Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

PAINTBALL FEGYVEREK (MARKEREK)

PUMPÁS MARKEREK . . . . . . . . . . . . . .FÉLAUTOMATA MARKEREK

Felépítés

A marker teste
A legtöbb paintballmarker, mint ez a nyitott boltozatu is aluminiumból készült. Az egybeöntött testbe elölrol menettel illeszkedik a cso.A testen belül található Külön alkatrészként a gázszelep és az azt lövéskor megnyitó ún. hátsó bolt. A testen irányzéktartó sín van. A test egy ún. tágulási kamrán keresztül kapja a hajtógázt. /Co2,Ni, surített levego/

A cso
A csövekbol van legalább száz féle típus. Anyagát tekintve lehet acél, de leggyakrabban ez is alumíniumból, teflonos kerámiából készül. Az alapfelszerlések egyszeru rövid alucsövet tartalmaznak, míg a tuningcso lehet rövidebb-hosszabb, perforált, vagy hónolt. A képen látható 14 inches cso is hónolt. Megpörgetve a paintball labdát pontosabb lesz a marker, de nem erosebb. A csövek sérülékenyek.

Belso alkatrészek
Az elso boltozat, vagy frontbolt a lövi ki a festékgolyót. Anyaga könnyu aluminium. Nagyon sérülékeny alkatrész, mert karbantartáskor egyetlen rossz mozdulattal eldeformálhatjuk. /Kuka/ Ez az alkatrész a képeken látható markerban tuningalkatrész, speciális furatokkal. A gyári alaptípusok muanyag elso bolttal kerülnek forgalomba.
A valve, vagy magyarul központi szelep két végén kiáramló gáz elöl a golyót fújja ki, hátul a hátsó bolt hátralökésével, újra felhúzza a markert. Anyaga aluminium.
A hátsó bolt, vagy angolul rearbolt egy rugó segítségével a ravasz meghúzásakor eloreszalad szeleptüskére ütve megnyitja a gáz útját a szelep két oldalán. A visszaható gáznyomás a hátsó boltot hátralöki. A zár a hátsó boltot megfogja és a marker újra lövésre kész. Anyaga aluiminium.

A markolat és zárszerkezet
A muanyag markolat két pár imbus csavarral rögzül a testhez. A markolatra szerelik fel a gázvezeto csövet /réz/, de ennél a darabnál az ún. tágulási kamrán keresztül jut a Co2 a szelepbe.

Több ellenzo azzal érvel, hogy ez az eszköz igen komoly sérülést tud okozni, ha mondjuk acélgolyót, vagy fagyott paintballgolyót lonek ki belole. Az acélgolyó súlya olyan nagy lesz, hogy a rendelkezésre álló gáznyomás max. 1-2 m-re viszi ki azt. A paintballgolyókat az utóbbi idoben úgy gyártják, hogy azokba fagyálló folyadékot kevernek.