Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
‍[بازگشت به صفحه اول]
ايران امروز





در تمام طول شب گذشته در خيابان‌های اطراف كوی دانشگاه تهران ادامه يافت:
تظاهرات صنفی - سياسی دانشجويان در تهران
• اجتماع دانشجويان در اعتراض به خصوصی سازی دانشگاه‌ها شروع شد و سپس به تظاهرات سياسی تبديل گرديد.
• «رفراندوم، راه نجات مردم» ، «خاتمی، استعفا، ‌استعفا» ، «زندانی سياسی، آزاد بايد گردد» از جمله شعارهای تظاهرات دانشجويان بود
 
 
چهارشنبه ٢١ خرداد ١٣٨٢
 
تظاهرات صنفی - سياسی دانشجويان در تهران
ايسنا: تعدادی از دانشجويان مستقر در مجموعه‌ خوابگاه‌های كوی دانشگاه تهران، در اعتراض به خصوصی سازی دانشگاه‌ها حدود ساعت ‌٣٠/٢٠ دقيقه‌ی شب گذشته در مقابل كوی، دست به اعتراض زدند.
گزارش خبرنگار ايسنا، حاكی است كه ‌١٠٠ تا ‌١٥٠ نفر از معترضان حاضر در مقابل كوی در ساعت ‌٣٠/٢١ با سردادن شعارهای صنفی تا چهارراه امير آباد دست به راهپيمايی آرام زدند، كه با رايزنی مسوولان خوابگاه به مقابل خوابگاه بازگشته و حتی تعدادی از آن‌ها به داخل محوطه‌ی كوی رجعت كردند.
بر اساس اين گزارش پس از اين اقدام، رفته رفته بر تعداد تجمع‌كنندگان در محل افزوده شد و همراه با وارد شدن تعدادی از رهگذران حاضر به جمع دانشجويان در مقابل خوابگاه، تعداد شعارهای سياسی نيز افزايش يافت.
اين در حالی است كه ماموران نيروی انتظامی از لحظات اوليه در محل حاضر بودند و حتی فرماندهی نيروی انتظامی تهران بزرگ نيز در محل حضور يافت.
حوالی ساعت ‌٣٠/٢٣ تعداد تجمع كنندگان در مقابل كوی دانشگاه به بيش از ‌١٠٠٠ نفر رسيد و مجددا تجمع‌كنندگان در حالی كه برخی شعارهای صنفی و سياسی نيز سر دادند، به سمت چهارراه اميرآباد حركت كردند.
بر اساس اين گزارش به دليل حضور جمعی از معترضان در اتوبان جلال آل احمد تردد خودروها با مشكل مواجه شده و ترافيك سنگينی ايجاد شده است. تعدادی از راننده‌ها‌ی خودروها از ماشين‌های خود پياده شده‌اند‌ و بيش از ‌٥٠٠ نفر ديگر نيز در حاشيه‌ی خيابان نظاره‌گرند. در حدود ‌١٠٠ نفر از اين جمع به سردادن شعارهايی چون “دانشجو دانشجو حمايتت می‌كنيم”و “زندانی سياسی آزاد بايد گردد” پرداختند.
در ساعت ‌١٥ دقيقه‌ی بامداد نيروهای انتظامی به منظور باز كردن ترافيك اتوبان اقدام به پراكندن تعدادی از تجمع‌كنندگان در مسير تقاطع جلال آل احمد و اميرآباد كردند، ولی تا لحظه‌ی ارسال اين خبر عبور و مرور ماشين‌ها به كندی صورت می‌گيرد.
شايان ذكر است تعداد زيادی از تجمع كنندگان غير دانشجو هستند.

