Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Katkelmia kirjoista ja elokuvista

Ja täällä rakkaimpien laulujen sanoja


Kirjasta ”Ei keijut kenkiä käytä”(luin vuonna –99)

” Mä luulen ettei kellekään oo hyväks makoilla ruusuilla kovin pitkään. Sellanen tekee ihmisestä jotenki ruman. Kun sit joutuu käymään surun talossa, tuntee jotenki puhdistuvansa. Mä huomasin, et sieltä saa jotaki sellasta, jota ei kasva ruhtinaittenkaan puutarhoissa ja jota ei voi ostaa millään rahalla. Jos sä meet joskus sinne, sä yllätyt. Nähtyäs pimeet portit sua helpottaa. Mikään paljastunu ku ei ookkaan enää pimeetä. Eikä sun tartte enää koskaan juosta niitä karkuun.”

”Alkujärkytyksen pohjaton itku ja huuto, seki tuntu paremmalta ku tää tyhjyys. Tää jäätikkö, jolla ei uskaltanu hievahtaakaan. Piti olla huomaamaton tai kuollut, ettei enää mitään kauheeta tapahtuis”


Kirjasta ”Elämänviiva”(luin vuonna –99)

” Mua sattuu johonkin sellaiseen paikkaan, jota ei ole olemassa, ja siksi en voi lievittää kipuani. Pahimmalta tuntuu huomata, minkä kaiken on menettämässä. Pystymättä edes huutamaan ääneen”

”Meri.. Mä haluaisin hukkua siihen ja hioutua sen aalloissa kuin kivet ja simpukat niin, että niistä tulee täydellisiä.”

”Ihmiset aina haluaa tietää keitä ne on. Mutta jos ne tietäisivät, niin eivät ne haluaisi. Tottakai sillä on tarkoitus, ettei tunne itseään, itsensä sisällä ei voisi elää. Miksi mä sitten tunnen, miksi mun täytyy elää kuin verkossa josta näkee läpi, muttei pääse pois. Mä tiedän itsestäni kaiken ja se satuttaa”

”Se valtava lintu, mikä mun sisältäni yrittää ulos, on mun sielustani karannut sulka, joka kasvoi kun annoin sen olla. Mä rämmin joka yö unissani sen linnun tuskaa, se ei halua rakentaa pesää, se haluaa olla vain vapaa. Ja vapautta en ole nähnyt yhdessäkään ihmisessä”

”Voiko kukaan milloinkaan pitää mua kädestä niin, etten mä tuntisi sen toisen pelkoa. Voiko kenessäkään ihmisessä kasvaa niin suuri rakkaus, että siitä riittäisi mulle. Miksi mä en voi häätää mielestäni jotakin, mitä en tule koskaan saamaan. Mikä tarkoitus on sillä, että mun täytyy kärsiä rakkaudestani. Mä pelkään itseäni, sitä, mikä mun sisällä liikkuu. Se haluaa murtautua ulos ja näyttää olevansa olemassa. Ehkä mä joskus haluaisin näyttää sen kaikille, olla siitä samalla tavoin ylpeä kuin muut. Mutta en mä voi, mä tiedän hyvin, minkä kaiken menettäisin”

”Mutta onko elämä niin yksinkertaista, että kun ensin elää, on olemassa ja sitten kun kuolee niin ei enää ole. Niinkö elämä kulkee kunnes pysähtyy kuoleman kohdalle?”

”Jos kuoleminen olisi helpompaa, niin mä kuolisin. Jos se tapahtuisi ilman verta ja ilman kyyneleitä, ilman tuskaa ja ilman ikävää, niin kaikki haluaisi kuolla. Kaikki kai uskoo pääsevänsä taivaaseen, johonkin korkeeseen, puhtaaseen ja hyvään. Mä en usko. Uskon räjähtäväni ja lentäväni, muuttuvani kokonaan. Kun kuolen, ei ole enää mua, on joku muu tässä helvetillisessä kylmyydessä”

”Mun on lähdettävä täältä pois, koska mun täytyy tuntea mun koko olemassaolo uudestaan, raskas totuus ja valhe”


Elokuvasta ”The Crow~City of Angels”

”Uskon, että on olemassa paikka,
jossa levottomat sielut vaeltavat.
Niitä painaa suru.
Ne odottavat että voisivat korjata vääryydet.
Vasta sitten ne voivat päästä yhteen rakkaidensa kanssa.
Joskus varis näyttää niille tien.
Koska joskus rakkaus on vahempi kuin kuolema.”

”Elämä on vain unta matkalla kuolemaan”

”Koko maailma rakastaa yötä eikä palvo enää ollenkaan räikeää aurinkoa”

”Yksi varis on surua
kaksi varista on iloa
kolme varista on kirje
neljä varista on poika
viisi varista on hopeaa
kuusi varista on kultaa
seitsemän varista on salaisuus,
jota ei saa kertoa”

”Varis on hänen voimanlähteensä. Se on hänen yhteytensä tähän maailmaan ja seuraavaan. Katkaise se, niin hän on yhtä haavoittuva kuin muutkin”

”Minä olen sinun varjosi. Jokaisella enkelillä on piru”


Elokuvasta ”Romeo&Julia”

”Valoa kohti poika hiipii ja lukkiutuu huoneeseensa. Sulkee ikkunan, hylkää päivänvalon ja luo itselleen keinotekoisen yön”

”Miksi, oi rakkaus riitaisa, vihaava rakkaus, tyhjyydestä luotu. Raskas keveys, arvokas turhuus, epämuodostunut kauniiden muotojen kaaos”

