Recensionen är från: Aftonbladet  
Recensent: Anders Hvidfeldt  
 
 
 

Slutna rum 75-95 

Lysande liveshower i somras och stödspelningar för "Ship to Bosnia". Ulf Lundell brinner igen. Starkare än på länge. 

På måndag släpper han dessutom två CD-dubblar samtidigt. Två karriärsammanfattningar, spetsade med fem nya sånger. "Öppna landskap" är, som framgår av titeln, den mer lättillgängliga med Lundell-hits i överflöd. Här finns "Lycklig, lycklig", "När jag kysser havet", "Kär och galen" och allt annat ett Lundell-fan behöver. Men också tre nya, glimrande låtar. 

"Älskling" är bedövande läcker, lustfylld rock à la Springsteen, komplett med klockspel. I "Lejon på Gotland", en hymnliknande ballad, tränger sig verkligheten på när Lundell sjunger om Grosnyj och Sarajevo. "Jag hade en älskling en gång" är minst lika vacker, keltiskt färgad med både thin whistle och uilleann pipes. På "Slutna rum" har Lundell själv styrt mer över låtvalet. Resultatet: färre publikfriare och mer av Lundells mörka sidor. Men vilka låtar: "Tre bröder", "Desperado", "Laglös" och klassikern "Bente". 

Dessutom två helt nya sånger att älska. "Mellan hägg och syren" är stort orkestrerad med maffiga SNYKO-stråkar och "Ut ur mörkret" har alla ingredienser för att bli en blivande Lundell-favorit. "Jag försöker leva upp till mina gråa hår" sjunger han, i en härlig text som faktiskt andas både optimism och framtidstro! 59 låtar allt som allt. Jag vill inte vara utan en enda. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Har du synpunkter på sidan. Har det blivit fel någonstans? Eller vill Du av någon annan anledning ha tag på mig. Då är det bara att mäjla mig på nedanstående adress. 

Vi hörs! 

Tillbaka till förstasidan Ulf  Lundell -Sveriges största rockpoet 


 

 
eriknettelbrandt@kurir.net