Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

SEPTEMBER 2001:

Lørdag 29. september 2001
4. divisjon, Kodal Idrettspark
Kodal IL IF - Åsgårdstrand IF (1-1) 5-2
Åsgårdstrand måtte ta poeng fra Kodal for å være sikret ny kontrakt i 4. divisjon neste sesong, men vertene kjørte over ÅIF og vant til slutt hele 5-2 i Kodal Idrettspark.
Men det var Åsgårdstrand som kom best i gang da Ole Morten Skog la et presist innlegg inn til Håvard Wormdal som headet inn 1-0 ledelsen.
Men mot slutten av omgangen reduserte vertene til 1-1 etter en meget tvilsom episode. En Kodal-spiller la ballen til rette med hånda før han banket den inn, og dommeren godkjente utrolig nok scoringen da han mente handsen var uforskyldt.
I andre omgang punkterte Kodal kampen i løpet av ti minutter. Først gikk et skudd via Jan Ivar Linløkken og opp i nettaket før et straffespark ble ekspedert i mål etter en felling innenfor straffefeltet.
Kai Kristiansen ga Åsgårdstrand håp om poeng da han elegant lobbet over keeperen fra 25 meter - men gleden varte bare i noen få minutter før Jarle Råstad øket til 4-2 for vertene.
I siste spilleminutt satte Kodal også punktum med 5-2 og dermed bør Åsgårdstrand helst slå Fevang førstkommende lørdag for å berge plassen.
ÅIF: Steinar Aker - Carl Eric Svennson, Joacim Eskedal (Kai Kristiansen), Jan-Ivar Linløkken, William Landsend - Ståle Rydberg, Thomas Nilsen, Tommy Dåstøl, Arne Lunde, Håvard Wormdal - Ole Morten Skog
Gult kort: Thomas Nilsen

Mandag 24. september 2001
KJEMPER FORTSATT OM NY KONTRAKT
Med to kamper igjen å spille er Åsgårdstrand fortsatt ikke sikret ny kontrakt i 4. divisjon. Det er kun tre poeng ned til 11. plassen som betyr nedrykk til 5. divisjon.
ÅIF har så langt denne sesongen sikret seg 26 poeng, mens Fevang og Kodal puster de blåkledde i nakken med 23. Det pussige er at Åsgårdstrand møter begge disse lagene i sine to siste seriekamper.
Men ÅIF har den fordelen at de har bedre målforskjell enn begge disse lagene (ÅIF (-4), Fevang (-18), Kodal (-24)), så det må sansynligvis to tap til for at det skal bli nedrykk.
Det er også usikkert om tre eller fire lag rykker ned, men dersom ÅIF vinner en av kampene, vil de være teoretisk sikret med en niende plass på tabellen.

RESERVENE FIKK HELSIDE
Kanskje ikke så oppsiktsvekkende at det blir 3-11 i en reservelagskamp i 8. divisjon - men Tønsbergs Blad offret alikvel en helside til oppgjøret mellom Åsgårdstrand 2 og Tømmerholt 2 som endte med brakseier til bortelaget.
Les hele saken i Tønsbergs Blad ved å trykke her.

