Resan Till Ett Barn

2.3

- Åh, vad söt han är! Vad ska ni kalla honom?
- Oliver.
- Hej, Oliver! Välkommen till världen! Vad tycker du om ditt nya hem, eller var det mycket mysigare inne i pappas mage, kanske?
Joel sitter i soffan i Benji’s och Tony’s vardagsrum och gullar med bäbisen. Tony sitter bredvid och iaktar Joel’s minsta rörelse. Spänd som en fjäder när han för första gången låter någon annan än Benji hålla hans barn längre än några sekunder.
- Middag! ropar Benji från köket.
- Kommer, svarar Tony och hoppar glatt upp, för en sekund glömmer han allt vad bäbisar heter. Detta är hans första mål mat sedan han kom hem frän sjukhuset, och han är utsvulten efter den halvtaskiga maten som fanns där.
- Ummm, gör sig Joel påmind, var ska jag lägga Oliver?
- Åh, Tony faller snabbt ner på jorden igen, ge honom till mig.
Han tar försiktigt den halvsovande bäbisen från Joel och lägger honom i vagnen som står bredvid soffan.
Så fort han och Joel lämnat rummet för att gå till Benji och maten i köket hörs ett gällt spädbarnsskrik från vardagsrummet.
- Fuck, muttrat Tony och vänder tillbaka för att lugna ner sin son.
Sådär 20 minuter senare har Oliver lugnat sig, men inte förän han fick sitta med vid matbordet. Så nu sitter Tony där och försäker äta med en arm samtidigt som han håller Oliver med den andra.
- Behöver du någon hjälp? Benji tittat roat på sin blivande mans försök att äta.
- Om du kunde ge mig ett par armar till, så vore det väldigt bra, ler Tony tillbaka.
Plötsligt flyger ytterdörren upp och de kan höra hur folk går in i hallen. Benji och Joel reser sig samtidigt upp för att de vad som färsigår. I samma sekund sticker Billy och Paul in huvudena i köket.
- SURPRISE!!!!
Det hörs att det är mer personer bakom dem.
- PAUL!!! Välkommen hem!
- Var är bäbisen. Jag vill se bäbisen! avbryter Billy.
Paul ger Benji en sanbb kram innan de allihop går fram till Tony som nu har gett upp alla försök att äta och iställer tröstar den skrikande Oliver. Men den plötsliga åsynen av så mycket folk får honom att hicka till och helt tappa tråden i skrikandet. Förstummad tittar han upp mot alla ansikten som iaktar honom. Han spratlar till så att hans medfödda tatuering syns.
Och bakom honom ler Tony och Benji ikapp mot sin son, som två stolat solar.