‌ی امروز صبح پنج‌شنبه علی‌اكبر محسنی، مديركل حراست وزارت علوم و علی اصغر خداياری، معاون دانشجويی دانشگاه تهران در برابر تجمع‌كنندگان مقابل كوی حاضر شدند و خواستند اگر چنان چه دانشجويی در ميان آنها است به داخل كوی برود.
محسنی همچنين قول داد كه اگر چنانچه دانشجويی در ميان دستگير شدگان باشد به زودی آزاد ‌شود. پس از سخنان محسنی گروهی از تجمع‌كنندگان داخل كوی آمده و گروهی ديگر از آنان پراكنده شدند.
در حال حاضر وضعيت عبور و مرور وسايط نقليه و عابران در مقابل كوی عادی شده و خيابان به سرعت در حال پاكسازی است.
 

گزارش لحظه به لحظه از نخستين شب ناآرامی‌ها در تهران
تهران-خبرگزاری كار ايران
تجمع اعتراض آميزی كه به دلايل صنفی در مجتمع خوابگاه كوی دانشگاه شكل گرفته بود، با كشيده شدن به خيابانهای اطراف خوابگاه سبب ٨ ساعت نا آرامی در منطقه امير آباد تهران شد.
گزارش لحظه به لحظه خبرنگاران اعزامی ايلنا به محل حادثه بدين شرح است:
ساعت ٢٠/٢٠ سه شنبه ٢٠ خرداد: شورای صنفي- دانشجويی دانشگاه تهران در اعتراض به ماده ١٥٣ برنامه توسعه اقتصادی از دانشجويان خواست صرفا تحريم تغذيه شامگاهی را به عنوان روشی برای اعلام مخالفت عملی خود به آنچه از آن به عنوان خصوصی سازی دانشگاه نام برده می‌‏شود ابراز دارند.
ساعت ٣٠/٢٠ : در پی اين مساله حدود ١٥٠ نفر از دانشجويان در اعتراض به مشكلات صنفی خود و و ضعيت نامناسب غذا اقدام به تحريم غذا كردند.
ساعت ٣٥/٢١ : به دنبال آن تعدادی از دانشجويان يك راهپيمايی آرام در محوطه كوی بر پا می‌‏كنند.
ساعت ٤٥ /٢١ : گروهی از دانشجويان با حضور در خيابان كارگر بار ديگر بر رفع مشكلات صنفی خود تاكيد كردند.
ساعت ١٠/٢٢ : در حاليكه بخش قابل توجهی از دانشجويان به داخل كوی دانشگاه باز می‌‏گردند، عده‌‏ای از آنان همچنان در خيابان باقی مانده و با پيوستن افراد ديگری تجمع سمت و سوی سياسی می‌‏يابد.
ساعت ٣٥/٢٢ : با انتشار سريع اخبار اين تجمع گروههای زيادی از مسيرهای منتهی به خوابگاه كوی دانشگاه به سوی اين منطقه حركت كردند. اين امر سبب شد كه هر لحظه بر تعداد راهپيمايان افزوده ‌‏شود. از سويی ديگر حضور ساكنان منطقه امير آباد سبب ازدحام بيشتر جمعيت در منطقه شد؛ اين در حالی بود كه بسياری از تردد كنندگان با به صدا در آوردن بوق اتومبيلهای خود و ايجاد سر و صدا بر پيچيده‌‏تر شدن شرايط دامن زدند.
ساعت ٥٠/٢٢ : با توجه به وضعيت منطقه نيروهای انتظامی تدابيری را برای محدوديت رفت و آمد در مسيرهای منتهی به كوی دانشگاه اتخاذ نمودند كه پس از آن در ضلع جنوبی بزرگراه جلال آل احمد،روبروی دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران و پشت خط حايل نيروی انتظامی تجمعات ديگری شكل می‌‏گيرد.
ساعت ١٥/٢٣ : راهپيمايان به رغم در خواست خود جوش دانشجويان از درب اصلی خوابگاه كوی به سمت پايين خيابان امير آباد حركت كردند . عده‌‏ای از دانشجويان كه در ابتدای صف راهپيمايان قرار داشتند با فريادهای "زنجير و چهارراه" خواستار تشكيل سپر انسانی از سوی دانشجويان و هدايت دانشجويان به درون خوابگاه ‏شدند.