Lørdag 22. september 2001
4. divisjon, Nanset Idrettsplass (Fagerlibanen)
Nanset IF - Åsgårdstrand IF (2-0) 2-2
ÅIF spilte sin 11. uavgjorte kamp for sesongen da Nanset inviterte til seriekamp på Fagerlibanen i Larvik. To mål av Ståle Rydberg og Håvard Wormdal i andre omgang sørget for at et poeng havnet i Åsgårdstrand.
Gjestene styrte kampen fra start til slutt, men Nanset var giftige på kontringene og var både gode og heldige som ledet 2-0 ved pause.
Den første scoringen kom etter et innlegg som ble satt i mål fra nesten død vinkel etter ca. 20 minutters spill. Dette var også vertenes første sjanse i kampen.
Åsgårdstrand fortsatte å kjøre på mot Larvik-lagets mål, men i stedet for utlikning klarte Nanset å kontre inn nok et mål da en angriper fikk stå alene på 18 meter. Med en heldig skru snek skuddet seg inn ved lengste stolpe.
I andre omgang la ÅIF om til 3-6-1 og fikk umiddelbart suksess. Ståle Rydberg satte inn 1-2 etter et flott innlegg fra Oddvar Thuve.
Få minutter senere utliknet også Håvard Wormdal til 2-2 da han plutselig fikk stå alene med keeper innenfor 5-meteren.
Gjestene kunne ved flere anledninger ha tatt ledelsen også, men Nanset-keeperen hadde en god dag og avberget flere farlige situasjoner.
På den andre siden fortsatte kontringene, men forsvarstreeren var kyniske og tillot ikke gjennomspill i det bakerste leddet.
I siste minutt av kampen ble Frank Vee utvist for ÅIF for munnbruk (gult) og for å gå av banen uten dommerens samtykke (rødt). Dette var forøverig Åsgårdstrands første røde kort for sesongen.
ÅIF: Steinar Aker - Ståle Rydberg, Joacim Eskedal**, Tommy Dåstøl, William Landsend - Håvard Wormdal*, Thomas Nilsen, Rolf Lund, Arne Lunde*, Oddvar Thuve - Frank Vee
Gult kort: Oddvar Thuve og Frank Vee
Rødt kort: Frank Vee
Kampreferat fra Gjengangeren
.

Fredag 21. september 2001
Reservene måtte igjen se seg slått da Tømmerholt 2 gjestet Åsgårdstrand Idrettsplass i går. Gjestene ledet 4-3 til pause og gikk til slutt av banen med 11-3 i lomma. Knut Hansen, Lars-Jørgen Fredriksen og Jim Arnesen sørget for ÅIFs scoringer.

Torsdag 20. september 2001
Etter en liten re-search fant vi ut at samtlige Ørn-spillere som startet mot ÅIF i går har A-kamper i 1. divisjon i år. Tilsammen har de spilt 93 kamper som gir et snitt på 8,5 kamper pr. spiller.

Onsdag 19. september 2001
4. divisjon, Åsgårdstrand Idrettsplass
FK Ørn-Horten 2 - Åsgårdstrand IF (2-0) 2-2
FK Ørn-Hortens reserver tok en oppskiftsmessig ledelse i første omgang, men ÅIF kjempet seg inn i kampen igjen og kapret et poeng på overtid på Åsgårdstrand Idrettsplass.
Kampen skulle i utgangspunktet spilles i Lystlunden Idrettspark, men på grunn av plassmangel ble kampen flyttet til Åsgårdstrand.
Hortenslaget hadde presset fra start, men Åsgårdstrand var farlige på sine kontringer. Frank Vee ble spilt igjennom ved flere anledninger, og ble muligens snytt for et straffespark tidlig i kampen.
Men det var Ørn som fikk den første scoringen da Arvild Bruun headet en retur fra tverrliggeren i mål etter 32 minutters spill. Fem minutter senere øket Jan-Erik Paulsen til 2-0 etter en corner - og da trodde de aller fleste at det skulle ende i seier til opprykkskandidaten.
Men i andre omgang var Åsgårdstrand heldige og gode. Frank Vee ble felt som bakerste mann fem minutter ut i andre omgang, og Morten Grini fikk marsjordre fra dommer Anders Holt.
Jan-Ivar Linløkken slo et presist innlegg inn i Ørns sekstenmeter, og Frank Vee ble dyttet da han forsøkte å styre headingen videre.
Linløkken sendte straffesparket i mål og ga ÅIF et håp om å ta poeng. Og da Ronny Andersen måtte ut med skade midtveis i omgangen, spilte Ørn kun med ni mann ettersom de allerede hadde gjort tre bytter i pausen.
Men Andersen kom seg på beina igjen, og pisket laget fremover til noen sporadiske sjanser. Kjetil Kristiansen fikk to store muligheter for Ørn, men klarte ikke å sette ballen bak ÅIF-keeperen.
På den andre siden fortsatte Frank Vee å produsere sjanser for ÅIF - og da han rundet keeperen og ble felt samtidig ventet de fleste på en ny utvisning for Ørn. Men dommeren holdt kortene for seg selv denne gangen og ga ÅIF kun et frispark.
Tre minutter på overtid fosset ÅIF frem på en kontring, og Oddvar Thuve sørget for utlikning til 2-2 da han rundet keeper Benny Nielsen og satte inn sitt syvende mål for sesongen.
Totalt sett var dette en god kamp av ÅIFs mannskap. Jan-Ivar Linløkken og Joacim Eskedal spilte meget godt som stopperpar, mens Frank Vee var produktiv og en konstant trussel på den andre banehalvdelen.
ÅIF: Steinar Aker - Ståle Rydberg*, Joacim Eskedal*, Jan-Ivar Linløkken*, Thomas Nilsen (Martin Jøreng 75) - Håvard Wormdal, Arne Lunde, Tommy Dåstøl, Ole Morten Skog (Rolf Lund 45), Oddvar Thuve - Frank Vee**
Gult kort: Jan-Ivar Linløkken og Martin Jøreng
ØRN: Benny Nielsen - Morten Grini, Geir Ludvigsen, Kenneth Hermansen, Jan Erik Paulsen (Jonas Sørbye 45), Ronny Andersen, Bård André Nilsen (Glenn Olsen 45), Morten Føske (Jørgen Sollie 45), Arvild Bruun, Kjetil Kristiansen, Jan Dale