بيانيه شورای صنفی ـ دانشجويی كوی دانشگاه تهران:
مخالفت عملی و مدنی كوی دانشگاه با خصوصی‌سازی دانشگاهها
ايسنا: شورای صنفی ـ دانشجويی كوی دانشگاه تهران با صدور بيانيه‌ای مخالفت خود را با خصوصی‌سازی دانشگاهها اعلام كرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران متن كامل اين بيانيه كه با عنوان «مخالفت عملی و مدنی كوی دانشگاه با خصوصی‌سازی دانشگاهها» منتشر شده، بدين شرح است:
اين روزها زمزمه‌های ناخوشايند خصوصی‌سازی دانشگاهها و نيز آغاز روند اجرايی شدن ماده 153 برنامه توسعه اقتصادی دو معضلی است كه امنيت روانی دانشجويان را به طور كامل مختل كرده است.
خصوصی‌سازی دانشگاه - اين سياست معلوم‌الحال - چيزی نيست جز ارتجاعی سياه و ننگين به اعصار شرم‌آور زندگی بشری كه در آن فرزندان اشراف و مايه‌داران می‌توانستند در عين كم‌مايگی علمی و به پشتوانه و استظهار پول و پارتی براحتی به امكانات فروان آموزشی و بازار كار دسترسی داشته باشند و فرزندان روستازادگان دانشمند به دليل نداشتن وضع مالی مناسب ناچار روزگار را در عسرت و تباهی جهل و بيسوادی بگذرانند كه چنين مباد.
ماده نامنصفانه 153 نيز كه در صورت اجرا شدن هزينه‌های دانشجويان را حدودا هشت برابر خواهد كرد، با اساس و فلسفه توليد علم، يعنی رفاه و آسايش مالی اهل علم تضاد و تناقضی بنيادين دارد؛ چرا كه دانشجو را از همان ابتدای فراغت از تحصيل به يك بدهكار بزرگ تبديل می‌كند. دانشجويی كه پس از فارغ‌التحصيلی بايد دو سال از مفيدترين اوقات فراغت عمر خود را به طور تقريبا رايگان در خدمت سربازی بگذارند.
آقايان مديران والا برای مشروع نشان دادن چنين طرحهای نفرت‌انگيزی وانمود می‌كنند كه دغدغه واقعی كردن و سر و سامان دادن هزينه‌ها را دارند، ولی آيا براستی در اين كشور تمام امور سامان‌مند شده و همه مشكلات بزرگ و اساسی چون بيكاری و مفاسد اقتصادی و تبعيض حل شده و اينك يگانه مشكل بزرگ همين اندك مايه رفاهی است كه دانشجويان دريافت می‌دارند. واقعا بايد دست‌مريزاد گفت كه از ديدگاه مسوولين محترم هزينه‌های دانشجويان وقتی واقعی خواهد شد كه دانشجو شب را گرسنه بماند.
تدوين كنندگان چنين طرحهايی ممكن است اوضاع ممالك پيشرفته را مثال بزنند كه در آنها تمامی هزينه‌ها واقعی است ولی انصافا آيا اوضاع چنان كشورهايی با وضع ما قابل مقايسه است. اگر در چنان كشورهايی هزينه‌ها به شكل واقعی اخذ می‌شود، در عوض، هزاران گونه بيمه و رفاه شهروندان را حمايت می‌كند. در حالی كه در كشور ما هنوز حقوق شهروندی آنگونه كه بايد و شايد به رسميت شناخته نشده است. ضمن اينكه كسانی كه در اثر سوءاستفاده از سعه‌صدر و نجابت مردم شريف ايران يكشبه به لحاظ مالی و اداری از خاك به افلاك رسيده‌اند، مفسران موجهی برای واقعی يا غيرواقعی بودن امور اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و ... نيستند.
شورای صنفی دانشجويی كوی دانشگاه به نمايندگی از سوی جمعی از جوانان مستعد كشورمان كه اغلب تعلق به قشر متوسط و فرهيخته دارند، در مخالفت عملی با اين سياستهای يكجانبه و نامنصفانه روز سه‌شنبه بيستم خرداد تغذيه شامگاهی را در كليه خوابگاههای دانشگاه تهران تحريم می‌نمايد و به صراحت اعلام می‌نمايد در صورتی كه چنين برنامه‌ريزيهای غيرعلمی و غيرواقعی بخواهد عملی شود، حق هرگونه واكنش را برای خود محفوظ می‌دارد.
ضمن دعوت تمامی دانشجويان محترم ساكن خوابگاههای دانشگاه تهران به پيوستن به اين تلاش مدنی مقدس اعلام می‌داريم شورای صنفی در اين برهه خاص و به منظور دوری از تنش كه برخی بدخواهان در پی آن هستند، صرفا تحريم تغذيه را به عنوان ابزاری مهم در پيشبرد مقصود انتخاب نموده است، لذا هرگونه حركت اضافی مورد تاييد شورا نيست.
ما همچنين لازم می‌دانيم از فعاليتهای شوراهای محترم صنفی تمام كشور و نيز انجمنهای اسلامی و بويژه انجمنهای پيشرو دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران تقدير و تشكر كرده و با آن بزرگواران اعلام همبستگی نماييم تا چنين طرحهای نامهربانانه‌ای به سرانجام نرسد.
در پايان يك بار ديگر دانشجويان عزيز را به رعايت راهكار اعلام شدة شورا (تحريم تغذيه شامگاهی) فرامی‌خوانيم و مسووليت تبعات تمامی امور را نيز متوجه كسانی می‌دانيم كه با تهيه چنين طرحهای ناسنجيده‌ای زمينه‌های بروز و ظهور نارضايتی توده دانشجويان را فراهم می‌آورند.

