En Liten Historia
Del 2

Matti:

- Hallå! sa Yoda högt. Leta efter Nicole och hertigen vi nu måste göra.
Sällskapet begav sig iväg genom den mörka skogen, darrande av skräck för alla spindlar och kryp.
Plötsligt hoppade det ner en massa människor från träden som landade på dem. Det var Robin Hood och hans rövare.
- Vad gör ni i min skog? röt Robin Hood, men då blev Tramse arg.
- Men detta är ju min skog, svarade han.
Medan Tramse och Robin Hood bråkade om vems skog det var så...

SblomDevil:

...kom en extra stor spindel krypande upp bakom dem. Liknande de som är i Bilbo. Han gjorde ett plötsligt utfall och kastade ut ett nät på måfå.
- Mat, hehehe, tänkte han ondskefull. Nätet hamnade rätt på stackars Anakin och snärjde in honom så att han inte kom någonvart.
Yoda suckade högt.
- Nu måste vi ju rädda Anakin med!
Anakin sprattlade hjälplöst.
- Mat ska inte slåss! utropade spindeln när Anakin råka få ett av sina sprattelförsök att träffa hans...

Samidala:

...Stora spindel Snopp.
Yoda skämdes över Anakins osmakliga drag och beslöt därför att ta saken i egna händer. Innan den stora spindeln ens hunnit blinka hade Yoda...

SblomDevil:

...räddat Anakin, samlat ihop hela gänget inkluderat Robin Hood och hans män för Tramse och han var inte klara med sin fajt, och det är ju oartigt att avbryta och fått dem alla att springa iväg. Spindeln stod snopet kvar och undrade var hans läckra massa rätters middag hade tagit vägen. Eftersom de nu var så många så kunde de inte smyga så bra men ändå...

Vylva:

...så försökte dom. Det lät som 30 elefanter.
- Schh! Tysta ni måste vara! sade Yoda som använde sina jedi-krafter och svävade över marken.
- Det är väl lätt för dig att säga, sade Tramse surt.
- Anakin borta är! sade Yoda. hans närhet jag inte känna kan längre.
- Skit i jedi-tönten, sa Robin Hood. Vi kommer ju aldrig hitta Nicole och Hertigen om vi ska kuta runt i skogen och leta efter borttappade jedi-idioter!
Men då.....

Tinna:

...kom det en racerbil framkörande. Den stannade vid Robin Hoods fötter. Nicole steg ut tillsammans med Tom Cruise och körde fingrarna genom håret för att verka sexig.
- Vad gör du med honom där? undrade Ewan och syftade på Tom.
- När ingen annan kom så fick Tompan komma och rädda mig istället, sa Nicole och körde fingrarna genom håret ännu en gång. Det fick Ewan att bli så arg att han hoppade på Nicole och började dra henne i lockarna.
- Det är fegt att slå tjejer! pep då Elijah som var hemligt förälskad i Nicole. Detta förstod Ewan och hoppade istället då på Elijah som...

Emma:

blev helt förskräckt och började att slå i ren förtvivlan. Han lyckades få in en riktigt bra träff på Ewan som föll till marken. När Elijah insåg vad han hade gjort blev han så rädd att han sprang sin kos rakt ut i djungeln (?). Nicole som tydligen oroade sej över Ewan satte sig ner bredvid honom på marken och försökte få liv i honom.
De andra stod förskräckta kvar och visste inte riktigt vad de skulle göra.
Men då hörde de plötsligt ett skrik, och det var uppenbart att det kom från de håll Elijah hade försvunnit. De blev tvungna att se efter vad som hade hänt honom...

Tinna:

...Då de kommit fram till där skriket kom från, hittade de Elijah med en liten hund nedanför fötterna. Det var den datoranimerade Scooby-Doo som nafsade i byxbenet...
- Ta bort den! skrek Elijah och Anakin var på väg att förinta den med sitt lasersvärd, men Yoda hann stoppa honom.
- Användning för honom vi kan få...sa han och lyfte upp hunden.
- På kråkan du ska leta rätt...Sa Yoda till Scooby-Doo och hunden for iväg som ett skott...

SblomDevil:

- Just det ja, kråkan, den hade jag nästan glömt bort, suckade Elijah.
- Bra att spårhund ha, sa Yoda, vi följa honom ska.
Anakin skuttade omkring med sitt svärd draget och viftade omkring sig med det, för att verka cool, detta resulterade i att Yoda blev tjurig och att han lyckade fälla några träd. Detta var däremot bra, för dem kunde de använda när de skulle laga mat till hela följet, mycket mat blev det! Och i villervallan tappade de bort den skenande Scooby-Doo...

Nikwall:

som hade fått vittring på kråkan och för ovanlighetens skull var så upphetsad över jakten att han struntade i att äta och istället gav sig av för att uppsöka kråkan själv. När gruppen ätit färdigt sa Yoda...

Tinna:

- Scooby Doo borta är och vi själva leta reda på kråkan nu får.
Anakin suckade högt och skrek:
- Jag har jävligt ont i mina fötter, måste vi gå längre? Nu hade Yoda fått nog av den uppstudsige lille lärlingen med flätan på sned, så han tog ifrån Anakin lasersvärdet. Detta gjorde Anakin mycket arg så han hoppade upp på en sten och sa högt:
- Nu så bildar jag en egen grupp som går och letar efter kråkan. Vilka är med mig? Spänt väntade han på vilka som skulle ställa upp på hans sida...

Nikwall:

Jag är med!!! ropade samtliga förutom Yoda som sa "med är jag" och Elijah som gnydde som en liten hundvalp: - Måste vi?! Jag orkar inte leta efter kråkan. Jag har redan varit med på ett stort uppdag i Midgård... - Men om du får låna mitt lasersvärd ett tag, följer du med då? frågade Anakin tålmodigt - Klart jag gör! skrek Elijah och med ens var han redo för uppdrag. Gruppen började nu i rask takt följa Anakin och alla var mycket koncentrerande på sitt mål förutom Elijah som var trollbunden av svärdets förmåga att lysa...

Tinna:

...därför såg han sig inte för var han gick och plötsligt snubblade han över något. Det var något mörkt som låg på marken i en hög. Den modiga Ewan gick fram för att se vad det var för något och när han rörde vid högen så ropade den till.
-Snälla, döda mig inte! Det var hertigen som tappat bort sin orcharmé i all sin hast för att hitta kråkan så att han kunde ge Rosas halsband till sin älskade Nicole. När Tom Cruise hade kommit med sin racerbil hade han kört över hertigens fot så att denne nu inte kunde gå.
- Anakin nu honom får bära, sa Yoda. Irriterat lyfte Anakin upp hertigen på sina axlar, men då blev Rosa avundsjuk, hon ville också bli buren, så hon...

SblomDevil:

...rusade fram till Anakin och började skrika och ropa för full hals och dra hertigen i benen, så att han skulle trilla ner. Hon var tyvärr inte så stark så hertigen rubbades inte ur fläcken men hon hade desto högre röst, alla inom en mils omkrets kunde höra henne, om man inte var alv för då var det nog ca 100 mil (Legolas suckade djupt borta i Mörkmården och stoppade bomull i öronen).
Nu började alla skrika i munnen på varandra för att få tyst på Rosa. Yoda blev så arg att han sköt en blixt upp i vädret (ett trick han var väldigt stolt över) vilket resulterade att alla slutade tvärt och några av Robin Hoods män gömde sig under en gran för att de trodde att det åskade. Yoda lyfte bestämt upp Rosa på Elijahs axlar så att hon också kunde bli buren. Elijah suckade ljudligt och klagade på att han faktiskt var skadad, men det var det ingen som brydde sig om.
Men när Anakin såg vad som hänt var det hans tur att fatta humör, vad gjorde den fräcka Elijah med hans tjej!?!

