Recensionen är från: Göteborgs Posten den tredje november 1998
Recensent: PM Jönsson 
Senast kända adress: http://www.gp.se/baser/skivor/L/SL13.HTM
 

Slugger

Ulf Lundell & Crazy Horse? Jisses, aldrig har Lundell låtit så mycket Neil Young som på Slugger. Och även om jag egentligen vill ha en ny Xavante, eller en vidareutveckling av soundet på Män utan kvinnor, så fungerar Slugger utmärkt som rockurladdning. 
Lundell & Bark drar på för fulla muggar och det känns som höstovädret har svept in genom mitt ventilationssystem. Det blåser och viner och ekar av elektriska gitarrer. Simpel sketen rock. Reactor, Ragged glory och Weld i försvenskad Lundelltappning. En anspråkslös skiva som spelats in med livekänsla och replokalsoväsen som motton. 

Även textmässigt är det samma gamle Lundell. Jakten på kvinnan. Kampen mellan kvinna och man. Att i sin trasighet vilja vara en Jean-Claude Van Damme. Och så några enstaka sparkar i skrevet på idiotsamhället. Stampa på dem. Stampa på dem som inte fattar. 
Man igen, Slugger, Stum av beundran och Vägen ut är de bästa låtarna. Ibland lite väl gubbrocksegt men annars känns detta slammer-Lundellalbum oväntat friskt. 

  
Har du synpunkter på sidan. Har det blivit fel någonstans? Eller vill Du av någon annan anledning ha tag på mig. Då är det bara att mäjla mig på nedanstående adress. 

Vi hörs! 

Tillbaka till förstasidan Ulf  Lundell -Sveriges största rockpoet 


 

 
eriknettelbrandt@kurir.net