مديركل سياسی ـ انتظامی استانداری تهران:
طرح خصوصی‌سازی دانشگاهها علت عمده تجمع دانشجويان است
ايسنا: علی تعالی، مديركل سياسی ـ انتظامی استانداری تهران علت عمده تجمع دانشجويان در مقابل كوی دانشگاه را طرح خصوصی‌سازی دانشگاهها دانست.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران اظهار داشت: از هفت يا هشت روز قبل تعدادی از معترضان اين طرح اعلام كرده بودند كه دست به اعتراض و اعتصاب غذا خواهند زد، اما اين قرار آنها به وقوع نپيوست، ولی تعداد كمی از آنها شب گذشته دست به تجمع زدند و طی آن به سر دادن شعارهايی پرداختند.
وی افزود: اين دانشجويان معترض كه غالبا به سر دادن شعارهای صنفی می‌پرداختند، احتمال می‌دادند كه طرح خصوصی‌سازی به آنها نيز تسری يابد.
مديركل سياسی ـ انتظامی استانداری تهران با بيان اينكه برخی شعارهای غيرصنفی نيز در جريان اين تجمع مطرح شده است، خاطرنشان كرد: شايد با نزديك شدن به فضای 18 تير ماه اين قبيل مسائل بهانه قرار گيرد و اتفاقات مشابهی رخ دهد.
وی در عين حال ابراز اميدواری كرد: دانشجويان با درايت و درك موقعيت كشور تلاش كنند تا حركتشان به افراط كشيده نشود.
تعالی با اشاره به حضور سردار طلايی فرمانده با تدبير نيروی انتظامی تهران بزرگ در محل تجمع گفت: با عنايت به اينكه در نيمه‌های شب به سر می‌بريم، اميدواريم كه با رايزنی اين تجمع خاتمه يابد.
وی در ادامه با بيان اينكه نمايندگان مجلس شورای اسلامی بايد در مورد ماده 153 مربوط به خصوصی‌سازی دانشگاهها تصميم‌گيری كنند كه نگرانی زيادی را در نزد دانشجويان به دنبال داشته است، خاطرنشان كرد: تلاش كرده‌ايم كه نمايندگان مجلس فعلا اين ماده را مسكوت بگذارند.
تعالی در ادامه افزود: خوشبختانه شورای تامين استان بشدت بر مسائل كنترل دارد و نيروی انتظامی نيز تنها متولی مجاز در مورد امنيت اين تجمعات است، بنابراين هيچ دخالتی از سوی هيچ كس ديگر نبايد انجام شود.
مديركل سياسی ـ انتظامی استانداری تهران با تصريح اينكه دخالت افراد غيرمسوول می‌تواند تحركات بيشتر دانشجويان را به دنبال داشته باشد كه تجربيات قبلی نيز اين موضوع را نشان داده است،‌ گفت: اجازه چنين اتفاقاتی را نمی‌دهيم، چراكه فضا دانشجويی است و برخی تحركات در مورد سر دادن بعضی شعارها طبيعی است؛ البته شايد برخی افراد شعارهای سياسی هم سر بدهند كه به مصلحت نباشد.

