Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

  Geschiedenis 

Home   Nieuws & Info   Onze Honda's   Foto's   Links   E-mail

Hieronder vind je onder andere de geschiedenis per auto (als deze er is) en daarnaast een korte samenvatting vertaald uit het Engels over de ontwikkelingen bij Honda ten tijde van de Civic.
Mocht ik op den duur meer vinden dan wordt dit aangevult.


Ramona's eerste auto: Honda Civic 1.3 D Sport 1982


De lancering van de eerste Honda Civic.

Begin 1973 presenteert Honda een nieuwe auto, de Honda Civic. Deze auto had een watergekoelde 4-cylinder motor en voorwielaandrijving. Ondanks dat het een kleine wagen was, was deze toch groter dan de Honda 600 serie. Ze waren verkrijgbaar als 2-deurs sedan en als 3-deurs hatchback.

De uitbreiding.

In 1975 is de Civic serie uitgebreid met een lijn die allen de nieuwe CVCC motor onder de kap hadden. CVCC betekent Compound Vortex-Controlled Combustion. Deze 1500cc motor produceert minder vuile lucht zonder gebruik te maken van catalysator. Later dat jaar werdtde lijn uitgebreid met een 5-bak en een 4-deurs Wagon versie.

1981 de 2e Generatie.

Een geheel nieuwe Civic 4-deurs sedan met een 1500cc motor gaf het begin aan van een nieuwe generatie Civic's. Deze 2e generatie was redesigned, verkrijgbaar als 3-deurs hatchback met 1300 of 1500cc CVCC motor of een Wagon met een 1500cc motor.
Deze auto kreeg een onderscheiding voor beste import wagen van het jaar in de US.

Andere Civic's.

Zoals bij vele modellen, staat bij de Civic de vernieuwing ook niet stil. Bij latere modellen zullen ook dingen als ontwerp en interieur sterk veranderen. Kijk voor meer info onder andere op de site van de Honda Civic Club Holland of op Honda.nl.

(Deze tekst is gedeeltelijk vertaald van de site Hondafirst.com.)

Home