Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!




OSMANELİ KAYMAKAMLIĞININ WEB SİTESİNE HOŞ GELDİNİZ!...





      04-07 AĞUSTOS 2005 tarihleri arasında gerçekleştiricek olduğumuz 2.Osmaneli Alaca Karpuz Festivali ve Osmaneli Tarım Fuarı'na firmalarımız ve halkımız davetlidir.



                   Selahattin ÇETİNTAŞ                                Osman HACIBEKTAŞOĞLU

                   Osmaneli Belediye Başkanı                                Osmaneli Kaymakamı

Tarihi Osmaneli Evlerimizden Biri ;



Tarihi Kilisemiz ;



     BİR KAÇ SATIRLA OSMANELİ... 1308'de Osmangazi tarafından Türk topraklarına katıldığından bu yana onun ismi ile anılır Osmaneli. Büyük İmparatorluğun tohumlarını bu topraklarda serpmiştir ecdad.Bilirsiniz...

     1926'da Bilecik iline ilçe olduğundan beri,neredeyse hiç değişmeden korumuştur görülmeye değer tarihi mirasını.Birbirinden güzel binaları, sokakları gördüğünüzde teneffüs edebilirsiniz o günleri.

     Koca Sakarya'nın içerisinden kıvrım kıvrım ve bereket dağıtarak aktığı Osmaneli tarımla uğraşa gelmiştir hep.Yetiştirdiği karpuz, ayva ve domatesleri ile haklı bir nam edinmiştir ülke tarımında.2003 yılında elde ettiği yaklaşık 58 trilyonluk gelire rağmen, gerçek potansiyeline ulaşmamış olan Osmaneli, tüm uygun koşulları ve bereketli toprakları ile bu alanda yatırım yapacaklar için büyük ve bakir bir cennettir.

     1970'lerden ve hatta öncesinden beri sanayide de var Osmaneli. Gıda, kimya, makine ve yapı elemanları gibi sektörlerden 10 kadar büyük firma ve fabrikaya ev sahipliği yapmaktadır. Vergi, arazi-altyapı maliyeti, kara-demiryolu ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerine yakınlık gibi birçok önemli avantajları ve 1000 dekar alan üzerine kurulu OSB ile sanayi yatırımcılarını ağırlamak için de hazır durumdadır.

     Bunların dışında doğal değerlere de sahiptir ilçe.

     Mide, böbrek, safra kesesi hastalıklarına iyi gelen şifalı içmeceleri, Çiftlik Köylerindeki Tümülüsleri, ve ilçeyi ikiye bölercesine ve huzur veren bir ninni gibi akan Sakarya nehri ile doğa tutkunları için görülmeye değer bir bölgedir ayrıca.

     Selçuklu, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait bir çok sivil mimari örneği bina ve yapıya sahip olan ilçe, bu kültürel yapının korunması ve tanıtılması adına, bir dizi organize faaliyet gerçekleştirmektedir. Bunlardan ilki olan "Osmaneli Evleri Projesi", yüzyirminin üzerinde ve içlerinde Mimar Sinan'ın da yapıtları bulunan anıtsal özellikli yapıyı iç ve dış turizme dolayısı ile ülke ekonomisine kazandırmayı hedeflemektedir. Ulusallaşması hedeflenen ve bu yıl ilki gerçekleşecek olan "Osmaneli Alaca Karpuz Festivali", ilçenin gerek turistik ve kültürel gerekse tarımsal bazda tanıtımına katkıda bulunacaktır.

     Buyurun! sadece bizim olmayana, ortak kıymetimize buyurun… Buyurun, tarihe, Sakarya'nın suladığı meyve bahçesine buyurun… Buyurun, ilçemize,



     Osmaneli'ye buyurun…




Sayfa Tasarım Halindedir...





Mailimiz : osmanelikaymakamligi@ttnet.net.tr