گزارش ساعت 3 بامداد از تجمع مقابل كوی دانشگاه
ايسنا: در اعتراضات بامداد روز چهارشنبه تعدادی از تاسيسات دولتی ازجمله بانك صادرات و تجارت واقع در خيابان اميرآباد خسارت ديدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران، ساعت 1:20 امشب شيشه‌های بانك‌های صادرات و تجارت و چند مغازه واقع در خيابان كارگر شمالی توسط افرادی با لباسهای شخصی شكسته شد.
بر اساس گزارش يكی ديگر از خبرنگاران ايسنا از تقاطع جلال آل احمد تا روبه‌روی دانشكده فنی از ساعت 1:50 تا 2:20 جمعيتی حدود 1200 نفر به صورت پراكنده حضور داشتند كه در طول خيابان اميرآباد متفرق بودند.
بر اساس اين گزارش در اين ساعت ميزان شعارها آشكارا كمتر شده بود.
سرهنگ صدوقی با ماشين به ميان جمعيت آمده بود و به مردم تذكر می‌داد و درخواست می‌كرد كه آرامش خود را حفظ كنند و متفرق شوند.
جمعيتی كه در اطراف اتومبيل سرهنگ صدوقی جمع شده بودند، شعار «نيروی انتظامی حمايت حمايت» سر می‌دادند.
گزارش خبرنگار ديگر ما حاكی است كه حدودا در ساعت 3 بامداد خيابان كارگر شمالی از محدوده پارك لاله به سمت بالا توسط نيروهای پليس مسدود شده است. همچنين خيابانهای فرعی منتهی به منطقه اميرآباد نيز مسدود شده است. برخی از خيابانها نيز توسط افرادی كه لباس شخصی بر تن دارند، بسته شده است.

گزارش ساعت 4 بامداد از تجمع مقابل كوی دانشگاه
ايسنا: تلاش نيروی انتظامی حاضر در محل تجمع (اميرآباد حد فاصل بلوار كشاورز تا كوی دانشگاه) برای آرام كردن جو ادامه دارد.
به گزارش ايسنا نيروی انتظامی با حايل شدن بين معترضان و لباس شخصی‌ها سعی دارد كه از بروز تنش جلوگيری كند.
سربازان نيروی انتظامی حتی از نزديك شدن لباس شخصی‌هايی كه بی‌سيم در دست دارند و می‌خواهند به طرف تجمع‌كنندگان بروند، جلوگيری می‌كنند.
در زمان ارسال گزارش خيابان كارگر شمالی از تقاطع كشاورز تا فاطمی باز و بعد از فاطمی به طرف بالا با قرار گرفتن جرثقيل بسته است. از تقاطع فاطمی تا جلال آل احمد نيز تردد چندانی به چشم نمی‌خورد، اما كمی بالاتر نيروهای لباس شخصی كه به نظر می‌رسد حدود 200 تا 300 نفر هستند حضور دارند.
بر اساس اين گزارش به اموال عمومی نيز صدماتی وارد شده است؛ ازجمله شيشه‌های چند بانك و مغازه شكسته، برخی از تابلوهای راهنمايی و رانندگی و يك صندوق صدقات كنده شده و در وسط خيابان افتاده، و در برخی نقاط نيز در سطح خيابان شيشه‌های خرد شده ديده می‌شود.