ساعت ٤٥/٢٣ : تلاش دانشجويان هدايت كننده برنامه بی‌‏نتيجه مانده و راهپيمايان با سر دادن شعارهای سياسی در خيابان كارگر به تظاهرات می‌‏پردازند.
ساعت ٢٠/٠ : بامداد روز چهارشنبه ٢١ خرداد: تظاهر كنندگان با سر دادن شعارهای سياسی نسبت به عملكرد مسئولين نظام انتقاد كردند.
بعضی از شعارهای قابل انتشار تظاهر كنندگان عبارت بودند از : فلسطين را رها كن فكری به حال ما كن/ نترسيد نترسيد ما همه با هم هستيم/ زندانی سياسی آزاد بايد گردد/ خاتمی خاتمی ، استعفا، استعفا/ درد ما درد شماست مردم به ما كمك كنيد/ مردم چرا نشستين ايران شده فلسطين/ای‌‏مردم آزاده حمايت،حمايت/ رفراندوم رفراندوم راه نجات مردم
جمعيت مذكور همچنين شعارهايی در انتقاد از رياست محترم جمهور و بر ضد آيت‌‏الله‌هاشمی شاهرودی رييس قوه قضاييه،حجت‌‏الاسلام‌هاشمی رفسنجانی رييس مجمع تشخيص نظام و برخی مسئولين عاليرتبه سر دادند.
ساعت ٤٠/٠ : پليس در خيابان آرايش گرفته و تظاهر كنندگان را به آرامش فرا می‌‏خواند
ساعت ٤٥/٠ : در پی تلاش عوامل انتظامی برای متفرق كردن جمعيت مستقر در ضلع جنوبی بزرگراه جلال آل احمد ، درگيری به خيابانهای اطراف اميرآباد نيز سرايت كرده است و عده‌‏ای از تظاهر كنندگان به اموال دولتی از جمله بانك آسيب می‌‏رسانند.
ساعت ١ بامداد: سرهنگ صدوقی، رئيس سابق پليس ١١٠ تهران و معاون مبارزه با مفاسد اجتماعی ناجا از خودرو نيروی انتظامی با معترضين صحبت می‌‏كند.
صدوقی گفت: مسلما كسانی كه اعمال خلاف واقع انجام می‌‏دهند دانشجو نيستند ما از دانشجويان كه هميشه ياور پليس بوده‌‏اند می‌‏خواهيم صف خود را از اين افراد جدا كنند.
١٠/١ : يكی از دانشجويان به خودرو پليس رفته و ضمن دعوت دانشجويان به آرامش از آنها می‌‏خواهد كه آلت دست ديگران نشوند و نگذارند كه هزينه را دانشجو بپردازد ولی ديگران از آن استفاده كنند.اين سخنان از سوی عده‌‏ای كه خود را به ابتدای صف معترضين رسانده‌‏اند مواجه شده و اين دانشجو از سوی معترضين "هو" می‌‏شود.
١٧/١ : سردار طلايی، فرمانده ناحيه انتظامی تهران بزرگ به درون خودرو پليس كه در مقابل صف معترضين قرار دارد رفته و با آنان صحبت می‌‏كند.
طلايی گفت: چندين ساعت است كه در خدمت شما هستيم؛ خواهش می‌‏كنم به احترام ما، به احترام خودتان دانشجويان ادامه اين تجمع را در داخل كوی برگزار كنند. دوستان عزيز دانشجو مرا می‌‏شناسند، من سردار طلايی هستم، خواهش می‌‏كنم به داخل كوی باز گرديد.
طلايی افزود: اجازه ندهيد افرادی وارد شما بشوند كه اين امر باعث دلخوری ما و شما می‌‏شوند.
١٩/١ : حجه السلام ابوترابی، نماينده ولی فقيه در دانشگاه تهران در محل حادثه حضور پيدا كرد كه اين امر موجب اعتراض تجمع كنندگان شد و شعارهايی را بر ضد روحانيت سر دادند.
٢٥/١ : از ميان جمعيت معترض به سوی خودروی نيروی انتظامی به شكل پراكنده سنگ و بطری پرتاب می‌‏شود كه اين امر با اعتراض گروهی از حاضرين مواجه می‌‏شود اما همچنان ادامه می‌‏يابد .
٣٣/١ : در حالی كه همچنان معترضين به خودرو پليس سنگ پرتاب می‌‏كنند ، سرهنگ صدوقی از درون خودرو با معترضين صحبت می‌‏كند.