”Ainoa rakkauteni nousi ainoasta vihastani. Liian varhain tavattu, myöhään tunnettu. Rakkauteni on pahaenteinen, kun minun on vihamiestäni rakastettava”

”Romeo, oh, Romeo. Miksi olet Romeo? Kiellä isäsi ja nimesi. Tai vanno että rakastat minua enkä minä ole enää Capulet. Vain nimesi on viholliseni. Sinähän olet sinä, et Montague. Mikä on montague? Se ei ole käsi, jalka eikä muukaan miehen osa. Ota toinen nimi! Mitä nimi on? Ruusukin tuoksuisi yhtä hyvältä toisen nimisenä. Niin myös Romeo, toisenkin nimisenä olisi yhtä täydellinen. Romeo, hylkää nimesi, joka ei edes ole osa sinua ja ota minut”

”Rakkauden siivin tulin yli muurin. Minkä rakkaus osaa, se myös uskaltaa”

”Yö peittää minut heidän katseiltaan. Jos et rakasta minua, anna heidän nähdä minut täällä. Ennemmin kuolen heidän vihastaan kun elän ilman rakkauttasi”

”Rajulla onnella on raju loppu. Se kuolee loistoonsa kuin tuli ja ruuti jotka suudelmassa tuhoutuvat. Hunajakin voi olla makeudessaan äitelää. Rakastakaa siis kohtuudella”

”Tule, lempeä rakkauden yö. Tuo minulle Romeoni. Kun kuolen, leikkaa hänet pikku tähdiksi. Hän tekee taivaan kasvoista niin kauniit että kaikki rakastuvat yöhön eivätkä palvo enää auringon valoa. Rakkauden linnan ostin, vaan en muuttanut. Myyty olen, vaan en omistettu. Tämä päivä on kuin pitkä yö ennen juhlaa kärsimättömälle lapselle, jolla on uusi vaate, vaan ei käyttölupaa”

”- Suru on kai sinuun rakastunut ja onnettomuus sinut nainut. Olet karkotettu vain Veronasta. Ole kärsivällinen, maailmahan on suuri.
- Ei ole maailmaa Veronan ulkopuolella. Karkotus täältä on karkotus maailmasta. Karkotus on toinen nimi kuolemalle. Katkaiset kaulani kultakirveellä, ja hymyilet iskulle, joka surmaa minut.
- Voi kiittämättömyyttä ja kuolemansyntiä. Tämä on armoa etkä huomaa sitä”

”Tänään sydämeni täyttyy ilolla ja kevät ajatukset nostavat minut ylös. Unessani rakkaani löysi minut kuolleena ja puhalsi minuun suudelmillaan elämää ja heräsin keisarina. Kuinka ihana onkaan rakkaus kun sen varjokin on niin riemukas” ”Rakkaani. Vaimoni. Kuolema, joka imi hengityksesi sulon ei ole mahtanut mitään kauneudellesi. Olet voittamaton. Kauneuden lippu loistaa punaisena huultesi ja poskiesi yllä. Kuoleman kalpea viiri ei ylety ulotu niihin. Rakas Julia, miksi olet yhä niin kaunis? Onko aineeton kuolema sinuun rakastunut ja lempii sinua täällä pimeässä? Tänne teen ikuisen lepopaikkani ja karistan väsyneiltä harteiltani turman tähtien ikeen. Silmät, viimeinen katse. Kädet, viimeinen syleily. Ja huulet, hengen portit sinetöikää suudelmalla. Ikuinen sopimus kaiken nielevän kuoleman kanssa”


Elokuvasta "Vuosi nuoruudestani"

"Oletko ikinä sekoittanut unta ja todellisuutta toisiinsa? Oletko varastanut vaikka sinulla on rahaa? Oletko koskaan ollut surullinen? Oletko luullut junan liikkuvan vaikka se on paikallaan? Ehkä minä olin hullu. Ehkä se johtui 60-luvusta tai ehkä minä vain olin häiriintynyt tyttö."

"Sinun pitää kirjoittaa siitä. Kirjoita siitä muistikirjaasi. Sinun pitää vapautua siitä jotta et enää voi piiloutua sen taakse."

"Kun ihminen ei halua tuntea, kuolema voi tuntua unelmalta. Kun kuoleman näkee, kun todella näkee sen siitä unelmoiminen tuntuu helvetin naurettavalta."

"Kaipaan Lisaa mutta elämä on helpompaa ilman häntä. Ei ole helppoa hallita ajatuksiaan. Tiedän vain, että minä aloin taas tuntea. Pääsisin takaisin maailmaan vain käyttämällä laitosta hyväkseni."

"Julistettu terveeksi ja päästetty takaisin maailmaan. Lopullinen diagnoosini kuuluu: toipunut rahatilapotilas. En vieläkään tiedä mitä se tarkoittaa. Olinko minä koskaan hullu? Ehkä minä olin, tai ehkä elämä onkin hullua."

"Hulluus ei ole sitä että on rikki tai synkän salaisuuden riivaama. Se on sinä tai minä vahvistettuna. Se on valehtelemista ja siitä nauttimista. Se on sitä että toivoo olevansa ikuisesti lapsi. He eivät olleet täydellisiä mutta he olivat ystäviäni. 70-lukuun mennessä useimmat olivat päässeet pois ja elivät omaa elämäänsä. Olen tavannut joitakin heistä ja joitakin en koskaan. Päivääkään ei kulu niin etten ajattelisi heitä.Alkuun