Tinna:

Raskt gick han fram till Elijah och skrek:
- Släpp min tjej genast, annars...
Elijah suckade och försökte förklarar att han egentligen inte ville ha Rosa på sin rygg, men Anakin lyssnade inte.
- Jag utmanar dig! sa han och pekade på Elijah som plötsligt kände sig väldigt liten jämfört med den långa jedin. Han försökte protestera, men då hade Yoda redan fixat upp en startlinje med sin jedikrafter.
Anakin och Elijah skulle springa ikapp med hertigen och Rosa på sina ryggar.
- Klara, färdiga.....ropade Yoda, som var domare.....och KUTA!!!!!!

Nikwall:

Naturligtvis ledde Anakin i början. Han hade ju både Jedi-krafter och en nerbantad Hollywood stjärna på ryggen istället för Rosa som inte var sådär värst smal. Men Elijah (som egentligen inte brydde sig om Rosa utan bara ville vinna) kom på en lösning på sitt problem:
- Titta Anakin, skrek han för full hals, En rymdskeppsbutik! Och dom har REA!
Anakin stannade direkt. Han hade länge letat efter ett nytt rymdskepp sedan hans gick i sönder under en annan tävling om en annan tjej. Han vände sig om och började förbryllat leta efter affären utan att inse att detta var ett grymt trick från Elijahs sida.
- HAHAHAHAHAH! Skrattade Elijah medan han gick om sin medtävlande och därmed ledde tävlingen...

Tinna:

Elijah skulle precis springa in på mållinjen när Rosa helt plötsligt kom på att hon egentligen borde heja på sin pojkvän istället för Elijah. Utan att någon annan såg det körde hon in stilettklacken i röven på Elijah som skrek till och tappade henne då han höll händerna för baken. Surt glodde han på henne, men glömde genast sin ilska när han förstod att han hade vunnit. Då sa Robin Hood:
- Hallå! Han hade ju inte Rosa på ryggen när han gick över mållinjen och då kan han inte ha vunnit!
- Men....försökte Elijah, men Tom Cruise avbröt honom:
- Tror du att jag hade vunnit racertävlingen i Days of Thunder om jag hade sprungit in i mål utan bilen?!
Alla vände sig nu mot Yoda som var domare...

Nikwall:

- Svårt problem detta vara... mumlade Yoda och såg förvirrad ut. Jag inte detta problem lösa kan. Måste till högre krafter mej vända.
Alla tittade förstummat på Yoda då han...

Samidala:

...Slog med sin stav i backen, så ett blått moln uppenbarade sej för dem.
Ur molnet steg ingen mindre än självaste........
.....Paul i ICA reklamen!
-..Men.., pep Elijah. Som väntat sej något helt annat.
Yoda gav till ett flämtande ljud och...

Vylva:

...tittade på Paul.
- Vem detta är?? frågade Yoda förvirrat. Jag Godzilla skulle trollat fram.
Eftersom ingen av de andra sett Paul förut tittade de förundrat på honom. Alla utom Robin Hood, som mest var uttråkad. Ingen brydde sig ju om honom.
- Är det här ännu en jedi-fjant?! frågade han irriterat.
- ä, jag är Paul, sa Paul.
- Paul? frågade Anakin som fortfarande gick omkring och kollade lite diskret under buskarna om där inte fanns nån rymdskeppsbutik.
- Ja, Paul från ICA-reklamen! Ni menar väl ändå inte att ni inte sett ICA-reklamen?!
- Jooo...svarade Elijah osäkert, som inte alls hade sett nån sådan reklam, men inte vill verka dum.
- Nu får ni fan skärpa er! hördes en röst och alla vände sig om för att se vem det var....

SblomDevil:

...det var bara Robin Hood som hade tröttnat totalt på att vänta längre.
- Skulle vi inte leta efter något? sa han, jag var ju inte med från början så jag vet inte alla detaljer, men nu får vi väl sätta fart! den dära misslyckade jedi-fjanten kan ju följa med han också, så många som vi är nu gör det väl inte så stor skillnad.
- Men scooby doo fortfarande borta är, upplyste Yoda.
- Det råkar var så, tillkännagav Paul, att jag inte är någon jedi-fjant (arg blick på Robin Hood) för när jag inte spelar in ICA-reklamer brukar jag leta efter bortsprungna hundar. han stack ditåt (han pekade in mellan träden åt väster till). Om ni skyndar er så hinner ni kanske ifatt honom innan kvällen, men först måste jag be herr Yoda att trolla tillbaka mig, jag var precis på en repetition!
Yoda gjorde några viftningar med händerna, molnet uppenbara de sig igen och Paul försvann.
- Hoppas han rätt kom, suckade Yoda, nu vi gå...

Vylva:

Så de fortsatte att braka igenom skogen.
- Var fan har ni varit?! hördes en röst. Det var scooby doo som kom flämtande fram mellan två träd.
- Jag har fått kämpa mig igenom en mur av spindlar och 32 orcher helt själv! sa han, och lät nästan lika sur som Robin Hood.
- Aaaaww, stackars lilla scooby! sade Nicole, som var den blödigast av dem alla. Sedan lyfte hon upp honom på ryggen och fortsatte framåt. För en Nicole var minsann en stark tjej.
- Mig är det ingen som bär, sade Robin, sur som vanligt.
- Men, mig bär man! ropade hertigen skrattande. Anakin tittade förvånat upp, för han hade glömt att hertigen satt kvar på ryggen. Han hade haft fullt upp med att leta rymdskeppsbutiker.
- Tally hoo! ropade hertigen. Framåt min stolta springare! Vi skall möta alla faror! och så skrattade han så mustascherna hoppade.
- Vad är nu det här!!...................

Tinna:

...ropade Elijah och syftade på de konstiga skorna hertigen hade på sig.
- Det är mina balettskor! sa hertigen och flyttade stolt lite längre upp på Anakins rygg.
- Kan du dansa balett?! Det skulle jag jättegärna vilja kunna...sa Elijah och hertigen hoppade ner från Anakins rygg och började demonstrera grundstegen. Nicole släppte Scooby Doo som hamnade i marken med en duns och gick fram till hertigen och Elijah.
- Så här gör man! sa hon och drog upp kjolen och började steppa precis som Kate Winslet i Titanic. Och rätt som det var så kom Leo fram från buskarna och började dansa en duett med Nicole!
Elijah och hertigen....

SblomDevil:

...började dansa de med av hjärtans lust - Hihi, det här var kul fnissade Elijah, kom med du med Anakin! Men Anakin hade plötsligt blivit väldigt förståndig, och tittade på dem som om de inte var riktigt kloka, dansa NU när de hade ett viktigt uppdrag att slutföra! Scooby doo som hade lite ont i baken efter att ha dunsat så oförberett i marken satte sig bredvid Anakin för at visa att han höll med. Men de verkade inte hjälpa på de glada dansarna, som nu även sjöng med för glatta livet och hoppade omkring i skogen så att inte ens en sten kunde undvika att märka det. Detta gjorde Anakin och Scooby doo fruktansvärt irriterade (eller egentligen var de ganska ledsna för att de inte var med nu när de hade så kul...) så de...

Tinna:

...började vemodigt vandra därifrån. Ingen märkte att de gick eftersom de hade så kul och det gjorde Anakin och Scooby Doo ännu ledsnare.
Då de sakta gick genom den mörka skogen började det plötsligt höras märkliga ljud. Anakin började darra och önskade att han aldrig hade lämnat sina dansande kamrater. Plötsligt så visade sig en mörk figur i skogsbrynet.
- Vem är det? frågade Anakin ängsligt.
När figuren steg fram så såg Anakin att han bar en mörk hjälm och en mörk kåpa. Det var....

