En Liten Historia
Del 3

CT_Devil:

Alla satt som fast klistrade mot fönstren och tittade på alla stjärnor som vandrade förbi. Efter en halv evighet stötte dom på en planet, där såg Elijah en brosch (hur han nu kunde göra det eftersom dom inte hade landat på planeten, som för övrigt hette Pluto) , som va mystiskt lik den brosch som Pippin har, men nu var det ju inte Pippins utan Yodas! Han nämnde broschen för dom andra, som förvånat undrade hur han kunde se den (och det undrade han själv med, men han va säker på att han hade sett den). så dom satte kurs tillbaka till planeten som dom hade åkt förbi för ett tag sen och landade...

Tinna:

...lite osäkert för Gandalf som hade tagit till ratten för att köra rymdskeppet hade självklart aldrig innan kört något ens liknande! Men de landade och Elijah var den första som steg ut, men det skulle han inte ha gjort för helt plötsligt hoppade en varelse på honom och började skrika på ett språk som var förvånansvärt likt ryska!
Det var astronauten Lev Andropov som varit med och räddat jorden från att sprängas när en komet hade varit på väg mot den..

Vylva:

Lyckligtvis hade Andropov skjutit en missil mot den så att den sprängdes innan den nådde jorden. men han hade fått det att se ut som om det var han som hade kört in i den med sitt rymdskepp istället, eftersom det skulle verka modigare. (tänk Armageddon/Deep Impact) Så nu kunde han inte återvända till jorden eftersom då skulle ju alla fatta att han bara hade fejkat allt.
Gandalf använde lite av sina magiska krafter och gjorde Andropov svag som en harkrank så att Elijah kunde komma loss.
Men eftersom han var en god trollkarl trollade han Andropov normal sedan, när han såg hans ledsna ansikte. Och sedan började han prata med Andropov på ryska:
- Du kan inte följa med oss. Vi är ett godhjärtat och genom hederligt följe(*host host* han har visst blivit lite senil på gamla dar) och kan inte ta med oss sådana som du.
- Vafan snackar du om? frågade Andropov irriterat. Inte ska jag följa med er töntar heller! Pluto är rena fest-planeten. knappast att jag sticker härifrån!
- Ja, hmm...då har vi det utklarat, svarade Gandalf och var glad åt att ingen annan kunde ryska.
- Kan vi inte sticka nu då? ropade Anakin plötsligt. Vi måste ju hitta Yoda!
Så alla hoppade in i rymdskeppet igen och körde iväg. Plötsligt såg dom ett annat rymdskepp framför sig....

Tinna:

...det var just det rymdskeppet Yoda hade råkat landa på. Gandalf trampade gasen i botten för att hinna i fatt den, men han var verkligen en usel rymdskeppschaufför så det blev bara längre och längre avstånd mellan dem. Det var då Tom "Tompan" Cruise stegade fram och knuffade bort Gandalf från förarplatsen. När det var racerbilsföraren Tompan som körde så tog det inte lång tid förrän de var ifatt och låg jämsides.
Elijah kikade in och fick se en liten grön gubbe sitta omringad av en massa...

-ArwenLookalike-:

... små & blåa gubbar. "Tompan" styrde rymdskeppet närmare det andra och var nu helt jämsides med den. Elijah's kind var som fastlimmad i fönstret, så nyfiken var han på de underliga varelserna. Han hade ingen aning vad de var för några, och om han skulle ha vetat vad de var skulle han ha önskat att han aldrig fått reda på det...
Tompan körde nu mycket nära det andra fartyget och funderade på vad han skulle göra härnäst då det hände. Det främmande fartyget drämde hårt till rymdskeppet som började störta ner mot asteroiderna.
- Bloody hell! ryter Gandalf. Vad i fanken håller du på med?!
- Försöker hålla oss vid liv, muttrade Tompan till svar och undvek med nöd och näppe asterioderna. Då det var tillbaka på rätt kurs såg de inte till det främmande rymdskeppet någonstans.
- Just snyggt!! Du har inte bara nästan dödat oss utan också tappat bort fartyget med Yoda!!!
- Jag förstår inte det här... Hur är det möjligt? Ett sådant där fartyg kan inte försvinna utom synhåll sådär fort... Tompan var totalt förvirrad.
- Om inte... sakta steg han upp från sin plats och tittade bakåt. Då drämde det till igen, men den här gången bakifrån och dubbelt hårdare. Tompan slog huvudet hårt i väggen och förlorade medvetandet och också Gandalf låg omtöcknad på golvet. De var ensamma i ett rymdskepp som störtade mot asteroiderna med en hisklig fart...