گزارش تكميلی ايسنا از پايان تجمع در مقابل كوی دانشگاه
ايسنا: حدود ساعت 3:30 تعداد تجمع‌كنندگان از 1500 در ساعت 12شب، به تدريج به 200 نفر كاهش يافت و اين در حالی بود كه در جمع حاضر تعداد دانشجويان به حداقل كاهش يافته بود و يكی از مسوولان كوی دانشگاه تهران به خبرنگار ايسنا اعلام می‌كرد كه تجمع‌كنندگان از دانشجويان نيستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، در اين ساعت نيروی انتظامی با هشدار به تجمع‌كنندگان كه برخی از آنها پيش از اين شعارهای بسيار تندی نظير تهديد به عمليات مسلحانه و كشتن روحانيان سر داده بودند، خواهان پايان تجمع شدند و از برخی ساكنان محل يا دانشجويانی كه به تماشا ايستاده بودند، خواستند كه خيابان مقابل كوی دانشگاه را ترك كنند.
گزارش خبرنگار ايسنا حاكی است: در حالی كه احتمال درگيری هم افزايش يافته بود، با هشدارهای پی‌در‌پی پليس تجمع‌كنندگان بتدريج پراكنده شدند و نهايتا بدون هرگونه درگيری در ساعت 4 بامداد تجمع خاتمه يافت و عبور و مرور به حالت طبيعی بازگشت.
يادآور می‌شود در طول اين مدت پليس با حايل شدن بين افراد موسوم به انصار حزب‌الله و تجمع‌كنندگان از مداخله اين افراد در تجمع ممانعت به عمل آورده و خود ابتكار عمل را در دست گرفته بود.
در ميان افراد موسوم به انصار حزب‌الله كه چهره‌های شناخته شده در بين آنها كمتر ديده می‌شد، تعدادی به نوحه‌خوانی و طرح شعارهای مرسوم اين گروه پرداختند.
حضور پليس و عوامل امنيتی در خيابان كارگر شمالی بسيار چشمگير بود و فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و ساير فرماندهان شناخته شده اين نيرو از ساعات اوليه تا پايان تجمع شخصا در محل حضور داشتند.
عوامل امنيتی و انتظامی پس از پايان تجمع حدود 30 دستگاه خودروی شخصی مستقر در انتهای خيابان كارگر شمالی را بازرسی و با ظن مداخله در تجمع، تعدادی از آنها و سرنشين‌هايشان را جلب كردند.
همچنين افراد ديگری نيز در حاشيه‌ی اين تجمع دستگير شدند كه خبرنگار ايسنا از تعداد دقيق آن اطلاعی به دست نياورده است.
گفتنی است از ساعت يك بامداد تا لحظه ارسال خبر خطوط موبايل در منطقه كارگر شمالی قطع شده بود.
برخی از شعارهای ديگر كه در مقاطع مختلف از سوی عمدتا 100 تا 200 نفر از تجمع‌كنندگان در مقابل كوی شنيده شد، عبارتند از:
- رفراندوم، راه نجات مردم
- خاتمی، استعفا، ‌استعفا
- نيروی انتظامی،‌حمايت، حمايت
- آزادی انديشه، با ريش و پشم نمی‌شه
- زندانی سياسی، آزاد بايد گردد
- ايرانی می‌ميرد، ذلت نمی‌پذيرد


مدير كل سياسي- انتظامی استانداری تهران:
حادثه‌ای كه می‌توانست مشكلات فراوانی را پيش بياورد، با خوبی و خوشی پايان پيدا كرد
ايسنا: مدير كل سياسي- انتظامی استانداری تهران درباره‌ی تجمع شب گذشته و بامداد امروز در مقابل كوی دانشگاه تهران گفت: حادثه‌ای كه می‌توانست مشكلات فراوانی را پيش بياورد، با خوبی و خوشی پايان پيدا كرد.
علی تعالی، در پايان اين تجمع در گفت‌وگو با خبرنگار سياسی ايسنا، افزود: نيروی انتظامی با قدرت و صلابت عمل كرد و خوشبختانه مشكلی پيش نيامد.
وی درباره‌ی تعداد دستگيرشدگان اين تجمع ابراز بی اطلاعی كرد و گفت: تا جمع‌بندی نشود، نمی‌توان تعداد درستی را اعلام كرد.
مدير كل سياسي- انتظامی استانداری تهران گفت: امشب حركت خارج از تعادلی اتفاق افتاد كه شورای صنفی نبايد آن را هدايت می‌كرد؛ بلكه بايد كنترل می‌شد تا به بيرون كشيده نشود؛ حركت بيرون كوی، خلاف قانون بود.
وی افزود: در تركيب تجمع بيرون كوی، حدود 20 درصد عناصر غير دانشجو وارد شدند كه مسير شعارها توسط آنها تغيير كرد.
تعالی با اشاره به حضور حدود 150 تا 200 نفر از افراد موسوم به انصار حزب‌الله گفت: نيروی انتظامی اجازه‌ی دخالت به هيچ نيروی غير را نداد و اگر هم اين افراد حضور داشتند، به آنها اجازه‌ی فعاليت داده نشد.