صدوقی گفت: من مطمئن هستم كه اينها دانشجو نيستند، استدعا می‌‏كنم موقعيت را ترك كنيد. اين حركات در شان دانشجويان نيست.در حين اظهارات صدوقی ،از سوی بخشهايی از جمعيت شعارهای تندی درباره حاكميت سر داده شده و سخنان وی با سوت و همهمه قطع می‌‏شود و معترضين حاكميت را نسبت به فعاليتهای مسلحانه تهديد می‌‏كنند.
٣٧/١ : سرهنگ صدوقی: اين چندمين بار است كه تذكر می‌‏دهم خواهش می‌‏كنم موقعيت خود را ترك كنيد.
٤٥/١ : تعداد تجمع كنندگان كه در مقابل خودروی نيروی انتظامی حدود ٧٠ نفر است ، اين در حالی است كه چند متر بالاتر دانشجويان نشسته و ايستاده شاهد حوادث هستند.
علی اصغر خداياری، معاون دانشجويی دانشگاه تهران نيز در بين دانشجويان حضور دارد.
٠٦/٢ : معترضين تا صد متری نيروهای پليس پيشروی كرده و به پرتاب سنگ و بطری اقدام می‌‏كنند، پليس با سپر مانع اصابت سنگها می‌‏شود ولی تا اين لحظه هيچ واكنشی نشان نداده است.در اين لحظات نيروی انتظامی موفق شده بود محور جلال آل احمد را تثبيت نموده و جمعيت حاضر را متفرق نمايد.
٢٥/٢ : در تقاطع خيابان كارگر و جلال‌‏آل‌‏احمد دو موتور سوار لباس شخصی كه تحت امر نيروی انتظامی نبودند قصد پيشروی به سمت معترضين را داشتند كه با دخالت پليس موتور سواران متوقف و دستگير و بعد از لحظاتی آزاد می‌‏شوند.
٤١/٢ : معترضين همچنان به سمت پليس سنگ پرتاب می‌‏كنند .
٥٤/٢ : سرهنگ صدوقی بار ديگر از معترضين درخواست می‌‏كند كه به تجمع خود پايان دهد و به آنها مهلت داد كه در مدت ١٥ دقيقه موقعيت را ترك كنند.
در فاصله آخرين اخطارها ،يگان ويژه نيروی انتظامی آرايش خاصی اتخاذ نموده و اقدام به مانور و ايجاد مانع در خيابان كارگر شمالی حد فاصل جلال آل احمد و در پايينی كوی دانشگاه می‌‏نمايد.
ساعت ٥٥/٢ : موتور سوران و نيروهای ويژه آرايش برخورد به خود گرفته‌‏اند و آماده برخورد با معترضين می‌‏شوند.
ساعت ٥٧/٢ : خبرنگاران رسانه‌‏های حاضر در منطقه ناآرام با هماهنگی مسئول اطلاع رسانی ناجا از ميان خطوط نيروی انتظامی و معترضين به بام يكی از خانه‏های مجاور خيابان كارگر هدايت می‌‏شوند و به تهيه گزارشهای خود می‌‏پردازند.
ساعت ٥٩/٢ : سرهنگ صدوقی آخرين اخطار را می‌‏دهد و از تعداد اندك دانشجويان می‌‏خواهد به خوابگاه باز گشته و خود را از ساير معترضين جدا كنند.
ساعت ٠٣/٣ : مديران برخی رسانه‌‏ها از سردار طلايی می‌‏خواهند كه نيروی انتظامی تا آخرين لحظه بردبار باشد و اين حادثه بدون درگيری خاتمه پيدا كند، سردار طلايی هم از پشت بی‌‏سيم اعلام می‌‏كند مشورت خبرنگاران را دريافت كرده و نيروی انتظامی تنها قصد برهم زدن آرامش روانی معترضين را دارد.
طلايی از خبرنگاران مستقر در محل حادثه خواست در صورت نياز باز هم نظرات مشورتی خود را به او منتقل كنند.
ساعت٠٧/٣ : عده‌‏ای از لباس شخصيهای غير تحت امر نيروی انتظامی و افراد موسوم به انصار در پايين خيابان كارگر تجمع كرده و شعارهايی از قبيل " حيدريم و يا حسين" سر می‌‏دهند.