SblomDevil:

Roobin Hood grep snabbt tag i styr spakarna och Ewan skyndade sig fram för att ta hand om de skadade, som vanligt. Medan Ewan lyckades på sitt område (snart satt både Tompan och Gandalf omtöcknade lutade mot väggen och såg grodor hoppa omkring på golvet) gick det sämre för Robin Hood. De var nära att kollidera med ca 20 små kometer innan Elijah kläckte den fantastiska iden att Anakin borde kunna det här.
- Var är han då? morrade Robin Hood, djupt koncentrerad.
- Han sitter i lastrummet och hånglar med Rosa, upplyste Ewan, försjunken i sina patienter.
Elijah sicksackade bakåt i det krängande skeppet (detta var inte alls så kul som han först trott att det skulle vara att flyga) tills han kom till lastrummet. Där mötte honom en sällsam syn. På golvet låg Rosa och Anakin i en hög men händerna på några ställen som vi inte ska nämna här, i ett hörn satt Scooby-Doo, djupt sårad med Harry Potter svävande över sig (han var den enda som verkade lida av att det inte existerade någon tyngdkraft ute i rymden) som tafatt klappade den gråtande hunden på huvudet.
Elijah bestämde sig för att här behövdes ett ingripande...

-ArwenLookalike-:

... Elijah stannade för en stund för att fundera hur han skulle skilja Anakin och Rosa åt. Slutligen bestämde han sej för att bara dra iväg med Anakin, trots att han visste att detta inte skulle fungera. Men han hade tur, om man nu kan kalla det för tur, för just som han böjde sej över den ömt kyssande Anakin för att gripa tag i hans arm krängde rymdskeppet till och han föll pladask emellan dem!! Ooops...
- Vad i ...?! utropade Anakin både förvånat och argt. Rosas blick mörknade.
- Just fint... JUST FINT, sade hon och stegade iväg. Scooby-Doo skrattade tills han nästan storknade och detta gjorde inte Anakin särskilt glad... Då kvicknade den förvirrade Elijah till och började dra Anakin med sej.
- Nehe, så det räckte inte med att du skrämde bort Rosa och skämde ut mej, vad är det nu då?!
- Tyst med dej!! röt Elijah. Han hade verkligen blivit trött på det här. Och det gick hem hos Anakin som tystnade tvärt.
- Nåja här har vi honom då, sade Elijah.
- Tack och lov, stönade Gandalf som hade äntligen kommit till fattningen, jag undrade redan att hur länge vi måste låts mr. Hood här att "styra" detta plan...
- Ja om du är en gång så bra på att styra så kan du ju göra det själv då! svarade "Robban" smått förolämpad. Då tystande Gandalf, han hade ingen lust att styra rymdskeppet en gång till.
- Titta!! utropade Harry Potter som plötsligt dök upp bakom dem alla och skrämde nästan livet ur dem alla. Där är den!! Och verkligen, det främmande fartyget hade landat på en dyster stenig planet, fylld med tunnlar och gångar och gömställen. Hur i världen skulle de nånsin hitta Yoda därifrån...

SblomDevil:

Anakin grep snabbt styr mojängerna och de landade mjukt bredvid det främmande skeppet. (- Varför bad vi inte honom att köra från början? undrade Elijah, men ingen svarade)
- Nu, efter Yoda! ropade Anakin och såg ut som en hjälte i en otroligt töntig gammal svartvit film. Han hoppade modigt ut från rymdskeppet med sitt obligatoriska lasersvärd draget (det var neongrönt idag).
- Glömde du inte något? undrade Harry, och Anakin kom av sig mitt i en rörelse nu mycket irriterad eftersom han hatade att bli avbruten av miniatyrtrollkarlar
- Vad?
- Borde du inte ha rymddräkt och syrgastub med dig?
- Varför? Det är i verklighetstrogna berättelser de använder sådant tjafs, verkar detta verklighets torget kanske?
Nej, det höll Harry med om, och de hoppade alla glatt ut för att rädda Yoda. Anakin tog täten och gick rakt fram mot den högra tunneln.
- Fel väg! skrek Gandalf, vi ska hit! han gick mot den vänstra tunneln.
- Varför det?
- Det luktar bränd Yoda där och man ska alltid följa son näsa, eller hur Elijah? - Det var till Merry du sa det där, blanda inte in mig...
Gandalf fick iaf med sig alla på sin väg, bara Anakin var tjurig, han som precis börjat bli modig igen. Och förresten bet Scooby-doo honom i hälen så fort han kom i närheten och Rosa hade inte pratat med honom sen Elijah kom och förstörde deras mysiga stund...och dessutom blev stanken värre och värre.
Plötsligt kände han något som inte var en skadeglad och arg hund mot sitt ben..