Åsgårdstrand IF - Store Bergan IL (0-3) 1-4
Det var helsvart for Åsgårdstrand da Store Bergan gjestet Åsgårdstrand Idrettsplass i dag. Gjestene tok en tidlig 3-0 ledelse og rodde det hele stille og rolig i land.
Kampen ble startet med et minutts stillhet og flagg på halv stang for å minnes de omkommede etter terror-aksjonen i New York.
Men det virket som om ÅIF aldri voknet fra stillheten. Store Bergan fikk nokså enkelt ta ledelsen 1-0 etter ca. et kvarters spill, og øket både til 2-0 og 3-0 før ÅIF våknet til live.
Men da var det allerede for sent for et uvanlig svakt ÅIF-mannskap. Frank Vee hadde den eneste store sjansen for ÅIF i første omgang, men den endte i en mellomting mellom skudd og innlegg som forsvant over dødlinja.
I andre omgang hadde ÅIF imidlertid troen på en snuopperasjon, og allerede etter noen få minutters spill reduserte debutant Ole Morten Skog til 1-3.
Men etter dette falt ÅIF sammen igjen, og et kvarter før slutt punkterte gjestene kampen da de satte inn 1-4 bak Åsgårdstrands keeper.
ÅIF: Steinar Aker - Bjørn Erik Bergmann (Kai Kristiansen), Tommy Dåstøl, Joacim Eskedal - Ståle Rydberg, Jan Ivar Linløkken, Arne Lunde, Thomas Nilsen, Oddvar Thuve - Frank Vee, Rolf Lund (Ole Morten Skog).
Gult kort: Frank Vee

Reservene gikk på nok et tap i oppgjøret mot Nykirke i går. Etter å ha ligget under 1-3 ved pause endte kampen til slutt 2-5. Rolf Lund sørget for begge scoringene for ÅIF.

Torsdag 13. september 2001
Den utsatte kampen mot FK Ørn Horten 2 spilles på Åsgårdstrand Idrettsplass ettersom Ørn sliter med baneplass.

Tirsdag 11. september 2001
Dagens kamp mot FK Ørn-Hortens reserver er utsatt på grunn av nattens store regnfall. Kampen spilles i stedet neste onsdag, men klokkeslettet er enda ikka fastsatt.

Til tross for at gjestene fikk to spillere utvist, maktet ikke reservene bedre enn uavgjort 3-3 mot Helgerød 2 på Åsgårdstrand Idrettsplass i går.
Lars-Jørgen Fredriksen, Christian Heian og Kai Kristiansen sørget for ÅIFs scoringer.

Torsdag 6. september 2001
Reservene gikk på nok et tap da de gjestet Sem 3 i går. Vertene ledet 4-1 ved pause og vant til slutt 5-2. Christian Heian og Thomas Nilsen sørget for ÅIFs scoringer, og sistnevnte misset i tillegg et straffespark.

Tirsdag 4. september 2001
Reservene fikk seg en skikkelig smell på søndag da de gjestet Nesjars reserver. Etter å ha ligget under med 1-4 til pause ble sluttresultatet hele 1-14. Kristoffer Larsen sørget for ÅIFs trøstemål, mens Jim Arnesen ble utvist for Åsgårdstrand.