پليس با افزايش تعداد اين افراد كه حدود ٢٠٠ نفر بودند ميان آنها و معترضين دو لايه امنيتی ايجاد كرد.
ساعت ٣٦/٣ : با حضور پليس و نمايش آمادگی برخورد با تجمع كنندگان، معترضين پراكنده و متفرق شدند.
ساعت ٤٧/٣ : گزارش خبرنگاران ايلنا حاكی است كه با تسلط كامل پليس بر منطقه و ايجاد آرامش بيش از ١٧ اتومبيل توسط نيروهای پليس شناسايی و قرار گرفتن چند مامور پليس در آنها به نقطه‌‏ای هدايت شدند.
ساعت ٥٠/٣ : چند نفر از معترضين كه مضنون به سنگ پرانی به سوی نيروهای پليس بودند نيز بازداشت شدند.
ساعت ٥٥/٣ : علی تعالی، مدير كل سياسی استانداری تهران و برخی از مسئولين وزرات كشور به محل حادثه آمدند.
ساعت ٠٠/٤ : با دستور سردار طلايی تمامی كوچه‌های فرعی در منطقه اميرآباد تحت كنترل پليس قرار گرفت و از تردد تعدادی موتور سوار لباس شخصی در اطراف خوابگاه كوی دانشگاه جلوگيری شد.
ساعت ٣٠/٤ : ماموران شهرداری تهران به نظافت خيابان پرداخته و آثار باقی مانده از درگيريها را از روی زمين پاك كردند تا اين حادثه پس از ٨ ساعت خاتمه يابد.

 
وزير اطلاعات: شب گذشته (سه‌شنبه شب) هشتاد نفر بازداشت شدند
وزير اطلاعات از شناسايی و بازداشت يك ستاد اغتشاش ١٩ نفره خبر داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ايسنا، حجت الاسلام و المسمين علی يونسی، وزير اطلاعات، در جمع خبرنگاران پارلمانی، تعداد بازداشت شدگان وقايع شب گذشته را حدود هشتاد نفر اعلام كرد و گفت: اين افراد به تحريك افراط گراها و تندروهای داخلی و تحريك عناصر خارجی، شعارهای غيرقانونی می‌دادند.
وی در پاسخ به اين سوال كه آيا شما اسناد و مداركی در اين‌باره داريد گفت: اسناد و مدارك روشن است، و هر كسی آن را ببيند كاملا متوجه انجام گرفتن اين تحريكات می‌شود.
وزير اطلاعات درباره‌ی وقايع شب گذشته اظهار داشت: همين عده نيمه شب كارهايی را شروع كردند كه اراذل و اوباش جمع شوند، و به اموال مردم تعرض صورت گرفته است، حتی قصد تعرض به دانشگاه را داشتند كه نيروهای امنيتی مانع آنها شدند.
وی درباره‌ی ارتباط اين اتفاق با سالگرد ١٨ تير گفت: اگر در ١٨ تير حركتی قانونی صورت گيرد قابل پذيرش است، اما اجازه نمی‌دهيم عده‌ای برای حركت‌های غيرقانونی، خود را به دانشگاه پيوند بزنند.
وی درباره‌ی دستور رييس جمهور در برخورد با افراد برهم زننده‌ی جلسات اعلام كرد: اين دستور، تاكيد بر سياست‌های قبلی است، و با كسانی كه جلسات و سمينارها را به هم می‌زنند، برخورد می‌شود.
ما تلاش داريم كه جلسات قانونی بدون تنش و سالم برگزار شود. برهم زدن جلسات با تحريكات خارجی صورت می‌گيرد و عقبه‌ی آنها آمريكايی است، و آمريكايی‌ها برای به آشوب كشاندن جلسات سرمايه گذاری كرده‌اند، اينها حتی ستاد اغتشاش دارند كه ١٩ نفر می‌باشند كه شناسايی و بازداشت شده‌اند.
وزير اطلاعات راجع به دخالت برخی نهادهای نظامی و انتظامی در وقايع اخير گفت: نيروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی همگی درصدد تن دادن به قانون هستند.
يونسی در پاسخ به سوالی درباره‌ی آمدن بازرسان از طرف سازمان ملل برای بررسی پرونده‌ی قتل‌های زنجيره‌ای گفت: اين سوال خيلی كهنه است و آنها هم شوخی می‌كنند.