دبير شورای صنفی كوی دانشگاه تهران: اعتراض دانشجويان يك حركت كاملا صنفی بود
ايسنا: دبير شورای صنفی كوی دانشگاه تهران گفت: تجمع سه‌شنبه شب شورای صنفی در كوی دانشگاه يك حركت كاملا صنفی و در اعتراض به خصوصی سازی دانشگاه‌ها بود.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)،با بيان مطلب فوق افزود: اعتراض دانشجويان واكنش به ماده 135 برنامه سوم توسعه مبنی برخصوصی سازی دانشگاه‌ها بود.
او شرايط جامعه را حساس دانست و افزود: اعضای شورا منطقی‌ترين راه در تمام جوامع مدنی يعنی خودداری از خوردن غذا را برای نشان دادن اعتراض خود را انتخاب كردند اما مشخص نيست كه چگونه و با چه سازوكاری يك حركت صنفی به حركتی سياسی تبديل شد.
دبير شورای صنفی كوی در ادامه از كسانی كه اين تجمع صنفی را سياسی كردند انتقاد كرد و افزود: اين افراد اگر تمايل به كارهای سياسی دارند می‌توانند با شناسنامه خود وارد عمل شوند.
وی در پايان تصريح كرد: مسوولان نظام اطمينان داشته باشند كه دانشجويان مانند روال گذشته در يك نظام مدنی باب گفت‌وگو را باز می‌دانند.

معاون دانشجويی دانشگاه تهران:
تجمع شب گذشته صنفی بود كه از طرف “بعضی‌ها” به حاشيه كشيده شد
ايسنا: معاون دانشجويی دانشگاه تهران گفت: تجمع شب گذشته صنفی بود كه از طرف “بعضی‌ها” به حاشيه كشيده شد، اما خوشبختانه خاتمه پيدا كرد.
علی‌اصغر خداياری كه از ساعات اوليه‌ی تجمع شب گذشته در محل حضور داشت، پس از پايان آن گفت‌وگو با خبرنگار سياسی ايسنا، افزود: تركيب جمعيت شب گذشته بسيار متفاوت با تجمعات پيش از اين بود؛ بخشی از اطراف و بخشی از طريق ماهواره‌ها مطلع شده بودند و در محل حضور پيدا كرده بودند.
وی تصريح كرد: با كفايت نيروی انتظامی، حركتی كه می‌توانست به فاجعه تبديل شود، حتی به خيابان‌های ديگر گسترش پيدا كند، بدون تنش جدی خاتمه يافت كه جای تشكر دارد. اين نشان می‌دهد نيروی انتظامی در كنترل بحران‌ها بسيار تواناست.
خداياری برای جلوگيری از ايجاد تنش در آينده، گفت: حداكثر تلاش ما اين است كه حركات اين چنين دانشجويان به خوبی مديريت و كنترل شود.

تظاهرات صدها دانشجو در اطراف كوی دانشگاه با پيوستن هزاران تن از اهالی تهران گسترش يافت
راديوفردا: به گزارش خبرگزاری فرانسه تظاهركنندگان در مقابل كوی دانشگاه توسط پليس ضد شورش و بسيجيان متفرق شدند. مردم شعار می دادند: «توپ تانك بسيجی ديگر اثر ندارد.»
اتومبيل‌های در حال عبور نيز با به صدا در آوردن بوق‌های خود با تظاهر كنندگان همراهی می كردند. پليس برای متفرق كردن نخستين تظاهرات دانشجويی در ششماه گذشته كه باحضور چندصد دانشجو آغاز شد و با پيوستن هزاران نفر ادامه يافت، از گاز اشك آور استفاده كرد. گفته می شود چند نفر هم دستگير شدند.
مقامات جمهوری اسلامی گفتند اجازه نخواهند داد مراسمی به مناسبت يادبود 18 تير برگزار شود. در سال 2002 نيز دانشجويان در اعتراض به حكم اعدام‌هاشم آغاجری دست به تظاهرات زدند. روز يكشنبه رهبر جمهوری اسلامی از دانشجويان خواست آرامش خود را حفظ كنند و فريب آنچه وی توطئه‌های شيطانی آمريكا قلمداد كرد، نخورند.
دفتر تحكيم وحدت، با صدور بيانيه‌ای قصد خود را برای برگزاری مراسم يادبود 18 تير اعلام داشت. در پی انتشار اين بيانيه سردار طلائی فرمانده ناحيه انتظامی تهران با نمايندگان جنبش دانشجويی ملاقات كرد.
به گزارش سايت خبری رويداد سردار طلائی از نمايندگان دانشجويان خواست مراسمی برگزار نكنند و حادثه 18 تير را به مانند 16 آذر به يك سنت تبديل نكنند. عبدالله مومنی، دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت گفت: وقتی هنوز دانشجويان زندانی هستند و هنوز كسی از حركت عليه دانشجويان عذرخواهی نكرده است، چطور انتظار دارند 18 تير به فراموشی سپرده شود.
 
