Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Ahti Hietikko TAPAHTUMA

Saunoontie 33

64700 TEUVA

ahti.hietikko@cop.fi 2000-08-02

 

 

 

 

 

KESÄN 2000-RÄÄPIÄÄSET LUOVANKYLÄSSÄ

 

Seppätapahtuma 9.9.2000 tervahaudalla

 

 

 

 

Petteriläisten suku ja kulttuuriyhdistys ry järjestää 9.9.2000 Seppäkurssin alkeet ja sepäntaitohin perehdyttämis kurssin Teuvan Luovankylässä. Mestarina toimii Pietarsaarelainen seppä Peter Hedman ( Hän on kaksikielinen).

 

Halukkaita noviiseja kurssille on jo ilmaantunut ,mutta jos seppä hyväksyy niin miksi ei vielä voisi tulla mukaan jos tuo oman alasimen mukanaan. Kurssi kestää 8 tunnin ajan joten jonkun leka saattaa jo sen jälkeen painaa , että

tilaa voi hyvinkin olla.. Menestyksesta riippuu jatketaanko kurssia ensi kesänä useampipäiväisenä.

Alueella on pieni paja , mutta sateen sattuessa on tehtävä vähän vuorottelu järjestelyjä..

 

Tapahtuma on jatkoa Luovankylän vuotuisille perinne tapahtumille, joita ovat olleet 1997 Valtakunnallinen tervajuhla, Hiilimiilu ja perinnemaali sekä sukujuhla 1998, Tiilihauta ja hiilihauta sekä perinnekäsityönäyttely 1999.

Tämänvuotinen tapahtuma hyödyntää saatuja Sysejä käytännössä eli miten taottava rauta saadaan kuumennettua taontalämpötilaan tekemällämme hiilellä ja sysillä. Tietenkin saatuja tiiliä on käytetty ahjoon ja maalia pajan maalaukseen.

 

Tapahtumaa on avustanut Teuvan kunta ja yleisöllä on vapaa pääsy. Alueella on pienimuotoinen vanhojen sepäntöiden näyttely . Yhdistys valmistaa keittoa ja kahvia sopu hintaan jota myydään yleisölle ja kurssilaisille.

 

Ahti Hietikko

Yhdistyksen pj.