دكتر معين: اعتقاد به خصوصی‌سازی در آموزش عالی وجود ندارد
دانشجويان هوشيار باشند
وزير علوم، تحقيقات و فناوری در پايان جلسه‌ی هيات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه خصوصی‌سازی به معنای واگذاری امكانات بخش دولتی به بخش خصوصی، بار منفی خود را داراست، گفت: تاكنون در آموزش عالی ايران هيچ‌گونه خصوصی‌سازی در هيچ زمانی صورت نگرفته است و اصولا اعتقادی به اين بحث وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، دكتر معين افزود: به طور معمول در كشورهای دنيا، دولتها متولی عرصه آموزش عالی هستند ولی اين به معنای آن نيست كه بخش خصوصی و مردمی در توسعه و پيشرفت آموزشهای كشور دخالت نداشته باشند، كمااينكه ما نيز در كشور خود سوای دانشگاه آزاد دارای بيش از ٣٠ موسسه‌ی آموزش عالی غيردولتی هستيم كه قريب به ٤٠ هزار نفر در آنها آموزش می‌بينند.
دكتر معين فعاليت اين قبيل موسسات را در كشور، جلب مشاركت بخش غيردولتی و مردمی در دانشگاه‌ها و نه خصوصی‌سازی دانست و افزود: آنچه كه در حال حاضر مطرح است، كاملا بر سياست‌های راهبردی برنامه‌ی سوم مبنی بر تنوع‌بخشی به منابع درآمدی دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتی كشور و كاهش وابستگی مطلق دانشگا‌ه‌ها و موسسات تحقيقاتی به وجوه عمومی است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوری تصريح كرد: در شرايط سخت سياسی و اقتصادی نهادهای علمی، آموزشی بسيار آسيب‌پذير هستند لذا هرچه كه وابستگی آنها را به درآمدهای عمومی كشور كاهش دهيم، به نفع دانشگاه‌هاست.
وی اقتصاد كشور را يك اقتصاد تك‌محصولی وابسته به درآمد نفت خواند و افزود: يك نهاد ناب علمی، فرهنگی مانند دانشگاه در چنين شرايطی اگر به طور صد درصد وابسته به درآمد دولت باشد، نمی‌تواند برنامه‌ريزی‌های مطلوب خود را به انجام برساند.
دكتر معين، بيشترين آسيب شرايط سخت اقتصادی را متوجه دانشگاه‌ها دانست و افزود: يكی از سياست‌های برنامه‌ی توسعه، كاهش وابستگی دانشگاه‌ها به بودجه‌ی دولتی به ميزان ٣٠ درصد است كه بر اساس آن دانشگاه‌ها و موسسات دولتی تا پايان برنامه‌ی سوم بايد ٣٠ درصد از اعتبارات خود را از طريق عقد قرارداد با بخشهای دولتی و غيردولتی در ارتباط با ارايه‌ی خدمات آموزشی و پژوهشی تامين كنند و هم‌چنين بخشی از هزينه‌های تحصيل را از متقاضيانی كه بتوانند هزينه‌ها را پرداخت كنند، به صورت شهريه دريافت كنند.
وی هدف از اين اقدام را اداره بهتر دانشگاه‌ها دانست و افزود: مديريتهای دانشگاه‌ می‌توانند با استفاده از اين درآمد اختصاصی با مكانيسم‌های مهمی كه برای هزينه‌كردن آنها پيش‌بينی شده است، كيفيت علمی دانشگاه‌ها را ارتقا دهند.
معين خاطرنشان كرد: با استفاده از اين درآمد، مديريتهای دانشگاهی می‌توانند نسبت به تجهيز منابع علمی، كتابخانه‌ها، امكانات پژوهشی و حتی بهبود وضعيت معيشتی استادان دانشگاه، دانشجويان و كاركنان دانشگاه‌ها اقدام كنند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوری در بيان علل ديگر پی‌گيری اين سياست گفت: كشور ما كشور جوانی است كه تنها ٢٢ درصد از افراد آن به دانشگاه‌ها راه پيدا می‌كنند و اين ظلم فاحشی در عصر علم و تكنولوژی به ٨٠ درصد باقيمانده است كه بايد تاوان محدوديت امكانات، منابع دولتی و محدوديت ظرفيت‌های آموزشی كشور را بدهند.