SblomDevil:

..han själv, hans onda vuxna jag! (fast vid första anblicken kunde det likna en nazgul som börjat använda ridhjälm) Han blev så rädd att han hoppade upp i Scooby Doos famn och begravde ansiktet i hans mjuka päls och svor vid sitt lasersvärd att han aldrig skulle bli ond (iaf inte de närmaste månaderna). Scooby doo tyckte att den mörka uppenbarelsen såg mycket trevlig och ganska humoristisk ut och fattade inte varför Anakin var så rädd, det var ju ingen dammsugarförsäljare. Så han...

Nikwall:

..gick fram mot den (för honom) främmande varelsen för att bekanta sig med honom och kanske bjuda in honom i deras nu växande expedition (Scooby är ju inte speciellt kvicktänkt och tog inte den svarta dräkten och deformerade ridhjälmen + den läskiga rösten som ett dåligt tecken). Darth själv tog detta som en invit till en fight och drog sitt lasersvärd ,med två klingor, mot hunden. Scooby ryggade tillbaka och vände sedan om för att hitta något lämplig gömställe typ ett skyddsrum eller nåt men hittade bara anakin och valde att gömma sig bakom honom. Så anakin....

Tinna:

...började skrika med samma pipiga röst som han använde när någon dammsugarförsäljare närmade sig. Darth Vader hade ju båda sina lasersvärd dragna och de hesa andetagen fick gåshuden på Anakins kropp att resa sig.
- Jag vill inte dö... jag vill inte dö! upprepade den vettskrämda och lite mesiga lärlingen vilket fick den annars dystra Darth att börja skratta.
- Jag kommer tillbaka, sa han och försvann i ett rökmoln.
Anakin andades ut när han märkte att han var borta och reste på sig. Just då blev han överrumplad av Pippin.
- De kommer....skrek hoben och Anakin kunde höra hovslag komma närmare...och närmare!

Samidala:

Anakin drog sitt vapen, men när han fick se vilka det var som kom, sänkte han det och höjde istället förbryllat på ögonbrynen.
- Pippin! Det är ju bara Robin Hood och dom andra!! Skräm inte upp oss sådär i onödan!
- GET OF THE ROAD!!!! De har blivit galna!! skrek Pippin.
Gamla Skogens trolltyg är i farten igen! Det har fått dom att sjunga och dansa som aldrig förr, de kan aldrig slutföra uppdraget såhär!
Snart var härskapet framme vid Anakin och Pippin.
-Stoppa dem Anakin!
-Mina krafter är ännu inte tillräckliga......ah...
Just som hertigen höll på att göra pannkaka av stackars pippin hördes plötsligt ett....SCOOBYDOOBYDOO!

Nikwall:

Det var naturligtvis Scooby som gav ifrån sig detta fasansfulla skrän!! Och som i ett trollslag vaknade Robin Hood och de andra ur sin dans-trans! Yoda vände sig mot hunden och frågade: - Hur du veta magiskt lösenord? Du dolda kunskaper hava om trolldom?!
Scooby såg frågande på den gröna varelsen:- Näää.. Jag bara skrek för jag såg en låda med scoobysnacks! mumlade han medan han tryckte in kexen i munnen. Yoda insåg att inte ens den starkaste trans kunde få hunden att ignorera en låda scoobysnacks....

Vylva:

...så scooby fick mumsa vidare.
- Men vi har ju faktiskt ett uppdrag att utföra! ropade Robin Hood! Förvånad tittade han sig omkring när han inte fick något svar. Alla andra hade kastat sig över scoobysnacksen när de fick känna lukten och nu var alla upptagna av att trycka i sig så mycket som möjligt. Värst var Yoda som var halvvägs inne i paketet så att bara fötterna stack upp.
- Fantastiskt goda dessa snacks är, hörde man Yodas röst nerifrån paketet.
-Jag vill också ha! ropade Nicole irriterat. Den där jäkla grodan bara äter upp alltihop! Och så började hon dra i Yodas fötter.
Men då använde Yoda sina jedi-krafter så att en gren föll ner i huvudet på henne.
- Aj! Fusk!
- Nej, nej, inte bråka! sa Elijah förtvivlat och började dra i Yodas fötter också. Men då blev Yoda riktigt irriterad och......

Samidala:

..nu föll hela trädet ner! Som tur var hann Elijah med en hårsmån kasta sej åt sidan. Men han gjorde illa sitt knä när han stötte i en sten på marken.
- Aj aj...pep Elijah, och tittade med sina stora blå hundvalps ögon på Yoda.
Som alla vet kan ingen kraft i världen motstå en sådan blick, så Yoda fick genast Anakin att hämta ett plåster åt honom.
När de var klara märkte de att alla Scobydoo-snacks var slut och bestämde sej för att fortsätta färden.
- Vilket mål har vi att nå för kvällen? Undrade Robin Hood...

Nikwall:

- Jo. svarade Yoda. Nu vi äta gjort och mätta och belåtna vi är. Nu vi sova.
- Nejjjjj!! Skrek alla medlemmarna i gruppen som om de vore fem år och blev tvingade i säng av sina föräldrar, snälla Yoda bara vara uppe i 15 min till.
- Okej, min 15. Sedan sova ni!
Alla gjorde det mesta de kunde av sina resterande femton minuter och när det var dags att lägga sig läste Yoda en saga för dem och så somnade alla sött i sina sovsäckar. Allt var tyst och stilla tills alla plötsligt väcktes av...

Vylva:

En stor smäll uppe i luften. De yrvakna medlemmarna tittade förvånat upp i himlen, när de såg en gigantisk elddrake segla där uppe.
- Gandalf! skrek Elijah förtjust eftersom han ju genast kände igen Gandalfs fyrverkerier. Men det gjorde inte det andra.
- Gandalf? Nänä, Elijah, nu har du allt fått tomtar på loftet sa hertigen förnuftigt. Det är ju en drake ser du väl! Och så snörpte han lite överlägset på munnen.
- Vem e Gandalf? frågade Anakin som var totalt obildad.
- Ingen viktig, bara en gammal gubbstrutt! svarade Yoda surt. han gillade inte Gandalf eftersom han ville vara ensam om att ha fantastiska, övernaturliga krafter. (Anakin-plutten räknade han inte)
- Gandalf är visst ingen gammal gubbstrutt! ropade Elijah förtvivlat. han är den bästa trollkarlen i hela världen! Han tar Saruman lätt som en plätt!
- Saruman? frågade Anakin, men ingen brydde sig.
- Dessutom är han ju såååå stilig, sa Nicole drömskt.
- Jag är faktiskt båda bättre OCH stiligare än gråskägg, sade en nu ännu surare Yoda.
Men då hördes ett skratt bakom dem......

Nikwall:

och där stod Gandalf.
- Dröm vidare din genmanipulerade groda! Jag är den snyggaste av oss två, dessutom slår jag Suroman oxå. Så det är så!!!
Yoda blev tyst. Han insåg att det inte var så snart att sätta sig upp mot en mäktig trollkarl. Även om man har jedi-krafter.
- Ähh.. bara skämta jag. du väl ha humor o du världens mästare?!
Anakin tyckte att det var väldigt skoj att se sin mästare bli neddtryckt av en gammal gubbe och där för skrek han glatt:
- Ge honom vad han tål gamle garren!!!
Men detta skulle han inte gjort för..

