Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
AuringonLaskun Fatimah ox

 

AuringonLaskun Fatimah ox

- Yleistiedot:
Lempinimi: Fatima
Rotu: arabialainen täysiverinen, ox
Sukupuoli: tamma
Syntymäaika/ikä: 6.6.2003/6 vuotta
Säkäkorkeus: 151 cm
Väri: ruunikko
Merkit: tähti, vuohis- ja ruunusukka
Kasvattaja: Sun Down's Arabs
Omistaja: Hansu
Hoitaja: Mirka
Kotitalli: Hansun Talli
- Hoitopäiväkirja
Koulutus:
- RE: 120 cm
- KO: Helppo A
- ME: -

- Luonne:
Hoitaessa: Fatima on super kiltti. Se kutiaa hiukan mahan alta ja silloin se luimii. Harjausta se rakastaa ja nauttii rapsutuksesta ja kaikesta huomiosta kympillä. Kaviot se antaa putsata ja satula vyön kiristää. Pesusta Fathima ei pahemmin välitä, mutta suihku ratsastus lenkin jälkeen on sen mielestä aivan ihanaa.
Ratsastaessa: KENTÄLLÄ Fathima kulkee kuolaimella ja on reipas ja kuuntelee kaikkia ratsastajan antamia apuja ja tottelee ne kunnialla. Esteillä Fathima on kuin unelma, se hyppää pehmeästi ja korkealle sekä pitää siitä itsekin. Koulu ei sen mielestä ole kovinkaan mukavaa, vaikka sen liikkeet ovatkin hienot. Fathima aristaa vähän raippaa, mutta ei raippaa niin reippaalla hevosella tarvitakkaan.
MAASTOSSA: Fathima rakastaa maastoilua. Fathima saattaa aristaa jotain pelottavan näköisiä möykkyjä, mutta hirvet tai mitkään muutkaan eivät sitä pelota. Fathima on maastovarma ja varmajalkainen, joten sillä voi kiipeillä ja ratsastaa hankalakulkuisessakin maastossa. Joskus kuitenkin, Fathima saattaa saada pellolla laukatessa riemukohtauksia ja tehdä muutaman pienen pukin. Fathima ei kuitenkaan kauhesti tykkää kastella kavioitaan, joten ojan ylitys saattaa olla joskus jokseenkin ongelmallista. Yleesnä Fathima turvautuu vauhdittomaan hyppyyn ojan yli.
Kisoissa:
Muuten: TALLISSA Faitma on kiltisti eikä rymistele kuin hirveän nälän yllättäessä tai jos se potee pahaa tekemisen puutetta. Faitmalla ei oikeastaan ole huonoja tallitapoja, mutta se saattaa joskus aina kaataa juomakuppinsa. Ruuat se tallissa hotkii aina kuin peläten että viereisen boxin asukki tulee ja syö ne.
LAITUMELLA/TARHASSA Faitma usein syö tai vain seisoskelee... tarhakaverin kanssakin joskus Faitmah juoksee kilpaa tai muuten vain "leikkii". Se hyväksyy kaikki uudet lauman jäsenet ja siksipä tulee kaikkien hevosten kanssa hyvin toimeen. Joskus kuitenkin Fathimallakin on huonoja päiviä, ja silloin se vain mököttää yksin tarhan/ laitumen perimmäisessä nurkassa. Tarhasta Fathima antaa hyvin kiinni, mutta laitumella sen mielestä on ensin kiva vähän leikkiä emäntänsä kanssa ns. kissa hiiri leikkiä.

- Sukutaulu:

i: Wall's Charmant ox

ii: VIR MVA Ch Mintun Aladdin ox (ktk-I)

iii: VIR MVA Ch Paithan ox (kyk-I)

iie: Fiin Sheik's Filha ox

ie: Metsälän Black Velvet ox

iei: VIR MVA Ch Wall's Royal Master ox

iee: Ch Dasaj Florina ox (ktk-II)

e: Kuuportin Tamiimah ox

ei: Amurath SilverWing ox (kuollut)

eii: Spring Silver ox

eie: Axantha ox

ee: Tamara CMF

eei: -

eee: -


- Jälkeläiset:

Nimi Sp Synt Isä/Emä
HT Jasmina tamma 30.8.2003 Le Memory In Long Run ox
Hinni's Fakir ori 26.11.2003 Le Memory In Long Run ox
Hinni's Beauty tamma 13.12.2003 Le Memory In Long Run ox


- Kisakalenteri:

Luokka Laji Paikka Pvm Esittäjä Sijoitus
30-50 cm Este Tinkertalli 29.9.2003. Hansu 16/40
90-100 cm Este Kisakeskus Viiropukale 29.9.2003. Hansu 5/20
80-100 cm Este Talli Wonderland 18.10.2003. Hansu 4/8
100-110 cm Este Pilvenpiilo 15.11.2003. Hansu 17/19
100-120 cm Esteratsastus Siittola Naskitsa 8.3.2004 Hansu ?
Haasteluokka 60-120 cm Esteratsastus Siittola Naskitsa 8.3.2004 Hansu ?
110-120 cm Esteratsastus Siittola Proowan's 29.3.2004 Hansu 9/30
Helppo A Kouluratsastus Siittola Valkoviini 9.-11.4.2004 Hansu 14/24
70-80 cm Esteratsastus Siittola Valkoviini 9.-11.4.2004 Hansu 9/26
110-120 cm Esteratsastus Whisperer 27.4.2004 Hansu 8/20
Helppo A Kouluratsastus Cullamore's Thoroughbreds 10.5.2004 Hansu 7/100
120 cm Esteratsastus Gestüet Warendorf 9.4.2004 Hansu 1/20


- Kuvagalleria: (klikkaamalla kuva isoksi)

- Arvostelut:

Sivuista:
Kiva tausta, ehkä hieman pieni kuva alussa ja se häiritsee. Fontin koon voisi vaihtaa pienempää ja ehkä vähän parempi keskitys olisi kiva. Kiva tausta, jotenkin minun mielestäni vaan sininen ei sovi siihen. Sukutaulun taustavärin voisi ehkä muuttaa myös, taustan väriseksi ja kuvia voisi ehkä pistää vähän enemmän sekaisin, tasapainoittamaan ulkoasua. Muuten kyllä kiva ulkoasu!
Luonteesta: Kivasti kirjoitettu luonne, ehkä nuo eri "vaiheet" voisi tummentaa, että voisi hakea sitten mieleisimmänsä, jos ei kiinnosta koko litanjaa lukea. Tarpeeksi pitkä. Ehkä keskitykset voisivat olla paikallaan. OIkein hyvä luonne.
Kuvista: Ensimmäinen kuva hyvälaatuinen, ehkä kuitenkin hieman pieni....ravikuvasta ei paljoa saa selvää, sillä aurinko paistaa juuri pahasta paikasta. Selkeä kuva muuten. Viimeinen kuva olisi muuten hyvä rakennekuva, mutta se on aika sumea ja kaukaa otettu. Eikä siinä ole ollut kovin hyvää valaistusta
Kouluarvosana: 8+


Päätä ei sivulta näe mistään kuvasta hyvin, mutta näyttää hyvältä. Vähän suora. Turpa on hieno. Kaula erittäin hyvä. Säkä pitkänomainen eikä kovin suuri, mutta hyvä. Lavat kivat. Selkä Ok, vähän kuoppamainen. Lautaset ja takapää hyvät. Runko yleensäkin hieno. Jalat vähän vänkyrät, voi tosin johtua myös asennosta. lanne vähän heikko. Sivut ihan hyvät.
Ainokainen

Tammalla on hyvä kaula, lautaset ok ja pää on hyvä. Sillä on kiva väri ja ja harja ja häntä näyttää hyvin hoidetuilta. Luonne vaikuttaa ihan hyvältä ja on tarpeeksi pitkäkin. Kisoissa on heposella käyty, mikä on hyvä. Suku on todella hyvä ja sukua on aika paljon netissä. Kuvia on paljon, mutta ensimmäinen kuvä on aika pieni ja viimeinen on sumea ja kaukaa otettu. Perustiedot ovat ok.
saarkku


- Copyrightit:
Tekstit © Hansu
Ulkoasu © Hansu
Kuvat © October Hill Farms