وی ادامه داد: در راستای تحقق اصل عدالت اجتماعی نيز آموزش عالی كشور بر اساس برنامه سوم موظف است پوشش آموزش عالی كشور را گسترش دهد.
معين، “ آموزش عالی همگانی يا آموزش عالی در همه عمر در هر زمان و هر مكان“ را يك شعار جهانی عنوان كرد و افزود: توسعه‌ی منابع انسانی و سرمايه‌گذاری در علم و تكنولوژی كه از بالاترين ارزش افزوده‌ی اقتصادی برخوردار است، محور اصلی توسعه پايدار كشورها و يكی از حقوق اصلی شهروندان است.
وی پيش‌بينی كرد در صورت تداوم سياست‌های برنامه‌ی سوم، تا آخر برنامه‌ی چهارم (ظرف ٧ سال آينده) حداقل پوشش آموزش عالی كشور به دو برابر افزايش يابد.
وزير علوم، تحقيقات وفناوری با بيان حمايت قاطع افكار عمومی از اين سياست گفت: با اين سياست به تدريج سد كنكور نيز كم رنگ می‌شود، چرا كه در صورت بروز يك موازنه بين متقاضيان و ظرفيتهای دانشگاهی دغدغه‌های موجود در زمينه كنكور تا حد زيادی كاهش می‌يابد.
دكتر معين در ادامه با اشاره به تجمع شب گذشته در مقابل كوی دانشگاه تهران، وظيفه‌ی مسوولان و آحاد جامعه به ويژه قشر فرهيخته كشور يعنی دانشجويان را در شرايط حساس فعلی، هوشياری كامل دانست و افزود: بايد تلاش كنيم تا در هر شرايطی آرامش، همبستگی و وحدت ملی را حفظ كنيم و كاری نكنيم كه امنيت ملی كشور به خطر بيفتد.
وی تصريح كرد: همين كه دانشگاه يا دانشجوی ما در موقعيت حساس كه به ١٨ تير نزديك می‌شويم، وسيله‌ای برای آن شود كه عناصر خاص سياسی و يا وابسته بخواهند از اين فرصت زمانی سوء استفاده كنند، ‌مساله‌ای است كه بايد حتما از آن پيشگيری كرد.
وزير علوم،‌ تحقيقات و فناوری با رد بحث خصوصی‌سازی دانشگاه‌ها كه تجمع شب گذشته با محوريت آن صورت پذيرفته بود، گفت: طرح اين موضوع يك پيش‌فرض غلط و يك برداشت غلط يا خدای‌ناكرده مغرضانه بوده است.
وی تصريح كرد: مساله استفاده از پوشش صنفی برای طرح منويات يا اهداف سياسی تاكتيكی است كه در آموزش عالی ما، هم در قبل و هم بعد از انقلاب و هم در تمامی دانشگاه‌های مختلف دنيا به عنوان يك شگرد شناخته شده مورد استفاده قرار می‌گيرد و چيز جديدی نيست.
دكتر معين، با بيان اينكه طرح مسائل صنفی، كم‌هزينه‌ترين نوع اعتراض است، خاطرنشان كرد: اين قبيل اعتراضات به دليل كم‌هزينگی و جذابيت به سرعت نيز نيروهايی را به خود جذب می‌كنند و وقتی كه به جمعيت بزرگی تبديل شدند، آن گاه شعارهای سياسی هم مطرح می‌شود.
وی از دانشجويان خواست كه اجازه ندهند تا به بهانه‌های صنفی، افراد يا عناصر خاص بخواهند سوءاستفاده‌های خود را انجام دهند.
معين وجود زمينه‌های مساعد سياسی، اجتماعی و اقتصادی در كشور، ‌فرارسيدن سالگرد ١٨ تير و وجود برخی از بهانه‌ها را از جلمه علل اصلی شكل‌گيری تجمع شب گذشته عنوان كرد.
وزير علوم در ادامه در بيان برنامه‌های اين وزارتخانه در سالگرد ١٨ تير گفت: اولا بايد نسبت به منافع ملی كشور و اصل قرار گرفتن وحدت، همبستگی و منافع ملی هشدار دهيم و ثانيا اطلاع رسانی دقيق و فراگيری به دانشگاهيان و دانشجويان عزيز داشته باشيم تا با هوشياری كامل برخورد كنند؛ سوم اين‌كه اگر تشكل‌های دانشجويی در چارچوب ضوابط قانونی خواستار برگزاری مراسم يا نشست‌هايی در سالگرد ١٨ تير باشند، در داخل هر دانشگاهی به آنها اجازه داده خواهد شد.