-ArwenLookalike-:

Anakin brydde sej inte om det som rörde vid hans ben utan började springa efter de andra som redan hunnit mycket före honom. Men till sin förvåning fick han inte sin andra fot lyft! Han kände något slemmigt och äckligt mot sitt ben och vände sej häftigt om. Och om han skulle ha hunnit skulle han ha skrikit för allt vad han var värd (vilket skulle ha varit öronbedövande högt), men någon, eller något, slog honom i nacken och allting blev dimmigt och försvann in i mörkret...
De andra hade hunnit en god bit framåt utan att märka någonting. Det var faktiskt Elijah som märkte det först. Han kände sej smått skyldig för att ha spolierat
Anakins och Rosas romantiska stund, även om det delvis inte var hans fel. Till pickle bestämde han sej för att be om ursäkt om Anakin gjorde det också.
- Du Anakin, ja tänkte att... han avbröt sin mening tvärt då han inte såg sin kompis någonstans.
- Eh, Anakin? Anakin?? ANAKIN?!
De andra vände sej förvånade om för att se vad det var som pågick egentligen.
- Vad är det? frågade Ewan bekymrad.
- Det är Anakin... Han...han... han är försvunnen, stammade Elijah.
- Hey, han tycks inte vara den ende som är försvunnen, sade Ewan bistert. Också Scooby-Doo och Tompan har försvunnit.
- Ahh, det valde nog inte det bästa tiden för att leka kurragömma, muttrade Robin Hood argt.
- De leker inte kurragömma, sade Gandalf tyst men ändå så att alla hörde. Det här är något helt annat, något mycket farligare... Vi måste återvända till skeppet NU!!
- Och lämna dem här?! Aldrig nu i livet!! utropade Ewan.
- Vi behöver inte lämna planeten, men för tillfället är skeppet tryggare än något annat, sade Gandalf.
- Du har rätt, som alltid. Vad skulle vi göra utan dej...? suckade Robban dystert och så fort som de någonsin kunde rusade de mot skeppet.
- Ehm, var är den? frågade Harry Potter.
- Jag förstår inte. Någon har stulit vårt skepp!!
Men det var inte det värsta.
- Hmm, ehh... var är Gandalf?? frågade Rosa...

SblomDevil:

- Neeeej!!! skrek Elijah, inte nog med att våran så kallade hjälte har försvunnit, nu har båda våra hjärnor försvunnit med! Jag vill heeeeem!!!!!
- Hur har du tänkt att vi sak klara det här? han vände sig plötsligt till Robin Hood samtidigt som han såg hur alla Robbin Hoods män blev nersugna i den sumpiga marken.
- Titta inte på mig! sa Robban med lätt panik i rösten. Det är Harry som har bäst utbildning här.
De vände sig alla mot Harry.
- Jag är inte myndig! bortförklarade han sig.
- Men jag är kvinna! utropade Rosa, och jag har hjärna! Hon stegade bestämt iväg och det starkt reducerade följet följde efter henne, alla med en växande känsla av obehag i magen. Men de behövde inte bekymra sig länge, för snart började även de bli uppätna av berget, och med att pladask landade i en mörk håla.
- Deja vu, tänkte Harry.
- Det är säkert några förbannade damsugsförsäljare som spelar Anakin nåt trix igen, tänkte Elijah.
- Moria? undrade Gimli
Plötsligt fann de sig omringade av...

-ArwenLookalike-:

...små blåa gubbar som inte såg så värst farliga ut. Annan sak vad det med deras vapen. De såg minst sagt farliga ut...
-J aha, here we go again, muttrade Harry Potter tyst. Då talade en av gubbarna till dem.
-&%¤#1/2§*"%¤%#%/)(/===)(()/!1/21/21/2§)=??
Alla stirrade förbryllade på honom. Det var Ewan som gjorde ett försök på att hitta ett gemensamt språk mellan dem.
- Eh... ursäkta mej? Pardon? Excuse me? Anteeksi? Nähe, inte då... Nu var det gubbarnas tur att stirra förbryllade på dem. Men så knuffade de till Rosa, som stod tyst i hörnet och tvingade henne med sej.
- Hej, vad ska de ha henne till? frågade Harry dumt. Ingen visste ju det! Och inte kunde de ju göra något åt saken. Men så började saker och ting hända. Det var Robban som märkte det först.
- Öhm, ser jag bara syner eller har det samlats lite vatten på marken? frågade han förvånat.
- Näe, jag ser det också, svarade Ewan och kände sej obehaglig till mods (vem skulle nu inte göra det under en sådan situation som denna).
- Det... det stiger ju! skrek Harry skärrat. Vattnet stiger!!

SblomDevil:

Alla sprang förvirrat runt som yra höns i grottan (även de små blå gubbarna som försökte samla ihop sin fångst)
- HJÄÄÄÄÄLPPP!!!!!! skrek Rosa och träffade en av de små gubbarna i magen med sina stilletklackar så att han tappade luften och föll ihop i en liten patetisk hög.
- Gandalf!!!! svarade Elijah, och lät som när han nyss blivit huggen av ringvåldnaden samtidigt som han krokade med...