Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
De Kade in Zaandam opent op zaterdag 8 januari haar deuren voor een echt Afrikaans Reggae Festival, georganiseerd door Ghettowish en Studio One pro. De hele nacht door met live reggae en soundsystems. In Afrika is reggae in al haar facetten één van de meest populaire en gerespecteerde muzieksoorten. "Music with a message from the heart....Music for the masses!" Voetbalstadions lopen er vol voor en posters van helden als Bob Marley, Alpha Blondy, Lucky Dube sieren het straatbeeld. Ook Nederland is een vele grotere reggae-natie dan de meesten van ons beseffen. Gettowish uit Amsterdam gaat dit veranderen en begint dit nieuwe jaar 2005 met een landelijke tour 'African Reggae Festival'. Lokale roots bands brengen u een perfecte en relaxte reggae show. Iedere maand vindt het festival plaats in Nederlandse steden, met voor deze maand op 8 januari de Kade in Zaandam en op zaterdag 22 januari Tivoli in Utrecht. In februari komt het festival naar 't Paard in Den Haag en 013 in Tilburg. De mensen van GhettoWish zijn ras-muzikanten en sommigen wonen ruim 20 jaar in Nederland. Volgens Macangira is deze tijd klaar voor African Roots Reggae met sterren van eigen bodem!

Het Shain album Confront it! werd in Sierra Leone verkozen als "best Album 2003". Via de officiële kanalen werden er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Nog steeds gaat er geen dag voorbij zonder dat de Sierra Leoonse radio zijn nummers draait. Want ondanks de tragische dood van frontman en oprichter Amara Kabineh Kabba in 2003, is Amara's Shain Band in Amsterdam bij elkaar gebleven en treedt op met enorme passie. Ongecompliceerde en ietwat up-tempo roots reggae, met pakkende refreintjes en een zonnige boodschap, gebracht door zes enthousiaste muzikanten. Skankende ritmes, lekker rollende keyboardpartijen en een voor het genre vrij aparte drumsound doen de rest.

Ras Jampara werd geboren in Burundi, Afrika. Hij begon al vroeg met musiceren en bleef zich ontwikkelen tot hij in 1990 Aston Barret ontmoette, de bassist en leider van The Wailers. Vanaf 1992 werkte hij continu samen met de Wailers. Zo werd zijn eerste album ?Tolerance? samen met hen opgenomen en geproduceerd door Aston Barret en Jampara zelf, een zeer succesvol roots en cultural album. In 1993 toerde Jampara als lead zanger/gitarist (en als eerste na Bob Marley) zelf met The Wailers door Europa en Afrika. In 1994 richtte hij The Batalion op en bracht in 1999 met deze band zijn eerste album uit. Live bestaat de band uit een 10 tot 12 koppige formatie die (en dat zal niemand verbazen) sublieme roots reggae speelt.

Elijah Kalswe?s Lumumba is een sterk roots-reggae album, opgedragen aan de vermoorde Congolees Patrick Lumumba die tegen de koloniale overheersing streed. Krachtige muziek met strakke intro's die snel overgaan in smaakvolle African-Reggae arrangementen.