معين افزود: اگر هوشياری و آگاهی در داخل جامعه ما به ويژه در فضای حركتهای دانشگاهی وجود داشته باشد و زمينه‌های اعتراض و تحريك پذيری هم به حداقل كاهش يابد، به طور طبيعی اين ميحط‌ها از نوعی مصونيت برخوردار می‌شوند و تمامی ترفندها هم باطل خواهد شد.
وزير علوم در خصوص سخنان اخير رييس‌جمهور در جمع مردم بجنورد مبنی وجود تنها يك دولت در كشور نيز گفت: سخنان ايشان كاملا متين و واقع‌بينانه بود چرا كه دولت در هر جامعه‌ای مظهر حاكميت و اقتدار ملی است و اگر قرار باشد دولت در دولت ايجاد شود، آن جامعه ديگر نظام‌مند نخواهد بود.
 
نماينده همدان: حادثه كوی دانشگاه نتيجه برآورده نشدن مطالبات قشر دانشجو است
نماينده همدان گفت: آتشفشانی در درون جامعه است كه احتمال دارد با هر جرقه، اين آتشفشان فجايع مصيبت باری را به بار آورد.
حسين لقمانيان در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری كار ايران، ايلنا، در رابطه با حوادث ديروز كوی دانشگاه گفت: علت بروز چنين حوادثی برآورده نشدن مطالبات مردم مخصوصاً قشر دانشجو است.
وی بروز چنين اتفاقاتی را در آستانه سالگرد ١٨ تير هشداری به مسؤولان دانست و گفت: همه مسؤولين بايد بدانند كه مطالبات برای هميشه بی‌‏پاسخ نمی‌‏ماند و بالاخره مردم راهی برای دست يافتن به مطالبات خود پيدا خواهند كرد.
نماينده همدان با بيان اين كه خوب است همه از اين حادثه درس بگيريم، گفت: اگر پاسخ مردم را ندهيم بالاخره از يك جا اين زخم سرباز می‌‏كند و آنوقت است كه ديگر از دست هيچ كس كاری بر نخواهد آمد.
وی افزود:‌‏ مطمئن باشيد اگر از داخل برای حل اين مشكلات كاری نكنيم زمينه برای نفوذ دشمنان خارجی فراهم خواهد شد كه نبايد چنين اتفاقی بيفتد.
لقمانيان با اشاره به اينكه همه نهادها و از جمله مجمع تشخيص و شورای نگهبان و مجلس بايد برای پاسخگويی مطالبات مردم باشند، گفت: مجلس به اندازه توانايی خود هر اقدامی را كه جهت پاسخگويی به مطالبات دانشجويان و مردم باشد انجام می‌‏دهد. نامه مجلس به رهبری نيز به نوعی اتمام حجت در مورداين مسائل بود.
لقمانيان در پايان يادآور شد: واقعيت به هيچ وجه انكار شدنی نيست.

عرب سرخی : ريشه تشنج در دانشگاهها ، عدم برخورد با گروههای غيرقانونی و خشونت طلب است
فيض الله عرب سرخی عضو شورای مركزی سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی ايران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری كار ايران، ايلنا، در خصوص فعاليت گروه‌‏های فشار طی روزهای گذشته و تأثير آن بر جو دانشجويی كشور گفت: با توجه به تحرك دانشجويان و جو جوانی كه محيط‌های دانشجويی دارد، تنش در ميان دانشجويان دانشگاه‌‏ها نمود بيشتری دارد.
وی افزود:عوامل شناخته‌‏ شده‌‏ای نظير عدم تأمين مطالبات در بخش‌‏های مختلف اجتماعی، سياسی و فرهنگی و تن ندادن به قانون توسط برخی گروه‌‏ها و مقاومت‌‏هايی كه در مقابل قانون می‌‏شود و ايجاد گروه‌‏هايی به نام فشار يا لباس‌‏ شخصی‌‏ها و حمايت‌‏هايی قوی كه از آنها می‌‏شود، از جمله عوامل ايجاد تنش در ميان قشر دانشجو است.