Vylva:

...Gandalf var en snäll trollkarl och tyckte inte om onda tankar. Så han gjorde sig jättestor och fick solen att gå i moln och vinden att vina.
- Fresta mig inte! Jag skulle samarbeta med Yoda för att göra gott, men om jag var elak skulle han genom mig få en kraft för hemsk och förskräcklig att tänka sig. (FOTR-vibbar? Någon?)
- Jaja, pep Anakin förskräckt. Det var bara ett förslag!
Yoda blev lite vänligare inställd till Gandalf nu när han hade försvarat honom så han sade:
- Gamle Garren! Så trevligt! Vi med övernaturliga krafter här får hålla ihop.
- Jag har minsann faktiskt också krafter! sa Anakin lite förolämpat.
- Jaja, svarade Yoda ointresserat.(han tyckte ju inte Anakin räknades) Gå och gör nåt roligt med dom då.
- Lyssna upp! Dånade Gandalfs stämma plötsligt. Ni hade ett uppdrag att utföra! Sätt er ner till rådslag så att ni bestämmer er för bästa sättet att utföra detta!
Så alla satte sig ner i en ring. Men då blev det helt tyst.
- Börja du Elijah, sade Gandalf lugnt.
- Joooo, det är så här att....ehm...jag minns inte riktigt vad vi skulle göra...
- Robin Hood då? frågade Gandalf.
- Näää...alltså....vad var det nu?
- Någon? Nu började Gandalf bli orolig.
Men ingen mindes.
- Vad ska vi göra nu?!!.....................

Nikwall:

Nicole tittade upp ur sin puderdosa och frågade:
-vad snackar ni om? Jag var så upptagen med att lägga min make-up så jag hörde inte på..
- Oh Nicole, sa Ewan ömsint, du är för tossig du... Vi undrade vad det var för uppdrag vi hade egentligen. Vi tycks alla ha glömt det.
- Men herregud! svarade Nicole. Det är så här det går om man har en grupp som bara består av män (hon märkte inte Rosas sura blickar..) Ni måste ju hålla reda på era uppdrag!!! Vi skulle ju få tag på smycket som kråkan stulit så att Anakin kan ge tillbaka det till sin älskade Rosa. Döh!
- Oh just det! Vad skulle vi göra utan dej Nicole, undrade Tom (Ewan märkte hur han försökte ställa sig in och började smida planer för hur han skulle få henne för sig själv)
- Tom. Inse fakta, svarade Nicole medan hon filade sin naglar. Ni skulle varit döda vid det här laget.
Detta gjorde Anakin lite upprörd. Det var faktiskt han som var ledare för den här expeditionen. Och ingen skulle komma undan ostraffat om man förolämpade hans män...

Tinna:

...raskt tog han ifrån Nicole hennes nagelfil och viftade den mot den stackars skönsjungande-före-detta-kurtisanen som inte verkade sätta någon större uppmärksamhet på jedins vapen. Hon suckade högt och granskade sina naglar.
- Ni karlar är hopplösa!!! sa hon och rätt som det var så hade Anakin ett svärd mot halsen. Snabbt rev Nicole av sig sin klänning och under den fanns det en komplett utrustning av piratkläder. Efter att ha spelat in en duett med Robbie Williams så bestämde sig Nicole för att ta en kurs i pirat-kunskap. Hon var nu en fullfjädrad sjöpirat och när hon visslade så hoppade alla cancan-dansare fram och visade sina rätta jag. De var Nocoles trogna undersåtar.
- Nu, Anakin, ligger du risigt till! sa Nicole och Anakin började pyla då han kom på att han glömt sitt lasersvärd på stigen när han fått syn på Darth.
Resten av gruppen tittade förskräckt på hur Nicole hotfullt gick runt Anakin med svärdet fortfarande på hans hals...

SblomDevil:

Det här är värre än en helt rövarband med damsugsförsäljare, tänkte Ankain.
- Det här Anakin får klara själv, sa Yoda, så han bevisa kan att han en riktig jedi är.
- Faan, suckade Anakin. Släpp mig!!!!!
men det tänkte inte

Tinna:

...en genomskinlig kula som det sken lustigt i.
- Vad är det? frågade Rosa.
- Det är Sarumans spåkula, upplyste Gandalf och började hotfullt gå runt den, rädd för att den skulle göra honom någon skada.
- Men med den så kan vi ju se var Nicole har tagit Anakin, sa Elijah som kom ihåg lite av en viss resa till ett viss berg med en viss ring...
Hela sällskapet ställde sig runt kulan, beredda för att se var deras kamrat tagit vägen, men ingenting hände!!
- Hur får man den att fungera? undrade Rosa och knackade lite på glaset.
Ingen verkade veta det, utan alla vände sig mot Gandalf...

Nikwall:

som sa:
Jag vet faktiskt inte. men det står några inskriptioner här i botten. Det verkar var på alviska, men översatt till det vanliga språket betyder det: "vem har bäst syn på hela savannen?"
- Oh en gåta!! skrek Elijah. JAG ÄÄÄÄÄLSKAR GÅTOR!!!! OCH JAG VET SVARET!!!!!!!
- Tyst du ovetande hob/människa! vrålade Gandlaf, Du fick lösa mellon-gåtan och ta åt dej äran. Nu är det min tur.
- Meeeeen gamle garren!! Jag vet ju svaret. snälla låt mej få säga!!!!
- TYST! vrålade Gandalf och Elijah tystnade och satte sig för att tjura på en sten.
Sedan fick de vänta, och vänta, och vänta. Till Gandalf sken upp.
- Jag vet. Det är ju är ju tigern!!!
- Nejjj! skrek Elijah. Dumma trollkarsfarbror. Det är ju zebran (se-bra)!!! hur dum får man bli!!!!
Då steg ett ljust sken upp från kulan som bländade dom alla. Och sedan såg dom in i den för att upptäcka att den börjat fungera...

Tinna:

...och i dimman såg de Nicole ridandes på en stor häst med Anakin slängd över hästens rygg och bakom henne följde de trettio can-can dansarna. Alla på väg mot ett högt berg som sken mystiskt rött i horisonten.
- Poop, hon är på väg mot domedagsberget, utropade Gandalf. Elijah slog sig irriterat för pannan.
- Det är klart att hon är! Vad trodde du? Att hon skulle till "Lenas massage & pedikyr"? utbrast han. Garren och Lij var lite irriterade på varandra efter gåt-episoden, men det hindrade inte de andra från att börja packa ihop sina saker för att bege sig iväg mot domedagsberget. Det tog visserligen lite tid att packa ihop hela husvagns-ekipaget som Ewan hade haft med sig. Han hade hittat det på K-marknad till ett billigt pris.
Under tiden närmade sig pirat-Nicole och hennes undersåtar sakta Domdegasberget. vMen just innan man skulle svänga höger för att komma till berget så syntes det en dammig skylt på ett litet hus där det stod "Lenas massage & pedikyr". Nicole...

Vylva:

kunde absolut inte motstå en skylt som innehöll orden massage och pedikyr så istället för att svänga till höger mot domedagsberget vände hon hästen mot vänster och Lenas salong.
- Puh! utbrast Gandalf som red i täten med kulan i handen.
- Vadå? frågade alla de andra!
- Haha, säger jag inte! ropade Gandalf retfullt tillbaka eftersom han fortfarande var lite sur över att det var Elijah som kommit på svaret till gåtan.
- Det är så himla orättvist att du ska ha kulan hela tiden! utbrast Robin Hood. Vi vill ju också veta vad som händer! Yoda tyckte likadant och dessutom hade han tröttnat på att inte vara i uppmärksamhetens centrum, så han använde helt enkelt sina jedi-krafter igen så att kulan flög ur Gandalfs hand och till Yoda.
- Vad nu....?!
- Hehe, flinade Yoda. Men då blev Gandalf sur och skapade ett litet moln som bara regnade över Yoda, men han vägrade ändå släppa kulan, så när de kom fram till stället där Nicole svängt åt höger var han genomblöt så öronen slokade.
- Mot Lenas massage & pedikyr!! ropade Elijah. Men när dom kom fram.....

