Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

 

BONAČ in BONAČ d.n.o. Ljubljana

inženiring procesnih elektronskih sistemov

zadnja sprememba:

ponedeljek, 10. maj 1999

Smo družinsko podjetje z zametki v pomladi leta 1988, ko smo pričeli s projektiranjem, izdelavo in montažo prvih avtomobilskih in hišnih alarmov, ter elektronike po željah naročnikov. Prav to pa je naše vodilo tudi sedaj, saj se najraje ukvarjamo z elektroniko "po meri" naročnika in z unikatnimi izdelki. Naše področje so predvsem specialna vozila, kjer združujemo poznavanje digitalne in analogne elektronike z avto-moto tehniko, v kompleksno celovit sistem.

Podjetje ima trenutno dva redno zaposlena. Za komercialno poslovanje skrbi Živa Držaj Bonač, tehnično strokovne probleme rešuje Janez Bonač. Po potrebi pa za zunanja dela, kot so montaže in servisi, honorarno najamemo dodatno pomoč.

Pri svojem delu uporabljemo sodobno elektronsko in računalniško opremo. Ponosni smo na lastno proizvodno linijo za izdelavo tiskanih vezij za svoje potrebe, kar izredno skrajša čas od zamisli do končnega izdelka. Za nakup elektronskega in elektrotehničnega materiala, orodja in sestavnih delov, imamo tudi stalne pogodbe z raznimi slovenskimi in evropskimi dobavitelji in predstavništvi.

Sedež in prostori podjetja so v privatni stanovanjski hiši na Japljevi ulici 13, v Ljubljani, nasproti infekcijske klinike. Za potrebe podjetja, smo si tu uredili elektronski laboratorij, delavnico in pisarno.

Narava našega dela je predvsem razvoj elektronskih vezij in sistemov, ter izdelava prototipov in manjših serij. Pri razvijanju in realiziranju novih idej, je bistvenega pomena dobro in tvorno sodelovanje z naročnikom. Rezultat takega sodelovanja so mnogi naši izdelki, ki jih vgrajujejo proizvajalci in opremljevalci specialnih vozil in opreme: Cimos special Koper, Varkar Maribor, Proavto Koper, IVL Ig, Autocommerce AC-Intercar, Achleitner Avstrija, Cifra, d.o.o., Gamat Ljubljana in jih koristno uporabljajo naročniki: Ministrstvo za notranje zadeve, Nova ljubljanska banka, DARS Slovenija, Varnost Bežigrad, Pacient Ljubljana, Premier Adria, IVL, Civilna zaščita Slovenije, mnoge menjalnice in medicinski centri, zlatarji in ostali trgovci in podjetniki. Tvorno smo sodelovali tudi pri več raziskovalnih nalogah ministrstva za znanost in tehnologijo.

 

DEJAVNOSTI PODJETJA:

elektronska oprema in sistemi za specialna vozila (policijska, reševalna, gasilska, blindirana, bivalna)

robotika

specialni avtoalarmi

akustična opozorila za vzvratno vožnjo delovnih vozil

centralna zaklepanja in električni pomik stekel

prenosni alarmi, alarmi z daljinskim javljanjem (pagerji)

audio in video nadzorni sistemi

interfoni in ozvočenja, mobilna ozvočenja

varnostna oprema za prevoz in prenos denarja in dragocenosti

izdelava in servis mobilnih siren za prednostna in interventna vozila

kontrola, krmiljenje, štetje in avtomatizacija delovnih procesov

telekomunikacijski vmesniki

merjenje in regulacija temperature, krmiljenje hidravlike in pneumatike

DC/DC in DC/AC pretvorniki

projektiranje, izdelovanje in servis medicinske opreme

avtomatska osvetlitev prostorov

izdelovanje avtomatskih polnilcev za vse vrste in tipe akumulatorskih baterij

uvoz in izvoz specialne elektronske opreme

 

 

- NAZAJ NA GLAVNO STRAN

- KDO SMO, KJE SMO