Konstnären Ulf Lundell

Här ska allt om Uffes konstnärsskap tas upp. Just nu saknas det mycket material. Jag behöver din hjälp! Allt är av intresse. Bilder, berättelser, anekdoter, fakta. Hjälp till att bygga upp denna sida.

Skicka ett mäjl med dina bidrag så lägger jag upp den på denna sida. Du kan även använda formuläret längst ner på sidan.

Välkommen med Ditt bidrag!
Ulf Lundell ägnar sig inte bara åt författande, låtskrivande och turnéande. Han är också en mycket skicklig bildkonstnär. På bilden här intill ser du honom med ett av hans konstverk.

Uffe arbetar mest med bilder och grafik, kompletterat med en del "vanliga" målerier.
Ulf Lundell och ett av hans konstverk
Ulf Lundell och ett av hans konstverk.
Konst har alltid intresserat Lundell men kanske var musiken och skrivandet viktigare i början av Uffes karriär. Det var först 1988 som han förverkligade tankarna och började måla på allvar.

Under åren 1989-92 skapade Ulf Lundell en svit serigrafier som en hyllning till William Shakespeare. Sviten kallas "Hommage á William S" och kan fortfarande köpas. Lundell hade fascinerats av Shakespeares sonetter och lät varje serigrafi illustrera en sonett som också nedtecknades som en del av själva bilden.

Bland Ulf Lundells konstnärsförebilder hör Erland Cullberg och så kallade färgexpressionister som COBRA-gruppen, men även lite kändare pop-konstnärer som Andy Warhol.

Lundell visade upp hela sin repertoar (måleri, collage och grafik) på Hotell Tylösand i Halmstad 1992.

Ulf Lundell - April May June July Ulf Lundell - Hommage á William Shakespeare 1 Ulf Lundell - Hommage á William Shakespeare 2

Ulf Lundell - Par under måne Ulf Lundell - Svarta oliver Ulf Lundell - The child sees

Ulf Lundell - The men and the mountains Ulf Lundell - Fishjumping

Ulf Lundell - Homamge á William Shakespeare 3 Ulf Lundell - Hommage á William Shakespeare 4

Ulf Lundell - Målning på duk Ulf Lundell - Kerouac seriegrafiAtt köpa Ulf Lundells konst
Ulf Lundells konst säljs på ett par gallerier runt om i Sverige. Vissa samlingar åker "själva" runt på turné. Jag själv såg några av Uffes verk på en liten utställning i Linköping en gång.

Ni som bor i Stockholm är bättre lottade. Här finns det åtminstone tre gallerier som säljer Ulf Lundells konst.


Galleri Nakita
Adress: Föreningsvägen 29, 132 37 Saltsjö-Boo
Tel: 08 - 747 19 68


Södra Galleriet
Adress: Götgatan 46, 118 26 Stockholm
Tel: 08-702 03 05
Hemsida: Södra Galleriet


Galleri Freden
Adress: Tyska Brinken 19, Gamla stan, Stockholm
Tel: 08 - 715 18 88
Mobil: 070 - 525 25 09
Hemsida: Galleri FredenSkicka in ditt material
Det är många som väntar på att få ta del av ditt material. Skriv in personuppgifter, e-postadress och vad du kan bidra med nedan. Tryck därefter på "Skicka".
Personuppgifter
Förnamn: Efternamn:
E-post:


Skriv in ditt material här:
Du kan också e-posta in uppgifterna ovan till eriknettelbrandt@spray.se om ovanstående formulär inte skulle fungera med din webb-läsare


Har du synpunkter på sidan. Har det blivit fel någonstans? Eller vill Du av någon annan anledning ha tag på mig. Då är det bara att mäjla mig på nedanstående adress. 

Tillbaka till förstasidan Ulf  Lundell-Sveriges största rockpoet

eriknettelbrandt@spray.se