SblomDevil:

..så var hela salongen i uppror. Saker låg slängda överallt och den stackars innehavaren som hette Stina (Lena var hennes mamma som öppnat butiken nån gång under medeltiden) satt och snyftade högt och miserabelt vid kassen (som var hel) Hela följer skyndade fram till henne och frågade vad som hänt.
Hon berättade mellan syftningarna hur Nicole och hennes följe kommit till henne sent igår kväll och när hon inte kunde ge alla dansarna plus Nicole massage samtidigt så hade de fått ett utbrott och börjat en vansinnig dans mitt i hennes salong, medan de plockade till sig alla skönhets produkter. Efter ungefär 4 timmar hade de gett sig iväg i riktning mot domedagsberget.
Gandalf fnös argt åt Yoda som inte sett detta i kulan, det behövdes tydligen en trollkarl för att saker och ting skulle utföras ordentligt. (Yoda höll tyst om att han i hemlighet hade bytt kanal lite för att få se hut VM i fotboll slutade)
- Hade dom med sig en jeddiriddare vid namn Anakin? undrade Tramse
- Ja, men honom dumpade dom i stallet innan dom gick in. Jag undrar jag om dom tig med sig honom när dom stack, har hört mystiska ljud därifrån...
Hela följet satte kurs mot stallet ute på gården. Gandalf stegade i täten och öppnade modigt dörren...

Tinna:

...men ryggade förskräckt tillbaka när han fick syn på röran inne i salongen (det hus som alla trodde var stallet, var egentligen salongen). Ett snyftande hördes under en massa bråte och den starka Tramse lyte upp en bräde där Lena och Stina satt. Tramse gav till tjut. Det var hans "kidnappade" fru och barn, som egentligen inte hade blivit kidnappade utan bara rymt hemifrån då Tramse fick ett av sina ryck och försökte ta över världen genom sin tvillingbrors dunderhonung. När Lena fick syn på sin make som hon rymt hemifrån suckade hon ljudligt, men det märkte inte Tramse.
Han kramade om sin fru och dotter och höll nästan på att kväva dem.
- Nog med pusskalas! sa Elijah slutgiltigt. Vi måste hitta Anakin.
När Lena äntligen befriat sig från Tramse och kunde börja prata berättade hon att Nicole hade varit där för en liten stund sedan.
- Hon hade med sig en jävligt snygg pöjk också...avslutade hon och fick en arg blick av Rosa.
- Säg inte så om min fästman, sa Rosa tillgjort.
- Men om du får lite manikyr då? frågade Lena och en minut senare satt Rosa och Lena över manikyrbordet och fördjupade sig ämnet "Anakins snygga röv".
Gandalf började bli otålig så han...

Samidala:

...vankade av och an i rummet och mumlade några icke så vackra ord på Sauron & Orkernas blackspeech. ännu surare blev han när han fick se att till och med Elijah satt i en av de rosa manikyrstolarna, och fick sina sönderbitna små naglar att se finare ut. -MOT DOMEDAGSBERGET!!!!! Dånade Gandalf tillslut, och fick faktiskt alla med sej den här gången. förutom...

Tinna:

...Elijah som trivdes i pedikyrstolen omgiven av de två skvallertanterna Lena och Stina, och dessutom Tramse som inte ville lämna sin familj hos tjejtjusaren (och eventuellt bögen!) Elijah Wood!
Elijah lovade att komma senare då hans naglar var i fin form igen.
Följande som begav sig iväg var nu:
YODA (lite granna på dåligt humör efter att ha fått Gandalf med på resan)
GANDALF (på mycket bra humör efter att ha visat sig vara smartare än de flesta på resan)
ROSA (glad över sina nya naglar, men orolig för sin pojkvän)
TOM CRUSIE (som inte bridrog särskilt mkt till sällskapet, mer än att se bra ut)
EWAN MCGREGOR (som pysslade om alla när de skadade sig. Hade nästan glömt Nicole)
SCOOBY DOO (låtsades spåra Nicole och Anakin, men var alltid efter Gandalf och gänget)
Domedagsberget hade börjat skymta mer och mer och hela gänget var spända och förväntansfulla över vad de skulle komma och upptäcka där...

Vylva:

.....plötsligt Elijah kom uppridande på en islandshäst till dom.
- Oj, det gick snabbt, sade Gandalf förvånat.
- Jo, svarade Elijah. Visst är det bra med pedikyr, men nu när det börjar bli lite äventyr vill jag ju inte missa något!
Alla tittade nu lite överraskat på Elijah som inte direkt hade visat några tecken på mod eller äventyrslystnad tidigare.
- Vad glor ni på? Bara för att jag råkar vara lite kortare betyder det inte att jag är feg! Detta uttalande gjorde alla ännu lite mer förvånade och de tittade skeptiskt på Elijah.
- Jaja, suckade han. Det blev lite ensamt därborta och jag ville inte bli lämnad....Men jag är faktiskt modig!!!
- Du skrämde oss allt där ett tag Elijah, sade Ewan.
- Hmpfr, sa Elijah trumpet. Men då får ni inte rida på min häst. v- Häst? Jag trodde det var en hund, skrattade Robin Hood hånfullt.
Men då skickade Gandalf lite småblixtar på honom för att han var elak.
- Nämen, har ni........mer hann inte Yoda för då........

SblomDevil:

..kom Robin Hood och hans män uppridande bakom dem. De hade tydligen tappat bort varan där nån gång under vandringen, utan att ha märkt det. Så nu hade de varit på snabbvisit i Rohan och köpt sprillans nya hästar.
Detta var för ovanlighetens skull ingen farlig händelse, för de ville bara se hur saker och tinga gick och kanske hjälpa till en smula, de enda som hände var att var att Elijah nästan svimmande när han såg deras stora hästar.
De vandrade vidare mot Domedagsberget, nu ett stort följe igen. Gandalf som visste nyttan med att smyga i sådana här områden av värden blev lite nedstämd och funderade på hur han kunde få Robin Hood att ge sig av igen. Men...

Tinna:

...just då började Robin Hood och gänget att sjunga allsång, vilket gjorde det omöjligt för Gandalf att göra sig hörd. Till och med Yoda hade börjat sjunga med till balladen "I will always love you", Whitney Houston. Som ni nog förrått så lät inte detta sådär värst vackert med tjugo skränande karlar!
Plötsligt började marken skaka under dem och Gandalf förebrådde dem för att de hade varit så tanklösa och högljudda.
Sakta hördes det att något närmade sig och helt plötsligt kom antiloperna från Lejonkungen (de som trampade ner Simbas pappa) emot hela sällskapet.
- Ta skydd!!!! skrek Gandalf och...

SblomDevil:

..de rusade alla åt alla möjliga håll samtidigt som antiloperna började strömma förbi.
Yoda hade tagit ett skutt upp i luften och landat på en sten där han satt, fortfarande gnolande på sången.
Gandalf såg att Elijah och några Robin Hoodare var ute i villervallan av djur.
- Robin hood får ta hand om sina egna bästa han vill, tänkte han, man Elijah ska inte behöva falla offer för sådan här önödigheter. Så han stack ut sin stav, fick tag i Elijahs krage och drog honom till sig. Sen kunde de lungt sätta sig uppe hos Yoda och vänta på att allt skulle ta slut. Vilket de gjorde efter ca 2 timmar. (många antiloper i år)
- Jag undrar hur ånga som klarade sig, sa Gandalf (iners inne lite skadeglad, för nu var de ju inte så många längre...). De gick tillsammans ner för att ta del av förödelsen...

Vylva:

...och där nere stod alla Robin Hoods män oskadda! Några få antiloper(jag som trodde det var gnuer, men jag har säkert fel, det brukar jag ha) hoppade fortfarande förbi dem. Gandalf blev lite sur först. han hade ju så smått hoppats på att det inte skulle vara många av männen kvar. de var väldig odiskreta och skulle knappast vara till nån stor hjälp. men så påminde han sig själv om att han var en god trollkarl och log istället. (Även om det kanske inte såg så naturligt ut) En del av hästarna hade slitit sig och hoppat iväg med antiloperna (gnuerna? kängururna? grodorna?) men annars var allt som vanligt.
- Pust! det var jobbigt! utbrast Robin Hood.
- Japp, men vårat glada gäng klarar allt! sade Broder Tuck och klappade sig skrattande på magen. (han är väl en av Robins män?)
- Jaja, ni jätteduktiga vara, sa Yoda otåligt. Men nu vi vidare måste fara.
- Precis! dånade Gandalfs stämma. Låt oss.......men var är nu Elijah?!

