Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!Vultures <=> Borac


F.C.Borac nije umro !!! On jos zivi u nasim srcima, a i dan danas na gradskom stadionu loptu sutaju naki momci u crveno-plavim dresovima... Mozemo li zajedno sa njima ponovno izgraditi nas zajednicki BOSANSKI i BANJALUCKI BORAC ili ce u buducnosti postojati nas PRAVI BORAC i neki njihov para-borac!?

Dobrodosli na web stranice koje se posvecene Fudbalskom Klubu BORAC iz Banjaluke (BiH).Zavirite u banjalucki crveno-plavi pakao i osjetite strast kojom su Borac i Lesinari harali bivsom Jugom...


Novo na www.borac.cjb.net Od 26.3.00. otvoren je FORUM na kojem mozete ostavljati svoje komentare o Borcu.           
Fudbalsni / nogometni klub Borac BL je osnovat davne 1926.godine. Kroz svoju dugogodisnju historiju Borac se takmicio u raznim nivoima saveznih i republickih liga. Svoj vrhunac je postigao krajem 80-ih i pocetkom 90-ih godina kada osvaja Kup Marsala Tita, obnavlja status prvoligasa, zauzima 4.mjesto u prvoj ligi bivse i nikad vise sastavljene SFRJ i na kraju postaje pobjednik Mitropa-cup:a... Od 1992. godine F.C.Borac prestaje sa radom zbog posljedica rata i okupacije Banjaluke.
Ove stranice su pokusaj vracanja sjecanja na dane kada je Borac zario i palio stadionima sirom bivse SFRJ. Cilj mi je prije svega da uz pomoc ovih stranica pokusam podsjetiti "LESINARE" na one predivne dane Borceve slave, kao i takodjer predstaviti ostalima ljubitekljima fudbala jednu od najboljih BH-nogometnih ekipa.

Upisi se u knjigu gostiju F.K.Borca Pogledaj sta su drugi napisali
BH Fanaticos RTV BIH - sport BH Football BH SPORT


Zamolio bih sve ljubitelje nogometa a narocito BORCEVCE, koji posjeduju bilo kakav materijal(slike, pjesme,price, isjecke iz novina, itd..) vezane za F.C.Borac BL, da ako su u mogucnosti posalju mi ih radi pobiljsanja ovih memorijalnih stranica o nasem klubu. -HVALA-

Borac fan-klub e-mail:
borac@bluka.zzn.com