 
يك شاهد عينی از ناآرامی و تظاهرات در اطراف كوی دانشگاه
راديو فردا: ساعت يك بامداد و نيم بامداد روز چهارشنبه خيابان كارگر، از پارك لاله تا چهارراه فاطمی، ترافيك سنگينی خيابان را بند آورده. صدای شعار و همهمه به گوش می رسد. ماشينها پليس سر ماشينها را برمی گرداند و مردم را وادار می كند كه جهت جنوب را در پيش بگيرند. جمعيت در چهارراه فاطمی موج می زند و همه چشم‌ها به سمت شمال خيابان كارگر دوخته‌اند. كوی دانشگاه!
نكته‌ای كه خيلی جلب توجه می كند، حضور خانوادگی مردم، زنها و بچه‌ها، در اين صحنه است. چيزی كه كمتر در تجمع‌های اينچنينی به چشم می خورد.
به فاصله چند دقيقه كاميونهای مملو از سربازان سرتا پا مسلح، با سپر و باتوم از راه رسيدند و جو ارعاب را حاكم كردند.
در خيابان كارگر بالای حدفاصل فاطمی و بزرگراه جلال آل احمد، توده‌های متعدد آتش به چشم می خورد. موتورسيكلت سوخته، لاستيك سوخته و خرده شيشه و كاغذ سطح خيابان را پوشانده بود.
بزرگراه جلال آل احمد به سمت شمال، به سمت خوابگاه، با كاميون‌های پليس بسته شده بود. اما جمعيت در آن سوی كاميون‌ها حضور داشت و از رفت و آمد مردم به آن سو جلوگيری می كردند.
شعار‌ها از «خاتمی، خاتمی، اقتدار، اقتدار!» به «خاتمی، خاتمی، استعفا! استعفا!» تبديل شده بود و يكی از شعارهای اصلی اين بود: «زندانی سياسی آزاد بايد گردد.» خبرگزاری ايسنا ولی سعی كرد نقطه شروع اين اعتراض و مضمون آن را اعتراض صنفی به طرح خصوصی سازی دانشگاه‌ها عنوان كند.
در نقاط اطراف منطقه، خاكريزهای ساخته شده توسط نيروهای مسلح، باعث می شد بيشتر از يك اتوموبيل از برخی نقاط نتواند عبور كند بصورتی كه سرنشينان هر اتوموبيل در برابر ديد مامورانی كه روی خاكريز‌ها بودند« قرار داشتند.
با حمله پليس به سمت پارك لاله و بازارچه واقع در آن قسمت مردم به سوی ماشين‌ها و كوچه‌ها هجوم آوردند و از وقايعی كه مشاهده كرده بودند با يكديگر سخن می گفتند.
از سوی مردم به اتوموبيل‌هائی كه پنجره‌هايشان باز بود توصيه می شد پنجره‌ها را ببندند تا سنگ به آنها اصابت نكند.
در مقابل مركز درمانی قلب، جمع زيادی نيروهای پليس ضد شورش تجمع كرده بودند. اتوموبيل‌های بسيجی كه از آنها با صدای بلند سرودهای جنگی پخش می شددر حال تردد بودند.
 
 





[بازگشت به صفحه اول]
[iran emrooz © 1998 - 2002]         editor@iran-emrooz.de