Nikwall:

-Här är jag!! svarade han. alla tittade uppåt och där hängde han på en slokande torr gren från ett litet träd .
- Vad du göra där?! frågade Yoda irriterat. Nu inte leka hela-havet-stormar!!
- Men är det inte så här man skyddar sig från skenande grodor? Jag såg detta senario på en film en gång och då räddade Simba sig genom att klänga fast i ett träd... Gjorde jag inte rätt? (elijahs ögon började vi denna punkt tåras) Allt jag ville var att vara en snäll pojke.. (tårarna började rinna ner för kinden..) *snyft,snyft* INGEN ÄLSKAR MEJ!! (Vid denna tidpunkt hade han slängt sig ner på marken storbölande slåendes med händerna i marken..) Yoda insåg att han gjort det ödestigna misstaget att få Elijah att börja gråta och tänkte febrilt för att komma på ett sätt att göra honom glad igen.
-kan ingen få tyst på honom? undrade Robin Hood irriterat.
då sken gamle garren upp...

SblomDevil:

...han viste ju precis hur man gjorde en hob/människa glad igen. Mat! Så kan plockade fram ett äpple ur sin innerficka som han gav Elijah, som medan sken upp och slutade gråta, istället satte han sig att mumsa belåtet på äpplet. Men det skulle han inte gjort...

Tinna:

...för det råkade vara det förgiftade äpplet som medverkat som rekvisita i Snövit och de sju dvärgarna. Helt plötsligt började det rycka i Elijahs mungipor precis som det gör på polisen i Dum Dummare efter att han druckit ölen med Jim Carreys piss i! Gandalf blev orolig eftersom det var han som hade gett honom äpplet och han började genast göra hjärt- och lungräddning på Elijah som nu låg och gurglade på marken...

SblomDevil:

..men det hjälpte inte. Elijahs tillstånd blev bara värre.
Yoda sparkade Gandalf i baken och mumlade nåt om att han var oavänbar.
- tillåt mig, sa Ewan och trängde sig fram till Elijah. Han var nu utrustade med en dokrosväska som han hittade i hos Lena och Stina, ur dess djup tog han fram en spruta som det stod "mot förgifgiftning" på och gav Elijah den. Elijah skrek till av smärta (Ewan hade inte så mycket erfarenhet av att ge sprutor...) och staplade förolämpat iväg. Nu var han ännu tjurigare. Ännu ett bevis på att ingen tyckte om honom, att de först förgiftade honom och sen ger sticker hemska sprutor i honom, till på köpet som om det inte vore nog ändå! Nu tänkte han gå hem.
Han svängde runt ett massivt klippblock, sen tuppade han nästan av förvåning och förskräckelse för där...

Tinna:

...satt Anakin och darrade. Nicole hade dumpat av honom precis innan hon skulle gå in med sitt följe i det stora berget som bara låg några meter ifrån. Anakin hade pylt och skrikit så Nicole hade snabbt tröttnat på honom och ville inte riskera att förarga Sauron om han hörde barnskrik i sitt massiva berg!
Elijah drog med sig Anakin till de andra och de började genast fråga honom frågor. Högst tonläge hade Gandalf och lyckades ställa sin först:
- Var ligger ingången?
Anakin kliade sig på huvudet och...

Nikwall:

såg mer förskräckt ut än vad han gjort från början.
- Jag säger det inte!!!!!! Då kommer ni tvinga in mig i det hemska berget och det vill jag inte!!!!!!
Elijah sken upp. Han hade ÄÄÄÄNTLIGEN hittat någon som var lika tjurig som han själv. Glatt satte han sig ner bredvid Anakin för att demonstrera att han tänkte minsann inte heller röra sig ur fläcken. Så det var så...

Tinna:

...Gandalf verkligen blev arg. Han hade minsann inte lett hela den där komplicerade expeditionen bara för att de Elijah och Anakin, som egentligen skulle föreställa hjältar, var för fega för att följa med in i berget!
- NU KOMMER NI MED ANNARS SÅ TROLLAR JAG HIT ALLA DAMMSUGSFÖRSÄLJARE I HELA VÄRLDEN (Anakin hoppade till av förskräckelse) OCH TAR ROBIN HOODS MÄN FÖR ATT KÖRA IN ELIJAH I FLAGGSTÅNGEN (Elijah kom och tänka på en pinsam period av sin tid på
High School) !!!!
Anakin och Elijah...

SblomDevil:

..hoppade snabbt upp på fötter igen och Anakin haspade snabbt ur sig en mystisk vägbeskrivning som fick ut på (trodde Gandalf) att de skulle gå ca 1 km fram och sedan följa stigen till vänster.
Sen bar det av. Gandalf och Yoda gick i täten och längstbak gick Elijah och Anakin, lite efter. Scooby Doo hoppade omkring lite här och där och verkade tycka att detta var jätte kul.
Plötsligt kom mörka skuggor svävande mot det vandrande sällskapet över himlen.
-Nazguls!!! skrek Gandalf, ta skydd!

Tinna:

...hela följet började panikslaget att springa åt alla håll.
- HITÅT! skrek Anakin och alla följde efter honom. Ovanför dem svävade nasgulz hotfullt, men de hann inte göra något eftersom hela sällskapet då helt plötsligt hittade en grotta som de räddade sig själva in i. Då Ewan och Robin Hood hjälpts åt alla rulla för en sten för öppningen så andades alla äntligen ut.
- Det var nära. Vilket tur att vi hann in här, sa Elijah, men var är vi egentligen?
- Domedagsberget, viskade Anakin ynkligt och Elijah pep till av förskräckelse.
Sakta började alla tyst gå in i en tunnel som ingen visste vart den ledde...

SblomDevil:

Mörkret tätnade runt dem medan de vandrade mot bergets inre
- Trevlig genväg, Anakin, tackar! myste Gandalf, äntligen började de nå sitt mål, verkade det som. Han vände sig om och såg Anakin och Elijah gå och hålla varandra i handen för att få mera mod. Elijahs ögon var uppspärrade så det nästan såg ut som om de tänkte tränga ut ur sina hålor.
- Ryck upp er! Så farligt är det inte, ni kanske bara dör, men det är ju egentligen ingen fara, jag är ju med!
De kom in i något som liknade en stor sal eller grotta.
Här skulle Gimli stortrivas, tänkte Gandalf för sig själv...
Därinne i mörkret kunde de urskilja nåt som flög omkring.
- Kråkan, skrek Anakin. Han glömde helt sin rädsla och sprang efter den...

Tinna:

...men plötsligt så hördes det ett högt ljud långt borta. Det var Anakin som ramlat ner i samma brunn som Pippin en gång råkat knuffa ner ett skelett i
- Vad ska vi nu göra? frågade Elijah som inte ville förlora sin nye bäste vän (han hade aldrig träffat någon som var lika mesig som han själv).
- Någon får hoppa ner efter honom, sa Gandalf klokt, men alla började titta oroligt på varandra. De ville inte riskera sina liv för den dumme jedi-fantasten.
- Dra lott vi får, sa Yoda och tog fram några kablar han haft i bakfickan.
- Förlorar gör den som kortast sticka får, fortsatte han och höll fram en massa kablar...