وی در ادامه با اشاره به اعمال فشار مستقيم از سوی گروه‌‏های فشار برای اجرای خواسته‌‏هايشان تصريح كرد: تجمعاتی كه می‌‏تواند به آرامی برگزار گردد، با حضور اين نيروها به تشنج كشيده می‌‏شود. برگزاری يك همايش يا سخنرانی در يك دانشگاه ممكن است برای برخی خوشايند نباشد ، اما آنها حق برپايی تجمع و همايش را برای رد اين نظريات دارند، همچنين می‌‏توانند در نشريات و روزنامه‌‏های خود به نقد نظرات مخالفين و اطلاع رسانی آزاد بپردازند. اما برخی گروه‌‏ها برای نقد سازنده نظرات سايرين به اقدامات خشونت آميز فيزيكی روی می‌‏آورند و با استفاده از مصونيت غير قانونی كه دارند، به برخورد با تجمعات می‌‏پردازند.
اين فعال سياسی در ادامه تأكيد كرد: امروز، برخورد قهر آميز جزو حقوق حكومت است و هيچ نيروی غير حكومتی حق برخورد و بازداشت و مجازات را ندارد، بنابر اين هنگامی كه گروه‌‏هايی بدون هيچ جايگاه قانونی و هويت تعريف نشده دست به خشونت می‌‏زنند و مراجع مسؤول و اركان تصميم گيرنده در اين مورد برخورد لازم را با آنها نمی‌‏‌‏كنند، شاهد ايجاد تنش و تشنج در سطح دانشگاه‌‏ها خواهيم بود.
عرب سرخی در ادامه اظهار داشت: نتيجه اين مسأله كه نماينده مردم در مجلس شورای اسلامی نمی‌‏تواند در يك دانشگاه سخنرانی كند و يا يك تشكل دانشجويی نمی‌‏تواند از حقوق خود استفاده كند و اجتماعی را بر اساس ضوابط برپا كند و با مقابله گروه‌‏های اينچنينی مواجه می‌‏شود، بی‌‏شك تنش خواهد بود. هنگامی كه اين تنش به وجود بيايد، قابل كنترل نيست و نمی‌‏توان با دقت گفت كه اولين سنگ را چه كسی پرتاب كرد. بنابر اين مسؤولان بايد از پديد آمدن چنين تشنجاتی جلوگيری كنند. اين تجمعات می‌‏تواند به صورت عادی برگزار شود.
وی در پاسخ به اينكه چرا مراجع مسؤول با عوامل اين تشنج زايی و گروه‌‏های فشار به صورت جدی برخورد نمی‌‏كنند اظهار داشت: با تكيه بر بحث و گمانه‌‏زنی،‌‏ چنين برمی‌‏آيد كه گروه‌‏های فشار و لباس شخصی‌‏ها به آدمهای صاحب نفوذی متصل هستند و از جانب آنها حمايت می‌‏شوند. هيچ دليلی وجود ندارد كه نيروی انتظامی نتواند با عده محدودی آشوبگری مقابله كند.
عرب سرخی در پايان افزود: گروه‌‏های فشار به كانال‌‏های قدرت متصل هستند و به نظر می‌رسد نيروی انتظامی جرأت برخورد با آنها را ندارد.

يوسفيان: مشخص نبودن مجاری اظهارنظر دانشجويان به تحقق مطالبات آن‌ها آسيب وارد می‌كند
يوسفيان معتقد است: زمينه‌ی نارضايتی در جامعه وجود دارد و اين زمينه آماده‌ی هر گونه جرقه‌ای است و با هر بهانه خود را نشان می‌دهد.
رضا يوسفيان عضو كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه‌ی شب گذشته‌ی كوی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار داشت:
مجاری اظهارنظر دانشجويان مشخص نيست و اين می‌تواند به تحقق مطالبات آن‌ها آسيب وارد كند و زمانی كه مفری برای آن فراهم شود از هر راه و با هر دستاويزی خود را نشان می‌دهد.
نماينده‌ی مردم شيراز، يادآور شد: زمانی كه مفر برای ابراز احساس و افكار پيدا شد در آن زمان كنترل اين گونه مظاهر اجتماعی مشكل است و به راحتی ميسر نيست حتی ممكن است نهايتا به مراحل نامطلوب و خارج از چارچوب‌های عادی كشيده شود.





[بازگشت به صفحه اول]
[iran emrooz © 1998 - 2002]         editor@iran-emrooz.de