Recensionen är från: VLT den 23 februari 1996 
Recensent: Magnus Alselind 
 

 

Bosnia (EMI) 

Det börjar bli lite väl mycket dokumentation av Ulf Lundell.  Först Livslinjen, sedan Maria kom tillbaka, Rebeller, Slutna rum 7595, Öppna landskap 7595 och nu Bosnia - samlingar eller liveupptagningar allihop. 

Den senaste utgåvan, Bosnia, är en inspelning av Lundells konsert för Bosnien strax före jul. 25 kronor per såld CD går också oavkortat till hjälp till Bosnien. Och Bosnia lär betyda mer för bosnierna än för musikhistorien. För vi har ju hört Chans, Jag går på promenaden och Snön faller och vi med den förut. 

Vad vi inte hört tidigare på platta är Rockin' in the free world med Janne Bark på sång. Den lär oss varför Bark inte gjort någon solokarriär. Två nya låtar bjuder Lundell i alla fall på, Museum och Soldat kommer hem - två lågmälda saker som inte skulle platsa på Xavante som är den senaste Lundell-CD:n med nytt material. 

Bosnia får ändå fyra prickar med snudd på fem, lägre betyg går inte att ge till en platta med utmärkta liveversioner av Stora vägen, Stackars Jack, Hav utan hamnar och För dom som älskar. 
 
   
Har du synpunkter på sidan. Har det blivit fel någonstans? Eller vill Du av någon annan anledning ha tag på mig. Då är det bara att mäjla mig på nedanstående adress. 

Vi hörs! 

Tillbaka till förstasidan Ulf  Lundell -Sveriges största rockpoet 


 

 
eriknettelbrandt@kurir.net