Elf_Queen_of_Mirkwood:

...alla drog bistert varsin kabel. Scooby Doo höll fram en kabel på så där 1/2 cm och sken genast upp
-Scoobydoobidoooo!!!!!!!!!!!! skrek han och rusade runt i grottan ett tag för att hitta brunnen. Efter några minuter hörde dom ännu ett "Scoobydoobodooooooooo" som fort dog bort...

SblomDevil:

- En hund ingen nytta kan göra, sa Yoda och suckade.
Sekunden efter flög hunden upp igen och gömde sig förolämpat bakom Robin Hood.
- Vad jag sa! påpekade Yoda
- Nej, det sa du inte, upplyste Gandalf, du sa inte att han skulle flyga upp.
- Bla! Yoda räckte ut tungan åt Gandalf
- Äh, låt oss komma igång! sa Robin Hood, jag är inte här för att se en gammal trollkarl och en jedi-fjant bråka!
Han gick med bestämma steg mot brunnen som låg två meter åt höger från dem.
- Neeeeeeej!!!!!! skrek Elijah, se upp!
Robin Hood tittade upp och en mindre skur av stenar träffade honom i huvet.
Ett avlägset ondskefull skratt hördes eka i grottan...

Tinna:

...Robin Hood tittade argt upp, men blev just träffad av ännu en sten i huvudet så han tuppade av. Som tur var så sprang Ewan fram som vanligt och började plåstra om honom.
- Någon här som flyga kan? frågade Yoda och då tog Anakin fram en liten konservburk som han haft i fickan och släppte ut en tillknycklad Harry Potter med en sliten Nimbus 2000! (någon som kommer ihåg den episoden i ett tidigare avsnitt? *haha*)
Harry var för rädd för att säga emot så han flög genast iväg för att se efter vem stenkastaren var...

Nikwall:

och där stod han... GILMI!!!
- Vad gör ni i mina grottor?!!!! röt han.
Gandalf tittade oförstående på honom och sa:
- Men Gimli. Detta är ju domedagsberget! Dina grottor ligger ju i Moria!!!
- Va?!! Nej, dra mej baklänges i mina skägg-flätor!!!! Är detta domedagsberget. Nu fattar jag varför det finns lavafyllt djup härinne!! Jag trodde att någon ändrat inredningen....

Tinna:

- Nej, detta är Domedagsberget, konstaterade Gandalf och Gimli nickade.
- Då får jag väl bege mig iväg till mina egna grottor, ska bara säga till Legolas, sa han och började skrika högt:
- LEGOLAS!! LEOLAS!!
Alven som hade superhörsel och var superbra på att smyga, slog snabbt som attan en sten i huvudet på Ewan så att denne föll i marken.
- Är du skadad Gimli? frågade han och spände sin båge för att meja ner resten av gänget.
Gimli hejdade honom och förklarade att de inte var farliga, men Legolas hade trott att det var inbrottstjuvar.
- Känner du inte igen Gandalf...och Elijah?! sa Gimli...

SblomDevil:

- Nämen, gamle Garren, hej! Det var länge sen! utropade Legolas glatt. Tror du verkligen att jag känner igen Elijah utan hob outfit, tillade han förnärmat.
- Det gjorde jag! Haha! Men till saken nu, Gandalf påstår att vi inte är i Moria, utan i Dommedagsberget, så vi får nog ta och flytta.
- Men...brunnen som Pippin kastade ner det dära förgjorde skelettet i är ju där!
- Saruron har väl installerat en kopia för att förleda dumma alver!
- Ja, kanske det... vLegolas och Gilmi gick iväg, Legolas högt klagande på att han faktiskt inte orkade släpa alla sina hårprodukter mycket längre nu, och att detta hade säkert Gilmi gjort med flit för att retas med honom.
Harry Potter som vid det här laget hade hunnit veckla ut sig i sin fulla längd flög tillbaka ner i brunnen och hämtade upp Anakin. Så var hela sällskapet samlade igen, Anakin hyfsat tjurig för att han missat kråkan och Elijah på mycket bättre humör efter att ha återsett gamla vänner.
Plötsligt kom Gilmi tillbaka springande in i deras synfält, vilt viftande med en hårspraysburk och skrikande i högan sky!

Tinna:

- LEGOLAS HÅRSPRAY HAR TAGIT SLUT OCH NU SÅ HAR HAN BLIVIT GALEN!! skrek Gimli och höll på att knocka Robin Hood så som han viftade med sprayburken.
Alla tittade bakom Gimli där Legolas låg och vred sig av smärtor då han upptäckt att han inte hade några i reserv heller.
Ewan skulle just till att skynda sig fram mot honom, när Elijah utropade:
- Men jag har ett hårspray som jag fick hos "Lenas pedikyr och manikyr". När Legolas fick den så slutade ryckningarna och han höll den tätt in till sig samtidigt som han tackade Elijah.
- Det är nog bäst att vi följer med er om det någonsin skulle ta slut igen, sa Gimli och nu fortsatte hela sällskapet vidare in i berget för att hitta kråkan före Nicole.
Plötsligt hörde de ett skrik...

SblomDevil:

..som skar genom den stora grott hallen. Legolas var snabbt i täten av sällskapet och höll sin båge skottberedd. (han hade snabbt hämtat sig efter sin hårsprays abstinens)
Plötsligt hördes ljudet av en massa hästar som kom galopperande mot dem och ett gäng ryttare blev synliga. De red fram och stannade framför dem.
- Vad är ni för några? frågade en av männen på hästarna, jag litar inte på er.
- Jag är Gandalf, sa Gandalf, och...
- Okej, då litar jag på er. Jag är Eomer och detta är mina män, vi är på semester.
- Jag hann inte tala till punkt...surade Gandalf.
- Har ni sett en kråka? undrade Anakin och såg lätt hysterisk ut
- Ja, det var en helt kråk-stad där utanför, sa Eomer och pekade in i mörkret, men det satt redan en kvinna där, som jag tyckte mig känna igen...
- Tack! Mot kråkan, min modiga män! skrek Anakin glatt och rusade iväg, de andra skyndade efter så gått de kunde.
- Hej då! ropade Eomer efter dem i mörkret, hoppas vi ses igen...
Skriket hördes igen medan de sprang som galningar fram genom mörkret, och det var mycket närmare denna gången. Och plötsligt såg de...

Nikwall:

grottans öppning!! Ljuset strömmade emot dem och alla fick hålla för ögonen för att inte bli förbländade.... Det gick ut ur grotton och såg kråkstaden framför dem. Förvirrat tittade de sig omkring. Var kråkan med stenen. Här fanns ju kråkor i miljontals. skulle de någonsin hitta den rätta? Naturligtvis började både Anakin och Elijah tjura. Anakin att han inte hittade sin sten och Elijah för att han tyckte att hela resan varit förgäves..
-Gaaaandaaalf!!!!! Vad gör vi nuuuuu?? frågade båda i kör..
-JAG har en lösning, utropade Yoda, irriterad över att de inte frågade honom först...

SblomDevil:

- Vaddå? utropade Anakin glatt och tittade förväntansfullt på Yoda
- Vi frågar dem! sa han och log brett, övertygad om att den var jätte bra ide.
- Jaha, och du har aldrig tänkt på att kråkor inte kan prata? sa Gandalf med ett överlägset flin.
- En jedi kan! Yoda fick ett trotsigt uttryck i ansiktet.
- Lägg av nu va! skrek Robin Hood, vi måste ju göra nåt! Han samlade sina män runt sig och de viskade lite med varandra, en hand sträcktes ut ur klungan och Legolas och Anakin blev indragna. Nån sekund senare upplösts de och alla gav sig målmedvetet ut i kråkstaden, Legolas med sin båge i högsta hugg, Anakin med draget, vinrött lasersvärd, och alla Robin Hoodare men sina vapen av olika slag dragna (grytlock, tändare, elgitarr, bibel med mera, och så vanliga svärd och pistoler såklart)
Gandalf och Yoda greps första av ofattbar ilska, men det gick över när de kom på att de kunde sätta sig tillsammans med Elijah, Gilmi (som var allmänt trumpen) och Rosa och titta och på äta chips när de andra stormade in i Kråkstaden...

Tinna:

...för glatta livet började de hugga huvudena av kråkorna medan de försökte hitta den rätta. Rosa satt och ropade "Heja! Heja!" så mycket att hon en gång satte chipsen i halsen och skulle ha kvävts om inte Gimli stoppat ner fingrarna i halsen på henne och dragit upp det!
Det tog ett bra tag innan det visade sig något livstecken från gruppen som gett sig in i kråkstriden, men när kråkskriken upphört och fjädrarna började lägga sig så trädde en lång man fram. Det var Anakin med någonting i handen (förutom det vinröda lazersvärdet). Det var...

SblomDevil:

...en kråkstek som han hade tänkt att de kunde äta till kvällsmat.
- Men....stammade Rosa
- Vaddå då, ursäktade sig Anakin, det är ju onödigt om vi svälter... det kunde inte Rosa annat än hålla med om, men hon var bara ganska mycket besviken att hon inte fått sitt smycke tillbaka.
Plötsligt kände hon nåt blött som slickade henne i nacken. Med ett tjut av skräck flög hon upp (nästan som en kråka) för att se en glatt skällande och flämtande Scooby Doo stå bakom henne med ett glittrande smycke i munnen. Rosa var nära att falla honom om halsen av glädje och lättnad, men hann inte så långt med den tanke eftersom Anakin direkt försökte ta smycket ur den flinande hundens mun. Det var ju hans, som han skulle ge till sin tjej! Men Scooby Doo var så glad över att ha hittat denna glittrande sak, han tänkte inte ge sig utan hoppade vigt undan och Anakin efter (fast inte riktigt lika vigt). Restan av gänget satte sig runt Gandalf och Yoda och slogs om de kvarvarande chipsen samtidigt som de glatt kom på nya fantasifulla hejarramsor för att uppmuntra sina fajtande vänner. Detta tyckte Scooby Doo var mycket kul och intressant, han gillade denna leken, men Anakin...

Nikwall:

...däremot var mindre förtjust. Anakin skrek
- Ge mej den!!!!!!!!
*Detta vägrade Scooby-Doo. Han beslutade sig för att han skulle ge rosa smycket istället, för att riktigt reta upp jedin.*
Scooby: Här Rosa! *sa han och räckte fram den grönskimrande stenen. Något i Rosas blick förändrades när hon tog emot stenen och sen sa hon med kärlek i rösten*
Ohhhh, Scooby!!! Tack så mycket. Det är den vackraste present jag någonsin fått!!! Du är en underbarr hund!!! Och otroligt snygg oxå!!!

Tinna:

Detta gjorde Anakin fruktansvärt avundsjuk. Så han gick fram och tog struptag runt Scoobys hals samtidig som han skrek de mest fruktansvärda orden en jedi kan komma på. De flesta i sällskapet (förutom några av Robin Hoods oborstade män som satt och smällde i sig kråksteken) rusade fram för att rädda Scooby från
Anakin. Alla skrek och slet i varandra. När de var utmattade och tystnat av trötthet så hörde de hur Rosa pylade.
- Vad är det, lilla Rosa-gumman? frågade Anakin med orolig röst.
- Jag har tappat bort smycket när ni dummingar slogs! sa hon och alla...

SblomDevil:

...skrek av besvikelse. Just när deras uppdrag verkade slutfört så tappar hon bort det igen!!!!!!!!!! De började förblir leta runt sina fötter för att se om det låg nånstans, det kunde ju inte hunnit för långt...Men sökande var förgäves.
Alla hade precis glömt bort stackars Scooby Doo som låg helt utpumpad vis sidan av och fortfarande inte fattade om han var död eller levande. Ett var iaf säkert, han tänkte aldrig mer lita på Anakin, men det kunde gå för dig att fortsätta vara med på turen, trots Anakins tanklöshet, han tänkte inte lämna den galningen ensam med Rosa igen!
Plötsligt såg han nåt som glimmade längre ner på den gröna frodiga bergssluttningen, snabbt var han på benen och på väg ditåt...

Tinna:

...och det var halsbandet!! men just då så kom någon och plockade upp det från luften. Scooby tittade upp och såg Harry Potter susa iväg med smycket glimmande i handen. Ilsket började han springa efter, men det var svårt att hinna ifatt Harry som hade sin Nimbus 2000. Men just då blev Harry knockad av något.
Det var...

Elf_Queen_of_Mirkwood:

...Malfoy!

Nikwall:

Som naturligtvis inte kunde låta Harry ha något så värdefullt för sig själv. Skrattande satte han av på sin nimbus 65488 upp mot himlen som var svart av kråkor.
- Vad nu vi göra? Frågad Yoda sig själv medan hans blick följde kvasten + människan som bara blev mindre och mindre och till sist bara var en liten prick....

SblomDevil:

...om kunde samla alla sina gamla jedi krafter och sväva upp till honom kanske? Fast det gick du så sakta, och han behövde verkligen ta igen på försprånget som Gandalf hade fixat sig i "jag räddar uppdraget"-ligan. Han fick plötsligt en briljant ide, det var nästan så en glödlampa dök upp ovanfför huvudet på honom. Snabbt ryckte han åt sig Harrys kvast (som blev mycket förvirrad), hoppade upp på den, samordnade sina jedi krafter och flög iväg.
Hela gruppen stod nu och nästan bröt av sina nackar i sina försök i att se vad som hände uppe i luften.
Men Yoda var ju inte van vid att åka omkring på kvastar, och dessutom började kråkorna hacka på honom. Om han ändå hade haft ett rymdskepp, där var han mer hemma...

Tinna:

...men nu hade han inte det och helt plötsligt började motorn i Nimbusen puttra (Ja, det var en fejk-trollkvast!). Sällskapet nere på marken såg hur den lille gröna varelsen på kvasten började singla ner mot marken utan att kunna stoppa den. Men då så kom det ett rymdskepp och Yoda landade på den. Men alla stod lika hjälplösa då rymdskeppet flög iväg. Hur skulle de få tag i Yoda igen?

SblomDevil:

- Nu börjar det här bli riktigt långtråkigt, suckade Anakin, alla bara försvinner och hindrar mig från att de smycket till Rosa. Han gav Rosa en blick, men hon var upptagen med att ta hand om Scooby Doo.
- Nej, nu börjar det ju bli riktigt kul! utropade Elijah och alla såg förvånat på honom.
- Ja, ursäktade han sig, eftersom Yoda flög iväg i ett rymdskepp så borde ju vi med åka rymdskepp efter honom, och jag har alltid velat åka rymdskepp, som i Star Wars!
Nu sken Anakin med upp, han ville ju med ut och flyga igen!
- Men hur ska vi får tag på ett rymdskepp då, undrade Robin Hood, jag sker ingen rymdskepps affär här precis.
- Men det vet ni väll hur man får skutts där det inte finns nån! sa Harry Potter, han tänkte på den gången han rymde från sin morbror och moster efter att ha blåst upp sin faster. Man bara går och ställer sig vid vägkanten och viftar med trollstaven!
Och det gjorde han. Men han hade ju trott att det skulle komma nåt liknande natt bussen som det gjorde förra gången, men han räknade inte med att de inte var på jorden, så nu kom ett skrotigt gammalt rymdskepp från tomma intet med ett "plopp!".
- Kunde du inte skaffat lite bättre kvalité! klagade Anakin och Elijah i mun på varandra. Men de klev snällt på iaf och hela sällskapet följde efter, Robin Hood och hans män misstänksamt mumlande, de var ju vana vid hästar och hade ju inte ens sett en bil i sina dagar. När alla var säkert ombord satte de full fart efter kidnappade Yoda...